Zincir yağı önerisi

Ben yanık yağ kullanıyordum ama çok çabuk zincirden gidiyordu kiri de cabası. Bu sefer en ucuzundan sıvı gres yağı kullandım daha temiz bu da 400 km kadar zincirde kaldı. Bu bittikten sonra rulman gresi (Yeşilimsi) olanından deneyeceğim.
Aslında en iyisi gres ancak çok pahalı diğer hazır yağlara göre. Ayrıca uygulaması ve tam anlamıyla temizlemesi de zor biraz.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Gs sahiplerini konuyu okurken gülerek kahvelerini yudumluyor hemde sol paçaları temiz. :D
Yağı az miktarda, hafif ısınmış zincire yedirerek sürdükçe ve fazlasını bezle aldıktan sonra bizim de üstümüz temiz oluyor :) Yağlama sistemi kullananlar içinde nozulu ön dişli alt tarafa(dönüş tarafına) montajlamak yeterli oluyor. :) Kendileri de bilir ki servislerden randevu almak daha uzun sürüyor üstelik ;). Bence sorunsuzluk için katlanılabilir külfet, neticede pek şaftlı Japon yok 😜 :whistle:.

Motul c4 ü fazla sıkmaz ve yapışması için beklersen( minimum 1 saat) sıçrama yapmaz. Ben şuan putoline tech chain kullanıyorum, bir kere sıktım, Sakarya/Karasu'ya 3 defa gidip geldim ve hala zincir yağlı. Dağ, bayırdan gidiyorum ben, tek gidiş 190/200 km mesafe. Gayet memnunum.

Motosikleti
Ns200 15"
Yağı az miktarda, hafif ısınmış zincire yedirerek sürdükçe ve fazlasını bezle aldıktan sonra bizim de üstümüz temiz oluyor :) Yağlama sistemi kullananlar içinde nozulu ön dişli alt tarafa(dönüş tarafına) montajlamak yeterli oluyor. :) Kendileri de bilir ki servislerden randevu almak daha uzun sürüyor üstelik ;). Bence sorunsuzluk için katlanılabilir külfet, neticede pek şaftlı Japon yok 😜 :whistle:.
Düzgün yağlama ile tabiki temiz kalıyor işin şakasıydı o. :)

Sorunsuzluk konusuna girersek hiç çıkamayız. :D

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Zincir sıcak/soğuk fark etmez. Kaliteli bir yağ ile yağlayıp, en az bir gece beklemelisiniz.

Ben de yukarıda tavsiye edildiği gibi ipone kullanıyorum. Hem temizlikte, hem yağlamada. Her zaman da soğuk zincire uyguladım. Abartmadan yağladığınız koşulda, en küçük sıçrama, dökülme falan yapmaz.

motul c4 kullanıyordum, yağı basıp 30 dakika sonra sürüyordum valla banane ya janta manta sıçrasın nolmuş temizleriz

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Son seyahatimde 2.000km yol yaptım. (Tamamı kupkuru havada tabi...) Yolculuğun hemen öncesinde motor ustada bakıma girdi, usta yağı bol bulmuş arap gibi daha iki gün önce zincire sıkmış olduğum Putoline Tech Chain'e şöyle bir baktı sonra da motor yağına batırdığı bir zincir temizleme fırçası ile bir güzel temizledi, bez ile bir güzel kuruttu, aynı işlemi bir daha yaptı. O yağ ile 2.000km yol yaptım ve zincir halen tam anlamıyla kuru sayılmaz. Bendeki zincir yağları bitince komple 90 numara dişli yağına geçeceğim. Mevzu benim için kapanmıştır.

Gres mes falan kullanmayın arkadaşlar sonra macun gibi katılaşıyor motorun çeşitli yerlerinde (en fazla da ön dişli muhafazasının içinde) temizlemesi ölüm, ya çok pis küfür edersiniz ya da çok pis küfür yersiniz. Benden söylemesi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar