Park halinde benzin eksiltiyor

Motosikleti
Kuba TK03
motor boğulduğu için hava filtresini sökmüşmüş:) biz de bu yollardan geçtik altındaki motoru küçümsemek istemem ama kuba tk03 filtreyi sökünce 5 beygir kazandınız mı,?
Evet, hava filtresini iptal ettim çünkü AFR ciddi şekilde zengin çalışıyordu ve motor sağlıklı devire çıkmıyordu. Geçici bir çözümle motorun tepkisini gözlemlemek kötü bir şey değil. Mesele beygir değil, sorunu anlamak. Sözde bu yollardan geçmiş biri olarak bunu anlayacak yerde dalga geçmeyi tercih etmen garip.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bak güzel kardeşim bir yerlerden bu kadar benzin sızsa sen orada benzin kokusu alırsın, yerde leke olur, motorun üstünde renk farklılıkları olur. Sen bu motoru 2 gün kilitli sağlam bir yere alabiliyor musun? Ama arada sırada kontrol et hakikaten sızdırıyorsa koyduğun yer tam kapalı ise en ufak kıvılcımda havaya uçarsın.

Motosikleti
Kuba TK03
Bak güzel kardeşim bir yerlerden bu kadar benzin sızsa sen orada benzin kokusu alırsın, yerde leke olur, motorun üstünde renk farklılıkları olur. Sen bu motoru 2 gün kilitli sağlam bir yere alabiliyor musun? Ama arada sırada kontrol et hakikaten sızdırıyorsa koyduğun yer tam kapalı ise en ufak kıvılcımda havaya uçarsın.
Uyarılarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi, benzin sızıntısı varsa koku, iz veya renk değişimi mutlaka olur. Motoru kapalı bir alanda gözlemleyip durumu netleştireceğim. Özellikle kıvılcım konusundaki uyarınız çok yerinde, dikkate alacağım.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Pz27 karbüratör takılıyken böyle bir sorun yoktu ancak benzini bloğa kesik kesik gönderiyordu. Pz30 karbüratöre geçiş yaptım ve rölantim ile benzin akışı düzeldi. Ancak yeterli havayı çekemediği için filtreden kurtulmak zorunda kaldım.

Nozzle diyor ecnebiler, o deliği küçültmeyi dene.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Hırsızlık ihtimalini elemenin yolu kolay, birkaç kez farklı bir yere bırakın, mesela işyerinde kalsın. Orada da eksilme oluyorsa buharlaşıyor veya akıyor olabilir.

Motosikleti
Kuba TK03
Nozzle diyor ecnebiler, o deliği küçültmeyi dene.
Teşekkürler önerin için. Dediğin ayarı daha önce yaptım. En stabil rölantiyi ve en hızlı gaz tepkisini verdiği noktada vidanın konumunu sabitledim. Ayrıca buji rengini de kontrol ettim; açık kahverengi ton, karışımın optimal olduğunu gösterdi. Karbüratör diyaframı ve emme manifoldunda da kaçak olmadığını doğruladım. Şu an motor düzgün çalışıyor, rölantide dalgalanma yok ve gaz tepkileri tutarlı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benzin hortumuna musluk tak..
Eskiler musluklu motora extra musluk bile takarlardı.. Araya filtre falan da attın mı ohh..Misss..

Motosikleti
Kuba TK03
Merhaba arkadaşlar,

Konuya yorum yapan, fikir paylaşan herkese teşekkür ederim.

Sorunun kaynağını net olarak tespit ettim: Motoru park ettikten sonra benzin musluğunu kapatmadığım için, karbüratöre veya emme hattına sızan yakıt zamanla buharlaşıyordu ve bu da fark edilir bir yakıt eksilmesine neden oluyordu. Özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle buharlaşma çok daha hızlı gerçekleştiği için, durum daha belirgin hâle gelmiş.

Park sonrası benzin musluğunu kapatmaya başladıktan sonra yakıt kaybı tamamen ortadan kalktı.

Basit ama gözden kaçabilecek bir detay. Benzer sorun yaşayanlar için faydalı olabilir.

Konu çözüldü, moderatör arkadaşlar uygun görürse kilitlenebilir. Yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim. Herkese kazasız, keyifli sürüşler dilerim.

hava filtresini söktüğünden beri varsa deponun sol alt tarafında bulunan benzin musluğunu kapalı bırakıyor musun, sürekli karbüratörün haznesine inen benzin buharlaşma yoluyla eksiliyor olabilir

geçmiş olsun, karadüzen basittir ..🤙

Merhaba arkadaşlar,

Konuya yorum yapan, fikir paylaşan herkese teşekkür ederim.

Sorunun kaynağını net olarak tespit ettim: Motoru park ettikten sonra benzin musluğunu kapatmadığım için, karbüratöre veya emme hattına sızan yakıt zamanla buharlaşıyordu ve bu da fark edilir bir yakıt eksilmesine neden oluyordu. Özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle buharlaşma çok daha hızlı gerçekleştiği için, durum daha belirgin hâle gelmiş.

Park sonrası benzin musluğunu kapatmaya başladıktan sonra yakıt kaybı tamamen ortadan kalktı.

Basit ama gözden kaçabilecek bir detay. Benzer sorun yaşayanlar için faydalı olabilir.

Konu çözüldü, moderatör arkadaşlar uygun görürse kilitlenebilir. Yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim. Herkese kazasız, keyifli sürüşler dilerim.
Merhaba,
Konu hortlatmaca olacak ama başıma benzer bir şey geldi.
Varyatör bakımı yapmak için varyatör ve hava filtresini söktüm. Motordan hava filtresine gelen hortumu takmadım 2 günde çeyrek depo benzin uçtu. Daha önce haftalarca yattığı halde hiç kayıp olmamıştı.
Şimdi motoru topladım. Düzelmezse tekrar yazarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar