Royal Enfield Royal Enfield 350 Classic / Bullet / Meteor / Hunter kullanıcıları

Motosikleti
D400
Hacimden dolayı mı yazmışlar acaba. Tipi de bayağı cruisere benziyor. Çok da önemli değil aslında ne yazdığı. Foruma sorsak yarısı NC de commuter değil der, onda da öyle yazıyor.

bilmiyorum olabilir. ama ape falan takmışlar motora, seleyi de değiştirmiişler falan yurtdışında baya güzel olmuş.

ah royal, +5 beygir daha koyaydın şu motora alırdım :D

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Dün 350 Classic ile gidiş geliş Toplam 538 km Bursa - Pamukova - Taraklı - Göynük - Mudurnu - Abant rotası yaptım. Arada Çubuk Gölüne uğradım. Bu motorla ilk kez bir günde bu kadar yol gittim. Daha önce 150 cc motor ile günde 1000 km gitmişliğim de vardır bu arada :) Konfor olarak tur camı olmamasına rağmen tatminkardı. Süspansiyon adv motorlara göre biraz sert olsa da selenin yumuşaklığı ve genişliği sayesinde uzun süre mola vermeden yol gidebildim. 100 km/s hızlarda uzun süre tutunuyor. 110 a rahat çıkıyor. Taraklı yokuşlarında nefesi çok kesilmedi. yaklaşık 3 lt/100km tüketim oldu (şehiriçi daha düşük genelde). Memnun kaldım kısaca.

Bu arada egzoz sesi güzel ama uzun yolda tıkaç kullanmak elzem.

Motosikleti
Royal Enfield Meteor 350
Arkadaşlar merhabalar,
Meteor 350 sahibiyim, sorularınız olursa yanıtlamaktan memnun olurum.

Herkese merhaba, ben geçen yazdan bu yana motor arayışındayım, forumu ara ara girip okuyordum lakin yakın çevremin motosiklete olan olumsuz bakışından mütevellit motorumu alamadım. Motor macerası bendenizde Cruiser ile başlamıştı ve hala da öyle devam ediyor lakin ülkemizde bu segmentte çok seçenek olmaması, Japon markalarının yeni modelleri getirmemesi, eskilerinin ise yeni motorlardan pahalı olması sebebiyle Japon sevdası bende başlamadan nihayete ermiş durumda. Royal Enfield ile 4-5 ay önce tanıştım, yorumlar bu motorun uzun yıllar sorunsuz kullanılabileceğine delalet ediyor. Ben esasında Meteor serisini beğeniyorum. Amma velakin ilk motor için böyle bir motor almak ne kadar doğru olur bilemedim. Gelecek ay A2 ehliyet alma tasavvurundayım. İşin fena yanı daha önce elektrikli olanlar dışına hiç motosiklet kullanmadım. Yani aldığım motosiklet devrilecekte, yana da yatacak, orası besbelli bir şey... O cihetten sıfır bir mondial Drift yada Superlight 125 alıp 1 sene kullanıp sonra Royal Enfield ile ilerlemek düşünceyim. Esasında Mondial Drift ile hiç işim olmaz, hiç beklentilerimi karşılamıyor, ama burada yazılanları okuyunca Çin firmalarından en düzgün servisinde onda olduğu yazıyor. Diğer markaların cıvata bağlantılarının ve paslanma sorunlarının 3-4 ayda başladığını bile okudum. Bu kez kararlıyım inşallah. Bakalım bu macera bizi nereye götürecek, ilerde şehirler arası uzun yol yapmak düşüncem de var. Belki o zaman Touring tarzı bir şeye de geçebilirim. Ama motosiklet konusunda ben şu düşünceye sahibim, bir insan kendisini hangi motorun üzerinde görmek istiyorsa ona binmeli. Okuyorum Cruiser almak isteyen kişi gidip Adv Scooter alıyor, başkalarının yönlendirmeleri ile motor sürmek zorunda kalıyor. İnsan deneye, yanıla bilgi ve tecrübe edinir, herkes kendi hikayesini yazma ve yaşayabilme iradesini gösterebilmeli ama ne yazık ki bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da bu olmuyor, okurken üzülüyorum...

Okuyorum Cruiser almak isteyen kişi gidip Adv Scooter alıyor, başkalarının yönlendirmeleri ile motor sürmek zorunda kalıyor. İnsan deneye, yanıla bilgi ve tecrübe edinir, herkes kendi hikayesini yazma ve yaşayabilme iradesini gösterebilmeli ama ne yazık ki bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da bu olmuyor, okurken üzülüyorum...
Hocam sen daha motor almadan strese girmişsin beya 😁

Üzülme bu kadar , atalarımız ne demiş su akar yolunu bulur , kervan yolda düzelir..

Kafamızdakini yaşamayacaksak bu kafayı niye taşıyoruz 😅

Hocam sen daha motor almadan strese girmişsin beya 😁

Üzülme bu kadar , atalarımız ne demiş su akar yolunu bulur , kervan yolda düzelir..

Kafamızdakini yaşamayacaksak bu kafayı niye taşıyoruz 😅
Strese girdiğimi zaten bir yıldır müzmin motor almak isteyen birisi olduğumu yazarak ifade etmiştim.

Kervan yolda düzülür sözü el hak doğrudur ve haklısınız…

Son cümle kanı deli akanlar için geçerli. 50’ye merdiven dayamış bizlere pek manalı gelmiyor.

Cevap yazma nezaketinizden ötürü teşekkür ediyorum.

Strese girdiğimi zaten bir yıldır müzmin motor almak isteyen birisi olduğumu yazarak ifade etmiştim.

Kervan yolda düzülür sözü el hak doğrudur ve haklısınız…

Son cümle kanı deli akanlar için geçerli. 50’ye merdiven dayamış bizlere pek manalı gelmiyor.

Cevap yazma nezaketinizden ötürü teşekkür ediyorum.
Dostum yakın yaşlardaymışız , yeni başlayacağını okuyunca ben seni daha genç bir üye zannettim o sebeple biraz şiveli biraz esprili yazdım 😊

Bizde yanlış tercihlerde bulunduk , kullanım şeklimiz oturdukça doğruyu bulduk 👍

Stresin büyüğü satın aldıktan sonra yolda yaşanabiliyor , malum ne kadar koruma , kask , eldivende giysek trafikte en küçük balık biziz 😬

Dediğiniz gibi maceranın seyri tercihleri de değiştiriyor.

Birde bizler yada en azından kendi payıma konuşmam gerekirse, ben sakin bir sürüş gayesindeyim. Amma velakin tarzımıda yansıtmasını isterim seçimimin.

Trafik konusunda ne yazık ki haklısınız.

Motosikleti
cbf 150
Ya kamyoncu bey sen değil misin tekerde 9hp motorla avrupayı dolaştım hızlı motora gerek yok gezerek gitmek lazım diyen? O çükutırlar için mi geçerliydi?
Bu motorda geçerli değil çünkü bu motor tamamen metal. Özetle çok ağır diğer motorlara göre. Bizzat ilk geldiğinde kullandım. 20 beygir bile değil bana kalırsa hiçbir şekilde ilerlemiyor. Bu tür full metallerde 40 beygir olan daha mantıklı. Herifler harley gibi ağır motor yapmış ama çük kadar motor koymuş

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Super Meteor 650'nin şekli şemali harika ama maalesef her Royal Enfield gibi çok güçsüz.

Motosikleti
D400
Super Meteor 650'nin şekli şemali harika ama maalesef her Royal Enfield gibi çok güçsüz.

XV650 Dragstar 41 beygir üretirken meteor 650 47 beygir üretiyor.

Shadow 650 44 beygir üretiyor.

Aslında kendi sınıfındaki aletlerin bazılarından daha güçlü bir motor; ha tabi birisi 20 yaşında motor birisi yeni model ama fark etmiyor, dragstar ve shadow herkesin altında olduguna göre yeterli geliyor :D

Motosikleti
cbf 150
dragstar shaftlı, shadow sanırsam kayış aktarmalı. ikiside 20 yıllıkdan hallice motorlar onların 47 beygir vermesi mümkün değil gençliklerinde bile arka tekere verdikleri güç 33 34 ü geçmezdi.

Bu royal enfieldlar en düşük ccsi bile çok ağır motorlar kuru 191 kg gibi tek silindir artı o silindirde uzun strokelu arka tekere pek güç kalmıyor açıkcası.

otomatik scooterların hepsi bu motordan daha iyi ivmelenir sizi problemlerden kurtarır bu hantal bir makina. 650 meteor falan alınır ama güzel motorlar torklularda hemen kaçarlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
XV650 Dragstar 41 beygir üretirken meteor 650 47 beygir üretiyor.

Shadow 650 44 beygir üretiyor.

Aslında kendi sınıfındaki aletlerin bazılarından daha güçlü bir motor; ha tabi birisi 20 yaşında motor birisi yeni model ama fark etmiyor, dragstar ve shadow herkesin altında olduguna göre yeterli geliyor :D
Senden sonra baktım da dediğin diğer 2 motorun da bg ve tork değerleri benzer ve düşük. Belki de ben cruiserları da spor motor mantığında düşünüyorum. Çünkü 650 cc bloktan 46 bg güç ve 52 nm tork bence kötü değerler.

Motosikleti
D400
Evet iron883 bile 54 beygir mesela.

Meteor 350'nin sanırım en büyük sıkıntısı (diğer 350'lerin de ) 350 cc oldugunda daha yüksek beklenti cıkarması, 250cc olarak geçse herkes 20 beygire yeterli derdi. 350 psikolojik olarak insanlardan 30+ hp beklentisi yaratıyor.

meteor 650 bence çift silindir ve güç olarak piyasadaki başarılı motorlardan; 20 yıllık motor yerine alınabilir ama henüz RE şu yetkili servis işini oturtamadı :D

Motosikleti
D400
İzmir'de baktım da vere vere Moto Daytona'ya vermişler. En nefret ettiğim yer.

tok satıcı biraz sanırım, bilgi alması zor.

bu kampanya dönemi sarı sitede yazan ilanlarına göre aramıştım, adam o eski kampanya diyor. yahu diyorum ki ilanı bugün güncellediniz kampanyayı değiştirip neden olmayan bambaşka bir eski kampanyayı yazdınız. hata olmuştur diyor.

adamlar haftalarca değiştirmedi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
tok satıcı biraz sanırım, bilgi alması zor.

bu kampanya dönemi sarı sitede yazan ilanlarına göre aramıştım, adam o eski kampanya diyor. yahu diyorum ki ilanı bugün güncellediniz kampanyayı değiştirip neden olmayan bambaşka bir eski kampanyayı yazdınız. hata olmuştur diyor.

adamlar haftalarca değiştirmedi
Daytona 1, Motorcu Göçmen 2..İki yer de kara listemde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar