CFMOTO 250SR 5800KM' de blok dağıttı Tüketici Mahkemesi konusunda bilgilendirebilecek var mı

Konuyu anlamak gerek, trafik cezası yüzünden motor haşat olmuyor. Sosyal mesajı ver sen yine hocam. Burada tartışılan şey dayanıklılık. Tamam 80km hızda 7000 devirde gidip motoru haşat etti diyelim, sen haşat olan motor için bi yorum yapıver arkadaş ne yapsın şimdi?
Bende onu anlamadım.
Cidden teknik bilgim yok herkesin bu konuda bilgisi var gibi.
Şimdi motosikleti geçtim 0 otomobil aldım.
6000 km de motor gitti.
Bayi bana basmasaydın o kadar diyemez ki.
Her türlü alınan araçta sıkıntı var.

Böyle bir konuda sorunu hız limitlerine bağlamak komik olmuş.

Bir motorun kırılmasına sebep olan şey kırılma anında yaptığı sürat değildir. Bu, o motorun o güne kadar yaşadıklarının bir sonucudur. Motora düzün rodaj yapılmadıysa, düşük viteslerde bazı aptal Youtuber'ların yaptığı gibi sürekli "redline" bölgesinde kullanılmışsa motor kırılabilir ve bana göre de bu durumlar kullanıcı hatasıdır. Yumuşak kullanılan bir motor kırılırsa o zaman firmayı suçlarım.

Motorun ömrünü etkileyen şey hız değil devirdir ve gaza ne kadar yüklendiğinizdir. 100 km/saat hıza hiç gelmeden de bir motorun ömrünü tüketebilirsiniz. Prosofi'nin videolarında incelediği bir çok 250 cc motorun kullanıcısı 5 -6 litre benzin yaktığını söylüyor. Bu adamlar o kadar benzini o motorlara nasıl yaktırıyorlar acaba? Neden benim motor 4.2 ortalamayı litreyi hiç geçmiyor?

Motosikleti
D400
@yaşlıveacemi abi sagol valla, konu sahibi arkadaş durumun gerginliğinden ne noktalama ve dilbilgisi hiçbirşey dikkat etmemiş en son anlamaya calısırken "iyi olmuş" falan diyordum :D neyse özetlemiş olsun.

Konuya gelecek olursak, motorun sanırım kitapcıktaki max hız limiti 158; bunu aştığınızı iddia edip garantiyi red edebilirler.
Bakımlar doğru yapılmış vs. de olabilir fakat burada olay bu durumun kronik birşey olup olmaması.

Kronik bir konu değilse birden fazla şikayet / dava süreci yok ise firmanın diyeceği şey "motoru zorlamış" olacaktır. Çünkü ellerinde fizibilite çalışmaları ve mühendislik raporları vardır.

Fakat konu cfmoto oldugu için bu problemi yaşayan başkaları da vardır, mahkeme bence sizin tarafınızı tutar.

Motosikleti
K 1600 GTL
Lüzumsuz kelimeleri çıkarınca konu daha da netleşti. Senin en fazla yapabileceğin sürat otoyollarda 100 km / h halbuki sen ne yapmışsın 150 km / h şimdi bu kullanıcı ( tüketici ) hatası değil mi?

Adamlar yerden göğe kadar haklı garantiden çıkarmakta.

Neyse konu anlaşıldı herhalde lüzumsuz uzatmaya gerek yok.

Motosiklet Sınıflandırması ve Hız Sınırları​

Türkiye'de motosikletler, teknik özelliklerine göre farklı sınıflara ayrılır ve her sınıf için belirlenen hız sınırları farklılık gösterir. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) belirlediği bu sınıflandırma şu şekildedir:

• L3 Sınıfı Motosikletler: İki tekerlekli, motor silindir hacmi 50 cc'nin üzerinde olan motosikletlerdir.
  • L4, L5, L7 Sınıfı Motosikletler: Üç tekerlekli motosikletler ve diğer belirli teknik özelliklere sahip motosikletlerdir.
Her bir sınıf için belirlenen hız sınırları aşağıdaki tabloda detaylandırılmıştır:

Araç CinsiYerleşim Yeri İçinde (km/sa)Şehirlerarası Çift Yönlü Karayollarında (km/sa)Bölünmüş Yollarda (km/sa)Otoyollarda (km/sa)
L3 Sınıfı Motosikletler508090100
L4, L5, L7 Sınıfı Motosikletler50708080

Bu hız sınırları, KGM tarafından belirlenen yasal limitlerdir ve tüm motosiklet sürücülerinin bu sınırlara uyması zorunludur.
Türkiye de kullanılan tüm motosiklet ve hatta tüm kara taşıtları sayende garantiden çıktı....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bana çok saçma geliyor bu garanti işleri; eninde sonunda işin bağlanacağı yer servis/distribütör firmanın iyi niyeti ve imaj kaygısıdır...

Sebebi de şöyle: Bir kaza/kırım olmadığı durumda servis/distribütörün "siz bu motoru kullanım hatası nedeniyle bozmuşsunuz" iddiası ile müşterinin "hayır bu motoru yanlış kullanmadım, motorda tasarım/malzeme/üretim hatası var" iddası karşı karşıya geldiğinde iki taraf da bu iddialarını ispat edemezler. Mahkeme süreci uzun ve masraflı olur, burada da servis/distribütör avantajlıdır.

Dolayısıyla, "hiç kırılmıyor / bozulmuyor" diye marka / model seçmek yerine (çünkü eninde sonunda beşer mamulü bir makinedir, kırılabilir ve bozulabilir...), "bir şekilde kırıldığı / bozulduğu zaman servis/distribütör arkasında duruyor / imajını korumaya dikkat ediyor" diye marka / model seçmek çok daha mantıklı geliyor. (Manası derin cümledir...) :D

Motosikleti
K 1600 GTL
Bana çok saçma geliyor bu garanti işleri; eninde sonunda işin bağlanacağı yer servis/distribütör firmanın iyi niyeti ve imaj kaygısıdır...

Sebebi de şöyle: Bir kaza/kırım olmadığı durumda servis/distribütörün "siz bu motoru kullanım hatası nedeniyle bozmuşsunuz" iddiası ile müşterinin "hayır bu motoru yanlış kullanmadım, motorda tasarım/malzeme/üretim hatası var" iddası karşı karşıya geldiğinde iki taraf da bu iddialarını ispat edemezler. Mahkeme süreci uzun ve masraflı olur, burada da servis/distribütör avantajlıdır.

Dolayısıyla, "hiç kırılmıyor / bozulmuyor" diye marka / model seçmek yerine (çünkü eninde sonunda beşer mamulü bir makinedir, kırılabilir ve bozulabilir...), "bir şekilde kırıldığı / bozulduğu zaman servis/distribütör arkasında duruyor / imajını korumaya dikkat ediyor" diye marka / model seçmek çok daha mantıklı geliyor. (Manası derin cümledir...) :D
BMW diyorsun yani...;)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
tüketici mahkemesine başvuracağım bütün evrakları hazırladım fakat süreç biraz uzun servis 1 yıl kadar süreceğini söylüyor bu sürecin ve ben şu an motoru satın aldığım bana fatura kesen bayiyi mi şikayet etmeliyim yoksa CFMOTO'nun Türkiye temsilcisi Uğur Motorlu Araçları mı şikayet etmeliyim lütfen konuda bilgisi olan forumdaşlar yardımcı olursa sevinirim. ( CFMOTO PİŞMANLIKTIR )
Öncelikle satıcıya noterden ihtarname çekeceksiniz. Resmi başvurunun ilk koşulu bu. Gelen olumsuz yanıtı ilgi tutup Tüketici Hakem Heyetine/Tüketici Mahkemesine başvuracaksınız (Fatura değerine göre). Bununla ilgili şu konuda detay verdim. Orayı okuyunuz;

Motosikleti
K 1600 GTL
Öncelikle satıcıya noterden ihtarname çekeceksiniz. Resmi başvurunun ilk koşulu bu. Gelen olumsuz yanıtı ilgi tutup Tüketici Hakem Heyetine/Tüketici Mahkemesine başvuracaksınız (Fatura değerine göre). Bununla ilgili şu konuda detay verdim. Orayı okuyunuz;

Motosikleti aldıktan sonraki süreçte trafik cezası yemediğini de belgelese sürece faydası olur diye düşünüyorum...🥴

Motosikleti
bence daha iyisi japon almak. servise bile goturmuyorum.
Bir sorun çıkarsa eline alıyorsun ama işte; istersen Şikâyetvar sitesine gir Honda yaz bakalım neler çıkıyor gör... Şu kadar senedir forumdayım daha "garantiden tamir gören Honda" diye bir kavram duymadım. Yapırabilmiş varsa helâl olsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Marka imajı demiş de ondan dolayı....😀
Aynen, bazı markalar da imajlarını yüksek tutmaya çalışıyorlar. Satış sonrası hizmetler ve müşteri memnuniyeti bunun çok önemli bir parçası.

Motosikleti
Honda CRF250L
Bir sorun çıkarsa eline alıyorsun ama işte; istersen Şikâyetvar sitesine gir Honda yaz bakalım neler çıkıyor gör... Şu kadar senedir forumdayım daha "garantiden tamir gören Honda" diye bir kavram duymadım. Yapırabilmiş varsa helâl olsun.

Aynen, bazı markalar da imajlarını yüksek tutmaya çalışıyorlar. Satış sonrası hizmetler ve müşteri memnuniyeti bunun çok önemli bir parçası.
Motordan dolayı arıza yapmıyor ki :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
cfmotoda da oluyor ktmde de oluyor hondada da yamahada da türkiyede bilinen kronik bi sorun olmadığı sürece motoru elinize alırsanız kimse onu garantiden yapmaz

Motosikleti
Motordan dolayı arıza yapmıyor ki :)
Netice itibarıyla her kişiye her marka uygun değil açıkçası. Şimdi internette Puretech 1.2 yazın neler neler okuyacaksınız; anksiyete sahibi / nevrotik ve/veya motorun canını çıkartır gibi kullanan adama hiç gitmez. Kimisi de alır, senelerce kullanır, diğerlerinden biraz daha sık ağır bakım yapar ama ucuz aldığı için bu canını sıkmaz. Böyle işler bunlar...

cfmotoda da oluyor ktmde de oluyor hondada da yamahada da türkiyede bilinen kronik bi sorun olmadığı sürece motoru elinize alırsanız kimse onu garantiden yapmaz
Aprilia'da sandık motor değişimi birkaç kere konusu açılmıştı. Bizdeki garip mantık nedeniyle bu Aprilia'nın yerildiği bir hikâyeye dönmüştü, çünkü motorlarımız namusumuz, anahtar değerse nasusumuz gidiyor bu memlekette :D (Halbuki bir sorun çıktığında firma malının arkasında duruyor olgusuna bir örnek, pozitif algı yaratması lazım...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motosikleti aldıktan sonraki süreçte trafik cezası yemediğini de belgelese sürece faydası olur diye düşünüyorum...🥴
Sanmıyorum. Trafik cezası yemediğini nasıl belgeleyecek ki zaten?

Zaten böyle bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, mahkeme resmi yoldan EGM'den bilgi talep edecektir. Başvurucunun "trafik cezası dahi almadım" demesinin bir önemi yok.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Netice itibarıyla her kişiye her marka uygun değil açıkçası. Şimdi internette Puretech 1.2 yazın neler neler okuyacaksınız; ansiyete sahibi / nevrotik ve/veya motorun canını çıkartır gibi kullanan adama hiç gitmez. Kimisi de alır, senelerce kullanır, diğerlerinden biraz daha sık ağır bakım yapar ama ucuz aldığı için bu canını sıkmaz. Böyle işler bunlar...

Aprilia'da sandık motor değişimi birkaç kere konusu açılmıştı. Bizdeki garip mantık nedeniyle bu Aprilia'nın yerildiği bir hikâyeye dönmüştü, çünkü motorlarımız namusumuz, anahtar değerse nasusumuz gidiyor bu memlekette :D (Halbuki bir sorun çıktığında firma malının arkasında duruyor olgusuna bir örnek, pozitif algı yaratması lazım...)
aprilianın 660larda ilk seri harbiden sıkıntılıydı kronik bi problem olduğu belliydi sayılardan altından kalkamazlardı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar