CFMOTO 250SR 5800KM' de blok dağıttı Tüketici Mahkemesi konusunda bilgilendirebilecek var mı

Arkadaşlar, siz dalga mı geçiyorsunuz? “Yok efendim fazla zorlamışsınız, yok motor şöyle olmuş, böyle olmuş” diye bu durumu nasıl normalleştirebiliyorsunuz? Dünya kadar para veriyorsunuz ve henüz 6 bin kilometreyi görmeden motor elinizde kalıyor.

Bu sorun sadece bir kişide yaşanmıyor, birçok kullanıcıda aynı problemler var. Evet, Yamaha'da, Honda’da da sorun çıkıyor diyebilirsiniz. Doğru, çıkabiliyor. Ama CF Moto’da 10 motordan 5’inde bu tarz sorunlar yaşanıyorsa, Yamaha’da bu oran 20’de 1 ise, artık oturup düşünmenin zamanı gelmiştir. Bu kadar açık:.CF Moto, kalitesiz Çin üretimi bir markadır.

Lütfen Çin malını savunmayı bırakın ne kendiniz alın ne de başkasına aldırın. Paramız yetmiyor bahanesiyle kendinize bu çileyi çektirmeyin. 200 bin lira verip de acaba bugün yolda kalacak mıyım? korkusuyla binmek, o paraya da, sinirinize de yazık. Aldığınız pişmanlık olur, yaşadığınız stres cabası

Bir vakitler Suzuki nin Konya da yetkili servisi olmamasına rağmen merkezleri ile görüşüp Konya'da eskiden Suzuki yetkili servisliği yapmış olan bir motosiklet tamircisine egzoz ile ilgili bir arızayı parça değişimi şeklinde garanti kapsamında işçilik ücretini dahil karşılattırarak yaptırabilmiştim. Yukarıdaki yazılanları okuduktan sonra motosikletin ikinci sahibi olmama rağmen ne kadar da şanslıymışım diye düşündüm.

Konuyu anlamak gerek, trafik cezası yüzünden motor haşat olmuyor. Sosyal mesajı ver sen yine hocam. Burada tartışılan şey dayanıklılık. Tamam 80km hızda 7000 devirde gidip motoru haşat etti diyelim, sen haşat olan motor için bi yorum yapıver arkadaş ne yapsın şimdi?

Bir sosyal mesaj daha vereyim o zaman, motosikletlerinizi kullanım kılavuzunda garanti edilen şartlarda kullanın.

Bende onu anlamadım.
Cidden teknik bilgim yok herkesin bu konuda bilgisi var gibi.
Şimdi motosikleti geçtim 0 otomobil aldım.
6000 km de motor gitti.
B - Bayi bana basmasaydın o kadar diyemez ki.
Her türlü alınan araçta sıkıntı var.

Hocam her hangi bir alet edevat aldığınızda bunun kullanım şartları var ve firmalar bu sınırlar içinde garanti veriyor, siz bu sınırların dışına çıktığınızda oluşan hasarı firma karşılamıyor.

B - firma bu alet en fazla 128 km / h hız yapar, bende bunu garanti ediyorum derse sende 150 km / h yaptığında bir şey diyemez mi?

Böyle bir konuda sorunu hız limitlerine bağlamak komik olmuş.

Daha komik bir şey söyleyeyim bakım kılavuzunda bu motosikletin yapabileceği maksimum hız 128 km / h yazıyor, eleman 150 km / h yapmış.
Ayrıca garanti kapsamın dışında diye yazan başlığın - b - ve - h - maddelerini okuyun eminim daha çok güleceksiniz.

Neye güleceğimizi neye gülmeyeceğimizi şaşırdık.
A - Konuya gelecek olursak, motorun sanırım kitapcıktaki max hız limiti 158; bunu aştığınızı iddia edip garantiyi red edebilirler.

B - Kronik bir konu değilse birden fazla şikayet / dava süreci yok ise firmanın diyeceği şey "motoru zorlamış" olacaktır. Çünkü ellerinde fizibilite çalışmaları ve mühendislik raporları vardır.

C - Fakat konu cfmoto oldugu için bu problemi yaşayan başkaları da vardır, mahkeme bence sizin tarafınızı tutar.

A - Bir şey idda etmelerine gerek yok. Adamlar zaten 128 km / h diye yazmış, elemanda 150 km / h hızla giderken oldu diyor.

B - Firmanın bir şey demesine gerek yok eleman kendi zaten söylüyor.

C - Mahkeme böyle bir karar verirse adil bir kara olur mu?

Türkiye de kullanılan tüm motosiklet ve hatta tüm kara taşıtları sayende garantiden çıktı....

Olayı şöyle sorgulamak daha doğru adamların kılavuzda tavsiye ve önerdikleri ve buna göre de garanti ettikleri şartlarda mı kullanıyoruz.

hız sınırının belirleyiciliği yok garantide.

firma motoru zorladın diye savunma yapacaktır sadece.

Adam daha ne desin maksimum 128 km / h yapar demiş, elemanda 150 km / h yapmış. Garanti kapsamı başlıklı kısımda - b - ve - h - de neyin garanti dışı olduğunu da belirtmiş.

Biliyorum yahu yapılan saçma yoruma binaen yazdım....

Evet haklısınız saçma, adamlar ne olursa olsun tamir etmeliydi,

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Daha komik bir şey söyleyeyim bakım kılavuzunda bu motosikletin yapabileceği maksimum hız 128 km / h yazıyor, eleman 150 km / h yapmış.
Ayrıca garanti kapsamın dışında diye yazan başlığın - b - ve - h - maddelerini okuyun eminim daha çok güleceksiniz.

Neye güleceğimizi neye gülmeyeceğimizi şaşırdık.

A - Bir şey idda etmelerine gerek yok. Adamlar zaten 128 km / h diye yazmış, elemanda 150 km / h hızla giderken oldu diyor.

B - Firmanın bir şey demesine gerek yok eleman kendi zaten söylüyor.

C - Mahkeme böyle bir karar verirse adil bir kara olur mu?

Olayı şöyle sorgulamak daha doğru adamların kılavuzda tavsiye ve önerdikleri ve buna göre de garanti ettikleri şartlarda mı kullanıyoruz.

Adam daha ne desin maksimum 128 km / h yapar demiş, elemanda 150 km / h yapmış. Garanti kapsamı başlıklı kısımda - b - ve - h - de neyin garanti dışı olduğunu da belirtmiş.

Evet haklısınız saçma, adamlar ne olursa olsun tamir etmeliydi,
Yahu önceki yorumunda karayolları hız sınırlarını yazıp buna uymamışsın o yüzden garantiye girmez diyen sensin. Saçma olan da tam olarak buydu. Şimdi konuyu başka yerlere çekiyorsun.....

Yahu önceki yorumunda karayolları hız sınırlarını yazıp buna uymamışsın o yüzden garantiye girmez diyen sensin. Saçma olan da tam olarak buydu. Şimdi konuyu başka yerlere çekiyorsun.....
Nereye çekersem çekeyim olay motosiklet garanti kapsamı dışında olduğunu değiştirmez. Sebebi değiştirmiş olabilirim ama sonuç aynı.

Motosikleti
K 1600 GTL
Nereye çekersem çekeyim olay motosiklet garanti kapsamı dışında olduğunu değiştirmez. Sebebi değiştirmiş olabilirim ama sonuç aynı.
Burası hukukun ağır aksak ?? işlediği bir ülke olduğu için firma tarafından garanti kapsamına alınmıyor. Yoksa kullanım kılavuzunda 128 yazıyor sen 150 yapmışsın diye hiç bir araç garantiden filan çıkmaz. Koyarsın bir kesici araç o hızlara çıkamaz olur biter.

Motosikleti
D400
ben klavuzdad 158 km sanıyordum son hızı şimdi baktım değilmiş.
garanti karşılamaz motoru hırpalamış arkadaş.

Top designed speed 79.5 mph (128 km/h)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
CFMoto cu @Nikkfurie gör gör..

CB125F yerine CFmoto 250 alırım, misi gibi abs si olur, arka fren disk olur diyodun bak noldu şimdi ? asdafdgfs

Yine haklı cıktım gordungun gibi.

Honda ve yamaha aziziimm gerisi boşşş. Kabul edin artık bunu yaa.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Haydi hep beraber söylüyoruz. Tuu Allah Belanı Versin CaFer!!

Motosikleti
XV250 - FZ6
Son hızı 128 olan motor nasıl 150 yapabiliyor, devir kesici iptali falan mı yaptınız acaba?
250cc ile o hızlara fazla çıkmamakta fayda var, ben 600cc'de bile fazla zorlamıyorum.
600cc motor 16.000 devir çevirebiliyor 14.000'den sonra kırmızı renk yapmışlar, kesici kaçta tam bilmiyorum, denemedim bile. Gazı kökleyip 10-12 bin devirde 5-10 dakika gitseniz motor yamaha bile olsa dayanmaz büyük ihtimal. Sonuçta motorun içinde kıyamet kopuyor devir arttıkça.

802381-4-big.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Son hızı 128 olan motor nasıl 150 yapabiliyor, devir kesici iptali falan mı yaptınız acaba?
250cc ile o hızlara fazla çıkmamakta fayda var, ben 600cc'de bile fazla zorlamıyorum.
600cc motor 16.000 devir çevirebiliyor 14.000'den sonra kırmızı renk yapmışlar, kesici kaçta tam bilmiyorum, denemedim bile. Gazı kökleyip 10-12 bin devirde 5-10 dakika gitseniz motor yamaha bile olsa dayanmaz büyük ihtimal. Sonuçta motorun içinde kıyamet kopuyor devir arttıkça.

802381-4-big.jpg
son hızı 128 değil ben kendi gözümle 156yı gördüm her şeyi stok orijinal haliyle manualde 128 yazıyorsa 6. vites 9500 devirde 128tir oradan sonrası sizdeki 14binden sonraki gibi redline oluyor büyük ihtimal yasal olaraktan garantiye almak zorunda değildir marka biz eşşek miyiz de 7bin deviri geçirmiyoruz bidaha redlineları zorlamak istiyorsa kardeşimiz gider 3 katı para verip aynı cc bi yamaha honda alır :D

ekranda 156 GPS te 128. CF moto bu,fazla takılmayın buna

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Ben bu durumu normal bulanlari anlamiyorum. Benim motorum da 250CC (Bajaj). Canim sikildiginda 8-9k devirlerde geziniyorum. Bursa-Istanbul yolunun bir kismini tapagaz yaptigim da oldu. Motor 25k km'de ancak hala saat gibi.

Hiz yapmanin yasak oldugunu falan bahsetmenin ne yarari var burada? Motorla 10 takla atmadiktan veya motoru devirip o halde redline gibi absurt davranislar yapilmadiysa motor nasil kullanilmis olursa olsun 6k km olmadan patlar mi? Burada sorun CFMoto'nun kalitesinin cok dusuk olmasinda. Boyle cok hikaye var. Bundan daha kotusu firmanin malinin arkasinda durmamasinda. Tamam ucuz mal aliyor insanlar ama bu motorlarin garantisi var sonucta. 6k km'lik omru normal bulacaksak CFMoto'ya da ucuz demeyelim. Zira km basina odenen ucret egzotik motosikletlerden pahaliya geliyor.

CFMoto almayi dusunenler bu tarz seyleri gorup de nasil hala almaya devam ediyorlar aklim almiyor. Hem urun kalitesiz hem de servisleri buyuk sorun.

bende de 250sr var ben motorun farkındayım o yüzden de 7bin devrin üstüne çıkarmıyorum şimdiye kadar 2 kere denedim 150 küsür hızları o da motor arada bi görsün körelmesin diye başına gelen daha bikaç gün önce aynı kmlerde bi ktm 250nin başına geldi o da senin gibi sürüyordu bunlar küçük aletler markadan bağımsız büyük makineler kadar sağlam değiller bunu bilerek sürmek lazım garanti ne yaparsan yap karşılamaz uma hiç karşılamaz tüketici heyeti de büyük ihtimal seni haklı bulmayacak yapabileceğin bir şey yok parçalarını teker teker sat ya da 2. el bi kelle bulmayı dene
Limitler bellidir .
Sen 150 küsür gördüğünde 6000 km'de motor yese benim hatam mı derdin ?
Kullanıcı kitapçığı limitlere lafım yok ama bu üretimi yapıyorsan ara da 20 km fazla gaz açtın diye motor yemez.
Hepimiz yapıyoruz senin dediğin gibi ekonomik şartlar belli.
Keşke öyle güzel ekonomi olsa kimse motor gitmiş aman nasıl yaparım düşünmese.
Yenisini alsa.
Millet zar zor biriktirip alıyor 20 km fazla hız yapınca motor indiriyorsa markanın sıkıntısı.

CFMoto cu @Nikkfurie gör gör..

CB125F yerine CFmoto 250 alırım, misi gibi abs si olur, arka fren disk olur diyodun bak noldu şimdi ? asdafdgfs

Yine haklı cıktım gordungun gibi.

Honda ve yamaha aziziimm gerisi boşşş. Kabul edin artık bunu yaa.
CF ile hiç tecrübem yok , yazdığım her kelime işkembeden değil tecrübemden fışkırmaktadır 😁 Sym yazmışımdır olm CF nin herhangi bir motorunu test bile yapmadım diye hatırlıyorum ama şu 450 lik endurosunu kullandım galiba ,

aklımı kullandım 125 cc kampana frenli Honda parasına 300 cc Sym Joyride aldım , japona düdüklenmedim kalan parayla ben düdüklüyorum 😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yahu CF.cilerin hiç yüzü gülmeyecek mi? 150 km yapmak için kaç bin devir çevirmek gerekiyor? Kesiciye giriyor mu? Geçmişte kullandığım Sym Wolf ile150-157 yapmışlığım var ki redline görmemiştim, 9000 devir öncesiydi diye hatırlıyorum. Yine de 6000 km'de motoru ne kadar zorlarsan zorla bu sıkıntının olmaması gerekirdi.

CF ile hiç tecrübem yok , yazdığım her kelime işkembeden değil tecrübemden fışkırmaktadır 😁 Sym yazmışımdır olm CF nin herhangi bir motorunu test bile yapmadım diye hatırlıyorum ama şu 450 lik endurosunu kullandım galiba ,

aklımı kullandım 125 cc kampana frenli Honda parasına 300 cc Sym Joyride aldım , japona düdüklenmedim kalan parayla ben düdüklüyorum 😂

bu ne sym aşkı yaaa. sym aşşa sym yukarı.

sym nin reklam yuzu oldun valla.
biz seni bmw ci niki olarak bilirdik halbuki..bundan sonra lakabın sym ci niki.

CG nin iticili olan blokları cf den daha dayanıklı ve sağlam onu bunu bilmem ne kadar az teferruat o kadar az arıza ne kadar çok teferruat varsa motor da arza olasılığı daha yüksek birde benim motor kara düzen ateşleme beyni nden başka beyin yok kafam rahat ne sensör var ne enjeksiyon yıllardır kullanırım arza yaptığını bilmem sensörlü ve enjeksiyon lu motora binmen yedek parça fiyatları zaten tuzlu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar