Svartpilen 401 vs CB250R

Moturumu sattım, bütçem 200-220 civarı, hangisi alınır?

125CC'den geçeceğim, Svartpilen biraz daha hayvani tabi, ama sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Aslında Svart 401 daha mantıklı geliyor tabi ama diğeri de Honda...
Honda 2024 model bu arada, 7k km, Svart 2022 o da 7-8 KM civarı.
Arada neredeyse 20 beygir ve 20 de tork farkı da var.
Genelde şehir içinde kullanacağım.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bütçeyi, marka konularını bir kenara bırakıp şu yorumu yapacağım: 125'den sonra hiç 250cc sınıfına bakmaya gerek yok, rahatlıkla orta sınıf bir makinaya geçebilirsin. Svartpilen 401 gözünüzü korkutmasın.

Bütçeyi, marka konularını bir kenara bırakıp şu yorumu yapacağım: 125'den sonra hiç 250cc sınıfına bakmaya gerek yok, rahatlıkla orta sınıf bir makinaya geçebilirsin. Svartpilen 401 gözünüzü korkutmasın.
Ya aslında şehir içi kullanacağım için 250 de olur benim için ama o da 1 sene sonra yetmemeye başlayacak. Zaten param olsa direkt gider SV650 alırım. Yoksa Svartpilen çok rahat 150 kilo civarıymış... Lanet olsun ki satış konusunu da düşünüyorum işte :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Svartpilen şimdiden hayırlı olsun.
Bu bütçe de orta sınıf olarak en mantıklısı Husky sanki ya. Guerilla 450'yi de çok beğenmiştim ama pahalı, Kawa Z400 zaten uçmuş, başka da pek yok. Pulsar NZ400 falan var onu da Husky varken almam zaten. Konuyu biraz "herkes Svart desin de içim rahat olsun" diye açtım zaten :D

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
İnan bana, yetmemesi 1 seneden az da sürebilir :D 401 üzerinden ilerleyip uzun vade kullanıp sonrasında yine beğendiniz bir başka motordan ilerlemek mantıklı olabilir. Bu SV650 ya da başka bir model de olabilir. Satış konusu evet kafa kurcalayabilir ama illa ki satılacaktır.

Royal Enfield'lar benim de hoşuma gidiyor ancak şu aralar girmemenizi öneririm. Satış sonrası ve servis konularında epey sıkıntılar varmış diye duyuyoruz.

İnan bana, yetmemesi 1 seneden az da sürebilir :D 401 üzerinden ilerleyip uzun vade kullanıp sonrasında yine beğendiniz bir başka motordan ilerlemek mantıklı olabilir. Bu SV650 ya da başka bir model de olabilir. Satış konusu evet kafa kurcalayabilir ama illa ki satılacaktır.

Royal Enfield'lar benim de hoşuma gidiyor ancak şu aralar girmemenizi öneririm. Satış sonrası ve servis konularında epey sıkıntılar varmış diye duyuyoruz.
401 beni çok rahat 1-2 sene götürür ya, sonra satar askere giderim zaten askerden dönüşte de kurye çıkması dio mio alırım para kalmayacağı için :D CF 450NK da var aslında bi kaç tane, bu 450lik bloğu sağlam diye duymuştum, yutupta testleri de var.. Husky varken de alınır mı?? Sanmıyorum.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Scooterdan naked veya reyzing motora geçmediğin sürece 125 ile 200-250 arası çok az, Honda hondadır ama fark hissetmek istiyorsan 400cc civarı bir şeyler düşün.

Scooterdan naked veya reyzing motora geçmediğin sürece 125 ile 200-250 arası çok az, Honda hondadır ama fark hissetmek istiyorsan 400cc civarı bir şeyler düşün.
Bu sınıfta seçenkler çok sınırlı işte ya, en iyisi Husky. Bunda da elektrik gaz kolu varmış sanırsam millet düşük hızlarda saçmalıyor diyor, lag vamış falan... Elektrikli gaz koluna sahip bir motor kullanan gelse de bi bilgilendirse yaw
bence cb250r a bakmanıza gerek bile yok, hayırlı olsun.
öyle duruyor :)

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bu sınıfta seçenkler çok sınırlı işte ya, en iyisi Husky. Bunda da elektrik gaz kolu varmış sanırsam millet düşük hızlarda saçmalıyor diyor, lag vamış falan... Elektrikli gaz koluna sahip bir motor kullanan gelse de bi bilgilendirse yaw

öyle duruyor :)
Elektrikli gaz kolu(yada kelebeği) aslında güzel bir teknoloji, gaz tepkisini de elektronik olarak ayarlamanı sağlıyor ama düzgün ayarlanması lazım. Sapıtıyorsa ve çözümü yoksa alınmaz tabi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Moturumu sattım, bütçem 200-220 civarı, hangisi alınır?

125CC'den geçeceğim, Svartpilen biraz daha hayvani tabi, ama sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Aslında Svart 401 daha mantıklı geliyor tabi ama diğeri de Honda...
Honda 2024 model bu arada, 7k km, Svart 2022 o da 7-8 KM civarı.
Arada neredeyse 20 beygir ve 20 de tork farkı da var.
Genelde şehir içinde kullanacağım.

svartplen 401 kullanıcı yorımlarına bir baltımm off offg.

motor ayakta zor duruyor.

cb şiimdiden hayırlı olsun.

yok ben evden servise servisten eve gitmeyi seviyorum diyosan(ktm servisi bakıyodur herhalde) svart hayırlı olsun.

kardes sana sempatim var.
gercekten ktm servis motorları ürütmesiyle meshur.

hersey beygir değil. sv650 alsacak duruma gelene kadar cb250 ile takıl derim. satarken rahat satarsın, az zarar edersin.
valla 2. motorum olacak zaten bilemiyorum nedir servisi ıvırı zıvırı... bakıcam iyice. neyse şu faiz kararları bi açıklansın bakalım..

1 Sene svartpilen 401 kullandım, motor gücü ve donanım olarak cb250r ile karşılaştırılmaz, quickshifter, frenler, wp amortösler, pirelli str lastikler, vs...
stabilize hafif araziye çok rahat girer svartpilen, kronik sorunu falanda yoktur 7k da svart sorun çıkarmaz, tek eksisi çok rüzgar alır ve yıkarken özellikle yandan basınçlı su tutmayacaksın, ebat olarak ufaktır bisiklet gibidir, kontrolü çok basittir. cb250r tek artısı adının Honda olması.

1 Sene svartpilen 401 kullandım, motor gücü ve donanım olarak cb250r ile karşılaştırılmaz, quickshifter, frenler, wp amortösler, pirelli str lastikler, vs...
stabilize hafif araziye çok rahat girer svartpilen, kronik sorunu falanda yoktur 7k da svart sorun çıkarmaz, tek eksisi çok rüzgar alır ve yıkarken özellikle yandan basınçlı su tutmayacaksın, ebat olarak ufaktır bisiklet gibidir, kontrolü çok basittir. cb250r tek artısı adının Honda olması.
gaz kolu elektronik dimi? bazı kullanıcılar düşük hızlarda kontrolün zorlaştığından bahsetmiş, ben de tecrübesiz olduğum için düşük hızlarda zaten kontrolüm iyi değil, motor da beni bu konuda zorlarsa diye ürktüm açıkçası. işe git gel kullanacağım için, sıkışık trafikte süreceğim bol bol, bu durum beni zorlar mı? ya da sizin hiç gaz kolunun elektrikli olmasından dolayı bir şikayetiniz oldu mu? (geç tepki vermesi, düşük hız vsvs)

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
svartplen 401 kullanıcı yorımlarına bir baltımm off offg.

motor ayakta zor duruyor.

cb şiimdiden hayırlı olsun.

yok ben evden servise servisten eve gitmeyi seviyorum diyosan(ktm servisi bakıyodur herhalde) svart hayırlı olsun.

Bence de abarttın dostum. Kendim 3 senedir Husqvarna kullanıyorum, yakınen tanıdığım 4 arkadaşımda da KTM var, periyodik bakım harici servis kapısına girmedik.

İlla ki sizin çevrenizde sorun yaşayanlar olmuştur ama bu herkesin yaşadığı anlamına gelmez. Kawasaki, Ducati, Honda gibi markaları kullanan arkadaşlarım da var ve zaman zaman onlar da serviste sorun yaşadılar. 3 ay motor yattıığı durumlar da oldu ancak sırf onlar sorun yaşadılar diye bu markalar sorunlu motor üretiyor anlamına mı geliyor? Bana göre sorunların sebepleri markadan kaynaklı değil, servis kaynaklıdır. İyi bir servis her türlü sorunu kısa sürede çözer.

Motosikleti
DUKE 250
gaz kolu elektronik dimi? bazı kullanıcılar düşük hızlarda kontrolün zorlaştığından bahsetmiş, ben de tecrübesiz olduğum için düşük hızlarda zaten kontrolüm iyi değil, motor da beni bu konuda zorlarsa diye ürktüm açıkçası. işe git gel kullanacağım için, sıkışık trafikte süreceğim bol bol, bu durum beni zorlar mı? ya da sizin hiç gaz kolunun elektrikli olmasından dolayı bir şikayetiniz oldu mu? (geç tepki vermesi, düşük hız vsvs)

benim duke 250 ile aynı gaz kullanılıyor, bir kaç gün içinde çok rahat alışıp kullanabiliyorsun. motor çok hafif, atik ve frenlemesi çok iyi olduğu için kontrolü en kolay motosiklet. 2 yıldır periyodik bakım harici servise uğratmadı. (bir defa da çalındığı için kontak değiştirmeye girdi)
tek dezavantajı duke serisinin selesi çok sert, bir kaç saat kullanım sonrası göt ağrısı yapıyor, svartlarda sele biraz daha değişik görünüyor, konforunu bilmiyorum.

benim duke 250 ile aynı gaz kullanılıyor, bir kaç gün içinde çok rahat alışıp kullanabiliyorsun. motor çok hafif, atik ve frenlemesi çok iyi olduğu için kontrolü en kolay motosiklet. 2 yıldır periyodik bakım harici servise uğratmadı. (bir defa da çalındığı için kontak değiştirmeye girdi)
tek dezavantajı duke serisinin selesi çok sert, bir kaç saat kullanım sonrası göt ağrısı yapıyor, svartlarda sele biraz daha değişik görünüyor, konforunu bilmiyorum.
401'de de selenin sertliğinden şikayet edenler olmuş Redditte vs, önemli değil çok ya konfor sele yabıştırırız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar