Motosikletlilerin, kendi güvenlikleri için hız sınırını aşmaları etik midir?

Yav adam kırmızı ışıkta üstüme geliyorsa, bana yeşil yanıyor deyip yola mı atlayayım yani.
Hiç birimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Sonuçta hepimiz hata yaparız ama burada sıkıntı kuralsızlığı yaşam biçimi haline getirmek, hata yapmak değil.

Bu filimde ki kötü abi sensin, yani kırmızı ışıkta gecen sensin, soru şu olmalıydı, ben kırmızı ışıkta geçiyorum, karşıda ki vatandaş yeşil ışık yandı diye yola mı atlasın olacaktı.

Bakınız aşağıda örnekte ki abi kuralsızlığı yaşam biçimi haline getirmiş.

Radarın olmadığı boş yolda hız sınırını kim takacak Allah aşkına.

Paralı yolda yolu boş buldum mu 180'in altına ender düşerim mesela.
Arabayla hız yaptığım yollar, devletin hız radarı koymadığı, dolayısıyla hız sınırını gayrı resmi olarak yukarı çektiği otobanlardır.

Şimdi aşağıda ki iki cümleye ayrı cevap vermek lazım.

Bir gün de bir soruya duyar kasan kural düşkünleri üşüşmese.

Burada duyar kasan, duyar kasmayan diye iki grup yok. Şöyle iki grup var.

Ben hukukçu değilim yanlışım varsa hukukçu arkadaşlar lütfen düzeltsin.

A kişisi : bilinçli taksir , suçun öngörülen neticesinin gerçekleşmeyeceğine duyulan güvenle işlenmesini,

B kişisi : Taksirli suç, failin kasıt olmaksızın, yani sonucu bilerek ve isteyerek yapmadan, bir suç işlemesi durumudur.
Öyle yorumlar geliyor ki, kendi kendime "Ulan insanların yalancı olduğunu bilmesen, bir kuralsız p*tun sen olduğunu sanacaksın" diyorum.

İnsanlar yalan söylemiyor, diyor ki biz de suç işliyoruz ama o an ki, anlık ruh haliyle işliyoruz, yoksa bizim genel ruh halimiz her fırsatı değerlendirip suç işlemek değil diyor. Yani her yolu boş bulduğumuz da 180 yapmıyoruzu kast ediyorlar. Sizinle ayrıştıkları nokta bu.

Motosikleti
D400
Motosikletliler kendilerinin yaptıgı kural ihlallerinin %10'unu arabacı yapsa gidip ayna kırıyor.

ters yön, kaldırım, makas, emniyet şeridi, sinyal vermeme bla bla bla bla

Kabul edebildiğim en önemli şey kırmızıda durdugunda fırt diye araya girmeleri cünkü genelde cdden arkadan değdiriyorlar ancak onun dışında hiçbirşey için bahaneleri yok.

sağ şeritten normal hızda gidemiyor musunuz? otobana girdiniz diye 200 le gitmek zorunda değilsiniz.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Motosiklet hız sınırına uyarak ilerlediğim bir gün, TEM otoyolunda aynı gün içerisinde 2 kere ezilme tehlikesi geçirdim. Biri hafriyat kamyonuydu, diğeri de makas atarak ilerleyen bir Scirocco. İki olayda da aynalarımı sık kontrol ettiğim için hayatta kaldım. O günden beri hız sınırı ne olursa olsun dikkate almayıp trafiğin akış hızında ilerliyorum. Bu yüzden hız cezası gelirse de gelsin, canımdan kıymetli değil.

Evet aynı saygıyı görüyoruz, hatta belki ben senden de fazla saygı görüyorum. Tecrübeli bir sürücüyüm. Çok uzun zamandır motosiklet kullanıyorum ve bir kez ortalama hızda taşa denk gelip yan yatmam dışında (onda da ayakta kalmayı başardım, yani çizik bile almadım) tek bir kazam yok. Ben sadece araçların hayatımı tehlikeye atacağı kadar hızlı gittiği yollarda, makasçılardan kurtulmak için hız yapıyorum, ancak eminim ki sen her türlü yolda kendinin ve başkalarının hayatını riske atacak şekilde hız yapıyorsundur. Muhtemelen senden daha fazla saygı görmeyi hak ediyorumdur.

Soruyu soruş amacım ise bambaşkaydı. Bakıyorum da tüm doğrucu Davut'lar buraya toplanmış. Halbuki kendi yaptığınız bir şey için başkanızı suçlamanız ne kadar ayıp.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kimsenin hayatını riske atmıyorum. Hiç kazam da yok. Tek bir plakasız motor kullanma cezası dışında da cezam yok. Ki o motoru da bayiden çıkarmamla cezayı yemem bir olmuştu. Arabayla hız yaptığım yollar, devletin hız radarı koymadığı, dolayısıyla hız sınırını gayrı resmi olarak yukarı çektiği otobanlardır. Bir gün de bir soruya duyar kasan kural düşkünleri üşüşmese. Öyle yorumlar geliyor ki, kendi kendime "Ulan insanların yalancı olduğunu bilmesen, bir kuralsız p*tun sen olduğunu sanacaksın" diyorum.
Radar olmayan yolda devlet hız sınırlarını gayri resmi olarak yükseltmiş oluyor öylemi.
:D

Ne yazacagimi bilemedim gercekten. Trafik kurallarina uymamak icin bahaneler üretilmis hep. Buradaki motorsiklet sürücüleri salakmis ki hepsi trafik kurallarina uyuyorlar ve bu yüzden de trafikte aractan sayiliyorlar. Trafik sikisikliginda birakin kaldirimdan gideni ya da emniyet seridinden gideni ilk yardim arabalarinin gecmesi icin bos birakilan alandan dahi gitmeyip diger arabalarla ayni sekilde bekliyorlar.

Devamli motorsikletin de bir aractan sayilmasi gerektigini vurguluyorsunuz ama bir arac gibi kullanmak zorunda oldugunuzun bilincinde olmayip devamli kurallari ihlal etmek icin bahane ariyorsunuz.

Bu kurallara uymaninda düzelmesi icin zannedersem ilk olarak egitim sisteminin yenilenmesi gerekiyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Bu kurallara uymaninda düzelmesi icin zannedersem ilk olarak egitim sisteminin yenilenmesi gerekiyor.
Eğitim sisteminden önce zeka testi yapılmalı; böylece kendisini ve/veya başkalarını tehlikeye atacak ve/veya hak yiyecek şekilde kuralsız kullananlarla her kuralsız kullanımın istisnasız kendilerini ve/veya başkalarını tehlikeye atmak ve/veya hak yemek olduğunu düşünenler trafikten elenir, herkes mutlu olur.

Eğitim sisteminden önce zeka testi yapılmalı; böylece kendisini ve/veya başkalarını tehlikeye atacak ve/veya hak yiyecek şekilde kuralsız kullananlarla her kuralsız kullanımın istisnasız kendilerini ve/veya başkalarını tehlikeye atmak ve/veya hak yemek olduğunu düşünenler trafikten elenir, herkes mutlu olur.
Aman onu yapmayalim. Aksi taktirde trafikte kimse kalmaz.

Motosikleti
Ns200 15"
Trafikteki tas kafalı ve şişme yelekli kekoları ayıklasalar otomatikman trafikteki tehlikeler bitecektir.

California'da değilsen boş beleş konuşma o zaman her kurala şu ülkede böyle bu ülkede böyle diye kılıf uyduralım. Bahsettiğin yer de ülke olsa eyalet yasalarından örnek veriyor ya

Sakin ol şampiyon.
Sanki adam öldürmenin suç sayılmadığı bir durumu örnek verdim. =))

Motosikletlerin trafikten daha hızlı seyretmelerinin ve şerit aralarından ilerlemelerinin güvenliğe ve/ya verimliliğe katkısını anlamadığını söylemişsin. Ben de anlayabilmen için bunları açıklamış olan yerlerin bilgisini verdim.

Bahsettiğim yer de bir devlet. Sana eyalet diye öğretenlerle senin aranda orası artık.

Motosikleti
Voge 250RR
Yani ülkenin adının "Amerika Birleşik *Devletleri*" olduğundan da uyanmak gerekirmiş sanki? :ROFLMAO: 💦
Sakin ol şampiyon.

Motosikletlerin trafikten daha hızlı seyretmelerinin ve şerit aralarından ilerlemelerinin güvenliğe ve/ya verimliliğe katkısını anlamadığını söylemişsin. Ben de anlayabilmen için bunları açıklamış olan yerlerin bilgisini verdim.

Bahsettiğim yer de bir devlet. Sana eyalet diye öğretenlerle senin aranda orası artık.
Filtreleme yaparken kaza yaptığınızda haklıydım diye ağlarsınız o zaman. Ben de aynısını yapıyorum ama sonuç olarak kural kuraldır kılıf uydurmaya çalışmıyorum, burada laf ettiğim nokta kural ihlali değil ihlali mantıklaştırma çabası. Yolun en hızlısı ben olmazsam canım tehlikeye girer falan filan, yok ya :)

Yasal olduğunu söylediniz ya, ona bakarsanız Almanya , Hollanda ve birçok ülkede (ABD'nin diğer birçok DEVLETİ de dahil olmak üzere) yasak. Aynı şekilde iskandinav ülkeleri de bu listeye dahil.

Mesela İsviçre'den örnek vereyim;

“In der Schweiz haben die Motorradfahrer ihren Platz in der Fahrzeugkolonne beizubehalten, wenn der Verkehr angehalten wird (Abs. 2 Strassenverkehrsgesetz [SVG]).”
  • Trafik tamamen durduğunda motosikletler bulundukları yerde kalmalı, şeritleri geçiş yasak.
  • Bu AÇIK ve NET bir şekilde, İsviçre Kara Yolları Trafik Kanunu’nun (SVG) 2. maddesi uyarınca düzenlenmiş.

Bahsettiğiniz California DEVLETİNİN karayolu tasarımıyla, ülkemizinkinin alakası olmadığını açık ve net bir şekilde biliyor olmalısınız, bildiğinizi de biliyorum. Onların iki şerit dediği yollar bizim ülkemizde üç şerit olarak çiziliyor. Şurada böyle bir kural var burada böyle bir kural var gibi bir örnek verecek kadar cahil olmak da ayrı mesele.

Siz oralardan gitmeye devam edin, ben de filtreleme yapıyorum trafikte zaten. Benim lafım yapana değil yapıp da kılıf uydurmaya çalışana, tekerinize taş değmesin.

Son düzenleme:
Bir gün kanepeden kalkıp yol yaparsan saydığın ülkelerin tamamında filtrelemenin tolere edildiğini de görebilirsin. Ama üslubun bir klavye delikanlılığı zırhı değilse, gerçekten bu kadar hödüksen, bir bok anlamazsın takma kafana.

Bu ne arkadaş böyle mi konuşmak gerekiyor illa? Sen kalkıp filtrelemenin faydasını anlamıyorum dedin, ben de sana anlatacak kaynaklar söyledim. Hepsi bu. Yok devlet değil eyalet, yok benim de zenci arkadaşlarım var, yok lafım yapana değil yapıp kılıf uydurana..

Neden kameraların olmadığı yerlerde ve paralı yollarda 180 in altına düşmüyorsun megane marka araban ile?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir gün kanepeden kalkıp yol yaparsan saydığın ülkelerin tamamında filtrelemenin tolere edildiğini de görebilirsin. Ama üslubun bir klavye delikanlılığı zırhı değilse, gerçekten bu kadar hödüksen, bir bok anlamazsın takma kafana.

Bu ne arkadaş böyle mi konuşmak gerekiyor illa? Sen kalkıp filtrelemenin faydasını anlamıyorum dedin, ben de sana anlatacak kaynaklar söyledim. Hepsi bu. Yok devlet değil eyalet, yok benim de zenci arkadaşlarım var, yok lafım yapana değil yapıp kılıf uydurana..
Yorum tek bir şahsa değil genele yöneliktir: Her türlü "püriten" yaklaşım esasında bağnazlık olduğu için nefret ediyorum. Konuya ilk mesajımın tepkilselliği de bundandı...

Yorum tek bir şahsa değil genele yöneliktir: Her türlü "püriten" yaklaşım esasında bağnazlık olduğu için nefret ediyorum. Konuya ilk mesajımın tepkilselliği de bundandı...

Okumamışım şimdi tekrar baktım da.. yani =)
Kurallara uyulması gibi basit bir doğruyu savunmak başka bir şey, kuralın ne olduğuna bakmadan bodozlama savunmak başka bir şey.

Ekşi'ye son katlanabildiğim zamanlarda bir başlık açılmıştı sol ayakla fren yapmak diye, sol ayak freni değil de otomobilde freni sol ayakla kullanmak şeklinde. Vay efendim "kendini "RALLİCİ" mi sanıyorsun"lar, "neden sağ ayak fren diye kural koyulmuş hiç düşünemediniz mi"ler ezberden estirip dur..

Temcit pilavı gibi aynı şeye dönmek oluyor bu örnek ama, gerçeği de çok güzel anlatıyor. Çamlıca gişelerden çıktık Sakarya'ya doğru gidiyoruz, hız sınırı 100 motosiklet için. Yolun orta dolulukta olduğu bir saatte çıkın bu kurala uyun bakalım ne oluyor.. veya şimdilerde düzeldi mi bilmiyorum ama gişelere 500 metre falan kalan 50 30 diye hız sınırı tabelası olurdu. Hadi düş orada 30'a bakalım ne oluyor..

Böyle diyince de "tamam sen her şey en iyi biliyorsun hiç bir kurala uyma" diye bir yanıt geliyor arada. En sevdiğim. :)

Motosikleti
Forza 250
Ne yazacagimi bilemedim gercekten. Trafik kurallarina uymamak icin bahaneler üretilmis hep. Buradaki motorsiklet sürücüleri salakmis ki hepsi trafik kurallarina uyuyorlar ve bu yüzden de trafikte aractan sayiliyorlar. Trafik sikisikliginda birakin kaldirimdan gideni ya da emniyet seridinden gideni ilk yardim arabalarinin gecmesi icin bos birakilan alandan dahi gitmeyip diger arabalarla ayni sekilde bekliyorlar.

Devamli motorsikletin de bir aractan sayilmasi gerektigini vurguluyorsunuz ama bir arac gibi kullanmak zorunda oldugunuzun bilincinde olmayip devamli kurallari ihlal etmek icin bahane ariyorsunuz.

Dünyanın hiç bir yerinde motoru senin dediğin gibi kullanan insan yoktur. Emniyet şeridine girmeyeceksin. Trafik durduğunda sen de duracaksın. Peh. Yani daha mantıklı savlarla gelsen neredeyse kendimden utanacaktım ha...

Motosikletliler kendilerinin yaptıgı kural ihlallerinin %10'unu arabacı yapsa gidip ayna kırıyor.

ters yön, kaldırım, makas, emniyet şeridi, sinyal vermeme bla bla bla bla

Kabul edebildiğim en önemli şey kırmızıda durdugunda fırt diye araya girmeleri cünkü genelde cdden arkadan değdiriyorlar ancak onun dışında hiçbirşey için bahaneleri yok.
Sen kurallara uymayan arabayla, kurallara uymayan motosikleti bir mi tutuyorsun. Tabi ki araba hata yapmayacak. Bir motorcuyu gördüğü anda hemen ayağını gazdan çekecek. Çünkü motosikletli korumasızdır. Emniyet şeridi, tavanı, tabanı, kaportası yoktur. Pozitif ayrımcılığı hak ediyorlar. Arabanın yaptığı en küçük hata o motorcunun hayatına mal olur. Motorcu böyle bir durumda sinirlenmeye yüzde yüz haklıdır.

sağ şeritten normal hızda gidemiyor musunuz? otobana girdiniz diye 200 le gitmek zorunda değilsiniz.
Otobanda bunu yapan adam göster, gidip ellerinden öpeyim. Gerçekçi olalım biraz. Bu arada sağ şerit makasçıların en sevdiği şerittir. (Bu arada Allah onları bildiği gibi yapsın. En nefret ettiğim trafik magandalarıdır onlar. Burada da öyleleri varsa üstlerine alınabilirler) Sağ şeridin güvenli olduğunu sananların, bir de kontra yapmayı bilmeden otobanda trafiğe çıkanların ömürleri pek de uzun değildir. Bu da böyle biline.

Radar olmayan yolda devlet hız sınırlarını gayri resmi olarak yükseltmiş oluyor öylemi.
:D
Evet öyle. Bu; pratikte herkesin uyguladığı yazılı olmayan bir kuraldır. Orta şeritten 120'yle gidenler de, kurala değil, kendi arabalarının top speed'ine uyuyorlardır. Nokta.

Sakin ol şampiyon.

Kaliforniya bir devlet mi? Hiç gülesim yoktu 🤣

Son düzenleme:
Maalesef ülkemizde ehliyetin çok kolay verildiğini düşünürsek ve ülkede IQ oranınıda hesaplarsak ekstra olarak insanların saygısızlığı ve umursamazlığınıda ön plana alırsak hızlı gitmek gerekiyor. Ama kime göre ne kadar hızlı.

Benim top speed mantığım kontrolün bende olduğu hızdır. Eğer kontrol 150 ile giderken bendeyse o hızda giderim 100 ile giderken ise 100le.

Bu motosiklet için değil 4 teker içinde geçerli güvenli sürüşler

Motosikleti
Forza 250
Neden kameraların olmadığı yerlerde ve paralı yollarda 180 in altına düşmüyorsun megane marka araban ile?
Çünkü:

Yol boşsa, kimsenin hayatını tehlikeye atmıyorsam, benim arabamla yaptığım 180 km'lik hız sadece 120 gibi hissediliyor ve hiç titremiyorsa... neden yapmayayım?

Maalesef ülkemizde ehliyetin çok kolay verildiğini düşünürsek ve ülkede IQ oranınıda hesaplarsak ekstra olarak insanların saygısızlığı ve umursamazlığınıda ön plana alırsak hızlı gitmek gerekiyor. Ama kime göre ne kadar hızlı.

Benim top speed mantığım kontrolün bende olduğu hızdır. Eğer kontrol 150 ile giderken bendeyse o hızda giderim 100 ile giderken ise 100le.

Bu motosiklet için değil 4 teker içinde geçerli güvenli sürüşler
👍🎯

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar