Scooterda ruh yokmuş(ya da ben öyle sanıyorum)

Motosikleti
Triumph Trident 660
2 tane vitesli test etme şansım oldu 250 cc.
Ben de ki scooter 125 cc ama vitesli sürdüğümde motorsiklet sürdüğümü hissettim bacakların ile kavramak.
Ama çözemediğim bir olay var mondial rx3 evo sürdüm dönerken tökezledim belki de türünden dolayı tökezledim yine de keyifliydi be.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Scooter tarzı iki tekerlilerin otomobil karşılığı camlı koltuklu hafif ticaridir. Doblosuda Xmax ve Forzadır. İşini görür. A noktasından B noktasına gitmek için uygun şartları sağlar. Hatta herşeyden biraz sağlar. Diğerlerine göre keyiften çok daha az. Ancak pratikliği kendini her yerde aratıyor. Skuter sürerken 1 aydır GS'in marşına basmadım. Sanırım bir süre daha basamayacağım.

Alışmak ile alakalı.
Ben uzun süre 600r ve 600f kullandım.
Arkadaşın scooter ile bir tur atmak istedim düşüyordum.
Millet gülmüştü.
Aşırı hafif geldi değişikti yani olabiliyor.

Skuter sürerken 1 aydır GS'in marşına basmadım. Sanırım bir süre daha basamayacağım.
Benim ihtiyar 3 ay oldu inslh aküsü tırtlamamıştır ,
Sym Jet 14 200 den o kadar memnunumki 5 ayda 20.000 km ye getirdim ,

Hafta sonu İstanbul çevresine bile giderken elim ihtiyara gitmiyor artık , bu sıcakda koca alamet daha garajdan çıkarırken ter basıyor..

Haa sonra bol virajlı güzel bir yolda yanımdan biri öttürerek geçince ulen şimdi şunun peşine takılıp adrenalin yaşamak vardı diye hayıflanmıyorda değilim 🙄

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Alışmak ile alakalı.
Ben uzun süre 600r ve 600f kullandım.
Arkadaşın scooter ile bir tur atmak istedim düşüyordum.
Millet gülmüştü.
Aşırı hafif geldi değişikti yani olabiliyor.
ben de 16bin km xmax sürüp sonrasonra xmax'ı istanbulda bırakıp 14 ay boyunca yaklaşık 6bin km vstrom sürdükten sonra xmaxı almaya gidip üzerine binince aşırı hafif geldi ama bir yandan da aşırı dengesiz tuhaf geldi, istanbul trafiğinde otobana çıkana kadar korka korka sürdüm, 200km yol gidip eve varana kadar bu dandik şeyi sürüp nasıl keyif almışm ben dedim. ama şehir içinde çarşı pazar işleri için çok rahat, yukarıda arkadaş yazmış, tam doblo. vitesli motorlar spor arabaysa bunlar tam doblo ya da toros. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim ihtiyar 3 ay oldu inslh aküsü tırtlamamıştır ,
Sym Jet 14 200 den o kadar memnunumki 5 ayda 20.000 km ye getirdim ,

Hafta sonu İstanbul çevresine bile giderken elim ihtiyara gitmiyor artık , bu sıcakda koca alamet daha garajdan çıkarırken ter basıyor..

Haa sonra bol virajlı güzel bir yolda yanımdan biri öttürerek geçince ulen şimdi şunun peşine takılıp adrenalin yaşamak vardı diye hayıflanmıyorda değilim 🙄
senin ihtiyarın aküsü hep tırtlıyordu zaten. :)

ben de 16bin km xmax sürüp sonrasonra xmax'ı istanbulda bırakıp 14 ay boyunca yaklaşık 6bin km vstrom sürdükten sonra xmaxı almaya gidip üzerine binince aşırı hafif geldi ama bir yandan da aşırı dengesiz tuhaf geldi, istanbul trafiğinde otobana çıkana kadar korka korka sürdüm, 200km yol gidip eve varana kadar bu dandik şeyi sürüp nasıl keyif almışm ben dedim. ama şehir içinde çarşı pazar işleri için çok rahat, yukarıda arkadaş yazmış, tam doblo. vitesli motorlar spor arabaysa bunlar tam doblo ya da toros. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

senin ihtiyarın aküsü hep tırtlıyordu zaten. :)
Aynen abi ben bildiğin bisikleti yeni kullanmaya başlar gibi sürdüm.
Çok garip gelmişti.
Sağa sola direksiyonu kırıp durdum.

Motosikleti
cbf 150
Scooter dan acootera değişir, bendeki vespa kuştur büyük motorlar ise uçaktır. Kuş mu olmak istersin yoksa uçakmı

Motosikleti
D400
scooter zaten motosiklet sayılmaz. mesela birisine motorun ne diye sordugunda "ben scooter sürüyorum" der ya da "scootercı" derler :D

F54

şehir içinde fites atmamak gibi bir lüks sunmuşlar bize bence bu çok güzel bir olay
kaç cc olursa olsun scooter iyidir

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Vitesli daha zor olsa da tam hakimiyet sağlar sürücüye scooter gibi ani tepkileri olmaz gideceğin maksimum hızı vitesle ayarlayabilirsin tabi bu söylediğim 400-500 cc ye kadar geçerli yoksa 700 lük 1000 lik falan 1.viteste 150-200 kmh yapan motorlar da var onları alacak adamların da en azından 3-5 sene tecrübesi olması gerekiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Vitesli daha zor olsa da tam hakimiyet sağlar sürücüye scooter gibi ani tepkileri olmaz gideceğin maksimum hızı vitesle ayarlayabilirsin tabi bu söylediğim 400-500 cc ye kadar geçerli yoksa 700 lük 1000 lik falan 1.viteste 150-200 kmh yapan motorlar da var onları alacak adamların da en azından 3-5 sene tecrübesi olması gerekiyor.
hangi kitapta yazıyor 3-5 sene tecrübe gerektiği tevratta mı kuranda mı incilde mi :)

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
hangi kitapta yazıyor 3-5 sene tecrübe gerektiği tevratta mı kuranda mı incilde mi :)
Bu işi bilen tecrübeli insanların söylediği şey bu siz de biliyorsunuz düşük veya orta cc ile tecrübe edinilmesi tavsiye edilir ben de bunun bu süre civarında edinileceğini düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Süreden ziyade farklı yol ve hava koşullarında yapılan km olarak değerlendirsek sanırım daha doğru bir anlatım olur. Kimisi alır eğitimini daha kısa sürede o tecrübeye sahip olur, kimisi 10 sene sürer ama en basit virajı alamaz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bu işi bilen tecrübeli insanların söylediği şey bu siz de biliyorsunuz düşük veya orta cc ile tecrübe edinilmesi tavsiye edilir ben de bunun bu süre civarında edinileceğini düşünüyorum.
kişiden kişiye değişecek bir şey şu kadar süre şu kadar km diye bi kural yok daha önce yıllarca otomobil kullanmış örnek olarak bi spor dalında profesyonel olmuş biri süremez de 5 sene scooterıyla markete gidip gelen mi sürebiliyor bu aletleri pratikte hiç dediğiniz gibi de değil benim gördüğüm kadarıyla büyük touring sürenlerin çoğunluğu büyük motorlarla başlamış oluyor

benim 2 sene oldu toplam km de 20bini geçmedi bile şuan büyük adv bakıyorum mesela ve tek soru işaretim arazide motoru düşürürsem nasıl kaldıracağım arazi dışında motorun nasıl tepki vereceğini nasıl davranılması gerektiğini her şeyi bu 2 senede yalayıp yuttum artık sadece pratiğe dökmem gerekiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar