Zabıta Park Cezası Hakkında

Motosikleti
Arora Cappucino 125 CC
Merhabalar,
2024 10 kasım ve 2024 12 kasım tarihlerinde zabıta tarafından 2 ayrı park cezası yemiştim. Bi tanesini ödedim, diğerini ise hala ödemedim.

1) Ceza e-devlette gözükmüyor
2) Üstünden neredeyse 1 yıl geçecek ama hala faiz işlenmemiş.

Sorum şu : Bu cezayı ödemesem ne olur ? Bu cezanın e-devlette çıkmamasının nedeni yasal bi ceza olmayışı mıdır ? Yasal bi ceza olsa faiz işlerdi diye düşünüyorum tam anlayamadım konuyu.

not: e-belediye'den park cezama baktığımda yediğim cezanın yanında 'ZABITA KABAHATLER KANUNU' yazıyor.

Motosikleti
cbf 150
Umt şahin o cezayı eğer benim gibi fabrikatörsen ödememe gibi bir lüxün var. ama bildiğin halkımızdan bir şahsı muhteremsen. İnan o parayı senden alırlar inan bana

Benimde bilmediğim bir konu. Hayret benimde bilmediğim şeyler varmış. Neyse.

Devlet baba bir ceza koyduysa ödemeyenler içinde bir tahsilat yolu düşünmüştür elbet.

En iyisi google amcadan bir araştırma yapmak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zabıta para cezası ödenmezse ne olur?

İdari para cezası ödenmezse, cezanın tahsili için borçlu kişi hakkında icra takip işlemleri başlatılabilir. Bu durumda, kişinin mülklerine veya banka hesaplarına haciz konulabilir, ancak idari para cezası hapis cezasına çevrilemez.

Son düzenleme:
Vergi borcuna bakın o kısmın da gözükmüyorsa banka ve ptt tarafından kontrol edin.
Orada çıkmıyorsa ceza işlenmemiştir.
Gözükmeyen cezanın icra takibi yapılmaz tebligat gelmeden .

Motosikleti
Ns200 15"
Vergi borcuna bakın o kısmın da gözükmüyorsa banka ve ptt tarafından kontrol edin.
Bu aralar icra konusunda şirket sahipleri dikkat etmeli, 5.000 Tl gelir geçiçi vergisi yüzünden arabama hak mahrumiyeti koymuştu yeşil vergi dairesi, son 12 ile 6 ay arasındaki borçlarımdı. Allah'tan erkenden fark ettimde borcu kapattım yoksa keyifli bir günde çevirmeye girip arabanın bağlanmasını bu kadar saçma tutarla hiç istemezdim.

Bu aralar icra konusunda şirket sahipleri dikkat etmeli, 5.000 Tl gelir geçiçi vergisi yüzünden arabama hak mahrumiyeti koymuştu yeşil vergi dairesi, son 12 ile 6 ay arasındaki borçlarımdı. Allah'tan erkenden fark ettimde borcu kapattım yoksa keyifli bir günde çevirmeye girip arabanın bağlanmasını bu kadar saçma tutarla hiç istemezdim.
Millet milyon tl vergi affı alıyor kaçırıyor vermiyor .. Masum vatandaş 5 bin tl için arabayı çektirecek :D
Kusura bakma halimize gülüyorum.
Gelen tebligatlara 7 gün falan itiraz hakkı var sanırım.
İtiraz olmazsa borcu kabul etmiş oluyoruz.

Motosikleti
Ns200 15"
Millet milyon tl vergi affı alıyor kaçırıyor vermiyor .. Masum vatandaş 5 bin tl için arabayı çektirecek :D
Kusura bakma halimize gülüyorum.
Gelen tebligatlara 7 gün falan itiraz hakkı var sanırım.
İtiraz olmazsa borcu kabul etmiş oluyoruz.
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete abi, bunun başka oluru yok. :)

Bu durumda itiraz edeceğim bir şey pekte yoktu her ay olan klasik şahıs şirket borçları ama kısa süre sayılabilecek bir borç için ve Spontini yerine arabaya koymalarıda tam çakallık.

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete abi, bunun başka oluru yok. :)

Bu durumda itiraz edeceğim bir şey pekte yoktu her ay olan klasik şahıs şirket borçları ama kısa süre sayılabilecek bir borç için ve Spontini yerine arabaya koymalarıda tam çakallık.
Yok bu fahri trafik vatandaşa çok ceza yazıp gönderiyor bu aralar.
Hadi vergi ödenir de bu boş cezalara gelenlere itiraz edilsin diye yazdım.

Motosikleti
D400
Çözümü çok basit. Zabıta Trafik bölümü belediyeye bağlı. yazılan ceza tutarına bakın; eğer devletin belirlediği park cezasından farklı ise direk cimer'e gidip belediye hükümetin belirlediği tutardan farklı olarak trafik cezası yazarak haksız kazanç sağlamaya calsııyor, yazılan ceza da doğru değldir trafik polisini cagırmaları lazımdı, yazın.

ben aynısını yazdım valilik iptal etti :D

Motosikleti
Ns200 15"
Yok bu fahri trafik vatandaşa çok ceza yazıp gönderiyor bu aralar.
Hadi vergi ödenir de bu boş cezalara gelenlere itiraz edilsin diye yazdım.
9267 Tl yazmıştı fahri müfettiş, sebebide kontrolsüz şerit değişmişim. Yaptımmı emin değilim ama nasıl itiraz edileceğini bilmediğimden ödemiştim.

başıma geldi.
icra takibi çıkıyor ve banka hesabın bloke oluyor.
içerdeki parayla da ödeme yapmana izin vermiyor.
başka bir hesaptan ödeme yaptıktan bir kaç gün sonra blokeli hesabın blokesi kalkıyor.

Vakti zamanında, 2 liralık bir yol kenarı otopark cezası yüzünden (belediyenin kestiği), bizim şirket hesaplarına icra kararı gelmişti.

Motosikleti
Arora Cappucino 125 CC
Vergi borcu kısmında gözükmüyor. Banka tarafında da gözükmüyor. PTT tarafından nasıl bakabilirim ?
Bu cezaların belgesi ptt tarafımdan elime ulaştırılmıştı aslında. Neden vergi ve banka kanallarında ceza çıkmadı anlamadım.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Beyannameli trafik cezası ödemeyi deneyin bilgileri girip çıkarsa cezanız gözükür. Dijital vergi dairesinden deneyin. Cezalar ptt ile belge halinde geldi ise mutlaka ödenecek yer vardır.

Motosikleti
Arora Cappucino 125 CC
başıma geldi.
icra takibi çıkıyor ve banka hesabın bloke oluyor.
içerdeki parayla da ödeme yapmana izin vermiyor.
başka bir hesaptan ödeme yaptıktan bir kaç gün sonra blokeli hesabın blokesi kalkıyor.
İcra takibi büyük bi problem değil dimi ? Valla günün sonunda aynı parayı alacaklarsa ödemeyeceğim. Bakalım ne olacak. Bana da icra gelsin, icra gelince öderim o halde

Beyannameli trafik cezası ödemeyi deneyin bilgileri girip çıkarsa cezanız gözükür. Dijital vergi dairesinden deneyin. Cezalar ptt ile belge halinde geldi ise mutlaka ödenecek yer vardır.
Sadece belediyenin e-belediye hizmetinde çıkıyor. Bi tek oradan ödenebiliyor.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Böyle bir konuya cevap yazmıştım ama mesajlarım arasında aradım bulamadım. Site değişince uçmuş olabilir.

2014 ya da 2015'te, Kadıköy'de, zabıtadan ceza yemiştim.
Motosikleti park ettiğim yer, park yasağı olan bir yermiş, gidona sıkıştırılmış bir kağıt gördüm.
Bir baktım ki belediyeden ceza kesilmiş.
Birkaç gün sonra ne yapacağımı öğrenmek için Kadıköy Belediyesi'ne gittim.
Şu anda bu cezayı ödeyemezsiniz, biz (belediye yani) bu tutanakları polise (trafik polislerinin bölümüne yani) iletiyoruz, sonra da polis size tebligatta bulunuyor, anca ondan sonra cezayı ödeyebiliyorsunuz demişlerdi.
O tarihten beri, bu ceza ne e-devletimde görünüyor ne de bu konuda bana yapılmış bir tebligat var.
Ceza makbuzu da hala ruhsat cüzdanının içinde duruyor.

Böyle bir konuya cevap yazmıştım ama mesajlarım arasında aradım bulamadım. Site değişince uçmuş olabilir.

2014 ya da 2015'te, Kadıköy'de, zabıtadan ceza yemiştim.
Motosikleti park ettiğim yer, park yasağı olan bir yermiş, gidona sıkıştırılmış bir kağıt gördüm.
Bir baktım ki belediyeden ceza kesilmiş.
Birkaç gün sonra ne yapacağımı öğrenmek için Kadıköy Belediyesi'ne gittim.
Şu anda bu cezayı ödeyemezsiniz, biz (belediye yani) bu tutanakları polise (trafik polislerinin bölümüne yani) iletiyoruz, sonra da polis size tebligatta bulunuyor, anca ondan sonra cezayı ödeyebiliyorsunuz demişlerdi.
O tarihten beri, bu ceza ne e-devletimde görünüyor ne de bu konuda bana yapılmış bir tebligat var.
Ceza makbuzu da hala ruhsat cüzdanının içinde duruyor.
At artık şu makbuzu. Bu saatten sonra tövbe tövbe. 😝

Not: Şu emojilerin dandikliği beni hasta ediyor. :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
At artık şu makbuzu. Bu saatten sonra tövbe tövbe. 😝
Ben olsam atmazdım. böyle durumlarda tam makbuzu atarsın sonrasında bi yamuk çıkar. :)
2000 yılında Taksim meydanında yaya iken kırmızı ışıkta karşıya geçtim diye polis ceza yazmıştı. Bir belge verdi, gidip vergi dairesine ödersin demişti, ben de yırtıp ilk gördüğüm çöp kutusuna atmıştım, polis arkamdan bakıp görmüş, geri çağırdı, sen koskoca devletin resmi belgesini nasıl yırtıp atarsın diye beni karakola götürecekti neredeyse, yaa sen yazıp verdin görevini yaptın işte gerisi beni ilgilendirir sana dedim diye daha çok kızmıştı, neyse ki yanındaki diğer polis biraz mantıklı çıkmıştı da engel olmuştu.

9267 Tl yazmıştı fahri müfettiş, sebebide kontrolsüz şerit değişmişim. Yaptımmı emin değilim ama nasıl itiraz edileceğini bilmediğimden ödemiştim.
Haksız yazıldığın düşündüğün de delil de yoksa sulh cezaya itiraz dilekçesinden pek çok geri dönüş alınıyor aklında olsun.
Kafasına göre yazan dangalak çok çünki.

Ben olsam atmazdım. böyle durumlarda tam makbuzu atarsın sonrasında bi yamuk çıkar. :)
2000 yılında Taksim meydanında yaya iken kırmızı ışıkta karşıya geçtim diye polis ceza yazmıştı. Bir belge verdi, gidip vergi dairesine ödersin demişti, ben de yırtıp ilk gördüğüm çöp kutusuna atmıştım, polis arkamdan bakıp görmüş, geri çağırdı, sen koskoca devletin resmi belgesini nasıl yırtıp atarsın diye beni karakola götürecekti neredeyse, yaa sen yazıp verdin görevini yaptın işte gerisi beni ilgilendirir sana dedim diye daha çok kızmıştı, neyse ki yanındaki diğer polis biraz mantıklı çıkmıştı da engel olmuştu.
Abi 2000 yılın' da yaya olarak ve ceza çok güldüm ya :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değil de Forum Bornova içinde yer alan Migros'ta özel güvenlik olarak çalışan tirrek bir çocuk var, acaip dövesim var hergeleyi. Bu denyo geçen ay işe başladı, ilk başta içki reyonundan kimse mal çalmasın diye reyonu korumak için görevlendirildi, şimdi de kasaların arkasında görevini yapıyor. Pzvngi ne zaman görsem elde telefon reels kaydırıyor, zerre işiyle alakası yok. Yakındır, "Kardeş sen ne ayaksın?" diye muhabbete gireceğim. Kendimi her şeye maydonoz Albay emeklisi gibi hissediyorum.

Zabıta konusuna gelince, kim takar zabıtayı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar