Motosiklet sahip olmamız mümkünmüş (Birevim)

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
yahu bildiğin saadet zinciri bunlar. sisteme erken/önce girenler işin kaymağını yer, geç girenler erken girenleri finanse eder.

tıpkı, çalışan kesimin emeklileri beslemesi gibi.

Hocam saadet zinciri bencede, fakat hala patlamadılar ona şaşırıyorum :S
Ben de az kaldı bu tip bir firmaya kolumu elimi kaptıracaktım.
Muhabbet aşağıdaki gibi bir hal aldı sonra;

Ben: Ev almak istiyorum 7 milyonluk bir finansmana ihtiyacım var.
X Firma: İstediğiniz kadar finansman sağlayabiliriz.
Ben: Peki geri ödemesi nasıl olaca?
X Firma: istediğiniz gibi aylık ödeyebilirsiniz, bu sizin aylık ne kadar ödemek istediğinize bağlı.
Ben: Tamam o zaman, bu sisteme girmek için ne yapmam gerekiyor? Az çok nasıl işlediğini biliyorum, kâr payı olmadan bana finansman sağlayacağınızı söylüyosunuz, bundan sizin bir kârınız mutlaka vardır.
X Firma: Kayıt ücretimiz var bunları sonrada konuşuruz, kaydınızı açalım ilk önce.
Ben: Kayıt açmadan önce ne kadar bir kayıt ücretinden bahsediyorsunuz?
X Firma: 750Bin TL kadar bir kayıt ücreti var beyfendi.
Ben: Oldu kib bye.

Bu muhabbetten sonra 2 senedir sürekli beni arayıp finansman verelim şöyle verelim böyle verelim...
Zaten şüpheli bir şey sistem olmasa beni bu kadar aramazlardı.
Başka işler dönüyor arkaplanda kesin.

Motosikleti
D400

X Firma: istediğiniz gibi aylık ödeyebilirsiniz, bu sizin aylık ne kadar ödemek istediğinize bağlı.
Ben: Tamam o zaman, bu sisteme girmek için ne yapmam gerekiyor? Az çok nasıl işlediğini biliyorum, kâr payı olmadan bana finansman sağlayacağınızı söylüyosunuz, bundan sizin bir kârınız mutlaka vardır.
X Firma: Kayıt ücretimiz var bunları sonrada konuşuruz, kaydınızı açalım ilk önce.

Bu muhabbetten sonra 2 senedir sürekli beni arayıp finansman verelim şöyle verelim böyle verelim...

Firmadan firmaya değişir mi bilmiyorum ancak arkadaşın anlattıgı şekilde durum şöyle;

750 bin lira kayıt ücreti değil; sistem 2 türlü işliyor ( sanırım eminevim) ; sizden istenen ücret gibi %10 peşinatlı kaydolursanız sizi kura sırasında daha kücük bir gruba alıyorlar (sallıyorum 50 kişilik) ve belli bir sürede alma garantisi veriyorlar. O parayı da total ücretten düşüyorlar.

Bir de kayıt ücretsiz versiyonlar var, bunlarda sallıyorum yine 400 kişilik gruba giriyorsun ama garanti süre vermiyorlar. bunları zaten görüyoruz yıllardır cıkmadı diye ağlaşan tipler.

hah bunlar bana araba alırken arkadaşın söylediği bilgiler; yanımda birisi aldıgı için açıkçası biraz mantıklı geldi.

Fakat illa ki bir sıkıntı oluyor mesela alacagın şeyi buluyorsun ama bunlar onay verene kadar satıldıgı falan oluyormuş.

belki 1m altı tutarlar için düşünülebilir ancak yüksek tutarlı ev vs . şeylerde ben pek güvenmiyorum.

Motosikleti
Dominar 250
Deli gibi para basıyorlar, şu an bırakıp gitseler, yani bir saadet zinciri olsa, adamlar zararlı çıkarlar.

Ben önceden bankada çalışıyordum, o aralar mesafeliydim. Sonra memuriyet oldu, girdiğim yerde(hastane) baktım işçisinden memuruna, baya kişi Fuzul ve Katılım Evim'den araç ve ev almış. Elimde peşinat vardı, onu verdim, 5. ayda erken teslimat dedikleri sisteme kaydoldum. 900 bine kaydoldum ben. 5. ayda da aldım aracımı. Yalnız çalışanlardan kaynaklı, işlerin yürümesi epey stresli. Bilgiyi ya hiç veremiyorlar, ya da taksit taksit veriyorlar. Ben kavga ettim misal, 2 üniversite bitirmişiz iyi kötü, adam gelmiş "kafanız karışmasın diye bilgi vermedim" diyor pişkin pişkin.

Gerçi artık bu tarz şeyleri kurumsallığın timsali olmuş bankalarda da görebiliyorsunuz(YK çalışanıydım ben, neler gördüm anlatsam ohoo...).

Elbette bu sisteme girmek bir risk. Parayı dolara, altına yatırmak da risk. Riskini alabiliyorsan gireceksin.

Piyasanın durgun olduğu dönemlerde tercih sebebi bence.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Geçen gün yine yazmıştım, bedava peynir sadece fare kapanında olur. Devlet güvencesi var mı? Çiftlik bank gibi sadece sisteme ilk girenler kazanıp, son girenlere patlayabilir.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Geçen gün yine yazmıştım, bedava peynir sadece fare kapanında olur. Devlet güvencesi var mı? Çiftlik bank gibi sadece sisteme ilk girenler kazanıp, son girenlere patlayabilir.

Hocam sistem belki 15 belki 20 senedir işliyor, ben de patlamasını bekliyorum bir yerde ama hala patlamadı :ROFLMAO:

şundan patlamıyor:

1. bu işi yapanlar hükümetle iltisaklı, chp'li olsalar çoktan silivriye atmışlardı.
2. umut fakirin ekmeği, bizde de fakirden bol bi şey yok. "bi gün bize de sıra gelecek" umuduyla onu bunu fonluyor kerizler. aynı kkm işte.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Şuan ki ekonomide cennetten yer satıyorlar en azından bunlar ürünü eninde sonunda veriyorlar 😁😁

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu fik fik evim firmaları da size bedavadan para vermiyor. Baştan %10 ücretlerini kesiyor, sonrasında elalemin parasıyla sizin alacağınız motoru finanse ediyorlar, teslimat sonrasında da size senet imzalatıp motora rehin koyup kendilerini garanti altına alıyorlar. Para biriktiremeyen, kredibilitiesi olmayan ya da o faiz yüküne girmek istemeyen arkadaşlar için daha iyi bir alternatif çözüm yok. Ben yanımızda çalışan çaycı ablamıza bile araba aldırttım, o nedenle bu tip konuları siyasi düşüncemizden bağımsız düşünmek gerekiyor.

F54

aga bu işe saadet zinciri nasıl diyorsunuz bi anlatın hele
bu adamların yaptığı size birşey satmak değil olmayan bir ürün pazarlamak değil havadan para vermek değil size finansman sağlamak işin içinde yüksek komisyon ücretleri var çünkü lüsk ofisler şık elemanlar bunların giderleri için işletmenin ayakta kalması için para kazanması lazım
saadet zinciri ne? ilk girersin sonradan girenler ilk girenleri finanse eder yani sisteme sürekli para girmesi lazım
bunlar ise eskiden anne'lerimizin teyze'lerimizin hala'larımızın yaptığı altın günü gibi herkes sırayla parasını alır isteyen ev alır isteyen araba bunlar sizin 100 kişi toplayıp yapamadığınız gün'ü yapıyor sizde ufak bir komisyon ödüyorsunuz şirketlerin yaptığı ipotek ise siz parayı ödeyene kadar onlardan aldığınız parayla satın aldığınız ürünü satıp kaçmayın diye
spk onaylı olan bir firma varsa onu tercih edin yoksa BENCE uzak durun
kesinlikle işim olmayacak bir sistem benim şahsi düşüncem banka dan kredi daha mantıklı gidip tl ile borçlanmak
aldığım malı istediğim zaman satabilme özgürlüğü olduğu için banka tercih ederdim

Bedava Peynir Peynir Fare kapanında olur.

Motosikleti
Cbr 650F
Takdir ddiyorum bunlari. Modern saadet zinciri ama herkes kazanabiliyo. Yeterki yeni giris devam etsin. Cok mantikli

Bu yazdıklarınızın bir kısmı doğru bir kısmı yanlış. 3 sene kadar oldu devlet bu kurumları BDDK denetimine aldı, bankalardan istenen sermaye yeterlilik radyosuna benzer bir şey getirilmişti yanlış hatırlamıyorsam, misal şu anda ülkemizde bankalar için sermaye yeterlilik rasyosu %12. Bu Basel 2 kriterlerindendi. Bu ne demek, verdiğin kredilerin içerisinde ki sermaye payı %12’den az olmayacak. Bu sınır kredi büyrmesinin hızlı olduğu dönemlerde bazı bankalarca aylık bazda aşılır, %10’a falan düşerse BDDK hemen yazılı uyarı yapar. Sözlüde sürekli aranır banka, ya sermaye artırımı yapacak yada kredi tahsil edecektir ki genelde kredi tahsilatı yapılır.

Bu şirlerleri BDDK denetim alanında denetliyor diye hatırımda kalmış. O denetime alındıkları dönemde bunlara teftiş kurulu-denetim kurulu kurma zorunluluğu getirildi. Bu firmalardan teminat şartlarını sağlayabilenler bankaların teftiş kurullarından müfettiş transfer etmişlerdi apar topar. 3 sene öncesine göre daha sağlıklı ve denetim altında bir sistem. Ama teferruatını bilemiyorum, içlerinde çalışmak lazım. Bankalar kadar sıkı denetleniyorlar mıdır? Bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Parayı bitcoine basmak bana daha risksiz geliyor ama yatırım konularında beni dinlemeyin. 4 bitcoine xmax 250 almış insanım ben. :)

Geçen gün yine yazmıştım, bedava peynir sadece fare kapanında olur.
................
Bedava Peynir Peynir Fare kapanında olur.
Bunlar Hollwood'un bize empoze ettiği şeyler. Fare peynir yemez. Fare kapanına peynir konmaz. Fare kapanında paralı veya bedava peynir olmaz.

Ah Hollwood bir çizgi filimle bizleri nelere inandırdın. Ah Tom ve Jerry ah, yatacak yeriniz yok.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
................

Bunlar Hollwood'un bize empoze ettiği şeyler. Fare peynir yemez. Fare kapanına peynir konmaz. Fare kapanında paralı veya bedava peynir olmaz.

Ah Hollwood bir çizgi filimle bizleri nelere inandırdın. Ah Tom ve Jerry ah, yatacak yeriniz yok.

Tom ve Jerry neyse de roadrunner tam belaymış abi. :)

C17UJUTVIAAoNMU

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar