Valla Allah böyle insanlardan uzak tutsun bizi ya. Kaç kişi bakıyor, bir şey yapmıyor. 10 kere “kaldırın” diyor, avel avel bakıyorlar. Umarım polis falan çağırmıştır. Scooter ne kadar hatalı da desek, hepimiz yapıyoruzdur böyle kuralsızlıkları: ters yöne kısa süreli girmek, yaya yolundan U çekmek falan… ya da sola dönüşe sağ şeritten katılmak gibi.
Ki bugün ufak bir kaza yaşadım. Hiçbir şey olmadı, dokundurdu ufaktan. Venezia AVM’nin orada sola doğru AVM’ye ve U dönüşü yapılan bir şerit var. Yol 2 şerit; sağdan gidenler düz gider, soldan gidenler dönüş için ilerler. Motorcuyuz ya, küçüklüğümüzü kullanıp en öne geçiyoruz. Ki bu aracın o şeritten düz gideceğini hiç düşünmedim, mantıksız zaten — o şeritte sıra oluyor bir de.
Değişik insanlar var cidden. Neyse geçtim, böyle kaput hizasındayım. Sola sinyalim yanıyor zaten. Tak, vurdu. Çok uzatmadım zaten. "İşte o şeritten neden düz gidiyorsun?" falan dedim. O da kendince bir şeyler zırvaladı. Geçtim, devam ettim.
Dün de Bebek Sahili’ne giden yolda, Ortaköy’ü biraz geçtikten sonraki yolda — yolun ortasında, bilirsiniz meşhurdur — U dönüşü atanlar... Araçları sollayayım derken, tak! Bu cisim karşı şeride neredeyse burnunu tamamen sokmuştu. Bir manevrayla neyse ki çarpmadım. Lakin karşı şeritte yürüyen iki yayaya neredeyse çarpıyordum. Onlar da korktu.
Bu olayda sinirlendim baya ama motordan inip dalaşmaya girmedim. Yanında da bayan vardı. Uzatmadan yine yoluma baktım. Ayrıca bu yolu bilen bilir; ara ara kesik çizgi, ara ara düz çizgidir. Kesik çizgi tarafından sollamaya girdim.
Yani bilmiyorum ya… Gerçekten soğumaya başlıyorum bu olaylardan. Canımızı sokakta bulmadık. Biz motoruz, neredeyse bir yaya kadar yer kaplıyoruz ama kocaman arabalar kuralsızlık yapıyorlar. Kötünün kötüsü...