Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Motosikleti
cbf 150
Geyik topiclerde bu hafta,

Malum sarı siteden, kendime klasik bir motor bakıyorum.

İlk uğradıgım tabiki motoguzzi oldu, ilanlara göz atmaya başladım.

Anladıgım kadarıyla herkes 5000km olmadan v100 lerini v85 lerini diğer guzzilerini satmaya başlamış. Dikkatlice neden sattıklarını okuuayim dedim aonuöta kmsi az motorlar. Hepsinin ortak noktası sağlık sorunu. Acaba guzzi sağlık sorununamonneden oluyor?

Pek açıklama görmedim nasıl bir sağlık sorunu?? Sonra yabancı forumlara baktım, elektirik sorunları, servis sağlıyıcının ilgisizliği ve kronik tonla problem.

Sonra ışık yandı zihninde guzzi kullanıcıların herkesden sakladığı sağlık sorunu sinirsel.

Modern klasik bulmak zor iş :(

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
up up :d

uzuldum lan koko, bir allahın kulu da bişey yazmamış şuraya..

akrep baslığı olsaydı 30 cevap olurdu :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben etkinlikte V7 sürmüştüm, her ne kadar motor Nc gibi çok alt devirlerde kesiciye girse de sürüşü, dönüşü çok keyifli bir makineydi. Lastik ebatları bir tuhaftı onu hatırlıyorum. Bir de V7'nin analog göstergeli V7 Special modeli çok şık bir makine. Fiyatlar biraz tuzlu ama bence alınabilir bir motor.

Sağlık sorunları bilmiyorum ancak Moto Guzzi'de çözülemeyen bir problem yok. Şuan servis durumu ve parça geliş gidiş süreçlerindeki ilgisi bana göre Honda dahil diğer Japonlardan iyi. Parça ve servis fiyatları makul düzeyde. En azından servislerini parçalarını birilerinin tekeline vermiyorlar. Bu arada bakım ücretide Honda'dan ucuz, Yamaha'dan hiç bahsetmiyorum bile...

Gördüğüm ve tanıştığım kadarıyla alıcı ve binici kitlesi ülkemizdeki genel binici kitlesinden farklı, mesela motora daha binmemiş birisinin yaşadığı kaygıları ve endişeleri sahip olmasına rağmen yaşamıyor. Niye böyle söylüyorum zira bir V7 Special sahibiyim 2023 model 15.500 km'dir bende 0 sıkıntı yaşadım. Japon motosikletlerimde o km aralığında mutlaka basitte olsa bir problem yaşadım ben.

Bu markayı beğenen, ilgi duyan şans vermez ise büyük bir fırsat kaçırır, 10 yıldır motosiklet kullanıyorum bana bu kadar keyif veren başka bir motosiklete sahip olmadım. Motorum satışta ancak alacağım alet yine Moto Guzzi olacak...

Motosikleti
STRS 765
Geçtiğimiz yaz ağustos gibiydi sanırım ben de V7 Special modeline bakmaya gitmiştim, sürme şansım olmadı ama inceleme ve sesini dinleme şansım olmuştu. güzeldi çok hoşuma gitmişti ama tek motor olarak kullanmak pek işime gelmedi. ikinci motor olarak düşünüldüğünde olabilir. kroniklerini yurtdışı formlarında bolca okumuştum bende.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bi ara vardı, hala geri alım muhabbeti devam ediyorsa bi 6 ay binilip sonra devrilebilir geri doğan trend’e.

Geyik topiclerde bu hafta,

Malum sarı siteden, kendime klasik bir motor bakıyorum.

İlk uğradıgım tabiki motoguzzi oldu, ilanlara göz atmaya başladım.

Anladıgım kadarıyla herkes 5000km olmadan v100 lerini v85 lerini diğer guzzilerini satmaya başlamış. Dikkatlice neden sattıklarını okuuayim dedim aonuöta kmsi az motorlar. Hepsinin ortak noktası sağlık sorunu. Acaba guzzi sağlık sorununamonneden oluyor?

Pek açıklama görmedim nasıl bir sağlık sorunu?? Sonra yabancı forumlara baktım, elektirik sorunları, servis sağlıyıcının ilgisizliği ve kronik tonla problem.

Sonra ışık yandı zihninde guzzi kullanıcıların herkesden sakladığı sağlık sorunu sinirsel.

Modern klasik bulmak zor iş :(
Peki Türkiye'e Kawasaki daha parça ve servis konusunda daha avantajlı değil mi? Ben de bu tarz motorları seviyorum. Mesela Kawasaki'de W800 gibi klasikler var. Nedense Kawasaki diyince akla hep racing geliyor. Ama crıiser ve klasik modellerde daha başarılı bir marka.

Motosikleti
cbf 150
Kawasaki genel anlamda racingdir. Ama retro tarz motorlarıda var ama sorun şu ki mesela z900rs se üzerinde teknolojki yok ama fiyatı bmw r12 den yüksek.

Özetle fiyat politikası hatalı heleki w800ler zaten gelmiyor olanlarda15 yıllık fiyatlara bakın.

Bir yamahada var retro tarzı güzel xsr lar falan

Anlaşılan japonlar fiyatta çok uçuyor.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Ben kendimi zor tutuyorum 1 haftadir
V100 Mandello S öhlins elektronik suspansiyonlu modeli almamak icin :(
Motor cok hosuma gitti 1042cc ama cift silindir, bu CC de insan 4 silindir ariyor
Valla cok kafam karisti

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben kendimi zor tutuyorum 1 haftadir
V100 Mandello S öhlins elektronik suspansiyonlu modeli almamak icin :(
Motor cok hosuma gitti 1042cc ama cift silindir, bu CC de insan 4 silindir ariyor
Valla cok kafam karisti
İmkân varsa test etmek lazım orada netleşir. Ergonomisi çok güzel nötr bir motosiklet. (Ne yalan söyleyeyim dik adventure oturuşunu pek sevmiyorum, bana pek doğal gelmiyor...)

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Zaten piyasada cok az test edecek motor cok zor

Motosikleti
cbf 150
Geçen yeni model bir mondenello gördüm krank kırmıştı, sonra yabancı bir video izledim v7 special dı oda süvap noktasından kırmıştı belliki metelurjik bir problem var

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yamaha'nın esas Sr 400 diye ayaktan marşlı , hava soğutmalı ve tek silindir bir modeli geldi de fiyattan kaynaklı kimse sallamadı. Çok güzel makineydi oysa ki.
Sadece ayaktan marşlı hem de.

Normal şekilde tuşa bas çalışsın olayı yok.

Çok yakışıklı makine.

İleride bir gün ikinci el alıp binmeyi isterim valla.

Moto Guzzi krank kırmış supap kesmiş bunlar şehir efsanesi

Moto Guzzi ağır devir alttan egzantrik makineler üretir aslında mühendislik harikası bir tasarıma sahip olan V makinesi ile düşük devirde yüksek tork verir ve bu da sürüşü keyifli yapar

Elli senedir motor tekniğini bile değiştirmeden aynı makineyi üreten yani diğerleri kadar teknoloji kaygısı bile taşımayan bir firmanın neredeyse tek tip denecek motoru da artık kusursuzlaşmış olmak zorundadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar