Biraz uzun olacak...
250nk sahibi bir arkadaşım vardı, baş ağrıtan kroniklerine denk gelmediği için şanslı olduğunu söyledi, 2. elde kelepir fiyata almış. Performansından memnundu. Motoru sıcak bir günde bizim merkezin çarşamba pazarı trafiğinde hararet yaptı, çok dur kalk var olacak o kadar dedi. Motor hakkında başka bir bilgim yok.
Apaçiye gelirsek... Bana göre malzeme kalitesi iyi, torku yerinde(4. vitese kadar ani gaz açmana arkandan tekme atmış gibi tepki verebiliyor, 4. viteste ani gaz açınca güzel hızlanıyor ancak 5. vites otoban vitesi gibi bir şey, son hız görecem diyorsan 4. vitesten biraz ivme alman lazım), abs iyi çalışıyor, frenler güzel tutuyor, farları güzel gösteriyor, titreşimi rahatsız etmiyor, dik yokuşlarda artçı taşıyabiliyor, süspansiyonları bizim Biganın kaldırım taşından köstebek yuvası dolu yollarda hayatta kaldı. 6. vites olmaması sebebiyle azami hızı yüksek değil(düz yolda 129km/s) ama hızlanması güzel, 100-110 arası çok rahat yol yapar, sürüş modları sayesinde azami beygir ve torku daha düşük veya yüksek devirlerde alabiliyorsun.
Motorun tamir edilemeyecek bir kroniği yok, alır almaz önceki sahibi düzeltmediyse montaj hatalarını düzelt, özellikle abs kablosuna dikkat et. Yedek parça işi tamamen sizin oranın servisine bağlı. Motoru düşürmezsen başını ağrıtacak bir parçanın bozulacağını sanmıyorum.
Seni ortalıkta dolaşan "Daktilo sesi" hakkında uyarayım. Toplamayı unuttukları kablolardan kaynaklanıyor olabilir, benimki kabloları topladıktan bir süre sonra da devam etti ancak bir zaman sonra durdu. Sanırım kablolar titreyip çarpışmayacakları bir yere oturdular. İhtimali gerçekten düşük ama o soruna gerçekten denk gelirsen ücretsiz tamir olur ancak motor uzun bir süre serviste yatar.
Motorun far sistemi fabrika çıkışı biraz tuhaf, kısa farlar HEP yanıyor ve sağdaki tuşla sadece ledleri açıp kapatabiliyorsun. Motorun göbeğindeki ucu mavi/siyah kablo ikilisi bunu değiştirmene yarıyor, kabloları değiştirdiğinde sağ taraftaki tuşla artık kısa far ve led arasında geçiş yapıyorsun, biri açıkken öbürü yanmıyor. Sanırım ülkeden ülkeye değişen kurallara uyabilmek için yapmışlar ama bizim ülkede gündüzleri kısa far zorunluluğu olduğunu sanmıyorum.
Aksesuar olarak sağlam bir sepet demiri ve sepet motora yakışıyor, zaten grenaj şişik olduğu için 2 kasklık sepet bile motorun arkasında sırıtmıyor. Radyatörün önüne koruyucu bir parça takmak isteyebilirsin, çarpan taşlar radyatör yapraklarını yamultuyor. Eğer güzel gözüken bir tane bulabilirsen ön cam takabilirsin, sepetle beraber sırıtmaz ama tek başına sırıtıyor. Aynaları elleşme güzel gösteriyorlar, tek bineceksen ve uzun yol yapacaksan arka dişliyi küçültmek isteyebilirsin, 45 diş büyük kalıyor.
Ben motoru 70 bin ₺ verip aldığım gıcır kazasız bir jüpiter 125 üstüne 15 bin ₺ ekleyip aldım. Elime bakımları 14 bin kilometrede yapılmış sorunsuz bir şekilde geldi.