Yenilenmiş Motosiklet Ticaret Projesi.

Motosikleti
Ns200 15"
Uzun zamandır olan aklımda bir iş fikri var, mekanik ve kozmetik hasarlı motosikletleri alıp mekaniğini orijinal parçalar ile servis manueline uygun ölçümler yapılarak toplayıp (zaten mekanik işlerde hep yaptığım şey) kozmetiğinide sıfır gibi bir hale getirip bu motosikletleri satmak. Yapılan ve toplanan her motosikletlin yapılan işleri video çekilerek Youtube platformuna yüklenecek, yapılan işçiliğin hem reklamı olup hemde sahip olunacak motosikletin nasıl bir işçilikle toplandığını göstermek buradaki amacım.

En temel amaç burada insanlara uygun fiyatlara sıfır ayarında bir araç satmak, bunları yenilenmiş telefonlar gibi düşünebilirsiniz. Zamanla gelişip işler büyürse mekanik servis ağıda oluşturabilirim, ek olarak araya W124 kasanın modellerinide sıkıştırabilirim.

Sizlerin bu konudaki görüşleri nelerdir?

Tabi bu işi yapacak olursam bir çok ölçüm aleti ve teknik aletler satın alacağım, kara düzen usta stili asla olmayacak.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Türkiye'de hasarlı ve sonradan toplanmış motosiklete insanların güvenip de para bağlayacağını pek sanmam. Belki çok çok ucuz olursa...ama bu durumda da sizin hasarlı ürünü çok ucuza sigorta şirketlerinden veya açık arttırmadan falan almanız gerekir.

Biraz güven işi bunlar, ki bizim memlekette en son bulacağımız meziyetler. Forumda yazıp çizmek kolay da, ticari başarı ayrı iş. Kurumsallaşıp isim yapmadan insanları ikna etmek zor. Burada sizi allayıp pullayanlara da güvenmeyin :)

Motosikleti
Ns200 15"
Türkiye'de hasarlı ve sonradan toplanmış motosiklete insanların güvenip de para bağlayacağını pek sanmam. Belki çok çok ucuz olursa...ama bu durumda da sizin hasarlı ürünü çok ucuza sigorta şirketlerinden veya açık arttırmadan falan almanız gerekir.

Biraz güven işi bunlar, ki bizim memlekette en son bulacağımız meziyetler. Forumda yazıp çizmek kolay da, ticari başarı ayrı iş. Kurumsallaşıp isim yapmadan insanları ikna etmek zor. Burada sizi allayıp pullayanlara da güvenmeyin :)
Hasarlıdan maksat şase hasarı olan bir araca elimi dahi sürmem, şase hasarı almış bir araç benim için bir kıymeti yok. Mekanik hasarlı ve boyasında sıkıntı olan araçlar üzerinde yoğunlaşıyorum sadece. Aklındaki "acaba nasıl toplanmıştır" sorusunada Youtube'de olan video cevap niteliğinde olacaktır.

Elbette bu yola çıkmamdaki güven konusu forum değil, daha öncesinde yapmış olduğum bir çok araçlardan yola çıkıyorum. Şu ana kadarda çok şükür hatalı bir işlemim olmadı, topladığım bir yeri işçilik hatamdan ötürü daha sökmedim. Güncel değeri 500.000 Tl civarı olan bir araba motoru üstünde ciddi yağ kaçakları ve su kaçaklarını tek işlem üzerinde hallettim ve kaputunu uzun süre açılmaması üzere kapatmıştım. Bu araba motoru gibi topladığım bir çok araç mevcut çevrem tarafından mekanik konusunda tek danışılan ve arıza çözen biriyim.

Elbette kısa sürede parayı patlatma gibi bir hedef söz konusu değil, zamanla uğraştığım araçlarda kendimi ispatlamak. Gelir konusunda kendimi sürekleyecek bir gelirim mevcut, aktif olarak Trendyol Go'da çalışıyorum baktım olmadı yedek planım mevcut. :)

Motosikleti
Hasarlıdan maksat şase hasarı olan bir araca elimi dahi sürmem, şase hasarı almış bir araç benim için bir kıymeti yok. Mekanik hasarlı ve boyasında sıkıntı olan araçlar üzerinde yoğunlaşıyorum sadece. Aklındaki "acaba nasıl toplanmıştır" sorusunada Youtube'de olan video cevap niteliğinde olacaktır.

Elbette bu yola çıkmamdaki güven konusu forum değil, daha öncesinde yapmış olduğum bir çok araçlardan yola çıkıyorum. Şu ana kadarda çok şükür hatalı bir işlemim olmadı, topladığım bir yeri işçilik hatamdan ötürü daha sökmedim. Güncel değeri 500.000 Tl civarı olan bir araba motoru üstünde ciddi yağ kaçakları ve su kaçaklarını tek işlem üzerinde hallettim ve kaputunu uzun süre açılmaması üzere kapatmıştım. Bu araba motoru gibi topladığım bir çok araç mevcut çevrem tarafından mekanik konusunda tek danışılan ve arıza çözen biriyim.

Elbette kısa sürede parayı patlatma gibi bir hedef söz konusu değil, zamanla uğraştığım araçlarda kendimi ispatlamak. Gelir konusunda kendimi sürekleyecek bir gelirim mevcut, aktif olarak Trendyol Go'da çalışıyorum baktım olmadı yedek planım mevcut. :)
Hocam para kazanabilmek için toplayacağınız motosikleti oldukça ucuza satın almış olmalısınız. Üzerine malzeme, zaman ve emek harcayacaksınız. Ve sonunda da, işlem görmüş bir ürünü yine piyasa değerinin altında satmak durumunda olacaksınız. Dolayısı ile kitaba uygun hesaplar her zaman aynı sonucu vermeyebilir. Youtube videoları falan da bir yere kadar. Her alıcı oturup da, siz nasıl toplamışsınız diye izlemez. Millet fiyatına bakacak.

Zamanında inşaat işinde yap-sat yapan biri olarak yazayım, beklenmeyen masraflara ve zaman maliyetine de katlanmanız gerekecek. Bunun için de sağlam bir bütçe ve kaybetmeyi göze alacağınız bir birikim olmalı. Öyle bir motor alayım, yapıp satayım, sonra karla ikinciyi alayım falan zor yani. Trendyol geliriyle olur mu emin değilim. Ama riski seviyorsanız denenebilir tabii.

Yalnız ben yine söyleyim, çevrenizde danışılan biri olmakla bunu ticarete dökmek farklı şeyler. O size danışanlar, sizden motosiklet alırlar mı onun yanıtı mühim. Yoksa gaz veren çok olur :) Ben samimi olarak yazıyorum, yanlış anlamayın.

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam para kazanabilmek için toplayacağınız motosikleti oldukça ucuza satın almış olmalısınız. Üzerine malzeme, zaman ve emek harcayacaksınız. Ve sonunda da, işlem görmüş bir ürünü yine piyasa değerinin altında satmak durumunda olacaksınız. Dolayısı ile kitaba uygun hesaplar her zaman aynı sonucu vermeyebilir. Youtube videoları falan da bir yere kadar. Her alıcı oturup da, siz nasıl toplamışsınız diye izlemez. Millet fiyatına bakacak.

Zamanında inşaat işinde yap-sat yapan biri olarak yazayım, beklenmeyen masraflara ve zaman maliyetine de katlanmanız gerekecek. Bunun için de sağlam bir bütçe ve kaybetmeyi göze alacağınız bir birikim olmalı. Öyle bir motor alayım, yapıp satayım, sonra karla ikinciyi alayım falan zor yani. Trendyol geliriyle olur mu emin değilim. Ama riski seviyorsanız denenebilir tabii.

Yalnız ben yine söyleyim, çevrenizde danışılan biri olmakla bunu ticarete dökmek farklı şeyler. O size danışanlar, sizden motosiklet alırlar mı onun yanıtı mühim. Yoksa gaz veren çok olur :) Ben samimi olarak yazıyorum, yanlış anlamayın.
Öyle bir şey yapmam lazım ki o fiyat aralığına baktığı zaman asla benimki kadar güzelini bulamayacak :) evet zor ama kolay herkes uğraşır ve yapardı, risk almaktan çekinen bir insan değilim en fazla 2. planıma geçerim.

Trendyol kazancıda çalışmaya bağlı olarak 6 haneli gelirleri buluyor ve hayatsız gibi bağlanılırsa rahatlıkla geçebiliyor.

O çevremdeki insanlarında bir çok işini yaptım, sonucunu alıp dahada sıkıntı yaşamadıkları için hep gelirler. Çevremde sandık motor toplamak ve Zf6 şanzıman revize etmek için benden beklenti olan var. Bende sadece gerekenleri almasını bekliyorum. :)

Yani bir amaçta satılan araçlarda servis ağı kurmak ve bilinen bir mekanikçi olmak, samimiyetiniz içinde teşekkür ederim.

Motosikleti
Öyle bir şey yapmam lazım ki o fiyat aralığına baktığı zaman asla benimki kadar güzelini bulamayacak :) evet zor ama kolay herkes uğraşır ve yapardı, risk almaktan çekinen bir insan değilim en fazla 2. planıma geçerim.

Trendyol kazancıda çalışmaya bağlı olarak 6 haneli gelirleri buluyor ve hayatsız gibi bağlanılırsa rahatlıkla geçebiliyor.

O çevremdeki insanlarında bir çok işini yaptım, sonucunu alıp dahada sıkıntı yaşamadıkları için hep gelirler. Çevremde sandık motor toplamak ve Zf6 şanzıman revize etmek için benden beklenti olan var. Bende sadece gerekenleri almasını bekliyorum. :)

Yani bir amaçta satılan araçlarda servis ağı kurmak ve bilinen bir mekanikçi olmak, samimiyetiniz içinde teşekkür ederim.
İyi, hayırlı olsun o zaman....umarım her şey gönlünüzce olur.

Motosikleti
RKS TNT 202
Bu fikri çeşitlendirebilirsiniz. Mesela amaç ve araç hedefiniz 2025 dünyasına göre bence yer değiştirebilir. Yani şunu kastediyorum:

Amacınız motosiklet tamiri ve youtubeu da reklam aracı olarak kullanırım diyorsunuz. Tam zıttını düşünün. Motosiklet tamirini araç olarak kullanıp gelirinizi youtube üzerinden sağlayabilirsiniz. Böylelikle tamir işi sadece içerik için bir araç olur. Mesela bir motosiklet tamirinin belli başlı bölümlerini asmr şeklinde ara ara atsanız ve tamir sonunda da test sürüşüne çıksanız diyelim. Tamir işi en baba 1 ay sürsün desek. Haftada da 1 video attığınızı varsayalım. 3 asmr videosu ve son video da test sürüşü ve süreçle alakalı bilgilendirmeler içerse gayet iyi gibi. Hatta test sürüşlerine insanların itimat ettiği youtuberları çağırabilir ve onlara yaptırabilirsiniz. Ticaretten çok kazandırır bence. Allahualem.

Uzun zamandır olan aklımda bir iş fikri var, mekanik ve kozmetik hasarlı motosikletleri alıp mekaniğini orijinal parçalar ile servis manueline uygun ölçümler yapılarak toplayıp (zaten mekanik işlerde hep yaptığım şey) kozmetiğinide sıfır gibi bir hale getirip bu motosikletleri satmak. Yapılan ve toplanan her motosikletlin yapılan işleri video çekilerek Youtube platformuna yüklenecek, yapılan işçiliğin hem reklamı olup hemde sahip olunacak motosikletin nasıl bir işçilikle toplandığını göstermek buradaki amacım.

En temel amaç burada insanlara uygun fiyatlara sıfır ayarında bir araç satmak, bunları yenilenmiş telefonlar gibi düşünebilirsiniz. Zamanla gelişip işler büyürse mekanik servis ağıda oluşturabilirim, ek olarak araya W124 kasanın modellerinide sıkıştırabilirim.

Sizlerin bu konudaki görüşleri nelerdir?

Tabi bu işi yapacak olursam bir çok ölçüm aleti ve teknik aletler satın alacağım, kara düzen usta stili asla olmayacak.

Hayatınızı idame ettirecek sabit her ay akan bir geliriniz var ise .
Küçük bir Dükkan açıp yavaş yavaş başlamanızı öneririm. Yoksa bu Hayalden öteye geçmez.
Sizin bu dediğinizi yapan yerler var velakin onların Backgroud'u epey bir dolu .
Hedef Kitlenizin kim olduğuna karar vermeniz gerekiyor .. Bu işten gelir elde etmek için Üst seğment Müşteri potansiyeline hitap etmeniz gerekiyor , Yoksa Hedef Kitle Kurye sektörü yada Emekli Halil Abi ise onların uygun fiyat anlayışı senin emeğini karşılamaz. Attığın taş Ürküttüğün Kurbağaya değmez.
Önce ufak ufak al topla satmaya çalış.. Piyasa nasıl gör. Yoksa İnstağramda gördüklerin Madolyonun güzel tarafı.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bütçeme uyguğu, şase işlem görmediği, işçilik ve parça kalitesi kanıtlandığı sürece ben alırdım. Telefonlarda olduğu gibi motora da ulaşmanın 2. elden daha güvenilir bir yolu olabilir. Şimdiden başarılar dilerim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hasarlı toplamaktansa custom işine yoğunlaşılabilir. Motosiklet hayaldir. Hayal satın alır alan kişi. Custom tam olarak buna hizmet ediyor.

Ayrıca restorasyon şeklinde de yapılabilir (benim kafama daha fazla yatan bu)

Motosikleti
Ns200 15"
Abiler fikirleriniz için çok teşekkür ederim, paket atarken aklıma geldi ve neden tüm işlerimi aynı anda ilerletmiyorum dedim. Bir yandan oyun geliştirip hobi amaçlı olarak bu işi yapabilirim, mali destek amaçlı T Go her türlü ihtiyacımı 4-4.5 saatlik çalışmam sağlıyor. Genciz güzeliz yaşımız daha 20, hımbıllık yapmazsam her işimi yapar kendime gelecek için güzel bir zemin sağlarım.

Şu an Unity üzerinde bir adet hazırlamış olduğum bir tane uçak yarışı için küçük bir map tasarladım, az buçuk kasarak mekanikleri ve grafikleri ayarlayıp store uygulama çıkarım. Elbette bu iş bu kadar basit değil ama bu işlerle uğraşmakla çok mutluyum.

bence çok mantıklı bir iş. halihazırda hasarlı motorları alıp o şekilde satan birçok yer var. ama alacak adamın tecrübesi yoksa bu tip motorları almaya çekinir. siz hazır yapılmışını satarsanız bence ilgi çeker.

fakat bu işe 5 kuruş bile yatırmadan önce o hasarlı motorlar en düşük maliyetle nasıl alınıyor, motor alınırken ne gibi riskler de beraberinde alınıyor onu incelemenizi tavsiye ederim. 500 binlik motoru hasarlı 250 bine alsanız kar edeceksiniz, 300 bine alsanız zarar edeceksiniz diyelim. 250 bine alacağınız kaynağı bulup ona bir seviyede güvenmeniz lazım.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Tamirat-Tadilat'ın bu bölümünde Elvis ve ben ucuza mâl edebileceğimiz bir R25'in peşindeyiz. İyi durumdaki ikinci ellerin piyasası bütçeyi biraz aşıyor, bu yüzden daha önce kaza yapmış ancak kurtarılmaya değer bir tanesinin peşindeyiz. Manisa'dan bir tane buldum, hadi gidip bakalım...

images

Motosikleti
XV250 - FZ6
Bu iş restorasyon gibi olacaksa şu an ülke şartlarında imkansız gibi. Gümrük limitleri yüzünden hiçbir şey getirilemiyor.
Yedek parça işini nasıl halledeceksiniz ki...
Ben de hobi olarak yapmayı isterdim böyle işler, ama orijinal parça bulmak imkansız.
Zamanında sıfır ve ikinci el parça iyi kötü yurt dışından bulunup alınabiliyordu. Şimdi artık elde ne varsa...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar