Motosikletlerde Usulsüz Silindir Hacmi Artışına Hapis Cezası

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
servisin işlediği suç ne?
Suçu fiilen işleyen servis zaten. Başka ne olsun?
Kafeye gittin, garsondan "çift kağıtlı sarma" istedin. Ocakçı da sarıp garsondan gönderdi. Tam o sırada narkotik baskın yaptı, hepinizi topladı. Mekan sahibi "müşteri istedi verdim" dese yırtabilir mi?

Konusu suç olan şey, olayı bilen herkesi bağlar.
TCK Md.278/1:
"İşlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."
TCK Md.278/2:
"İşlenmiş olmakla birlikte, sebebiyet verdiği neticelerin sınırlandırılması halen mümkün bulunan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır."

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kafeye gittin, garsondan "çift kağıtlı sarma" istedin. Ocakçı da sarıp garsondan gönderdi. Tam o sırada narkotik baskın yaptı, hepinizi topladı. Mekan sahibi "müşteri istedi verdim" dese yırtabilir mi?

TCK Md.278/1:
"İşlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."
TCK Md.278/2:
"İşlenmiş olmakla birlikte, sebebiyet verdiği neticelerin sınırlandırılması halen mümkün bulunan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır."
silindir hacmi yükseltmek suç mu ki bunu yetkili makamlara bildirecek servis hacim arttırmakta özgür bunu gidip devlete bildirecek kişi araç sahibi servis değil bi r25i pist spec yapanlar da mı suç işliyor kafalar uçuk

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Uçuk muçuk da olsa bende bir kafa var, korumak için de huni takıyorum.
Sende olmayınca farkı fark edemiyorsun. Ama ileride öğrenirsin, acele etme.
Not: TCK 32'ye tabi isen mesele yok tabii.
lafı dolandırma da cevap ver :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şaklaban gibi her konuya komiklik olsun diye zorlama boktan şakamsı şeyleri atan adamın bence sorunları daha büyük çocuk gibi davranıyorsun

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kusura bakmayın ama akıllara şu soru geliyor; İmparator niye böyle s.k s.k işlerle uğraşıyor? Roma'ya ne oldu? Arkadaşlar bize ne oldu?

Kusura bakmayın ama akıllara şu soru geliyor; İmparator niye böyle s.k s.k işlerle uğraşıyor? Roma'ya ne oldu? Arkadaşlar bize ne oldu?
Çok doğru bir noktaya parmak bastınız. İmpratorun böyle işlerle uğraşmasının sebebi her zamanki gibi para. Çünkü hacim artınca ve kayıt dışı olunca sigorta ve vergi kayıpları oluşuyor. Kısaca napolyon ne demiş. Pa…..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
lafı dolandırma da cevap ver :D
şaklaban gibi her konuya komiklik olsun diye zorlama boktan şakamsı şeyleri atan adamın bence sorunları daha büyük çocuk gibi davranıyorsun
Çocukluğu da gençliği de ciddiyeti de çok iyi bilirim.
Senin yaşından fazla süre o işlerin içinde bulundum. Cevap versem anlayacak mısın?
Ciddi konularda ciddi cevap verince senin gibi ukalalar ahkam kesiyor.
Benden uzak dur, terbiyesiz dangalak herif.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F

TCK Md.278/1:
TCK Md.278/2:
İyi de motor hacim yükseltmesi yasadışı bir şey değil ki, müşteri istediğini yaptırabilir motora 4 teker ve dizel motor taktırır traktör olarak kullanırsın istersen. Ruhsata işletmeden kullanmak sürücünün hatası.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İyi de motor hacim yükseltmesi yasadışı bir şey değil ki, müşteri istediğini yaptırabilir motora 4 teker ve dizel motor taktırır traktör olarak kullanırsın istersen. Ruhsata işletmeden kullanmak sürücünün hatası.
kendi de biliyor ama bizim millette yok yanlış ettim haklısın demek saçmalayıp üste çıkma çabası

Motosikleti
CB125F
Benim anlamadığım zaten piyasada dolu Çin malı var ruhsat 50 cc fabrika üretim yâda ek parçalar ile 100-125 cc ye yükseltilmiş yasal

Fakat tamirci yaparsa yasak mı?

Değişiklik için proje oluşturursun.
TSE onay muayene sonra ruhsat yenileme yaparsan dediklerin yasal.
Bunlar da sağlam maliyet.
Sigorta vergi bunlar da eklenir.
O zaman yasal çerçeve de yasadışı bir iş yapmamış olursun..
Herkes yapıyor diye doğru bir uygulama değil yani.

Memurlarımızın eğitim seviyesini gösteren fotoğraf ( kopyalamayı beceremedim ).

Adam altı üstü 50 cc lik motosikletin hacmini değiştirmiş, eline kelepçe, koluna da iki memur girerek sevk edilmiş.

Not: Burada suçu hafifletmek, veya suçsuz demek istemiyorum. Eminim adama adresi versen kendi taksi tutar öyle gider di.
Abi o gözaltı prosedürü.
Şura da seni biri tehdit etse şikayetçi olsan gözaltına alınacak olsa ona da takılır.
Memur tehdit canım ne olacak demez.
Kimse keyiften takmaz kelepçe takmasa üstü gördüğü takdir de muhtemelen sıkıntı yaşar.

Son düzenleme:
Abi yakalama göz altına alma ve ifade alma yönetmeliğinin 7 .maddesine bakabilirsin.
Adalet bakanlığı.
Senin dediğin madde de silah ve güç kullanma ağırlıklı.
Savcılık basit suçta bile mevcutlu isteyebiliyor.
Bu arkadaşları kelepçesiz getiremezsin alamazsın diyor.
Yani diyor ki kardeşim kelepçeleyip polis eşliğin de huzuruma getirin.
Örnek veriyorum yengeyle kavga ettin Allah korusun şikayetçi oldu.
Savcı mevcutlu şekilde senin ifadeni almak istedi.
Seni kelepçesiz o savcıya götürürlerse neler olacağını tahmin edemezsin.
Her şey mevzuata göre yapılıyor mu dersen yapılmıyor evet.
Ama gözaltı süreci farklı suça boyutuna bakmıyor.
Bir ifadeye bak alt tarafı bir ifadeye eğer gitmesen aranman çıkıyor.
Saatlerce nezarethane de kalmanı polis istemiyor savcılık istiyor :)

50cc olarak satılan sıfır alınmış rx9 un üzerinden 80 lik piston çıkmıştı, bu durumda devlet kimi öpücek ?!

Mevzumuz vergisiz, sigorta mecburiyeti olmayan motoru çaktırmadan vergili, ve sigorta mecburiyetle hale getirmek.

Mtv ve sigorta yaptırmadan binmek.
Konumuz kanuna ve nizama aykırı hareket eden vatandaşların bazılarının ceza alırken aynı suçu işleyen bazılarına ise ceza verilmemesi, adaletin eşit dağıtılmaması, problemleri kök nedenine inilmeden yüzeysel çözümler bulunması.
Probleme devlet gözüyle bakarsanız vergi kaybı önemli olabilir. Ama vatandaş gözüyle bakarsanız adaletin çok daha ön planda olduğu göreceksiniz. Çünkü yarın başka bir konudan dolayı adalete ihtiyaç duyarsanız , o adalet hiç gelmeyebilir.

Konumuz kanuna ve nizama aykırı hareket eden vatandaşların bazılarının ceza alırken aynı suçu işleyen bazılarına ise ceza verilmemesi, adaletin eşit dağıtılmaması, problemleri kök nedenine inilmeden yüzeysel çözümler bulunması.
Probleme devlet gözüyle bakarsanız vergi kaybı önemli olabilir. Ama vatandaş gözüyle bakarsanız adaletin çok daha ön planda olduğu göreceksiniz. Çünkü yarın başka bir konudan dolayı adalete ihtiyaç duyarsanız , o adalet hiç gelmeyebilir.
Anayasa mahkemesinin kararlarının bizzat Cumhurbaşkanı tarafından iplenmediği bir yerde hak, hukuk, adalet falan fazla güvenmemek lazım.

Abi yakalama göz altına alma ve ifade alma yönetmeliğinin 7 .maddesine bakabilirsin.
Adalet bakanlığı.
Senin dediğin madde de silah ve güç kullanma ağırlıklı.
Savcılık basit suçta bile mevcutlu isteyebiliyor.
Bu arkadaşları kelepçesiz getiremezsin alamazsın diyor.
Yani diyor ki kardeşim kelepçeleyip polis eşliğin de huzuruma getirin.
Örnek veriyorum yengeyle kavga ettin Allah korusun şikayetçi oldu.
Savcı mevcutlu şekilde senin ifadeni almak istedi.
Seni kelepçesiz o savcıya götürürlerse neler olacağını tahmin edemezsin.
Her şey mevzuata göre yapılıyor mu dersen yapılmıyor evet.
Ama gözaltı süreci farklı suça boyutuna bakmıyor.
Bir ifadeye bak alt tarafı bir ifadeye eğer gitmesen aranman çıkıyor.
Saatlerce nezarethane de kalmanı polis istemiyor savcılık istiyor :)
Ah be Birkannn ikide iki oldu. Bu cevabı da sana yakıştıramadım.

Dediğin maddeyi yorumlamaktan haya ederim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Buralarda kurusıkının namlusuna yiv açan bir tornacıyı içeri aldılar. Niye silahına yiv açılan eleman ruhsata başvurmadı diye mi? Ne suçu var o zaman tornacının mı diyeceğiz? 50 cc den sigorta kaldırılmasaydı bunlarla kimse uğraşmazdı. Böyle yapılmış bir aracın kazasında neler olur kim bilir? Kimse hacmini hesaplayın diyecek mi acaba? Şu dakikadan sonra demek lazım.

Konu başlığı olan,
50cc motosikleti yasal olmayan yollarla daha yüksek cc ye dönüştürmek suçtur.
Nereden bakarsan bak suç. Bunun lamı cimi yok...

Ama.....

Ülkede bir yaşama sığacak kısacık dönemde o kadar suç işlendi, o kadar suç görmezden gelindiki...
Suçlular affedilip salındı 48 saat geçmeden birilerinin canına kıydı...
Ayan beyan suç işlediği kamu vicdanında yerleşik kişilere dokunulmadı bile...
Daha yazarımda neyse....

Özetle,
Kızıyoruz kızmasınada, asıl kızdığımız gerçek suçluları, yolsuzları, yüzsüzleri görmezden gelen kitlelere, onlara dokunmayıp binbir dalavereyle, sahtekarlıkla suç üretmeye çalışanlara, majör değil, minör suçları reklam edip "bak bak nasılda yakaladık" diye göz boyamaya çalışanlara kızıyoruz aslında...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar