Hangi makineyi almalıyım 1000cc

Evet arkadaşlar selamlar,
Kıbrıs’a motor götürecem ondan dolayı düşük bütçeli motorlara bakıyordum,
2000 R1 150k (muayeneli para ihtiyacı)
2002 Gsxr 220k (çekme belgeli eşi vefat etmiş)
Bu iki model var, Suzuki 2020den beri yatmış bir makine. 70 binde kurcalanmamış ellenmemiş pek. Revize görmemiş, sarf malzeme bakımına ihtiyacı var.
Makineyi para ihtiyacı olduğu için arkadaşı satıyor.

R1 ise arkadaş şaseyi komple soymuş yeni toplamış, fotoğrafları attı sorunsuz gidersin diyor, krank değişmemiş sadece çoğu parça değişmiş motorla alakalı. Her yerine anahtar değmiş, (bence zaten değmeli yaşlı makineler)
Paraya çok sıkışmış genç bir kardeş borcundan dolayı satıyor. Zorlamadan sıkıştırmadan çok rahat binersin abi diyor.

Şimdi asıl mesele ikisin arasında 70k fark var
Suzuki bilen bilir yani bir enjeksiyon için bu fark verilir mi
(Yani şey diyorum 220 veren 50 daha verir daha kıyak model alınır da, kktcye gidecek makine vergi çok çıkıyor)

Bu ikisi arasında çok kararsız kaldım
Yani karbüratör ve enjeksiyon farkı var sadece
Metalürji farkı Yamaha da daha iyi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tam olarak anlamadım sen bu motorlarla ne yapacaksın

heralde alıp kıbrısta sürmeyi düşünüyorsun da ben bu iki motora da canımı emanet etmezdim
Kardeşim benim anlıyorum seni. Benim vücutta 250 üstü dikiş izi bir sürü kırık kemik. Hissiz bir çok bölge.
Yani bak ayaklarımın altını üstünü hissetmiyorum,
Fren ve vites atarken yok yani anladın mı 😹
Boşlukta yani ezbere atıyorum. O zaman sana göre ben değil motoru, araba kullanmamalıyım.

Motosikleti
R1, Django 125
vücudunda 250 dikiş ve bir sürü kemik olduğu için 25 yaşında racing makinaya güvenmen garip geldi. 250 üstü dikiş durdurmayacak makinayı frenlerin durduracak. kaldı ki daha önce duramamışsın ki onca dikişin ve kırığın var.
2024 r1 kullanıcısıyım. bu makinalar vücudundaki dikiş sayısıyla çok ilgilenmiyorlar...

Kim soydu, nerde soydu, nasıl soydu, soydu da nasıl doydu vs bütün bunlar başka bilinmeyen soru işaretleri olmakla birlikte, sadece anlattığın çok kısıtlı detaya bakarak; yatırılmış makine yerine soyulmuş makine tercih ederim.

Alıp temizleyip nostaljik olarak saklamak veya tamamen soyup pist için trafikten çekmek dışında bu iki motoru da binmek için almam ama.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben Suzuki derim kurcalanmamış ve enjektörlü. Ayrıca Km de düşüktür. Bakımları kendin yapabilirsen alır götürürsün. Yamaha araya ne koydu, nasıl koydu bilemezsin.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
KKTC'de daha ucuza alamıyor musunuz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Size tavsiyem askerlik yaşına gelmiş, evlenme çağına gelmiş eski model super sportlarla uğraşmamanızdır. Arıza vermesi muhtemeldir, arızanın ne olduğunu bulan, çözümü bilen adamı bile bulmak mesele, yurt dışından parça marça derken aldığınız fiyat kadar masrafınız olacaktır.

ikisini de almazdım. 20-25 senelik motorda sürekli bi arıza çıkar. eskiyen parçaları çoktur. olay sadece motor bloğu değil.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
17 senelik motor kullanıyorum, şu an kendi yaşadığım ilde değil de misafir olduğum başka bir ilde yaşıyorum. Ne senkron ayarı yaptırabildim ne de kompresyon testi yaptırabildim. En sonunda kompresyon ölçer alet siparişi verdim, kendim yapacağım. Ustalar eski motorla uğraşmak istemiyorlar. Paranızla bile iş yaptıramıyorsunuz.

Motosikleti
Ustalar eski makinayla uğraşmak istemiyor değilde, biz fakiriz. Parça aranacak, bulunacak bu arada makina dükkanda yer kaplayacak, usta şu kadar para dedimiydi de oha diyeceğimiz için, uğraşmam diyor. Genel olarak böyle. Birde burasını yaparken şurası bozulacak.

Motosikleti
cbf 150
1000cc den bir tık yukarı çıkabilsen sana v strom 1050 yi önerirdim. hem rahat hemde hızlı super sportlar pok yemiş

eski super sport alırsan ya cüzdanın mevta olur ya sen o yüzden geç bu işleri.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ustalar eski makinayla uğraşmak istemiyor değilde, biz fakiriz. Parça aranacak, bulunacak bu arada makina dükkanda yer kaplayacak, usta şu kadar para dedimiydi de oha diyeceğimiz için, uğraşmam diyor. Genel olarak böyle. Birde burasını yaparken şurası bozulacak.
Valla bir ara İst'a gidip AEA'nın ustası Teknisyen Moto'nun sahibi Levent Usta'ya "Abi kendi aletlerimle senin mekana geliyorum, motoru bir köşede kendim söküp takacağım, bak şu kompresyona, 5 dk'lık iş" diyesim geldi ama onuruma yediremedim. Sokarım öyle motora, yakarım da usta milletine rezil kepaze olmam.

2000 R1 150k (muayeneli para ihtiyacı)
2002 Gsxr 220k (çekme belgeli eşi vefat etmiş)

Makineyi para ihtiyacı olduğu için arkadaşı satıyor.

R1 ise
Paraya çok sıkışmış genç bir kardeş borcundan dolayı satıyor. Zorlamadan sıkıştırmadan çok rahat binersin abi diyor.
Motosiklet kadar bence satan kişilerde önemli.

Suzuki nin eşinin vefat etmesinin konuyla ne alakası var anlamadım, bir de arkadaşı satıyor deyince bende filim koptu.

R1 borcundan dolayı satıyor ne demek, 25 yaşında makine kurtulmaya çalışıyor. borcum olmasa satmazdım diye ayak yapıyor. zorlamadan, sıkıştırmadan rahat binersin ne anlama geliyor R1 zaten zorlamak, sıkıştırmak için yapılmış bir makine.

Kısacası ne motosikletleri ne satıcıları gözüm tuttu.

Elim anahtar tutuyor, parçalarını da ben bulurum, kelepir diyorsan al. 25 yaşında ki bir racinge aklı başında hiç bir usta el sürmez, neresini tutsa öbür tarafı elinde kalır sonra müşteri ile papaz olur.

Motosikleti
Valla bir ara İst'a gidip AEA'nın ustası Teknisyen Moto'nun sahibi Levent Usta'ya "Abi kendi aletlerimle senin mekana geliyorum, motoru bir köşede kendim söküp takacağım, bak şu kompresyona, 5 dk'lık iş" diyesim geldi ama onuruma yediremedim. Sokarım öyle motora, yakarım da usta milletine rezil kepaze olmam.
Çakal çok bu memlekette, senin benim düşündüğümüzü kaç kişi düşünür. Herkes birbirine takma derdinde. Benim burada bir usta var, kazandığımdan fazlasını elaleme kaptırdım diyor. Parasını almadan motoru tamire almıyor.

Adam bombayı atıp gitmiş...vergi az çıkıyor diye,25 yaşında bi ss bulaşmak hiç akıl kârı değil bence

Ki kendisi 20 yaşında bir ZX7 R kullanıyordu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar