Yenilenmiş Motosiklet Ticaret Projesi.

Motosikleti
Honda CRF250L
Proje güzel, Sosyal medya ayağı önemli ve güzel AMA ucuz olmayacak, bu bir gerçek.
Burada da artık pazarlama yeteneğinizi konuşturursunuz :cool:

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Proje güzel, Sosyal medya ayağı önemli ve güzel AMA ucuz olmayacak, bu bir gerçek.
Burada da artık pazarlama yeteneğinizi konuşturursunuz :cool:
Müşteri "Bana bir CB500R ayarla" deyip paranın bir kısmını önceden verirse veya motoru getirirse "Enkazını getir motorunu götür" kampanyası yürütülebilir ama burası Türkiye.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu iş restorasyon gibi olacaksa şu an ülke şartlarında imkansız gibi. Gümrük limitleri yüzünden hiçbir şey getirilemiyor.
Yedek parça işini nasıl halledeceksiniz ki...
Ben de hobi olarak yapmayı isterdim böyle işler, ama orijinal parça bulmak imkansız.
Zamanında sıfır ve ikinci el parça iyi kötü yurt dışından bulunup alınabiliyordu. Şimdi artık elde ne varsa...
Yapmayı düşündüğüm motosikletlerde piyasası hızlı ve parçaları bol olan modeller, mesela yukardaki en güzel örneklerden R/MT serileri, yani bu işleri egzotik araçlarla değilde daha çok halkta bulunan araçlar ile yapmak.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Yapmayı düşündüğüm motosikletlerde piyasası hızlı ve parçaları bol olan modeller, mesela yukardaki en güzel örneklerden R/MT serileri, yani bu işleri egzotik araçlarla değilde daha çok halkta bulunan araçlar ile yapmak.
"R25 Delerr" gibi şöhreti hız meraklılarının elinde ziyan olmuş motorları toplayabilirsin, sonra bela arayana satarsın.

Motosikleti
Ns200 15"
"R25 Delerr" gibi şöhreti hız meraklılarının elinde ziyan olmuş motorları toplayabilirsin, sonra bela arayana satarsın.
Topladığım araçlar bela değil deva olur. :)

Neredeyse sıfır fiyatının yarısına yenilenmiş araç sahibi olacaklar.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Motor(Engine) kısmını bir şekilde toplayabilirsin diye düşünüyorum ancak ikinci elde alırken asla elektrik-tesisat kısmından emin olamayacaksın muhtemelen. Türkiye'de makaronu bilmeyen, klemensle köprüleme yapamayan, role devresi yapamayan tipler dolu. Üniversitedeki arkadaşlarımın arabalarından görüyordum kabloları dışarıda olan, sağdan soldan elektrik bantlı, sarkan/sallanan kablo spagettilerini. Tesisat kasapları resmen bu dallamalar.

Ekspertiz olayında, en azından 100-450 cc grubundan anlayacak, otomotiv alanında yetişmiş, tecrübeli bir elektrik teknikeriyle çalışmanı tavsiye ederim. Çünkü mesela boş zamanlarında montaj gibi hizmetler de verebilirsin, servis mantığında çalıştırabilirsin işletmeni. Bu bağlamlara paralel olarak, eğitim ve başarım sertifikaları olmasına dikkat et, ne yaptığını bilmeyen insanlarla çalışmak getiriden daha fazla götürüye sebep oluyor. Meslek hayatımda şirketim yüzünden çokça sefer deneyimsizliğin ve eğitimsizliğin sonuçlarını zor yoldan tecrübe ettim, ediyorum...

Senin en büyük ihtiyacın açıkçası işinde uzman teknikerler bulmak olacak diye düşünüyorum, Türkiye'de sürüsüne bereket olanlardan !... Hiç birimiz sana ne yapman gerektiğini söyleyemez, bilemez. Çünkü biz yapmadık... Ama başımızdan geçen olaylarla edindiğimiz tecrübeleri aktarabiliriz. Karar verici olarak bunları değerlendirmek senin görevin.

Bitirmeden ekleyeyim, kredi durumunu bir gözden geçir. Yatırım alabileceğin kaynaklar neler, başlangıç maliyetleri, iş yapmadığın dönemdeki işletme maliyeti(Running cost) ve vergilendirmeleri-sabit giderleri ciddi anlamda önüne döküp iyi karar vermelisin. Tehditler ve fırsatların neler olduğunu iyi değerlendirmelisin.
Başarılar dilerim, yolun açık olsun.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Burada sana herkes nasıl yapamayacağını söyler. Boş ver bir tane dene oluyorsa devam, olmuyorsa ya bin ya sat. Buradakilerin söyleyeceğinin 10 katı tecrüben olur. Bence belli 1-2 model üstüne yoğunlaşmalısın. böylece birbirine yedek parça yapabileceğin stok olur, her seferinde farklı modeller yapmak stok açısından zor olur. Sadece düzelteceğin değil yedek parça yapabileceğin hurda da alabilirsin böylece.

Burada sana herkes nasıl yapamayacağını söyler. Boş ver bir tane dene oluyorsa devam, olmuyorsa ya bin ya sat. Buradakilerin söyleyeceğinin 10 katı tecrüben olur. Bence belli 1-2 model üstüne yoğunlaşmalısın. böylece birbirine yedek parça yapabileceğin stok olur, her seferinde farklı modeller yapmak stok açısından zor olur. Sadece düzelteceğin değil yedek parça yapabileceğin hurda da alabilirsin böylece.
Çok güzel konuşmuş ilk birkaç motosikletten kesinlikle zarar edeceksin diye düşünüyorum ama tecrübe kısmından kazanacağını sonrasında hesap kitap yapıp devam edersin sonuçta ticaret demek risk demek risk almadan da hiçbir şey olmuyor

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Topladığım araçlar bela değil deva olur. :)

Neredeyse sıfır fiyatının yarısına yenilenmiş araç sahibi olacaklar.
Muhtemel bir hedef kitlenden bahsetmiştim, ün yaparsan hızlı ve pahalı motorlara ulaşamayan gençler kapını çalabilir. Başlarına bela gelirse senden değil kendilerinden gelir zaten. Eğer bu işi yürütürsen ve benimde param olursa sıfır veya ikinci el alacağıma senden alırım daha iyi, en azından ne aldığımı bilirim. İyi tamir edilmiş ürün geçmişi bilinmeyen ikinci elden iyidir. Baba mesleği dikiş makinesi tamiri, o yüzden tamir edilmiş ürüne soğuk gözle bakmam :)

Motosikleti
Ns200 15"
Motor(Engine) kısmını bir şekilde toplayabilirsin diye düşünüyorum ancak ikinci elde alırken asla elektrik-tesisat kısmından emin olamayacaksın muhtemelen. Türkiye'de makaronu bilmeyen, klemensle köprüleme yapamayan, role devresi yapamayan tipler dolu. Üniversitedeki arkadaşlarımın arabalarından görüyordum kabloları dışarıda olan, sağdan soldan elektrik bantlı, sarkan/sallanan kablo spagettilerini. Tesisat kasapları resmen bu dallamalar.

Ekspertiz olayında, en azından 100-450 cc grubundan anlayacak, otomotiv alanında yetişmiş, tecrübeli bir elektrik teknikeriyle çalışmanı tavsiye ederim. Çünkü mesela boş zamanlarında montaj gibi hizmetler de verebilirsin, servis mantığında çalıştırabilirsin işletmeni. Bu bağlamlara paralel olarak, eğitim ve başarım sertifikaları olmasına dikkat et, ne yaptığını bilmeyen insanlarla çalışmak getiriden daha fazla götürüye sebep oluyor. Meslek hayatımda şirketim yüzünden çokça sefer deneyimsizliğin ve eğitimsizliğin sonuçlarını zor yoldan tecrübe ettim, ediyorum...

Senin en büyük ihtiyacın açıkçası işinde uzman teknikerler bulmak olacak diye düşünüyorum, Türkiye'de sürüsüne bereket olanlardan !... Hiç birimiz sana ne yapman gerektiğini söyleyemez, bilemez. Çünkü biz yapmadık... Ama başımızdan geçen olaylarla edindiğimiz tecrübeleri aktarabiliriz. Karar verici olarak bunları değerlendirmek senin görevin.

Bitirmeden ekleyeyim, kredi durumunu bir gözden geçir. Yatırım alabileceğin kaynaklar neler, başlangıç maliyetleri, iş yapmadığın dönemdeki işletme maliyeti(Running cost) ve vergilendirmeleri-sabit giderleri ciddi anlamda önüne döküp iyi karar vermelisin. Tehditler ve fırsatların neler olduğunu iyi değerlendirmelisin.
Başarılar dilerim, yolun açık olsun.
Orijinale çevirme ve orijinal onarım yapma konusunda ve elektrik tesisatındaki problemleri çözme konusunda sıkıntı yaşamıyorum, geçtiğimiz haftalarda babam kazara arabamın motor tesisatını yaktı ( ben yakıt sistemini onarıyordum abim arabamın arkasına yanaşsın diye çekmek isterken benzin hortumu boşta ve yanan benzin tesisatı yakıyor) bunun tesisatının onarımını gerçekleştirdim ve sıkıntısız kullanıyorum.

Bu işin yanında dışarıdan gelen motosikletleride tamir edebilirim, bu sayede daha çok gelir sağlayabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Elbette işin içine girilmeden öğrenemeyiz.

Uzun zamandır olan aklımda bir iş fikri var, mekanik ve kozmetik hasarlı motosikletleri alıp mekaniğini orijinal parçalar ile servis manueline uygun ölçümler yapılarak toplayıp (zaten mekanik işlerde hep yaptığım şey) kozmetiğinide sıfır gibi bir hale getirip bu motosikletleri satmak. Yapılan ve toplanan her motosikletlin yapılan işleri video çekilerek Youtube platformuna yüklenecek, yapılan işçiliğin hem reklamı olup hemde sahip olunacak motosikletin nasıl bir işçilikle toplandığını göstermek buradaki amacım.

En temel amaç burada insanlara uygun fiyatlara sıfır ayarında bir araç satmak, bunları yenilenmiş telefonlar gibi düşünebilirsiniz. Zamanla gelişip işler büyürse mekanik servis ağıda oluşturabilirim, ek olarak araya W124 kasanın modellerinide sıkıştırabilirim.

Sizlerin bu konudaki görüşleri nelerdir?

Tabi bu işi yapacak olursam bir çok ölçüm aleti ve teknik aletler satın alacağım, kara düzen usta stili asla olmayacak.
Onlar devlet eliyle destekleniyor normalde telefonlarda olmayan taksit ve vergi indirimi (yanlis biliyo olabilirim vergi isini) oluyor ama kampanya vb ile zaten bunlar var(taksit ve fiyat avantaji) ama vavacars vb gibi motosiklet hali olabilir motosiklet magazalarinin kurumsali gibi

senin hikayende geleceğin nokta, üşenmez okursan yazı içindeki zorunlu kriterleri yakalayacaksın zaten

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Sizi bir süredir tanıyorum, iletişimimiz var. Açıkçası bu işte güven sağlayacağınızı ve işinizi düzgün yapacağınıza inancım tam. Eğer YouTube çekimlerini düzgün yapabilir, düzgün anlatımla aynı güveni insanlara sağlayabilirseniz şüphesiz ki satış da yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin hocam.

Motosikleti
yok:(
ya bence bu çalışmaz ucuz motor algısı çok göreceli, bizim insanımız genelde 40000 liralık masrafı var deyip onu düşüyor vakit kaybı ve daha fazla değer kaybı ile satmaya yanaşmıyor, hadi diyelim ki yaptın ettin bu seferde toplanmış bu cılkı çıkmıştır bedavaya ver kafası çalışıyor. b0klu değnek. harcayacağın vakit ve nakitten çıkan sonuç seni yorar gibime geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar