- Motosikleti
- Pilsan Cobra
okumanın faydası olmakla birlikte motosiklet işi icraate bakar
takke, sarık, şalvar gibi kıyafetler zannedildiği gibi dinle ilgisi olmayan, yöresel kıyafettir, isteyen giyebilir tabi kime ne. ancak dinin böyle bir emri- şartı- tavsiyesi yoktur; bunu diyenler uydurma iş yapar.
müslümanın kıyafeti setr-i avret şartını yerine getiren, temiz herhangi bir kıyafettir ve tabi gösterişten de uzak olmalı (bu ahlaki bir konu)
Bu mesaja cevap vermeyi akşama bıraktım, çünkü iş için şehir dışındayım ve bütün gün araç sürdüm, randevulu toplantılara katıldım. Uzun yazarım ve yanlış yazarım diye yazmak istemedim. Yanlış bilgi vermek istemem.
Bir çok yerde hak vermekle beraber mesela kuranda örtünme ile alakalı nisa suresinde geçen bir ayet harici(şu an ayeti hatırlayamadım) başka bir detay yok. Bu ayette kadınlar başını kapatsın şeklinde değil. Hatta yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar baş zaten örtülüyor (muhtemelen güneşten korunma amaçlı) ama vücut hatları belli oluyor, hatta bugünkü tabirle dekolteli geziliyor. Ayetin inme sebebi buna bağlı. (Dediğim gibi yanlış biliyor ya da hatırlıyor olabilirim. Kaynaklarım yanımda değil.)
Takkenin sarığın kuranda tavsiye ya da emri olmamasına karşın isteyen giyer diyemeyiz. Her şapkanın kıyafetin sakalın bıyığın İdeolojik çağrışımları var. Bkz İngiliz vatandaşı Fesli Kadir. Gerici osmanlıcı.
Ben Türk’üm osmanlı torunuyum (bunu söyleyenlerde hanedana bağlı olmadığı halde söylüyor, o ne demekse) diye mehteran kıyafetiyle geziyor muyum?
Ayrıca ülkemizde en yaygın hanefi şafi mezheblerinde takke takmanın sünnet olduğunu savunan kaynaklar mevcut. Yani uydurma iş denemez. İslam tarihindeki duruma bakılırsa bunların dine dair sembolik değer taşıdığı bir gerçek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Nur 31. Ayetmiş
31: Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Mecbûren görünen kısımları müstesnâ, güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler.
Başörtüsünü yakasına indirsin diyor. Öncesinde de zaten takılan birşey yani. Hala arap erkeklerde de görüyoruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Arkadaşlar ateist olan benim. Kur-an’dan ayet paylaşanda benim. Sizce bir enteresanlık yok mu?
Son düzenleme: