Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Abi yalnız supap lastiklerinin kompresyonla alakalı bir problemi olmaz, en fazla yağ yakımına sebep verir. Supapların kendisinde kaçak varsa kompresyon kaybı oluşur.
Katılıyorum... Bence sekmanlarda ya aşınma ya da kırık var..Tam sıkıştırma da yapamadığı için rolanti tutmuyor..
Görücez bakalım.. Hele bi baksın :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu kadar ağır işlerin olacağını zannetmiyorum. Normalde motosikletlerde bu işlemler basit sayılır, hele o hor gördüğümüz Harley'ler de silindir sökmek gundi Spontini'den çok daha basit.
Krankta eksantrikte sorun yoksa 3 saatte piston sekman değişir..
Ama yapacak adam bulmak zor izmirde..
En iyisi kendin yapacaksın..

Motosikleti
Ns200 15"
Katılıyorum... Bence sekmanlarda ya aşınma ya da kırık var..Tam sıkıştırma da yapamadığı için rolanti tutmuyor..
Görücez bakalım.. Hele bi baksın :)

Krankta eksantrikte sorun yoksa 3 saatte piston sekman değişir..
Ama yapacak adam bulmak zor izmirde..
En iyisi kendin yapacaksın..
Abi sekmanlarda aşınma olsa üfleme gibi durum oluşması ve hava filtresinde yağ görülmesi gerekir ekstra olarak egzozda hafif duman ve kurumda birikir.

Ben yine durumun motorun ayarsızlığına bağlıyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Abi sekmanlarda aşınma olsa üfleme gibi durum oluşması ve hava filtresinde yağ görülmesi gerekir ekstra olarak egzozda hafif duman ve kurumda birikir.

Ben yine durumun motorun ayarsızlığına bağlıyorum.
Hava filtresini yağlamaz da üfleme olabilir..Duman da olur bir miktar..
Göreceğiz işallah neymiş neden olmuş muş :)

Şimdi yazılanları okuyunca siz İzmir'de bile Kawasaki'yi tamir ettirecek usta bulamamışsınız. Ben Suziki V-Strom falan alayım diyordum yazılanlardan ve tavsiyelerden dolayı, alsak elimizde patlar demek ki. Mirim bu milletin ferasetine inanırım ben, adam gidip Çin'li motor alıyor, 100 bine motor var, 5-6 ay binip satsa gidip sıfır alsa karda demek ki... Sizden 50 bin TL bakımına istemişler.

Ben 140 bin KM'de D segmenti arabamı sattım sırf sanayide ustalarla cebelleşmeyim diye, aracı 6 senedir bendeydi, gidip B sınıfı sıfır araba aldım kredi çekip. Son 6 ayda 40.000 TL para ödemiştim eski arabama, ortada kayda değer bir değişiklik olmadı. Her gittiğimde farklı bir arıza icat ettiler. Kafamın tasını attırdılar, arabayı 2 günde sattım.

Motor işi de ona dönecek anlaşılan. Sıfır bir şey alıp yatıra, düşüre öğrenmek en mantıklısı sanırım bu işi :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorda duman atma, hava filtre kutumda da yağ yok agalar.

Şimdi yazılanları okuyunca siz İzmir'de bile Kawasaki'yi tamir ettirecek usta bulamamışsınız. Ben Suziki V-Strom falan alayım diyordum yazılanlardan ve tavsiyelerden dolayı, alsak elimizde patlar demek ki. Mirim bu milletin ferasetine inanırım ben, adam gidip Çin'li motor alıyor, 100 bine motor var, 5-6 ay binip satsa gidip sıfır alsa karda demek ki... Sizden 50 bin TL bakımına istemişler.

Ben 140 bin KM'de D segmenti arabamı sattım sırf sanayide ustalarla cebelleşmeyim diye, aracı 6 senedir bendeydi, gidip B sınıfı sıfır araba aldım kredi çekip. Son 6 ayda 40.000 TL para ödemiştim eski arabama, ortada kayda değer bir değişiklik olmadı. Her gittiğimde farklı bir arıza icat ettiler. Kafamın tasını attırdılar, arabayı 2 günde sattım.

Motor işi de ona dönecek anlaşılan. Sıfır bir şey alıp yatıra, düşüre öğrenmek en mantıklısı sanırım bu işi :)
Sıkıntının kaynağı memleketim İstanbul'da olmamam, İstanbul'da yıllardır gittiğim aynı ustamdan randevu bile almıyorum ben. Orada olsam mutlaka sorunumu çözdürürdüm ama İzmir'de motor camiasını tanımıyorum, ustalarla muhabbetim yok. Herkesin memnun ve mutlu ayrıldığı Göçmen bile bana "kışın gel" diyerek benimle maytap geçti.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Tommy az evel Amerikadan benim v strom 800 ün servis kitabı geldi. Abartısız servis kitabı 2.4 kg ve 980 sayfa. Sence ilk okuldan mezun bür servis ustası bu kitabı okurmu? Sen senkron testi demişsin kaçı yapmıştır çok merake diyorum
Ben bugüne kadar aldığım her aracın almadan önce servis manuelini okudum :D

CBF150 evin önünde parçalar toplarım.
KTM LC4 serisini gözüm kapalı söker takarım.
Kawasaki VN800 için bir çok servise yakınım.
Kawasaki KLX 250 aynı şekilde.
Bajaj NS200 çok güzel parçalanıp toplanıyor, Hintliler işi öğrenmiş.
KTM Duke 200 zaten aynı altyapı.
Subaru Forester - 3600 sayfa civarı... Servisler bile bazen takıldığı noktaları soruyor.
SYM Jet 14 almadan önce okudum sonra ertesi gün gittim aldım.

Mesele hangi okuldan mezun olduğu da değil; Türkçesi olmayanı bile uğraşırsan bugünkü teknoloji ile okursun. İnsanın içinde olacak...

Şunu da okuyunuz; Ucuyla İş Yapmayınız...

Benim huyumdur hangi motoru arabayı alırsam kitabını alırım. Ülkeler arasıda çok büyük farklar var mesela. Japonlar çok ayrıntıcı ve işi uzatıyor, almanlar ve italyan daha az bilgi veriyorlar ama amerikalılar en iyisi harley kitapları on nımara özel alet gerektirmeden herşeyin pratiğiyle çözemnin alt yapısıyla kitap yazıyorlar. Hintlilere bakmadım büyük ihtimal kitap hatalıdır :)
Merhaba,

Kitapları nereden temin ediyorsunuz acaba?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şimdi yazılanları okuyunca siz İzmir'de bile Kawasaki'yi tamir ettirecek usta bulamamışsınız. Ben Suziki V-Strom falan alayım diyordum yazılanlardan ve tavsiyelerden dolayı, alsak elimizde patlar demek ki...
Düşünce akışınızı anlamadım, nasıl patlayacak DL650 elinizde? Konumunuz neresi? Profilde Adana-Kayseri yazıyor, buralarda Suzuki servisi mi yokmuş? Zaten bunların yağını balını değiştiriyorsunuz kullanıyorsunuz, kronik sorunları olan aletler değiller.

Bu arada benim DL650'nin garanti süresi bitti, artık orijinal parçaları yetkili servisten kendim alıp sanayide iyi bir ustaya bakım yaptırıyorum. İstediğim şey, gözümün önünde, istediğim malzemelerle ve istediğim gibi yapılıyor. (Örneğin hava filtresi değişimi 18.000'de bir deniyor ama 12.000 bakımında baktık epeyi tıkanmış alıp orijinalle değiştirdik, zaman kısıtıyla çalışan yetkili servis kontrol eder miydi emin değilim?)

Düşünce akışım şu minvaldedir, ben Kayseri’de Peugeot marca aracımı bile doğru düzgün tamir ettirecek bir yer bulamadım ki Suzuki gibi bir motoru ihtiyaç olması durumunda tamir ettirecek bir yer bulamam diye düşünüyorum. Bir de ilk motorum olacağı için düşüreceğiz yatıracağız öyle öğreneceğiz bu sebeple ikinci el almak düşüncesindeyim hal böyle olunca da servis ve tamirci mutlaka ihtiyaç olacaktır diye düşünüyorum.

Onun yerine sıfır bir hintli motor alıp acemiliği atmak bana daha mantıklı görünmüştü.

Motosikleti
Düşünce akışım şu minvaldedir, ben Kayseri’de Peugeot marca aracımı bile doğru düzgün tamir ettirecek bir yer bulamadım ki Suzuki gibi bir motoru ihtiyaç olması durumunda tamir ettirecek bir yer bulamam diye düşünüyorum. Bir de ilk motorum olacağı için düşüreceğiz yatıracağız öyle öğreneceğiz bu sebeple ikinci el almak düşüncesindeyim hal böyle olunca da servis ve tamirci mutlaka ihtiyaç olacaktır diye düşünüyorum.

Onun yerine sıfır bir hintli motor alıp acemiliği atmak bana daha mantıklı görünmüştü.
Acemiliği atıp da Suzuki aldığınızda taşınmayacaksanız o konu değerlendirme kapsamı dışında esasen :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Chicagoda şirketim var, amazon yada haynes gibi veya ebaydede oluyor gibi yerlerden alıyorum oraya göndertiyorum. Ordanda Türkiyeye postalatıyorum. Başka Türlü ülkeye direk gelmiyor ne yazıkki. bazısı epey pahalı bu kitapların.
basılı kitabın pdf'e oranlar avantajı ne oluyor?
PDF olunca içinde arama da yapılabiliyor. Ben kendi motorumun servis kitapçığını pdf olarak rahatlıkla internetten bulup indirmiştim tam o yılın modelininkini. Bakıma götürdüğüm usta da pdf olarak bulup indirmişti çok uğraşmadan. internetten rahatça indirilebilen bir kitabı basılı olarak alırsam yalnızca kitaplıkta yer kaplar.

Motosikleti
PDF olunca içinde arama da yapılabiliyor. Ben kendi motorumun servis kitapçığını pdf olarak rahatlıkla internetten bulup indirmiştim tam o yılın modelininkini. Bakıma götürdüğüm usta da pdf olarak bulup indirmişti çok uğraşmadan. internetten rahatça indirilebilen bir kitabı basılı olarak alırsam yalnızca kitaplıkta yer kaplar.
Bazen bulamıyorsun. Ben de bakayım 2022 model DL650 için online service manual var mı diye?

Motosikleti
cbf 150
ben eski kafalıyım kitapları pdf olarak sevmiyorum

Motosikleti
cbf 150
Bu arada ufak bir yardımcı olayim size, ben aynı zamanda tüm kitabı yapay zekaya yüklüyorum. Projeler ölümü var char gptde paralı versiyonu aldıysanız oraya kitabı yükleyip ona öğretiyorsunuz. Akabinde diyelimki yolda bir sorununz oldu sorunu resim çekere yada video yada ses kaydı gibi yükleyip doğru tespiti alabiliyorsunuz.

Yeni motorumda debriyaj teli ayarı nasıl doğru yapılır dedim vidyo çektim kitabın sayfasını yükledim anladı. Şimdi arkadaşlar tüm kitabı scan edip gptye yüklüyecekler.

Vespa yı geçen sene yüklemiştim ama bazı fonksiyonlar eksikti mesela dinleme özelliği yoktu. dinleme özelliği önemli motorun düzgün çalışır yük altına yada boştaki sesini yükleyip anında sorunları çözebiliyorsunuz. öneririm ilk biraz zahmetlidir öğretmesi ama sonra yanınızdaki mekanik oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar