Merhabalar bir sorum olacak

Öncelikle selamın aleyküm bir sorum olacak motorumun radyatör fanını manuel yapsam motoru kullanırken açık gessem sorun yaşarmıyım yada nasıl sorunlarla karşılaşırım

Öncelikle selamın aleyküm bir sorum olacak motorumun radyatör fanını manuel yapsam motoru kullanırken açık gessem sorun yaşarmıyım yada nasıl sorunlarla karşılaşırım
Yaparsan düz elektirik bağlamak zorunda kalacağın için fan hep açrığında 3 üncü kademede çalışır yani tam ortası olmaz ha ben dikkatliyim kontrol ederim dersen yap başka bir şey olmaz

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Merhabalar, fanlar müşürle çalışan yapılardır, eğer motor bloğu ısınmasına rağmen motorunuz fan açmıyorsa müşüründe problem var demektir.

Sorunuzun cevabına gelirsek, sürekli fan açmanın, araca bir zararı olmamakla birlikte, açık unutmanız durumunda akünüz biter, bir de hep en yüksekte kullanmanız demek yine aküye yük bindirerek ömründen kısaltır, bu yüzden fanlar on/off şeklinde değil, motorun o an ki ihtiyacına göre uygun devirde döner.

Motorunuzun marka/model bilgisini paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapabilir, tavsiyede bulunabiliriz.

Motosikleti
DUKE 250
sürekli çalışacağı için fazla akımdan aküyü bitirir (kullanım ömrü olarak),
motor sürekli soğuk çalışacağı için daha fazla yakıt yakar,
alternatör güçsüz ise (motorda statör diye geçiyor sanırım) zayıfsa veya kalitesizse yanabilir, motoru çekişten düşürebilir.

o kadar Mühendis bunu düşünmemiş ise sende düşünme derim.
Dersen ki kafaya koydum ağa yapacağım , o zaman ikinci bir fan tak.. Yoğun trafikte açarsın. Tofaşlarda çok yaptık.

o kadar Mühendis bunu düşünmemiş ise sende düşünme derim.
Dersen ki kafaya koydum ağa yapacağım , o zaman ikinci bir fan tak.. Yoğun trafikte açarsın. Tofaşlarda çok yaptık.
Abi Tofaşlarda radyatörlerini değiştirip su pompası ve termostatı değiştirirseler asla sıkıntı yaşamazlar, bizimkilerde Tipo 1.4 var ben bunun termostatını, su borusunu ve termostatını değiştirdim. Kısa aralıklarla içindeki sıvıyı değiştirdim sıfır sıkıntı biniliyor, şuan üstünde 87 derece termostat var 35-40 derece sıcaklıklarda lpg de biniyoruz hararet hep olması gerektiği gibi.

Abi Tofaşlarda radyatörlerini değiştirip su pompası ve termostatı değiştirirseler asla sıkıntı yaşamazlar, bizimkilerde Tipo 1.4 var ben bunun termostatını, su borusunu ve termostatını değiştirdim. Kısa aralıklarla içindeki sıvıyı değiştirdim sıfır sıkıntı biniliyor, şuan üstünde 87 derece termostat var 35-40 derece sıcaklıklarda lpg de biniyoruz hararet hep olması gerektiği gibi.
işi bilen nasılda belli oluyor :)) Aynen

Yıllar önce bir kez Tempra aracımın fan müşürü arızasından dolayı İstanbul'dan Konya ya kadar fanı direkt bağlayıp gelmiştim. O yolculuk esnasında bir sorun yaşamamıştım. Ama huyumdur gelir gelmez müşürü değiştirtmiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar