Takip Cihazları Hakkında Rehber

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben bu airtag/smarttag gibi şeyleirn muadillerine baktım, airtag yalnızca apple telefonlarla çalışıyor, samsung android telefon kullandığım için smarttag 2 almaya karar verdim, amazondan 4lü paket sipariş ettim, hem vstrom, hem xmax'a koyarım, diğer ikisini de çocukların bisikletlerine takmayı düşünüyorum.
turuncu'nun süresi dolunca da yeniletmeyeceğim, ona ödediğim paraya köfte yerim, kaskom var nasıl olsa.

Motosikleti
pcx125
abi yanına da benden ayran al, kuru kuru gitmez o :) . İnşallah kötü olaylar yaşamayız hiçbirimiz ancak maalesef ülkede herkes kendi adaletini sağlama noktasına geldi. Biz her türlü önlemimizi alalım gerisi Allah'a kalmış. Araç takip sistemi de alalım, kasko da yaptıralım, airtag de koyalım :) yeterki motorlarımız güvende olsun

Motosikleti
abi yanına da benden ayran al, kuru kuru gitmez o :) . İnşallah kötü olaylar yaşamayız hiçbirimiz ancak maalesef ülkede herkes kendi adaletini sağlama noktasına geldi. Biz her türlü önlemimizi alalım gerisi Allah'a kalmış. Araç takip sistemi de alalım, kasko da yaptıralım, airtag de koyalım :) yeterki motorlarımız güvende olsun
Bendeki turuncu cihazı eski cihaz, direkt aküden çekip aküyü bitiriyor o yüzden şikayetçiyim, belki süresi dolduğunda (yaklaşık 3 buçuk ay sonra dolacak) o zamanki ekonomik durumuma göre belki kablosuz olanını alır kontak açılınca şarj olup kapanınca kendi şarjı ile devam eden bir sistem haline getiririm. airtag yine lazım, turuncu yurtdışında çalışmıyor, yurtdışı için ayrıca para vermek istemiyorum ama yazları bana yunanistan sınırı bir saat uzaklıkta, köfte yemekten bıkınca biraz da kalamar yiyelim diye yunanistana da geçiyorum.

Motosikleti
pcx125
Bendeki turuncu cihazı eski cihaz, direkt aküden çekip aküyü bitiriyor o yüzden şikayetçiyim, belki süresi dolduğunda (yaklaşık 3 buçuk ay sonra dolacak) o zamanki ekonomik durumuma göre belki kablosuz olanını alır kontak açılınca şarj olup kapanınca kendi şarjı ile devam eden bir sistem haline getiririm. airtag yine lazım, turuncu yurtdışında çalışmıyor, yurtdışı için ayrıca para vermek istemiyorum ama yazları bana yunanistan sınırı bir saat uzaklıkta, köfte yemekten bıkınca biraz da kalamar yiyelim diye yunanistana da geçiyorum.
vizeyi nasıl hallediyorsun hocam konu dışı olacak ama :) afiyet olsun

Motosikleti
D
:) güzel taktik hocam, ben 15 sene sonra alabilirim anca, avukat kontenjanından :)
daha gençsin, ben de yeşil pasaport alabildiğimde 48 yaşındaydım. Ama eninde sonunda yeşil pasaport alabilecek olman manitalar konusunda sana avantaj, gezmeyi seven manitalar peşini bırakmasın. :)

Güya 2binli yılların başlarında AB üyesi olacaktık, 2002'den sonra geri gittik, bir filmde vardı üçkaatçı biri insanları kamyonla sınırı geçiricem avrupaya götürücem diye kandırıyordu, biz de aynı o filmdeki gibi Avrupa'lı olacaz derken ortadoğunun göbeğinde bulduk kendimizi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bir filmde vardı üçkaatçı biri insanları kamyonla sınırı geçiricem avrupaya götürücem diye kandırıyordu, biz de aynı o filmdeki gibi Avrupa'lı olacaz derken ortadoğunun göbeğinde bulduk kendimizi.
Banker Bilo.
"Yaptım ama sor bakalım niye yaptım?"
Bizi de Bilo'nun babacığı kandırdı. :rolleyes:

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
Benim süre dolunca büyük ihtimalle airtag/smarttag ile devam edeceğim, alarm için de motoru dürtünce ciyak ciyak öten basit ucuz bir alarm sistemi taktırır geçerim diye düşünüyorum. Takip sistemi olsa da motor çalındığında ben gidip alamam, polis de yarım saat içinde yerinden kalkıp peşine düşmesini sağlayacak kadar yüksek yerlerden tanıdıklarım da yok. Kaskom var nasıl olsa dedim.

Ben de motürlere Airtag sotelemiştim. Ayrıca bisiklet, bagaj, motosiklet alarmı olarak geçen, AAA (ince kalem pil) ile çalışan uzaktan kumandalı, herhangi bir kablo kesme biçme bağlantı olmadan bağımsız çalışan sarsıntı alarmından almıştım.

Bu alarmı topcase tablası altına iki adet plastik kelepçe cırt ile sabitlemiştim ve gerçekten çok güzeel çalışıyordu. Dayılar motüre yaslanınca ilk önce uyarı sinyali veriyordu. Dayı motürü sarsmaya devam ederse basıyordu feryadı.

Bir yerde oturuyorum ve motosikleti gözümle kontrol edebiliyorken, çocuk falan oturtmaya yeltendiklerinde uzaktan kumandadan alarmı devreye sokarak siren çalmasını falan sağlayabiliyordum. Bana pratik ve işlevsel gelmişti. Benim satın almış olduğum ürün artık satışta olmadığı için farklı bir markanın aynı ürününü aşağıya paylaşıyorum. Bu tarz bir ürün de alarm işini görecektir.

Örnek Ürün 1

Örnek Ürün 2

zamanında memur manita yapmıştım, şimdi çocuklar dahil ailecek yeşil pasaportumuz var. :)
Gençlere tavsiyem memur manita yapın. :)

Güzel vatanımızın her bir köşesi cennet.

İmza: Memur Eş Yapamamış Yeşil Pasaportu Olmayan Kişi.🤣

Kızımın eski bir akıllı saati vardı. Uygulama üzerinden anlık nerede olduğunu gösteren, belirli bir alanın dışında çıkınca uyarı veren basit ama etkili bir sistemi var. Onun içine çocuk hatlı bir sim kartı takıp görünmeyen bir yere koymayı düşünüyorum. Haftada bir de şarj ederim. Boş boş duracağına bari motora ek bir güvenlik önlemi olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar