Triumph Trident vs Honda CB650R vs Yamaha mt7

Triumph Trident vs Honda Cb650R vs Yamaha Mt7

• Triumph Trident

Oy: 53 61.6%
  • Honda CB650R

Oy: 27 31.4%
  • Yamaha Mt7

Oy: 6 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    86
  • Anket kapatılmış .
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ahahaha ahh cyan ahh

hala aynı fikirde misin :d
Valla bir Yamaha bir de Kawasaki ile yıldızım bir türlü barışmadı. İkisi de bana pek hitap eden motosikletler yapmıyor genel olarak. Japonlarda Honda veya Suzuki daha bir hoşuma gidiyor. (Dede mod büyük ihtimalle...)

Triumph varken Japonlara bakmam kusura bakma; hem artık Japon parça kullanıyorlar. Best of both worlds.

Ah bir bitim kanlansa, ah ah... Fakir motorlarına (= Japon) zinhar bakmam ya. Alırım birkaç Avrupa bozuldukça çevirir dururum ne olacak?

Eski Mt07'ler çok güzeldi ama yenilerinin tipi mokum gibi. Trident çok şık ama çok ufak, 150 cc gibi duruyor kerata. Hornet de benim gözümde anca dötte fıtık olacak, orta yaşlı bir hımbıl olacaksın da anca öyle alacaksın, günde 3-5 km süreceksin "off çok gezdik yaw" diyeceksin tadında bir alet.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Konunun başına gittim de hey gidi hey şu an aramızda olmayan kimler kimler yazmış. Ezio41, ero_, hasmet, Sj's, Sharkspeedr2.
fıtık olmayanı fıtık edebilecek bir makine hornet tabi kullanmasını bilmeyene :)
şehir içinde çok rahat kullanışı ancak uzun yolda yoruyor insanı. virajlarda çok da iyi değil, arka lastik ince olduğu için çok fazla yatırmana izin vermiyor, tcs sürekli müdahale etmeye çalışıyor.

Motosikleti
...virajlarda çok da iyi değil, arka lastik ince olduğu için çok fazla yatırmana izin vermiyor...
Hocam bende CB500F vardı aynı lastik ölçülerinde gayet peg sürterek dönebiliyordum. Lastik kalınlığı ile yatırma açısı ilişkisini anlayamadım açıkçası; 160 lastik ince değil ki? 150 lastik ile koca enduroları hayvanca yatıran insanlar var. 180 lastikli bir supermoto da duymadım hiç, onlarda 60 derece falan yatırıyorlar acımasızca... Bu yorumuna katılmıyorum.

Hocam bende CB500F vardı aynı lastik ölçülerinde gayet peg sürterek dönebiliyordum. Lastik kalınlığı ile yatırma açısı ilişkisini anlayamadım açıkçası; 160 lastik ince değil ki? 150 lastik ile koca enduroları hayvanca yatıran insanlar var. 180 lastikli bir supermoto da duymadım hiç, onlarda 60 derece falan yatırıyorlar acımasızca... Bu yorumuna katılmıyorum.
katılmayabilirsiniz. siz çok iyi bir sürücü olabilirsiniz. dediklerim arasında herhangi bir ilişki vardır veya yoktur bilemiyorum. ancak ben kendi tecrübelerimden bahsediyorum. daha önce kullandığım motosiklet 180 lastikle daha iyi yatış açısı sağlıyordu. ayrıca supersport modeller naked modellere göre virajlarda daha stabil oluyor. bu arada supersportlar ile supermotoların viraj alma teknikleri çok farklı.

Motosikleti
katılmayabilirsiniz. siz çok iyi bir sürücü olabilirsiniz. dediklerim arasında herhangi bir ilişki vardır veya yoktur bilemiyorum. ancak ben kendi tecrübelerimden bahsediyorum. daha önce kullandığım motosiklet 180 lastikle daha iyi yatış açısı sağlıyordu. ayrıca supersport modeller naked modellere göre virajlarda daha stabil oluyor. bu arada supersportlar ile supermotoların viraj alma teknikleri çok farklı.
Bunun iyi sürücülükle ilgisi yok; matematik, geometri, fizik ile ilgisi olabilir ancak. "Bu motosiklette 180 yerine 160 arka lastik var diye iyi viraj alamıyor" şeklinde bir kavram bilmiyorum yani...

Neye dayandığı net olmayan kişisel tecrübelerden ziyade herkesin üzerinde anlaşabileceği yukarıdaki unsurlarla açıklanırsa ben bu görüşün temelini öğrenmeyi çok isterim açıkçası, aksi takdirde ilgili beyanat hurafe sıfında kalır...

Rahmetli de değinmiş bu konuya bu arada (o da hurafe demiş...):
(Bu vesileyle sevgi ile anıyoruz...)

Çok daha detaylı açıklamalar da bulunabilir tabi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha güzel bir açıklama da şu videoda: (Grafikler falan da var sebepleri açıklayan...)

Özetle: Daha dar lastikle aynı virajı aynı hızda motosikleti (kalın lastiğe nazaran) daha az eğerek dönebilirsiniz - bu da bir avantajdır. Kalın lastik yapısının sağlamlığından dolayı ağır ve güçlü motosikletlerde ihtiyaç duyulan bir şey. Üretici motosikletiniz için 160 lastiğin yeterli olduğunu hesaplamışsa bunun tartışılacak bir tarafı yoktur.

Barkın da ilk videoda "SS motorlara bazı pistlerde *daha iyi viraj dönebilmek için* 1cm *daha dar lastikler takılır*" diyor zaten ilk videoda; sebebini de ikinci video anlatıyor...

Umarım takip eden herkes için faydalı olmuştur.

Son düzenleme:
hocam sana göre hurafe olabilir, açıkçası ne düşündüğün de çok önemli değil benim için. ben sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum. bana göre anlattığım şekilde oluyor. belki psikolojiktir, büyük ebatlı lastik virajda daha güvenli hissettiriyor. daha rahat kullanabiliyorum. işin fizik, geometri kısmıyla ilgilenmiyorum.

Motosikleti
hocam sana göre hurafe olabilir, açıkçası ne düşündüğün de çok önemli değil benim için. ben sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum. bana göre anlattığım şekilde oluyor. belki psikolojiktir, büyük ebatlı lastik virajda daha güvenli hissettiriyor. daha rahat kullanabiliyorum. işin fizik, geometri kısmıyla ilgilenmiyorum.
Bunun bana göresi sana göresi yok onu anlatmaya çalışıyorum. Kaportanın sen olduğu bir aracı kullanırken fizik ve geometri ile asgari bir miktarda da olsa ilgilen bence lütfen...

CB750 virajlarda çok iyi olmayabilir (onu bilemem, binmedim denemedim...), ancak bunun sebebi "arka lastiğinin 180 yerine 160 olması" değildir, bunu %100 kesinlikte söyleyebiliriz. İtiraz ettiğim konu tamamen bundan ibaret, yoksa yemişim CB750'yi...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bilimsel gerceklerden bi habersin lynxxxxx :d

ama bence(asdfdsfsd) ince lastikle viraj performansı azalıyor. CB125F e bir tık ince lastik taktım virajlara biraz fazla yatayım düsecekmiş gibi oluyorum.

ama belki de anlas ın dandikliğidir..tam bir muammaaa.

1000 lik ss lerin lastiğin neden belim kadar ? yaaa.

Motosikleti
...

ama bence(asdfdsfsd) ince lastikle viraj performansı azalıyor. CB125F e bir tık ince lastik taktım virajlara biraz fazla yatayım düsecekmiş gibi oluyorum.

ama belki de anlas ın dandikliğidir..tam bir muammaaa.
Yahu bias (radyal olmayan) garip bir lastiktir o. Anlas lastik mi yahu? :) Hele ki CB125F'e takılacak türden olanlar... (Wintergrip'in hakkını yemeyelim o iyiymiş ama, Anlas alırsam sadece Wintergrip alırım başka bir modelinin yüzüne bile bakmam.)

Yani güzel lastik takılabiliyor mu diye araştırmadan CB125F alman sana yakışmadı, geri gelen modelin heyecanına veriyorum bu amatörlüğü. :D

Bunun bana göresi sana göresi yok onu anlatmaya çalışıyorum. Kaportanın sen olduğu bir aracı kullanırken fizik ve geometri ile asgari bir miktarda da olsa ilgilen bence lütfen...

CB750 virajlarda çok iyi olmayabilir (onu bilemem, binmedim denemedim...), ancak bunun sebebi "arka lastiğinin 180 yerine 160 olması" değildir, bunu %100 kesinlikte söyleyebiliriz. İtiraz ettiğim konu tamamen bundan ibaret, yoksa yemişim CB750'yi...
hocam sadece arka lastik değil mevzu, ancak arka lastiğin kalın olması benim viraj konusundaki kabiliyetimi etkiliyor. o yüzden işin teknik kısmıyla çok ilgilenmediğimi söyledim. siz sabaha kadar hesap yapıp en optimum lastik ebatını bulabilirsiniz, ancak bana bi faydası yok :)
anlattıklarınız bilimsel olarak %100 doğru da olabilir, bunun da bana bir faydası yok. ben kendi edindiğim tecrübeleri anlatıyorum. zaten bir önceki motorla bu motor arasında tarz olarak da farklılık mevcut. ancak yine de arka tekeri 160 yerine 180 olsa daha rahat, daha özgüvenli girerdim virajlara buna eminim.

nasıl CB650R seçilmez yaaa... çok yakışıklı hem de 4 silindir!!!!! pehhhh

çünkü amator bunlar.

bu sitede motor danışılacak 3 adam var.biri benim.tek eksiğim dandik motorlardan anlamam.

bana bajaj mı tvs mi sym mi diye sormayın mesela.

diğer ikisi de benim seviyede değiller.

fanatizm işin içine giriyor cunku,..duygusal davranışlar oluyor.

Motosikleti
K 1600 GTL
çünkü amator bunlar.

bu sitede motor danışılacak 3 adam var.biri benim.tek eksiğim dandik motorlardan anlamam.

bana bajaj mı tvs mi sym mi diye sormayın mesela.

diğer ikisi de benim seviyede değiller.

fanatizm işin içine giriyor cunku,..duygusal davranışlar oluyor.
Kalan iki'nin birini tahmin ettim de diğerini bilemedim...???
Edit: Arka lastiğin kalın olması viraj performansını etkiler....

Yok artık daha neler... ben yolların katili diye düşünmüştüm diğerinide tahmin edemedim...

:d

aprilia ya binen adamdan tavsiye alınmaz.

hele hele italya da bile tercih edilmeyen motoru türkiye de alan adamdan tavsiye hiç alınmaz.

iyi sürebilir, piste falan cıkıyormuş.
ama motor tavsiyesi vermek ayrı bir uzmanlık..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar