- Motosikleti
- Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
- Konu Yazar
## El yapımı yağlayıcı sistemim. Siz daha iyisini yapın isterim. Benim elimdeki imkanları da kullanarak, canım sıkıldığında tasarlayıp, oluşturduğum sistem bu şekilde. 
Malzemeler;
*Lada Niva arka fren hidrolik deposu.
*1 karış kadar benzin hortumu (6mm civarı çapı var, cırt bant serum hortumunu ezmesin diye)
*Serum seti + dozimetreli ekstra alabilirsiniz, maksat valf tam açıkken dozajlı gelsin.
*Akvaryum hortumu yada silecek suyu hortumu. İç çapına dikkat edin.
*Bol bol cırt bant
*CBF 150 yakıt musluğu (Arkadaşımda yedek parça vardı, yerine göbek milinden sızdırmayan her musluk olur.) (Rakorcudan ona redüksiyon 2-3 nipel, redüksiyon ve maşon almıştım. Ölçüleri hatırlamıyorum.)
*Patlak bisiklet şambriyeli.
**İçerisinde TP ATF kırmızı şanzıman yağı mevcut. Kaçak takibi için kırmızı olsun diye almıştım, zincir üzerinde de iyi kalıyor. Normal otomatik sistemde de kullanılabilir.
Uç kısmına bir çelik telin etrafına plastik kıllar yapıştırarak sürmesini ve dişliye değmesini sağlayacak şekilde revize edeceğim. Musluk şasiye vurmasın diye MTB bisikletimin patlak iç lastiğini bir miktar keserek şasiye sarıp öyle cırtladım, tıngır tıngır edip boyayı raspalamasın diye. Artçım olmadığı için(
) deponun yerini çok dert etmedim ama depoyu değiştirerek komple sele altına da taşıyabilirim. Hiçbir yeri kesip biçmedim. Deponun üstünden giden ufak hava hortumu serumun ki, o da ilgili grenaj birleşim yerlerinden kolayca geçiyor. Tank vakumda kalmasın, devrilme durumunda yağ yürümesin diye uzunca bir şekilde yine ucu arka amortisörün yanından yine zincirin üstüne denk gelecek şekilde ayarladım. Daha iyisini yapabiliyorsanız yapın, inceleyelim arkadaşlar
250-300 TL gibi bir maliyeti oldu yağ hariç. Tavsiye ederim, hortumdaki boşluklara aldanmayın, hatta biraz ilerlemeye başladıktan sonra açtığınız dozaja bağlı olarak zincire kadar geliyor. Yerdeki damlalar ne yazık ki onun izleri...
Malzemeler;
*Lada Niva arka fren hidrolik deposu.
*1 karış kadar benzin hortumu (6mm civarı çapı var, cırt bant serum hortumunu ezmesin diye)
*Serum seti + dozimetreli ekstra alabilirsiniz, maksat valf tam açıkken dozajlı gelsin.
*Akvaryum hortumu yada silecek suyu hortumu. İç çapına dikkat edin.
*Bol bol cırt bant
*CBF 150 yakıt musluğu (Arkadaşımda yedek parça vardı, yerine göbek milinden sızdırmayan her musluk olur.) (Rakorcudan ona redüksiyon 2-3 nipel, redüksiyon ve maşon almıştım. Ölçüleri hatırlamıyorum.)
*Patlak bisiklet şambriyeli.
**İçerisinde TP ATF kırmızı şanzıman yağı mevcut. Kaçak takibi için kırmızı olsun diye almıştım, zincir üzerinde de iyi kalıyor. Normal otomatik sistemde de kullanılabilir.
Uç kısmına bir çelik telin etrafına plastik kıllar yapıştırarak sürmesini ve dişliye değmesini sağlayacak şekilde revize edeceğim. Musluk şasiye vurmasın diye MTB bisikletimin patlak iç lastiğini bir miktar keserek şasiye sarıp öyle cırtladım, tıngır tıngır edip boyayı raspalamasın diye. Artçım olmadığı için(
Son düzenleme: