2.el temiz MT-25 hayal ürünü mü?

Dostlar 2.el temiz MT-25 bakıyorum. Bursadayım. İlk motor alacağım. 200-250 bin bütçem var.

Genelde satışta olan MT-25'lerin çoğu kazalı, ağır hasarlı yada bir takım sıkıntılar yaşamış. Bir kaç motoru görmeye gittim fotoğraflarda pırıl pırıl olan makina pert... Şasesi çatlak veya kaynaklı, motor bloğu boyalı, gidonu yamuk, manetleri değişik, tamir edeceklerine tel maşa çözümler üretmişler vs vs... Hem kozmetik hem mekanik sorunlu.. Gördüğüm motorlar 2020 ve üzeri... En çok 15-20 bin km de...

Yani anlamadığım şey, bu motorları alan herkes "Yamaham var vururum kırbacı!" kafasıyla mı kullanıyor? Herkes teker yapıp, redline devirlerle mi geziyor?

2. el sonuçta kusursuz motor aramıyorum ama, beni servisle sanayiyle akraba yapacak motor da istemiyorum. Bu bütçelere temizini aramak samanlıkta iğne aramak mıdır? Sıfırına mı yönelmek lazım? Öneriniz fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleme:
genelde ilk motor olarak acemi ve genç sürücüler kullanıyor bu motoru, o yüzden de doğru düzgününü bulmak zorlaşıyor. belki 1-2 yaşında motorlarda düzgün bulunabilir.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Geçenlerde açılmış bir konu vardı, onunla bağdaştırdım nedense :) Genelde gördüğüm kanı hızlı akanlar bu tarz motorlara ilgi gösteriyor sanırım, yanlış olabilir benim fikrim. Kullanıcılarının yaş aralığının çok düşük olduğunu düşünüyorum, hatta birçok kullanıcı için başlangıç motoru sayılabilir.
Yani anlamadığım şey, bu motorları alan herkes yamaham var vururum kırbacı kafasıyla mı kullanıyor? Herkes teker yapıp, red line devirlerle mi geziyor?

genelde ilk motor olarak acemi ve genç sürücüler kullanıyor bu motoru, o yüzden de doğru düzgününü bulmak zorlaşıyor. belki 1-2 yaşında motorlarda düzgün bulunabilir.
Hocam yaşı 50+ satan birini bulabilirsem zaten motora baktırmadan alacağım. Bize göstermeye getirdiği motoru, biz beğenmeyip sorunlarını söyleyince kızdı, yanımızdan ayrılırken g.tünü kaydırarak drift yapa yapa gitti çocuk. Öyle pek acemi gibi de değildi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçenlerde açılmış bir konu vardı, onunla bağdaştırdım nedense :) Genelde gördüğüm kanı hızlı akanlar bu tarz motorlara ilgi gösteriyor sanırım, yanlış olabilir benim fikrim. Kullanıcılarının yaş aralığının çok düşük olduğunu düşünüyorum, hatta birçok kullanıcı için başlangıç motoru sayılabilir.

Hocam sırf bu yüzden V-storm 250 bakıyordum. Bursa'da bütçeme uygun bulamadım. Şehir dışından da acemi halimle motor getirmek istemedim. Naked yamaha bakalım dedik ama pişman oluyorum görmeye gittiğim bütün motorların içinden geçilmiş.

Motosikleti
2024 Duke390
Bu ay başında tamamen aynı süreçten geçtim. Başlangıç motoru olarak MT25 ve CB250R bakıyordum bütçem 250k ₺ idi.

Senin de bahsettiğin gibi özellikle mt25 kullananlar makinanın verdiği hazdan, gazdan, gençlikten adı ne olursa artık hor kullanılmış veya sağına soluna gereksiz işlem yaptırılmıştı hep. Gördüğüm ilanlar ve fiziken baktığım motorlar sahibi ile konuşurken bana güven vermemişti.

Daha sonrasında çok öncelerde bir arkadaşım duke390 al boş ver 250lik makinaları dediği için aklıma geldi ve oraya yöneldim. Bu makinalarda genelde hor kullanılan artistlik yapılan aletler olduğundan gidip gördüklerim güven vermemişti. Ama sonrasında yetkili bayii/serviste satılan 2024 model 2.el bulunca hemen gidip aldım. Çok şükür bir sorunla karşılaşmadım şu an için 8temmuzdan beri aktif olarak kullanıyorum.
Tabi bu alışverişle kendi bütçemi zorlayıp 60k üzerinde tamamlanmış oldu.
Bu tabi tamamen benim şansıma denk gelen bir alışverişti.

Umarım en kısa zamanda gönlüne göre temiz bir motor bulup sürmeye başlarsın. Benim yaşım 40 :) bu kadar sene boşuna nefes almışım. Aldığımdan beri 4 defa arabayı çıkarttım otoparktan

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
... Benim yaşım 40 :) bu kadar sene boşuna nefes almışım. Aldığımdan beri 4 defa arabayı çıkarttım otoparktan

Al benden de o kadar :) Yaşım 37. Hava yağmurlu değilse ben de arabayı bırakır oldum. Benim 250'liği satıp orta sınıf CC'li bir motora geçtiğimde eminim daha rahat edeceğim

Motosikleti
Ns200 15"
Yarı fiyatına Ns200 bulabilirsiniz aslında, ilk motosiklet için gayet yeterli ve güzel.

Motosikleti
Forza 250
Bu bütçeyle biraz zor bulabilirsiniz minimum 280-285 bin ile 315 gibi bir aralığa odaklanmanız lazım.

200 bin bütçeyle ben olsam eşi benzeri olmayan fiyat/performans motoru D400 tercih ederdim ki zamanında ettim de zaten.

Yarı fiyatına Ns200 bulabilirsiniz aslında, ilk motosiklet için gayet yeterli ve güzel.
Aynen hocam bajajda çok seçenek var. Onlardan birine döneceğim gibi duruyor. 2.eli de hareketli diye Yamaha'ya yönelmiştim. Arabacılıkta da Honda yüzünden japon sevdası var ama mt-25 araştırmak pişman etti.

Bu bütçeyle biraz zor bulabilirsiniz minimum 280-285 bin ile 315 gibi bir aralığa odaklanmanız lazım.

200 bin bütçeyle ben olsam eşi benzeri olmayan fiyat/performans motoru D400 tercih ederdim ki zamanında ettim de zaten.

Bütçeyi arttıracağım ya da başka motora yöneleceğim gibi duruyor haklısınız. D400 güzel motor ama ilk motor için 250cc geçmek istemiyorum. Bir kaç yıl tecrübe ve eğitim peşinde olacağım.

Motosikleti
Forza 250
D400 ile başlayıp kalan bütçenizin bir kısmını hakimiyet eğitimi için kullanabilirsiniz bence,r/mt25 grubuyla son hızda çok farkı olmasa da tork olarak hissedilir bi fark mevcut.

Motosikleti
D400
İlk sahibinden bulursan güzel bir exper ile halledersin.

ilan sahibine ilk soracagın soru kacıncı sahibisin olmalı bence.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Temiz MT-25 hayal mi; maalesef evet... R25e parası yetmeyen MT-25 alıp abanıyor, abanıyor... Ancak şans işi... Bir arkadaşımın ilk vitesli motoruydu, 80km/s üzerine çıkmayan, 18.000Km alet satıldı gitti. Bunun gibi birşey bulmalı... İpucunu sahibiyle konuşunca yakalarsınız; nasıl biri, nasıl biniyor, kendini az çok belli eder.

Motosikleti
2024 Duke390
Bajaj'dan devam edeceksek bence dominar yerine pulsar 400 daha mantıklı olur.
İlk motoru olacağını ve 250cc üzerine çıkmak istemediğini söylemişsin. Bende ilk motoru 400lük aldım ama sürüş modları ve elektronik destek olması güven verdi. Şu an alışmak için "Rain" modunda sürüyorum motoru.

bildiğim kadarıyla Pulsar400de 3-4 tane sürüş modu bulunuyor. Aklında olması için bir fikir vermesi için yazdım, ani gaz tepkileri düşük modlarda daha konforlu olabilir 250lik sürüyormuş hissettirebilir.
Bütçeyi arttıracağım ya da başka motora yöneleceğim gibi duruyor haklısınız. D400 güzel motor ama ilk motor için 250cc geçmek istemiyorum. Bir kaç yıl tecrübe ve eğitim peşinde olacağım.

Motosikleti
Motorsuz
Kral öyle bir motor arıyorsan naked ve seri o fiyatlara 450nk bakabilirsin teşekkürler.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

2024 Düşük Km KTM 250 Kredi Kartı Ve Takas 219.000 teLe

x5_126095163784u.jpg

MeTe-Yarmabeşler uzunca bir süre yüksek fiyatlı, aksesuar mecburiyetiyle ve karaborsa satıldı.
Bu nedenle parasının derdinde olmayan şımarık kişiler tarafından satın alınıp kullanıldığı için temizini bulmak zordur.

İlk sahibinden bulursan güzel bir exper ile halledersin.

ilan sahibine ilk soracagın soru kacıncı sahibisin olmalı bence.
Açıklaması olmayan ya da mekaniği hakkında bilgi vermeyen ilanları direk kapatıyorum artık. Sahip sayısı da güzel referans olur dikkat ederim.

Temiz MT-25 hayal mi; maalesef evet... R25e parası yetmeyen MT-25 alıp abanıyor, abanıyor... Ancak şans işi... Bir arkadaşımın ilk vitesli motoruydu, 80km/s üzerine çıkmayan, 18.000Km alet satıldı gitti. Bunun gibi birşey bulmalı... İpucunu sahibiyle konuşunca yakalarsınız; nasıl biri, nasıl biniyor, kendini az çok belli eder.
Bakalım araştırıyorum. Şansıma güvenirim normalde ama sarı site dışında da kovalamak lazım heralde. Adam sıfırının yarı fiyatına 2 yaşında motoru satamamış 6 aydır. İlanda hatasız yazıyor. İlginç.

Motosikleti
Dominar 250
İnsanın kanını kaynatan motorlardan, bu tarz motorlarda temizini bulmak, derede altın bulmaktan daha zor bence. Gene de nasip, umarım çıkar karşınıza temizinden. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar