Motorsiklet önerisi Orta sınıf

Motosikleti
ADV 390
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım kafamı kurcalayan birkaç soru için yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle biraz kullanım amacımı söyliyim hafta içi işe gidip gelirken hafta sonuda vakit buldukça uzun yol yapıyoruz eşimle.
%70 şehir içi %30 uzun yol olarak kullanıyorum motoru
A2 ehliyete sahibim ama istersem yükseltirim alırken yaş 48 oldu yüksek cc motor kullanmam diyerek aldım ama malesef öyle olmuyormuş. :)
Forumu çok yakından takip ediyorum yazılan konuların nerdeyse hepsini okuyorum.

Bütçem tam olarak 500 bin TL
%70 şehir içi %30 uzun yol olarak kullanabileceğim.
Yakıtı çok fazla olmayan (Çünkü genel olarak işe gidip gelirkende kullandığım için günde 80 km ye yakın yol yapıyorum)
Aklımda oluşan birkaç model var.
HONDA NX500
Tuareg 660
Voge525dsx

Bu modellerin arasından en sorunsuzu araştırdığım kadarıyla nx500 ve tuareg sanırım.
Tip olarak tuareg pek hoşuma gitmiyor arazi motoru gibi duruyor daha çok ama uzun süre kullanıp sorun yaşamadığını söyleyen olursa detaylı incelerim tekrardan

NX500 hakkındada pek yazı bulamadım sanırım yeni kullanılmaya başladığından uzun süreli kullanıcı yorumlarını falan bulamadım youtube da genel olarak övüyorlar tek şikayetleri klasik hondanın boş paket egea gibi satmasından şikayetçi herkes.

Ekstra önereceğiniz modelleri bekliyorum
3 yaşından büyük modellerle ilgilenmiyorum.
Kawasaki kullanıp sorun yaşayan biri vardı ve aynı şekilde honda yamahadada aynı şeyleri okudum mümkün olduğunca yaşının düşük olmasını istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler herkese

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bu seçeneklerden NX500.

Bütçenize uygun ikinci el NC750 grubuna da bakabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eşinizle uzun yol yaparız diyorsan artçı konforu çok iyi bir motor bakmalısın.
GS dışında artçı konforu en iyi motor vstrom. bu bütçe ile vstrom 650 bulabilirsiniz.
Eşim henüz herhangi bir motora artçı olarak ikinci binişinde kamp malzemelerini yükleyip Yunanistana geçmiştik, ilk gün 450km yol yaptık, arada mola verdim ki arkada uykusu gelip uyumasın diye. Ertesi gün de 250km yol yapıp eve döndük yine aynı konforda sürdük.
Ben sıfır çinli/hintli almak yerine 9 yaşında vstrom almıştım, üzerinde eklenebilecek her aksesuarı vardı, 3lü çantalar, çanta üzerine çadır bağlama demiri falan, hepsini tepe tepe kullanıyoruz, motorumu da henüz rodajı yeni bitmiş sayıyorum, artık canım sıkılana kadar ya da parayı bulup GS alana kadar kullanırım bu motoru.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bahsettiğiniz seçenekler arasında NX500 olabilir ancak artçılı uzun yol kullanımda üzebilir.

Liste dışındaki önerim Triumph Tiger Sport 660 olabilir.

Motosikleti
Motorsuz
Bu arada bu paralara tracer 7 / versys 650 falan alırdım ben ne kadar mantıklı bilmem size göre ama

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motordan anlamayan adamın motorudur vstrom..

umarım yanlış anlaşılmam. fsfshsd

not: gulmeyin kardesim ya.. ahh 12 eylul darbesi. ah kenan evren..okuduğunu anlamıyor bu cocuklar...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bi anda tezini çürütüyorum Burak iyi izle;

Yukarıda ki V-strom'un ön tasarımı da gerçekten çirkin ya. Şu yukarıdaki motoru hiç anlamayan biri neden satın alır mesela? Sahip olan varsa kusura bakmasın. Evladın olsa eldivenle seversin derler ya öyle bir şey. Ya bu tasarım üst departmanlardan nasıl onay alabilir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada ne anladığımı, ne de anlamadığımı iddia ediyorum ama satın almam.

Motosikleti
K 1600 GTL

Yukarıda ki V-strom'un ön tasarımı da gerçekten çirkin ya. Şu yukarıdaki motoru hiç anlamayan biri neden satın alır mesela? Sahip olan varsa kusura bakmasın. Evladın olsa eldivenle seversin derler ya öyle bir şey. Ya bu tasarım üst departmanlardan nasıl onay alabilir?

Motordan anlayanlar alıyormuş diye anlamayanlar da alıyormuş. 🥴Öyle dediler zamanında....

Motosikleti
K 1600 GTL
Eskiler için geçerli olabilir. Güvenilir liman diye yenisini almam. V-strom'a gelene kadar çok seçenek var aslında (benim için)
Yani bu konu GS için konuşulmuştu Burak oraya atıf yapıyor. GS motordan anlamayan adamın motoru demişti arkadaş.....

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Yeni kasalarda ön far tasarımını değiştirdiler, sahiden daha çirkin oldu. bendeki 2015 modeli gibi eski modellerde yanyana iki far göz gibiydi, öndeki gaga ile saftirik papağan görünümü vardı, çirkindi ama sevimliliği de vardı, yeni modelde far tasarımı ile sevimliliği de gitmiş ama buna rağmen motordan anlayan sevgili dostum Cyan aldıysa bir bildiği vardır dedim, bana da 2015 modeli denk geldi hem de kırmızıydı, aldım işte iyi ki almışım, sağolasın Cyan.
Yani bu çirkinlikle motordan anlamayanın alması zor, anca motordan anlayan insan konforunu, rahatlığını, eğlencesini anlar da alır, üzerine binince zaten görünmüyor o çirkin tasarım, eee bizler de 50 yaşını geçmiş ihtiyarlar olarak etraftan nasıl görüneceğimizi dert edecek yaşları çoktan geçtik. :)

Konuyu açan arkadaş 48 yaşındaymış, 40 dese tracer falan derdim ama 50'ye yaklaşmış, yenge ile de gezmek istiyormuş, o zaman tam ona göre motor işte başka ne önereyim? Tam da bütçesi dahilinde.

Eskiler için geçerli olabilir. Güvenilir liman diye yenisini almam. V-strom'a gelene kadar çok seçenek var aslında (benim için)
Sen daha gençsin, vstrom yaşın gelmedi. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar