Park halinde benzin eksiltiyor

Motosikleti
Kuba TK03
Selamlar, depo kapağında veya depo ile ilgili bir kaçak olmadığına eminim. Motorum örneğin: 2 gün beklediği yerde çeyrek depo benzin azaltıyor. Benzin uçucu özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. Karbüratör'ün hava girişinin açık olması, filtre olmaması motorun olduğu yerde benzin eksiltmesine neden olur mu? Bu durumun önüne nasıl geçerim?

Son düzenleme:
Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Benzer olay babamın başına gelmişti zamanında. Benzin hortumundan bazı kişiler benzin çalıyordu. Benzin hortumunu da geri düzgün takamadıkları için motorun seyir halinde alev alma riski vardı. Her sabah binerken hortumu kontrol etmek gerekiyordu. Çözüm bulamadık, o yüzden motoru satıp hortum kısımları grenaj arkasında kalan bir model almak zorunda kaldık.

Sizinki de benzer bir durum olabilir.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Karbüratörlü model ise şamandırada sıkıntı olabilir.

Motosikleti
Kuba TK03
Benzin çalma olayının söz konusu olmadığını düşünüyorum. Bu problem; karbüratöre bağlı hava filtresini boğazından söktüğümden beri var. Karbüratörün hava girişi tamamen açık ve bir filtre yok. Bunla alakalı olabilir mi? Hava girişinden düzenli olarak karbüratörün içindeki benzin uçuyor olabilir mi?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Benzin çalma olayının söz konusu olmadığını düşünüyorum. Bu problem; karbüratöre bağlı hava filtresini boğazından söktüğümden beri var. Karbüratörün hava girişi tamamen açık ve bir filtre yok. Bunla alakalı olabilir mi? Hava girişinden düzenli olarak karbüratörün içindeki benzin uçuyor olabilir mi?

Neden filtre yokki? Motora giren toz yer motoru zamanla.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Hava yetersiz geliyor, motor gaz yemiyor ve boğuluyor. Açık hava filtresi de denedim ancak filtreyi tamamen iptal edince verim alabildim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hava yetersiz geliyor, motor gaz yemiyor ve boğuluyor. Açık hava filtresi de denedim ancak filtreyi tamamen iptal edince verim alabildim.

Başka bir sebepten dolayı motorun boğulacağını düşünebilir miyiz? mesela hava filtresinin bloğa uzanan boğazın çapı, gaz kelebeği çapı veya bloktaki hava girişi çapı veya egzozun çapı gibi? Filtresiz çalıştırmak motora gerçekten zarar verebilir. Daha az kısıtlayıcı yıkanabilir bir filtre takabilirsiniz, en kötü sineklik uydurun oraya hiç yoktan iyidir.

hava filtresini söktüğünden beri varsa deponun sol alt tarafında bulunan benzin musluğunu kapalı bırakıyor musun, sürekli karbüratörün haznesine inen benzin buharlaşma yoluyla eksiliyor olabilir

Siz bu motorda dişli vs değişerek beygir güçlendirmesi yaptınız mı? Öyle bir şey yaptıysanız sonuçta mevcut motor gücü ve üreteceği tork düşünülerek optimum bir hava girişi hesaplanmıştır diye düşünüyorum, siz gücü yükselttiyseniz hava akışı o sebeple yetersiz geliyor olabilir.

Motosikleti
Kuba TK03
Başka bir sebepten dolayı motorun boğulacağını düşünebilir miyiz? mesela hava filtresinin bloğa uzanan boğazın çapı, gaz kelebeği çapı veya bloktaki hava girişi çapı veya egzozun çapı gibi? Filtresiz çalıştırmak motora gerçekten zarar verebilir. Daha az kısıtlayıcı yıkanabilir bir filtre takabilirsiniz, en kötü sineklik uydurun oraya hiç yoktan iyidir.
Pz27 karbüratör takılıyken böyle bir sorun yoktu ancak benzini bloğa kesik kesik gönderiyordu. Pz30 karbüratöre geçiş yaptım ve rölantim ile benzin akışı düzeldi. Ancak yeterli havayı çekemediği için filtreden kurtulmak zorunda kaldım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hava filtresini söktüğünden beri varsa deponun sol alt tarafında bulunan benzin musluğunu kapalı bırakıyor musun, sürekli karbüratörün haznesine inen benzin buharlaşma yoluyla eksiliyor olabilir
Galiba sorunum bu. Motoru uzun süre park edeceğim zaman benzin musluğunu kapalı konumuna getirmeli miyim? Normalde musluğu her zaman açık konumda bırakıyordum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynı durumu ben de yaşadım, can sıkıyor gerçekten. Hava filtresi yoksa ya da karbüratör açıkta kalıyorsa, benzin durduğu yerde buharlaşıp azalabiliyor. Özellikle sıcak havalarda daha da artıyor bu durum. Bir filtre takmak ve motoru gölgede tutmak işe yarayabilir

Motosikleti
Kuba TK03
Siz bu motorda dişli vs değişerek beygir güçlendirmesi yaptınız mı? Öyle bir şey yaptıysanız sonuçta mevcut motor gücü ve üreteceği tork düşünülerek optimum bir hava girişi hesaplanmıştır diye düşünüyorum, siz gücü yükselttiyseniz hava akışı o sebeple yetersiz geliyor olabilir.
Evet elbette. Motor fabrikadan ve ruhsatta 50cc olarak çıkıyor. Bayiler yanında cc yükseltme kiti ile satışını yapıyor. Motorumda güçlendirme, dişli değişimi gibi şeyler mevcut.

Motosikleti
Honda CRF250L
Çocuğunuz falan varsa , akşam motor ile gezintiye çıkıyor olmasın XD.

Çeyrek depo çok fazla.

Damlama olsa aktığı yerde yağlı bir iz olur malum.

Siz bence bir bardağa benzin koyun sabaha kadar ne kadarı uçuyor bi gözlemleyin XD

Motosikleti
600RR
motor boğulduğu için hava filtresini sökmüşmüş:) biz de bu yollardan geçtik altındaki motoru küçümsemek istemem ama kuba tk03 filtreyi sökünce 5 beygir kazandınız mı,?

İki günde çeyrek depo benzin kapağını açık bıraksan yine buharlaşmaz yahu , hortumlarda yada karbüratörde çatlak falan vardır , benzin kokusu gelmiyormu ?

Ayrıca filtresiz kullandığın motorun silindir ve pistonu fazla sürmez Türkiye haritasına döner yada gitmek istediğin biryer varsa orayı hayal et 😬

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Selamlar, depo kapağında veya depo ile ilgili bir kaçak olmadığına eminim. Motorum örneğin: 2 gün beklediği yerde çeyrek depo benzin azaltıyor. Benzin uçucu özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. Karbüratör'ün hava girişinin açık olması, filtre olmaması motorun olduğu yerde benzin eksiltmesine neden olur mu? Bu durumun önüne nasıl geçerim?
Bu kadar zamanda bu kadar eksiltse motor yolda alev alır. (Allah korusun)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar