Orta Sınıf Motosiklet Tavsiyesi

Motosikleti
Forza 250
Herkese iyi akşamlar,bir süredir X-Max'ımı satmaya çalıştığımı forumdaki konularda yazmıştım.Önce activamı bugünde xmaxımın satışını verdim.Minimum 400k-Maksimum 500k bandında sürekli olarak neredeyse 2 kişi kullanabileceğimiz,ikinci eli olabildiğince hızlı olan bir motosiklet istiyorum.Muhtemelen 3lü çanta setiyle vs kullanacağım ona göre bir öneride bulunursanız sevinirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

V-Strom 650 şuan sadece radarımda

Bende 250'lik bir başlangıç motoru arıyorum. V-Strom önerilen bir motor. Ama Honda, Yamaha kullanan ve servis ile yedek parçadan ötürü öneren çok fazla. Aprilla da son zamanlarda çok tavsiye ediliyor. İşiniz zor... Yazılanları okudukça git gel kafa iyice kazana dönüyor...

Motosikleti
Forza 250
Valla öyle ya kışta yaklaşırken kafam iyice karışıyor bir yanım diyor az daha ekle 600-650ye clio al kışın aç klimayı takıl 🤣

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Herkese iyi akşamlar,bir süredir X-Max'ımı satmaya çalıştığımı forumdaki konularda yazmıştım.Önce activamı bugünde xmaxımın satışını verdim.Minimum 400k-Maksimum 500k bandında sürekli olarak neredeyse 2 kişi kullanabileceğimiz,ikinci eli olabildiğince hızlı olan bir motosiklet istiyorum.Muhtemelen 3lü çanta setiyle vs kullanacağım ona göre bir öneride bulunursanız sevinirim.

V-Strom 650 şuan sadece radarımda
NC 750X
Tracer 7
BMW F850-800
KTM 890
V-Strom 650
Aprilia Tuareg
Versys 650( Alırken ve satarken gülersiniz muhtemelen.)

Bu düşüncede bakmanız gereken motosikletler bunlar. V-Strom 650 kullanıyorum. Gayet memnunum. Detaylıca anlattığım bir mesajım var, dilerseniz okuyarak faydalanabilirsiniz. Umarım kendinize uyan motoru seçersiniz. Teker ölçüsü, sele yüksekliği ve ağırlığı dışında ben bir fark olacağını düşünmüyorum. Minimal farklar oluyor bu segmentte.

Bahsettiğim mesajım; Bmw F750GS vs Suzuki vstrom 650 kıyaslaması

Valla öyle ya kışta yaklaşırken kafam iyice karışıyor bir yanım diyor az daha ekle 600-650ye clio al kışın aç klimayı takıl 🤣
Hiç arabanız yoksa ve çocuk vs varsa araç şart artık. Ama ikinci araç almak yerine motor daha mantıklı. Benim şahsen ikinci araç için ayırabileceğim bir bütçem yok, olan bütçeyle orta karar bir araba alırsın ama ölmüş eşek olur, hal böyle olunca o paraya iyi bir motor bakayım diyorsun...

F54

hemen hemen aynı bütçelere v storm 800 de var onu da araştırabilirsin
orta sınıf parasına fazladan %15 fazla beygir
650 de güzel ama yavaş yavaş piyasadan çekiliyor sanırım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
hemen hemen aynı bütçelere v storm 800 de var onu da araştırabilirsin
orta sınıf parasına fazladan %15 fazla beygir
650 de güzel ama yavaş yavaş piyasadan çekiliyor sanırım
650 2025 model yok sanırım. Bitti artık. (Varsa da Euro 5+ değildir, ondan getirmezler...)

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
2 Aydır aynı arayış içindeyim.
Muhtemelen bu segmentteki en sorunsuz motor V-strom 650.
Fakat 2. eli inanılmaz yavaş sahibindenden 2022 ve üstü olarak filitrelediğinizde çıkan 6 7 tane ilan var ve aylardır ilandalar favorilerimdeler sıf takip etmek için sürekli olarak yavaş yavaş fiyat düşüyorlar ilan süreleri bittikçe tekrar ilana koyuyorlar.
Bu arada bu ilanlar ilandaki en temiz ve en düşük km ye sahip V-strom 650 ler.
Tip olarakta açıkcası aralarında en beğendiğim Motorda V-strom 650
Ama piyasası üretiminin durduğu ilk senesinde bu kadar yavaşsa alıp 2 3 sene bindikten sonra satmam gerekirse ne zamana satarım diye düşünüyorum.

Yine incelediğim kadarıylada orta sınıf motor grubunda piyasası en hızlı olan nc750x - nc750x dct hatta dct nin piyasası biraz daha hızlı.
NC de bir okadar sorunsuz motor olduğundan sanırım tercihimi ben NC den yana kullanıcam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Fakat 2. eli inanılmaz yavaş sahibindenden 2022 ve üstü olarak filitrelediğinizde çıkan 6 7 tane ilan var ve aylardır ilandalar favorilerimdeler sıf takip etmek için sürekli olarak yavaş yavaş fiyat düşüyorlar ilan süreleri bittikçe tekrar ilana koyuyorlar.
Ama piyasası üretiminin durduğu ilk senesinde bu kadar yavaşsa alıp 2 3 sene bindikten sonra satmam gerekirse ne zamana satarım diye düşünüyorum.

Yine incelediğim kadarıylada orta sınıf motor grubunda piyasası en hızlı olan nc750x - nc750x dct hatta dct nin piyasası biraz daha hızlı.
NC de bir okadar sorunsuz motor olduğundan sanırım tercihimi ben NC den yana kullanıcam.
vstrom alanlar kolay kolay satmadığı için ilanlar az sayıda. bir de 2022 ve üstü diye aramışsınız, 2017 ve üstü diye arasanız belki daha çok çıkacak.
Bak Cyan bile alalı 3 yıl oldu hala satmadı, bu gidişle en az 3 yıl daha satmaz.

Motosikleti
Forza 250

Bende 420 bine bir nc buldum 11 binde 20 model çantalı vs onu düşüneceğim galiba.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
vstrom alanlar kolay kolay satmadığı için ilanlar az sayıda. bir de 2022 ve üstü diye aramışsınız, 2017 ve üstü diye arasanız belki daha çok çıkacak.
Bak Cyan bile alalı 3 yıl oldu hala satmadı, bu gidişle en az 3 yıl daha satmaz.
Burda demek istediğim şey ilanın azlığı değil en yeni ve en temiz olanlarının bile kolay kolay satılmadığı ile ilgili.
Her türlü nc kadar piyasasının hızlı olduğunu düşünmüyorum gözlemlediğim kadarıyla.
Yanlış düşünüyor olabilirim ama sahibindenden baktığım zaman gözüken bu şekilde.

F54

al sat çı değilsen ben olsam nc yerine v storm alırım ne demek istediğimi nc alıp v storm test ettiğinde anlarsın
nc kötü motor değil ama sadece piyasası var diye de tercih edilmez
v storm satılmaz demişsin benim arkadaş geçen gün 2017 model 95000 km tel jantlı modelini aldı
satılmıyorsa fiyatı yüksektir (zaten şuan piyasa çok durgun)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
NC ile vstrom aynı işlerin motorları değil ki, üretim amaçları bile birbirinden çok farklı. vstrom'u NC ile dğeil de transalp ile karşılaştırmak mantıklı olabilir.
Yani sürüş amacınıza göre motor seçin, seçtiğiniz motoru sürüş tarzınıza uydurmak mutlu etmez.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
al sat çı değilsen ben olsam nc yerine v storm alırım ne demek istediğimi nc alıp v storm test ettiğinde anlarsın
v storm satılmaz demişsin benim arkadaş geçen gün 2017 model 95000 km tel jantlı modelini aldı
Benmi anlatamıyorum kendimi anlamadım.
V-strom satılmaz demedim piyasası yavaş olduğunu ilanları favorileyip 2 aydır takip ettiğimi ilan fiyatlarının düşürüldüğünü süresi dolan ilanların tekrar ilana girdiğini yazdım.
Satılmayacak mal yoktur benim gözümde.
Dediğiniz gibi fiyatı yüksek tutup satamıyor olabilirler.

V-stroma göre ncnin piyasası daha hızlı bunu vurgulamak istemiştim.
Al satçı olmakla alakası yok bu işin bence.
Yeri gelir acil bir durum olur yeri gelir nakite ihtiyaç duyulur bunlar göz önünde bulundurulmalı olarak düşünüyorum Türkiye şartlarında.

390 ADV - Duke 390 - Duke 250 kullanmış birisi olarak satarken aşırı zorlandım hem çok çok uyguna hemde günlerce bekleyerek sattım.
Aciliyetim vs bir durum olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum oyuzden alırkende satarkende bunu düşünmek zorundayım benim kendi fikrim.

NC ile vstrom aynı işlerin motorları değil ki, üretim amaçları bile birbirinden çok farklı. vstrom'u NC ile dğeil de transalp ile karşılaştırmak mantıklı olabilir.
Yani sürüş amacınıza göre motor seçin, seçtiğiniz motoru sürüş tarzınıza uydurmak mutlu etmez.
Bütçe olarak sınıflandırılıyor benim anladığım kadarıyla.
Aynı fiyat bandındalar çünkü.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Valla milletin başını yakacaklar bu forumda :)

Allahtan kendileri çalıp kendileri oynuyor da, insanlar yine doğruyu buluyor. Az üyeli, mütevazi forumun faydaları :)

Motosikleti
Forza 250
Pek al sat yapmıyorum ama bu sene 3 motorumuda sattım,aynı motoru 1.5 seneden fazla pek kullanmam.O yüzden ikinci eli önemli diyorum aslında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar