Kafeye Giderken Motoru Nasıl Güvenceye Alıyorsunuz?

OXFORD DİSK Kilidi kullanıyorum , 14mm kalın demirli versiyon + gidon kilidi + takip cihazı
henüz çalınmadı :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Genelde motoru sürekli görebileceğim yerlere park ediyorum, park ettiğim zaman da yanımda bulunan hafif bir kilidi arka tekerden geçirip artçı selesinde birleştirip kilitliyorum.

Motosikleti
YAMAHA R 25 HONDA PCX
Motorumda kasko var. Turuncu takip de var, biri motoru dürterse alarm da çalıyor. gidon kilidince bırakıyorum parkedince.
Evde en kalınından abus zincir kilit ve abus disk kilidi de kullanıyorum ama kafede, köftecide vb durduğumda gidon kilidi yetiyor.

Bugün çok sevdiğim bir dostum Tekirdağ'da kafe açmışlar, hayırlı olsun demek için oraya gittim, benim yaşadığım ilçeye yaklaşık 60km yoldu, kafenin karşısında parkettim, zaten etrafta yol kenarına raabalar ve başka motorlar da parketmişti, kimse kurcalamadı.

Yeri gelmişken Tekirdağ'da kafenin linkini de atayım, Tekirdağ'a yolunuz düşerse köfte yedikten sonra kahve içmeye gidin. :)
https://www.instagram.com/panmekan?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=NDJsYmtrcmxoOWNs
Merhabalar acaba kasko ile ilgili birkaç sorum olacak;
-motosiklet marka model
-kasko maliyeti
- kaskoya dahil durumlar yada dahil olmayanlar

kafenin yerinin önemi yok artık herkes heryerde. en elit ilçelerde bile göç vs. derken keko dolu.

yav bizim arkadaşın bisikletini yanında çaldılar; cocuk marketın su dolabından su alırken adam arkasından bisiklete atlayıp yokuş aşağı yardırdı gitti.
doğru diyorsun abi benim motor 130 kiloydu iki kişi zınk diye atabilirdi 1 Transit kasasına valla, 10 saniye falan sürer...
O bahsettiğin metruk kafelerden İstanbul'da mesela alası var...Ankara'da da var, İzmir'de de, muhtemelen Bursa'da da...

Ankara'nın sosyolojisini bilmeyenlerden dinlediğiniz menkıbeler bunlar...
var hocam yok demedim ki ya, twitter'da böyle bir mizahi durum var Ankara barları ve genel olarak Ankara'nın coğrafik yapısı ile alakalı, ondan Ankara yazdım :D örnek:

images
aısgjıaos

Bursa'da Sortie Cafe vardı efsane, hala duruyor mu bilmiyorum tabi ama Heykel'deki sıralı binaların birinin tepesindeydi... bana göre efsane bu arada he hiç gitmedim çünkü nereden çıkılacağını bulamadım hiçbir zaman... heralde Moria'nın kapıları gibi gizli bir yer vardı "mellon" diyip girecektik ama kapıyı da bulamadım..

Motosikleti
Ns200 15"
Bursa'da Sortie Cafe vardı efsane, hala duruyor mu bilmiyorum tabi ama Heykel'deki sıralı binaların birinin tepesindeydi... bana göre efsane bu arada he hiç gitmedim çünkü nereden çıkılacağını bulamadım hiçbir zaman... heralde Moria'nın kapıları gibi gizli bir yer vardı "mellon" diyip girecektik ama kapıyı da bulamadım..
Açık halen, ömrü hayatımda bir kere gittim çokta bir şey katmadı. :D

Bu tarz kafelerde İstanbul işin zirvesi.

Açık halen, ömrü hayatımda bir kere gittim çokta bir şey katmadı. :D

Bu tarz kafelerde İstanbul işin zirvesi.
Bi de şey vardı Bi' Bashka diye bi mekan aspıojgpaıosjgsa bu Mavi İskender'in az ilerisinde kalıyodu, aynı sırada yine bi bina tepesi. Bi kere gitmiştik agalarla, seneler oldu hala mizahını yaparız, ben aysti içmiştim (tutarı sallıyorum tamamen) 350 lira almışlardı, arkadaş sade soda ve Türk kahvesi içmişti ondan da 20 lira mi ne almışlardı, müthiş tutarsızdı fiyatlandırma ne olduğunu anlamamıştık ya :D orası kesin kapanmıştır böyle esnaflık mı olur lannnn

Motosikleti
Ns200 15"
Bi de şey vardı Bi' Bashka diye bi mekan aspıojgpaıosjgsa bu Mavi İskender'in az ilerisinde kalıyodu, aynı sırada yine bi bina tepesi. Bi kere gitmiştik agalarla, seneler oldu hala mizahını yaparız, ben aysti içmiştim (tutarı sallıyorum tamamen) 350 lira almışlardı, arkadaş sade soda ve Türk kahvesi içmişti ondan da 20 lira mi ne almışlardı, müthiş tutarsızdı fiyatlandırma ne olduğunu anlamamıştık ya :D orası kesin kapanmıştır böyle esnaflık mı olur lannnn
Karşıma çıkan bir kesit vardı, adamlar hesap ödüyor yedikleri şeylerin sonu sıfırla bitiyor ama gelen hesabın sonunda 5 vardı. Yüksek ihtimalle hesap etmeyi üşenmişler ve rastgele kafasına göre bir şeyler yapmışlar.

Ankara'nın barları değil pavyonları meşhurdur :) Gitmeden ne yazsan boş :)
Ankara'ya çok kez geldim ama hiç pavyona gitmek nasip olmadı... O finansal özgürlüğe ne zaman erişirim bilemiyorum :D
Karşıma çıkan bir kesit vardı, adamlar hesap ödüyor yedikleri şeylerin sonu sıfırla bitiyor ama gelen hesabın sonunda 5 vardı. Yüksek ihtimalle hesap etmeyi üşenmişler ve rastgele kafasına göre bir şeyler yapmışlar.
apsogkaspog arap şükrüdeki mekanlar öyle hesap getiriyodu ya, not kağıdına 350 yazmış gönderiyo mesela, ne içtik ne yedik onların fiyatları ne kadar vs vs hiçbir detay yok :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhabalar acaba kasko ile ilgili birkaç sorum olacak;
-motosiklet marka model
-kasko maliyeti
- kaskoya dahil durumlar yada dahil olmayanlar
iki motorum var. yamaha xmax 250 ve suzuki vstrom 650. xmax 2016 model, vstrom 2015 model.
en son haziran ayı sonunda vstrom'un kaskosunu yeniledim, 13bin küsür lira çıktı.
Kaskoya anahtarla çalınma hariç her durum ekli, hatta Eylül başına kadar yurtdışı teminatı da ekli. Anahtarı üzerinde bırakmamam yeterli yani.

Motosikleti
Forza 250
Ben geceleri zincir takarım ama kısa süreli parklarda diks kilidi takıyorum. Çok pratik bir cihaz. İnsan yaparken üşenmiyor. BİM'e bile girerken disk kilidini takarım.
securage-pro-55mm-alarmli-disk-kilidi-12000-motosiklet-kilitleri-securage-1053885-71-B.jpg

Motosikleti
YAMAHA R 25 HONDA PCX
iki motorum var. yamaha xmax 250 ve suzuki vstrom 650. xmax 2016 model, vstrom 2015 model.
en son haziran ayı sonunda vstrom'un kaskosunu yeniledim, 13bin küsür lira çıktı.
Kaskoya anahtarla çalınma hariç her durum ekli, hatta Eylül başına kadar yurtdışı teminatı da ekli. Anahtarı üzerinde bırakmamam yeterli yani.
Hangi kasko firması ?
Teşekkürler

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hangi kasko firması ?
Teşekkürler
Unico sigorta.
Motosiklet sigortalarımı MRT sigorta adında bir acenteden yaptırıyorum. Bunun gibi bir kaç sigorta acentesi firması motosiklet sigortaları üzerine uzmanlaştıkları için hacimleri daha yüksek haliyle diğer sigorta ecentelerine göre daha iyi fiyatlar bulabiliyorlar. Yerleri kadıköydeymiş ama 2016 yılndan beridir sigortalarımı yaptırıyorum henüz ofislerine gitmedim, hep telefonla hallettim işlerimi, sigorta poliçeci çıktıktan sonra mail ile gönderdiler. Sigorta bitişine yakın arayıp hatırlatıyorlar o da işime geliyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motorumu her yere koyarım gidonu da kilitlemem. Genelde gidip bıraktığım yerler şehir merkezi veya yakını oluyor o konumdan çalabilecek varsa zaten çalsın bedelini öder diye düşünüyorum. Sokakta oturduğumuz için evimizin yakınında kamera yok evin balkonuna kamera koyduk evin önündeyken de o şekilde bir önlem aldık.
2 tane yaya kar maskesiyle geldi motoru aldı götürdü. Kamera burada ne işe yarayacak? Sadece çalındığına kesin emin olmuş olacaksınız. En azından bi takip cihazı falan koyun da çalınırsa hızlı olursanız bulursunuz.

Motosikleti
cbf 150
Alrm yüksek desibelli, airtag, kalın fosfor renkli zincir, disk kilidi gene alarmlı olanlardan.

Burda amaç çalmaya yeltenenlere zorluk çıkarmak, zor oldugunu gördüklerinde boşverirler. Ben scooterdayken birde yanımda örtüsünü taşıyorum onuda motora bağlıyorum.

Büyük motorlarımı zaten göz önünde tutuyorum genelde şehir içinde çıkmaz onlar uzun yola çıkarlar. Hayabusada haftasonu arkadaş grubuyla gazlama için onunda kilidi milidi yok zaten hep yanımda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar