Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

İyi seyirler genco
Bu arkadaş ecu map ve egzoz değişikliği yaptığı için arıza garantiye girmemiş. Garantiden düzeltilseymiş böyle bir video hiç yayına konmayacaktı bence. Videonun altındaki yorumlara da bakmakta fayda var...

Ekleme:

Bu arkadaş da diğer pek çok youtuber gibi ekmeğinin peşinde anlaşılan. :ROFLMAO: 💦 Moto Guzzi'den "kurtulup" ardından Hintli almış! Zevkli bir arkadaş ama hakkını yemeyelim, RE 650'likleri ben de beğeniyorum...

Çıkarmamız gereken dersler şöyle diye anlıyorum:
  1. Motosikletten (teknik anlamda) biraz anlamıyorsanız, yani muhtemel / gelmekte olan bir arızayı hissedemeyecekseniz,
  2. İlk 2-3.000km'de dikkat etmeyecekseniz,
  3. Daha sonra sefasını sürmek için başta biraz cefa çekmeye hazır değilseniz,
Moto Guzzi'den uzak durmak lazım.

Bunlar İtalyan üretimi; üreten işçiler de kalite kontrol yapanlar da İtalyan, yani (diğer Akdenizliler gibi) laçka/gevşek adamlar. Bunlardan bir uzakdoğu adanmışlığı ve görev bilinci beklemek yersiz olur. Motorlar ilk alındıklarında küçük büyük sıkıntılar çıkartıyorlar, garanti süresinde hepsini hallettirebilirseniz sonra ömürlük çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arkadaş da diğer pek çok youtuber gibi ekmeğinin peşinde anlaşılan. :ROFLMAO: 💦 Moto Guzzi'den "kurtulup" ardından Hintli almış! Zevkli bir arkadaş ama hakkını yemeyelim, RE 650'likleri ben de beğeniyorum...
Royal Enfield Bear 650 de Maşallah 47 bg gücüyle göz dolduruyor. Bear demeyelim de Teddy Bear diyelim.

Motosikleti
Royal Enfield Bear 650 de Maşallah 47 bg gücüyle göz dolduruyor. Bear demeyelim de Teddy Bear diyelim.

Gezinti motosikleti bunlar, kır yollarında keyifli keyifli gezmeye ve dar viraj yapmaya gani gani yeter aslında. İngiltere'de böyle yollardan çok var.

Moto Guzzi 7 de 853cc ama 67,3hp, benim 650'lik 71hp V Strom'dan düşük. (Torkta - hacimden mütevellit - pis dövüyor...)

Motosikleti
cbf 150
Almanyada ingilterede Moto guzzi almak ufak baş ağrılarına sebep verebilir. Ama Türkiyede Moto guzzi almak pimi çekilmiş el bombasıı ele almak gibidir.

Moto guzzi yetkili servislerinin hiçbiri size yardımcı olmuyacaktır heleki garanti dışına çıktıysanız. DEneyimlerle öğrenilmiş gerçekler bunlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Almanyada ingilterede Moto guzzi almak ufak baş ağrılarına sebep verebilir. Ama Türkiyede Moto guzzi almak pimi çekilmiş el bombasıı ele almak gibidir.

Moto guzzi yetkili servislerinin hiçbiri size yardımcı olmuyacaktır heleki garanti dışına çıktıysanız. DEneyimlerle öğrenilmiş gerçekler bunlar.

kamyoncu guzzi nin ekmeğiyle oynama ya.

bırak alsınlar.rekabet olur,firma ayakta kalır.

Arkadaşlar, guzzi, agusta falan almaktan cekinmeyin.Hayallerinizin peşinden koşun.Ölümlü dünya zaten, Ozzy bile öldü. Noldu ?

alın alın.Guzzi iyidir.

Motosikleti
cbf 150
Şimdi bu şirketler grubunun en kaliteli çıkardığı motor Vespa. Sorunsuz diyelim hadi.

Eğer klasik sorunlarına hakim değilseniz bildiğiniz standard sürücüyseniz vespanız max 3 sene içerisinde çamurluk arkasında paslanmaya başlar ki sahibinden deki ilanlara bakın göreceksiniz.

elektornik olarak dünyanın en kötü işçiliklerine sahiptirler, en dandik ECU kullanılır ve en en en dandik enjektör sistemini kullanırlar. ki bu sistem motot guzziden tutun mv gustoya kadar hepsinde var aprilliyadı unutmayalım :)

eğer motordan anlıyorsnız tabi bunları çözersiniz eğer anlamıyorsanız ilk sarı motor işareti yandıgında kadranda bir heyecan basar sizi o heyecanla hemen motoru durdurur servisi arar çekici çağırırsınız ve büyük ihtimalle servise gidene kadar 5000 tllik olursunuz. Servisteki çakallar neden oldugun uzaten çoktan biliyrodur ama size söylemez abi iyi yapmışsın motoru durdurarak falan diyip size birde 15 20 bin tl kitlerler eğer garantisi yoksa.

Hoş garantisi olsada kitlerler kullanıcı hatası vs vs.

Özetle elektonik ve makinik arazılara hazır olun ve bunlala başa çıkmayı bilmiyorsanız almayın. Ben vespayı 2 şişe viski içtikten sonra tek gözüm açık halde komple söker sonrada tork değerlerine göre tekrar takarım. O yüzden bana guzzide komaz vespada temelde aynı pokun soyular.

Motosikleti
Şimdi bu şirketler grubunun en kaliteli çıkardığı motor Vespa. Sorunsuz diyelim hadi.

Eğer klasik sorunlarına hakim değilseniz bildiğiniz standard sürücüyseniz vespanız max 3 sene içerisinde çamurluk arkasında paslanmaya başlar ki sahibinden deki ilanlara bakın göreceksiniz.
...
Bunların en standart sorunu immobilizer anteni / anahtar okumama diye biliyorum. (Dışarıda olsan en fazla 30 €'luk iş ama bizde saplarlar. Hoş, bu saplama işi markadan bağımsızdır, tamamen Türkiye ile ilgili. Kime gidersen saplarlar Türkiye'de...) Bir de konnektörleri iyi takmıyorlar bazen yolda giderken çıkıyor falan. Böyle antin kuntin sorunları var.

Vespa servisine gidersin Beverly 400 sorarsın "aman alma uzak dur, çok sorunlu" derler, ulan aynı Beverly'leri Yunanistanda posası çıkmış 15 yıllık hallerini görürsün (önceki serilerini) peynir ekmek gibi satılmıştır ve tepe tepe kullanılıyordur. Yorumum: Vespacı servisler müşteriye kerkinmeyi seviyor. :D

Vespa alanları hiç anlamıyorum - hani ufak 150'likleri falan anlarım da o büyük 300 modelleri tamamen saçmalık bence.

Bu kadar yoğun trafiği olan sitede trol kalabalığı ve karalama seviyesinde bilgi kirliliğine neden izin veriliyor anlamıyorum...Muhtemelen bu sebeple burası ne uzuyor ne kısalıyor hatta nitelik ve kalite yönünden geriliyor.

Moto Guzzi Kullanıcısı değilim ama sürekli birlikte sürdüğümüz en yakın arkadaşlarımdan birisi Moto Guzzi Stelvio aldı....Motorun işçiliği , kalitesi , komponent kalitesi harika.Şile'de bir 45 dakika kadar da kullandım sürüşü de çok keyifli.GS benzeri bir kendi çalışma frekansından kaynaklanan bir titreşim var ama o da karakteristik bir durum.Amortisörler , Brembo Frenler işini harika yapıyor.Tork her yerde var , virajı nefis.Şaftı 1250 GS'den iyi çalışıyor.Bence tek eksisi ekranın küçük olması özellikle devir saatini gösteren ekranın sol tarafındaki grafiklerin takibinin zor olması ...Onun dışında yurt dışından 199 Euro'ya quickshifter , yine uygun bir rakama elcık ısıtma getirttik motor dört dörtlük oldu...Ay başında 4300 km'Lik Alpler Turu Yaptık sahibi konforundan ve gidişinden çok memmun kaldı.40 derecede de sürdük 2 derecede 2700 rakımda da sürdük her türlü işkenceyi yaptık makina tık demedi..KTM 1290 , MultiV4 ve GS'lerden de asla kopmadı....Ama haset ve öfkeli bir grup var bu arkadaşlar maalesef herşeye karşılar ve kendilerinde olmayan ve belirli sebeplerle olmayacak ürünlere nefret kusuyorlar.Beğenmeyen almasın....Ama niyetlenen insanları markadan soğutacak olumsuz yorum da yapmasın..Birileri gidip test sürüşü yapmak yerine boş konusan ama bilgisiz olanları dikkate alabilir.

Motosikleti
cbf 150
Bu kadar yoğun trafiği olan sitede trol kalabalığı ve karalama seviyesinde bilgi kirliliğine neden izin veriliyor anlamıyorum...Muhtemelen bu sebeple burası ne uzuyor ne kısalıyor hatta nitelik ve kalite yönünden geriliyor.

Moto Guzzi Kullanıcısı değilim ama sürekli birlikte sürdüğümüz en yakın arkadaşlarımdan birisi Moto Guzzi Stelvio aldı....Motorun işçiliği , kalitesi , komponent kalitesi harika.Şile'de bir 45 dakika kadar da kullandım sürüşü de çok keyifli.GS benzeri bir kendi çalışma frekansından kaynaklanan bir titreşim var ama o da karakteristik bir durum.Amortisörler , Brembo Frenler işini harika yapıyor.Tork her yerde var , virajı nefis.Şaftı 1250 GS'den iyi çalışıyor.Bence tek eksisi ekranın küçük olması özellikle devir saatini gösteren ekranın sol tarafındaki grafiklerin takibinin zor olması ...Onun dışında yurt dışından 199 Euro'ya quickshifter , yine uygun bir rakama elcık ısıtma getirttik motor dört dörtlük oldu...Ay başında 4300 km'Lik Alpler Turu Yaptık sahibi konforundan ve gidişinden çok memmun kaldı.40 derecede de sürdük 2 derecede 2700 rakımda da sürdük her türlü işkenceyi yaptık makina tık demedi..KTM 1290 , MultiV4 ve GS'lerden de asla kopmadı....Ama haset ve öfkeli bir grup var bu arkadaşlar maalesef herşeye karşılar ve kendilerinde olmayan ve belirli sebeplerle olmayacak ürünlere nefret kusuyorlar.Beğenmeyen almasın....Ama niyetlenen insanları markadan soğutacak olumsuz yorum da yapmasın..Birileri gidip test sürüşü yapmak yerine boş konusan ama bilgisiz olanları dikkate alabilir.
Sen bence bir moto guzzi stelvio yada yeni kanatlılardan almalısın.

izleyin buda Türk kardeşin oyurmları madem yabancılar ilgisini çekmedi.

Mühendis değilim ama Fabrikada insan eli ile üretilen ve birçok komponentten oluşan motosiklet gibi komplike bir üründe hele ki 100 sene sonra ilk kez su soğutmaya geçilince bu tarz bir sorun olması çok da anormal değil.Yeni olan birçok endüsti ürününde benzer sorunlar çıkar sonra zamanla gelen geri bildirimlerle eksikler düzeltilir.İşin doğası bu. Yeni GS 1300'lerde de birçok problem var.

Ne alacağım veya ne almalıyım konusunda yorum yapmak da senin haddin değil.

F54

yani gerçekten şekil şemal çok güzel değişik ÖZGÜN bir görüntüsü var
FARKLI OLMAYI SEVENLER İÇİN güzel bir seçenek nedir ne değildir bilmiyorum
kullanmadan da yorum yapanlar sosyal medyada çinli markaları pohpoh'layan influzerlerin tam tersi iğreti duruyorsunuz !!
honda yamaha bmw de triumph sanki sıfır problem MOTOR YAPIYORLAR DA bunu beğenmiyorsunuz hele hele ktm ducati yi hiç saymıyorum bile servis ustaları bile uzak durun diyor ama alan gene gidip alıyor

Son düzenleme:
Motosikleti

Stelvio planlıyorum açıkçası ama DL650'nin hakkını bir vereyim ondan sonra. 2,5 yılda ancak 13.500km kullandım ayıp. Bir 50.000'e getireyim motoru öyle değiştiririm...

Bu videoyu seyretmiştim, Mandello'larda özellikle ilk üretimlerde fabrika çıkışı bilinen / dokümante edilmiş ve kolayca düzeltilebilen hatalar var. Ona denk gelmiş arkadaşlar. Bu arkadaşların gönlünde BMW varmış zaten, değiştirdikleri iyi olmuş. :D

Motosikleti
cbf 150
Mühendis değilim ama Fabrikada insan eli ile üretilen ve birçok komponentten oluşan motosiklet gibi komplike bir üründe hele ki 100 sene sonra ilk kez su soğutmaya geçilince bu tarz bir sorun olması çok da anormal değil.Yeni olan birçok endüsti ürününde benzer sorunlar çıkar sonra zamanla gelen geri bildirimlerle eksikler düzeltilir.İşin doğası bu. Yeni GS 1300'lerde de birçok problem var.

Ne alacağım veya ne almalıyım konusunda yorum yapmak da senin haddin değil.
tabikide haddime yorum yapmak buna senni haddine değil demen haddine değil esas.

ayrıca long way home uda izlediysen kırk yıllık moto guzzi yolda kaldı defalarca bmw air head yoluna devam ederken. moto guzzi alınmaz alanada garip bakarım sana şu an baktıgım gibi.

Motosikleti
..Ama niyetlenen insanları markadan soğutacak olumsuz yorum da yapmasın..Birileri gidip test sürüşü yapmak yerine boş konusan ama bilgisiz olanları dikkate alabilir.
Yani distribütörde de sorun var biraz; geçen sene Moto Guzzi günlerinde V85 TT test ettim, genel olarak sürüşü keyifliydi (sadece V Strom'dan sonra zırt diye biten devir aralığına alışamadım yarım saatte) ama ne oldu? 20 km'lik parkurun son 2 km'de motor (öyle aşırı performanslı kullanmamama ve hava da pek sıcak olmamasına rağmen) hararet yaptı. Sonraki test sürüşünde de aynı sorun olmuş. Distribütörden test motorunu iyi kontrol etmelerini falan beklerdim açıkçası...

Motosikleti
cbf 150
Motosikleti
cbf 150
Yani distribütörde de sorun var biraz; geçen sene Moto Guzzi günlerinde V85 TT test ettim, genel olarak sürüşü keyifliydi (sadece V Strom'dan sonra zırt diye biten devir aralığına alışamadım yarım saatte) ama ne oldu? 20 km'lik parkurun son 2 km'de motor (öyle aşırı performanslı kullanmamama ve hava da pek sıcak olmamasına rağmen) hararet yaptı. Sonraki test sürüşünde de aynı sorun olmuş. Distribütörden test motorunu iyi kontrol etmelerini falan beklerdim açıkçası...
v 85tt tipi güzel parça kalitesi iyi ama dandirik bir soğutma sistemine sahip bir motor. arazi ve uzun sürüşler için motor yapıyosun ve hala hava sogutma :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

x alırsan y yanında hediyee.

hee ..rram hee hediye.

ya boyle satış yapılan heseyden tiksiniyorum. aptalız cunku, gercekten y nin hediye oldugunu dusuneceğiz di mi kurnaz ?

ha bak ikili alımlarda indirim de ona bişey demem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar