Herkese merhaba, ben geçen yazdan bu yana motor arayışındayım, forumu ara ara girip okuyordum lakin yakın çevremin motosiklete olan olumsuz bakışından mütevellit motorumu alamadım. Motor macerası bendenizde Cruiser ile başlamıştı ve hala da öyle devam ediyor lakin ülkemizde bu segmentte çok seçenek olmaması, Japon markalarının yeni modelleri getirmemesi, eskilerinin ise yeni motorlardan pahalı olması sebebiyle Japon sevdası bende başlamadan nihayete ermiş durumda. Royal Enfield ile 4-5 ay önce tanıştım, yorumlar bu motorun uzun yıllar sorunsuz kullanılabileceğine delalet ediyor. Ben esasında Meteor serisini beğeniyorum. Amma velakin ilk motor için böyle bir motor almak ne kadar doğru olur bilemedim. Gelecek ay A2 ehliyet alma tasavvurundayım. İşin fena yanı daha önce elektrikli olanlar dışına hiç motosiklet kullanmadım. Yani aldığım motosiklet devrilecekte, yana da yatacak, orası besbelli bir şey... O cihetten sıfır bir mondial Drift yada Superlight 125 alıp 1 sene kullanıp sonra Royal Enfield ile ilerlemek düşünceyim. Esasında Mondial Drift ile hiç işim olmaz, hiç beklentilerimi karşılamıyor, ama burada yazılanları okuyunca Çin firmalarından en düzgün servisinde onda olduğu yazıyor. Diğer markaların cıvata bağlantılarının ve paslanma sorunlarının 3-4 ayda başladığını bile okudum. Bu kez kararlıyım inşallah. Bakalım bu macera bizi nereye götürecek, ilerde şehirler arası uzun yol yapmak düşüncem de var. Belki o zaman Touring tarzı bir şeye de geçebilirim. Ama motosiklet konusunda ben şu düşünceye sahibim, bir insan kendisini hangi motorun üzerinde görmek istiyorsa ona binmeli. Okuyorum Cruiser almak isteyen kişi gidip Adv Scooter alıyor, başkalarının yönlendirmeleri ile motor sürmek zorunda kalıyor. İnsan deneye, yanıla bilgi ve tecrübe edinir, herkes kendi hikayesini yazma ve yaşayabilme iradesini gösterebilmeli ama ne yazık ki bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da bu olmuyor, okurken üzülüyorum...