Zincir Temizliği Hk. Yardıma İhtiyacım Var

Motosikleti
Mondial 125 Vulture İ
Selamlar, motorumu yıkayacağım ve ilk kez zincirimi temizleyeceğim. Oldukça kötü duruyor. Zincir temizliği için ne yapmam lazım? Elimde balata spreyi var ama zincir yağı yok. Nasıl yapabilirim? Yapabilir miyim veya? Motoru 9350 KM'de aldım şu an 10700KM'de hiç zincir temizliği yapılmadı. Nasıl yapılabilir? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

ya suyu bas --> kuru bezle nemini al --> 5 dk falan bekle --> git bi tane çıkma yağ bul ya da zincir --> akıt zincire --> 30 dakika bekle sonra çık cayır cayır gazla

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Dünyamız yaklaşık 4,6 milyar yıl önce, Güneş Sisteminin kalanıyla birlikte, nebula olarak bilinen gaz ile toz bulutu halindeydi...

Sonra işte motosiklet ve zincir icat edildi falan...

Böyle böyle zincir temizleyici ve yağlayıcı spreylere kadar geldik...:)

Motosikleti
Mondial 125 Vulture İ
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Balata spreyi ile kirini akıtıp daha sonrasında herhangi bir ustadan biraz çıkma yağ alarak yapabilir miyim bunu? Mümkün müdür?
Balata spreyi kullanma, oringleri mahvedersin, zincirin erken ölür. Temizlik için ekonomik bir çözüm arıyorsan sana gazyağını tavsiye ederim, bir de nalburdan alacağın basit bir fırça.

Motosikleti
Mondial 125 Vulture İ
Balata spreyi kullanma, oringleri mahvedersin, zincirin erken ölür. Temizlik için ekonomik bir çözüm arıyorsan sana gazyağını tavsiye ederim, bir de nalburdan alacağın basit bir fırça.
Teşekkür ederim, aslında ay başı geliyor muhtemelen MOTUL'ün ürünlerini alabilirim veya varsa GP'nin ürünlerine de bakabilirim. Bugün yıkamaya heves ettim sadece.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şöyle bir set buldum alayım diyorum ne dersiniz?

Teşekkür ederim, aslında ay başı geliyor muhtemelen MOTUL'ün ürünlerini alabilirim veya varsa GP'nin ürünlerine de bakabilirim. Bugün yıkamaya heves ettim sadece.

ayrıca bunu da gözüme kestirdim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

ayrıca bunu da gözüme kestirdim.
Bu kadar setlere gerek yok.
Partiklik açısından sprey yağlar pratik oluyor, sprey yağ ve çok istiyorsan sprey temizleyici alabilirsin. Ben sprey yap olarak ipone xtreme chain road ürününü almıştım, büyük sprey kutusunda geliyor, yani daha çok olunca daha hesaplı gelmişti. Sıçrama falan yapmadı şimdilik bir yıldır bitiremedim.

Zincir çok kirli diyorsan suyla yıkadıktan sonra bezle sil bekle biraz kurusun, sonra motul c1 gibi temizleyici sıkıp yine bezle silip iyice parlayana kadar temizleyebilrsin ama ben gerek duymamıştım. motoru ilk aldığımda heves edip bir kutu motul c1 sprey almıştım toplamda iki kez kullanmışımdır bir buçuk yılda.

700 ya da 1000km'de bir turdan dönüp motoru parkettikten sonra soğumasını beklemeden motoru orta sephaya alıp vitesi boşa alıp arka tekeri elle çevirerek zincir bir tur dönecek kadar döndürüp iç kısmından ipone sprey yağı sıkıyorum o kadar. Maksat zincir yağsız kalmasın. zincirin detaylı temizliğini 6bin km'de bir yağ değişimi ve bakım için götürdüğüm usta yapıyor zaten.

temizlemeyi gaz yağı ile yapın, en etkili çözümdür. diş fırçası ile araları iyice temizleyebilirsiniz, sonrasında bi bezle silersiniz. yağlama için motul c4 önerebilirim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
espresso'dan motor almayın :)
motorlarım tozlu ama bakımları düzgün. zincir ve dişliyi de 20bin km olunca değiştiririm. 6bin km'de bir pırıl pırıl hale gelecek kadar temizleniyor, yağsız bırakmıyorum, daha ne olsun. Beğenmeyen almasın, satmıyom zaten bu piyasada satmakla uğraşamam, Tomygun gibi 150bin km olana kadar kullanacağım. En ufak tıkırtı, farklı ses duyduğumda servise giden biriyim, zincir konusunda da biraz pasaklı olayım, zaten bizim bu adventure motorlar tozlu hali daha çok yakışıyor. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
motorlarım tozlu ama bakımları düzgün. zincir ve dişliyi de 20bin km olunca değiştiririm. 6bin km'de bir pırıl pırıl hale gelecek kadar temizleniyor, yağsız bırakmıyorum, daha ne olsun. Beğenmeyen almasın, satmıyom zaten bu piyasada satmakla uğraşamam, Tomygun gibi 150bin km olana kadar kullanacağım. En ufak tıkırtı, farklı ses duyduğumda servise giden biriyim, zincir konusunda da biraz pasaklı olayım, zaten bizim bu adventure motorlar tozlu hali daha çok yakışıyor. :)
Boşver, laf anlatmakla uğraşma ayda 3 km anca motor süren göt engelli adamlara.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
By-Pass olurken düşürdüler mi, ellediler mi kuyruk sokumum felaket derecede acıyordu ve düz şekilde yatmam yasaktı. Ertesi gün v-filibrasyona girdim. Bir ara götüm acıyor beni düz yatırın öyle öleyim diye bağırmışım. Kuyruk sokumunun altına bir şey koymuşlar da kalp kendine gelmiş. Yani Tommycim ne döt sağlam ne kalp. 200 km en fazla sürebildiğim. Yani Tommycim bu motoru sürmek yürek işi değil döt işi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
By-Pass olurken düşürdüler mi, ellediler mi kuyruk sokumum felaket derecede acıyordu ve düz şekilde yatmam yasaktı. Ertesi gün v-filibrasyona girdim. Bir ara götüm acıyor beni düz yatırın öyle öleyim diye bağırmışım. Kuyruk sokumunun altına bir şey koymuşlar da kalp kendine gelmiş. Yani Tommycim ne döt sağlam ne kalp. 200 km en fazla sürebildiğim. Yani Tommycim bu motoru sürmek yürek işi değil döt işi.

bypass mı ?

selami senin yaş kaç yav ?

ahhh biontechh ahhh herkes kalbine iyi baksın. aşılar mahvetti milleti.

@killingroad aşı olduyssn sen de dikkat et.dsfdgfh

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Maşallah sana, senin yaptığın günlük 200 km'yi 1 senede yapamayanlar var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar