Motor yükselteceğim, tavsiye lazım.

Motosikleti
Yamaha R25 2024
Merhabalar iyi forumlar herkese. 1.5 yıllık Yamaha R25 kullanıcısı, totalde 4 yıldır motosiklet kullanıcısı birisi olarak artık 250cc sınıfından sıkıldım ve daha yüksek hızlara erişmek istediğime karar verdim. Planım ve isteğim Yamaha R7 alarak 700cc sınıfına yükselmekti fakat şuanda 650 bin TL civarında olan piyasasına yetişecek maddi durumum yok, bu yüzden ben de bir 'ara motor'a geçiş yapmanın mantıklı olacağını düşündüm.

Bu 'ara motor' R25 ile R7 arasında (çünkü eninde sonunda imkanlarım el verdiğinde alacağım o R7'yi) geçiş motoru görevi görecek ve bu yüzden beni bir süre tatmin edecek bir torku ve hızlanması olması lazım. Racing hastası olarak başka türde naked touring vs. motor tavsiyelerine açık değilim. Tehlikeli kullanan, gördüğü her aralığa her deliğe giren, sağda solda tekere çeken olmadık yerlerde lastik sara sara giden bir apaçi değilim, fakat gene de agresif bir sürüş tarzım var ve motoru hızlı kullanmayı ve otobanda gelene geçene saplamaktan şov yapmaktan zevk alıyorum, bu imkanları sağlayacak bir seçim yapmak istiyorum. Aklımda iki motor var: Honda CBR 500R ve CFMOTO 450SR.

İşin civcivli kısmı burada başlıyor. Japondan devam etmeyi her zaman tercih ederim, fakat CBR 500R'ın top speedi 188 kesici olduğu söyleniyor ve bu yüzden kötüleniyor. Açıkçası R25 ile daha yüksek bir top speed'e sahibim. Tabii ki de top speed herşey değil fakat sonuç olarak amacım güç yükseltmek. Bu konuda 450SR 220'lere çıkabilen bir güce sahip olarak açık ara önde. Gel gelelim CFMOTO günün sonunda bir Çin markası ve Çinli motor almanın sorunlarını ve güvensizliğini beraberinde getiriyor, 450SR modeli yağ soğutucusu patlatıyor ve piyasada öldürüldüğü için ikinci el satışı kâr konusunda hiç bir güven vermiyor. Honda'da bu sorunların hiç birisi yok, tamamen güvenilir sapasağlam piyasası yürüyen bir motor, fakat gücü beni tatmin eder mi, emin olamıyorum.

Sonuç olarak sizin düşüncelerinize ve tavsiyelerinize sığınıyorum. Üçüncü bir seçenek varsa onu da belirtebilirsiniz, fakat dediğim gibi, uçan kaçan, tercihen Japon, kesinlikle Racing/Supersport türünde bir motosiklet olması lazım.

Son düzenleme:
Motosikleti
TVS Raider 125
Merhabalar iyi forumlar herkese. 1.5 yıllık Yamaha R25 kullanıcısı, totalde 4 yıldır motosiklet kullanıcısı birisi olarak artık 250cc sınıfından sıkıldım ve daha yüksek hızlara erişmek istediğime karar verdim. Planım ve isteğim Yamaha R7 alarak 700cc sınıfına yükselmekti fakat şuanda 650 bin TL civarında olan piyasasına yetişecek maddi durumum yok, bu yüzden ben de bir 'ara motor'a geçiş yapmanın mantıklı olacağını düşündüm.

Bu 'ara motor' R25 ile R7 arasında (çünkü eninde sonunda imkanlarım el verdiğinde alacağım o R7'yi) geçiş motoru görevi görecek ve bu yüzden beni bir süre tatmin edecek bir torku ve hızlanması olması lazım. Racing hastası olarak başka türde naked touring vs. motor tavsiyelerine açık değilim. Tehlikeli kullanan, gördüğü her aralığa her deliğe giren, sağda solda tekere çeken olmadık yerlerde lastik sara sara giden bir apaçi değilim, fakat gene de agresif bir sürüş tarzım var ve motoru hızlı kullanmayı ve otobanda gelene geçene saplamaktan şov yapmaktan zevk alıyorum, bu imkanları sağlayacak bir seçim yapmak istiyorum. Aklımda iki motor var: Honda CBR 500R ve CFMOTO 450SR.

İşin civcivli kısmı burada başlıyor. Japondan devam etmeyi her zaman tercih ederim, fakat CBR 500R'ın top speedi 188 kesici olduğu söyleniyor ve bu yüzden kötüleniyor. Açıkçası R25 ile daha yüksek bir top speed'e sahibim. Tabii ki de top speed herşey değil fakat sonuç olarak amacım güç yükseltmek. Bu konuda 450SR 220'lere çıkabilen bir güce sahip olarak açık ara önde. Gel gelelim CFMOTO günün sonunda bir Çin markası ve Çinli motor almanın sorunlarını ve güvensizliğini beraberinde getiriyor, 450SR modeli yağ soğutucusu patlatıyor ve piyasada öldürüldüğü için ikinci el satışı kâr konusunda hiç bir güven vermiyor. Honda'da bu sorunların hiç birisi yok, tamamen güvenilir sapasağlam piyasası yürüyen bir motor, fakat gücü beni tatmin eder mi, emin olamıyorum.

Sonuç olarak sizin düşüncelerinize ve tavsiyelerinize sığınıyorum. Üçüncü bir seçenek varsa onu da belirtebilirsiniz, fakat dediğim gibi, uçan kaçan, tercihen Japon, kesinlikle Racing/Supersport türünde bir motosiklet olması lazım.
Aprilia RS 457 olabilir mi ?

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
650.000TL bandına çıkamayacağınızı belirtmişsiniz ancak bize aradığınız motorla ilgili aşağı yukarı bir fiyat bandı belirtirseniz mantıklı seçenekler önerebiliriz.

Motosikleti
Motorsuz
Dostum öneri Aprilia tuono 660 factory al 2.el temiz ilanlar mevcut hem r7 den hızlı hemde daha teknolojik hemde daha uygun :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Voge 525 RR da beğenilen, çok fazla sorun sıkıntı duymadığımız bir Çinli alternatif. Ben yine de oyumu Cbr 500'den yana kullanırdım. R7 öncesi güzel giderdi.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Geçiş motoru olarak düşünüyorsan ben alıcak olsam cbr500r alırdım.
Hali hazırda genel olarak 2.el piyasasında bir yavaşlık var tüm motorlar için geçerli.
Fakat 450 sr ın zaten 2.el piyasası çok düşüyor satarken değer kaybın çok olur geçiş motoru içinde mantıklı bir hareket olmaz.
Ekstra olarak dediğin 2 motorunda aşırı bir fark yaratmasını bekleme biri 220 gösteriyor 190 gidiyor biri 188 gösteriyor 180 gidiyor.
Top speed takıntın varsa hiç yükseltme birikim yapmaya devam et Tork olarak 2 motorda belki daha seridir fakat top speed olarak aşa yukarı aynılar

Motosikleti
Voge 250RR
CBR 500R konusunda kesinlikle kıyaslayamam fakat sr450 alacağına voge 525rr almanı öneririm. Zaten ara motor demişsin temiz bir 500 r iyi gelebilir sana

Motosikleti
Honda CBR500R
R25 ile nasıl daha yüksek top speedin var? Göstergeden bahsediyorsun sanırım.

Sorunsuzluk diyorsan CBR500R, ille de top speed gideceğim diyorsan 450SR

Motosikleti
Yamaha R25 2024
650.000TL bandına çıkamayacağınızı belirtmişsiniz ancak bize aradığınız motorla ilgili aşağı yukarı bir fiyat bandı belirtirseniz mantıklı seçenekler önerebiliriz.
Hocam 480.000TL - 500.000TL ye kadar zorlayabilirim şuanda en fazla.

Dostum öneri Aprilia tuono 660 factory al 2.el temiz ilanlar mevcut hem r7 den hızlı hemde daha teknolojik hemde daha uygun :D
Bunun da tipini beğenmiyorum hocam ya. Ön siperliğin kısa olması ve aynaların ön grenaj yerine gidona takılı olması sanki naked olacakmış da son dakika biz bunu racing yapalım demişler gibi. Estetik de önemli.

R25 ile nasıl daha yüksek top speedin var? Göstergeden bahsediyorsun sanırım.

Sorunsuzluk diyorsan CBR500R, ille de top speed gideceğim diyorsan 450SR
Motorumda boğazdan performans Akrapovic takılı ve 190 üzerine rahatça çıkıyor. 196 kesici. Göstergede öyle en azından. Gerçek hızı daha düşük olabilir GPS'den hiç ölçme yapmadım fakat her türlü stok R25'den daha hızlı bir motora sahibim şuan.

Motosikleti
CBR 500 R
Senin ilacın tuono 660 factory (2023 ve üstü). Yazdığın bütçeye göre sıfıra yakın tuono alabilirsin. Hatta bu bütçeyle saydığın motorları alman baya mantıksız olur ( cbr500r kullanıcısı olarak söylüyorum) . Aynı paraya burada yazmaya üşeneceğim kadar çok özelliği sunan tuono varken gidip cbr500 yada 450sr almak akıl kârı değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
r25ten sonra bu motorlara geçmeye gerek var mı ki o kadar da büyük farklar yok 600 700cc çift silindir motorlar en az sizi tatmin eder

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Hocam 480.000TL - 500.000TL ye kadar zorlayabilirim şuanda en fazla.
Honda seçeneği en mantıklısı gibi, ikinci elde de değerini koruyacaktır. Başka bir alternatif olsun diyorsanız Ninja 500 belki düşünebilirsiniz. Ancak ben sizin yerinizde olsam, R7 için bütçe oluşturana kadar R25'den devam ederdim.

Kesinlikle 450sr almalısın. Aprillia seni kesmez,dandik italyan motoru o. 500r da gitmiyor. Otobanda o motorlarla şov yapamazsın. Kesinlikle 450sr almalısın.

Motosikleti
Voge 250RR
Motorumda boğazdan performans Akrapovic takılı ve 190 üzerine rahatça çıkıyor. 196 kesici. Göstergede öyle en azından. Gerçek hızı daha düşük olabilir GPS'den hiç ölçme yapmadım fakat her türlü stok R25'den daha hızlı bir motora sahibim şuan.
Bu arada bahsettiğiniz hızları stok R25 de görebiliyor gösterge 196 gps 175

Motosikleti
CB650R
CFmoto düşünecek iseniz 700CL-X serisini öneririm. 450sr ın kronikleri belli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar