Japona Geçmeyi Düşünüyorum

Motosikleti
ADV 350
Merhabalar.

Şu anda aktif olarak CF MOTO 250SR kullanmaktayım. Motorumu satıyorum sahibinden de ilana koydum şu anda fakat aktif olarak hala işe git gel yapıyorum.
Elimde şu anda nakit olarak 250bin TL gibi bir para var 250SR'ı ilana 135bin'den koydum fakat o fiyatlara satılacağını sanmıyorum gerçi daha motorum 2024 model 3800km de ama malum ikinci el piyasaları yok bu motorların zararına satıyor herkes büyük ihtimalle 120-125bin gibi bir fiyata veririm diye düşünüyorum.

Eğer 125bin tl ye falan satabilirsem elimde toplam 375-400bin tl gibi bir para olacak. Super sport & racing oturuşa sahip motor büyük ihtimalle bir daha almam diye düşünüyorum çünkü motor beni çok yordu bel ve sırt ağrısı zaten çekiyordum motorla birlikte ağrılarım daha da arttı üstelik motoru ben genelde şehir içi kullandığım için bu tarz motorlar şehir içinde olmuyor adamı yoruyor o yüzden naked motora geçmeyi düşünüyorum. Aklımda şimdilik MT-25 var CC yükseltmekten ziyade marka ve model yükseltmek, japona geçmek istiyorum.

Sizlere sormak istediğim şey şu; Yamaha'nın resmi sitesinde şu anda MT-25 ve R25'in fiyatları "GÜNCELLENİYOR" olarak gözüküyor büyük ihtimalle yine güzel bir zam gelecek çünkü sitede güncelleniyor yazmadan önce R25: 330bin MT25: 310bin'di şimdi ise R125: 330bin MT125: 325bin olmuş.

Sizce ikinci el temiz 2024 model MT-25 mi alsam daha mantıklı olur yoksa 2025 EU+ fiyatlarının güncellenmesini bekleyip sıfır bir MT25 mi alsam daha mantıklı olur?

Not: MT-25 ve R-25 ülkemizde malum tekerci ve keko tayfanın elinde kol gezdiği için bu iki motorunda ikinci elini almaya çokta yanaşmıyorum ancak ve ancak alırsam çok iyi bildiğim tanıdığım motoru nasıl kullandığını gördüğüm yakınımdan vs alırım siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Merhaba,
Çini bilmem ama ben hintten japona geçtim arada muazzam kalite farkı var rs200'den mt25'e geçtim altındaki o torq sağlamlığı sonuna kadar hissediyoun daha sonra tracer700' geçiş yaptım japonda tek bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Elinizdeki para gayet temiz mt25 bulmak için yeterli sıfır alsanızda 10-15 bin km sonra satmaya kalktığınızda çok uğraşacağınız kanaatindeyim. Mt25'i evet dediğiniz gibi belli bir kesim kullanıyor temizinide bulmak gayet zor ama denk düşerse tadından yenmez. Sıfırla hiç uğraşmayın mevuct parayla düşük km 2. el bakın derim. Yada oturuş poziyonum rahat olsun diyorsanız sport touringleride değerlendirebilirisiniz. Naked'dan sonra sport touring geçen birisi olarak motorla uzun yol yapmanın ne kadar keyifli olduğunu fark ettim :) Japondan şaşmayın esen kalın.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sakın o paralara mt25 almayın ben buradan üzülürüm.

Motosikleti
cbf 150
yanlız v motordan daha iyi bir motor bunun farkındasındır umarım. tüm teknik verilerde önde sadece yüksek km görürmğü görmezmi belli değil ama ben suzukiyi tanıdıysam ve 50 tane farklı motoru bu motor üzerine inşaa ettiyse şu anda bu motor blogu ölümsüzdür. Seside güzel bu arada.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Valla abiler kardeşler şöyle söyleyeyim. Motorumu ilana koydum fakat hemen satacağım diye bir kaide yok sezon sonuna kadar da bekleyebilirim bu süreçte de elimde daha fazla birikmiş param olabilir ayıptır söylemesi bu ay ikramiye falan da alacağım elime toplu para geçecek o yüzden bütçeyi belki 500bin gibi bir fiyata da çıkarabilirim.

Enduro, Touring tarzı motorlara şimdilik ilgim yok çünkü çok fazla km tecrübem yok yeni sayılırım o yüzden şimdilik basic olarak selesi alçak fazla heybetli olmayan naked motor bakıyorum Hornet 500-750 aslında hoşuma giden bir motor ama 250SR'dan sonra geçilir mi bilmiyorum. Bende o yüzden zaten cc yükseltmek yerine marka model yükseltmek istedim.

Boyum 170, kilom 65 bu arada ortalama atletik türk genci vücudu diyebiliriz. Motosiklet tecrübem şu anda 5bin km ile sınırlı. Ancak bilinçli bir sürücüyüm apaçilik yapmayı sevmem ve sınırlarımı bilirim, motor üzerindeyken yapamayacağımı bildiğim bir hareketi yapmaya çalışmam.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Valla abiler kardeşler şöyle söyleyeyim. Motorumu ilana koydum fakat hemen satacağım diye bir kaide yok sezon sonuna kadar da bekleyebilirim bu süreçte de elimde daha fazla birikmiş param olabilir ayıptır söylemesi bu ay ikramiye falan da alacağım elime toplu para geçecek o yüzden bütçeyi belki 500bin gibi bir fiyata da çıkarabilirim.

Enduro, Touring tarzı motorlara şimdilik ilgim yok çünkü çok fazla km tecrübem yok yeni sayılırım o yüzden şimdilik basic olarak selesi alçak fazla heybetli olmayan naked motor bakıyorum Hornet 500-750 aslında hoşuma giden bir motor ama 250SR'dan sonra geçilir mi bilmiyorum. Bende o yüzden zaten cc yükseltmek yerine marka model yükseltmek istedim.

Boyum 170, kilom 65 bu arada ortalama atletik türk genci vücudu diyebiliriz. Motosiklet tecrübem şu anda 5bin km ile sınırlı. Ancak bilinçli bir sürücüyüm apaçilik yapmayı sevmem ve sınırlarımı bilirim, motor üzerindeyken yapamayacağımı bildiğim bir hareketi yapmaya çalışmam.
Hornet 500 güzel bir motosiklet. 250cc'den sonra bence bir adım yükseltmek lazım. Honda'nın 500'lükleri ömürlük kullanılır öyle tatlı bir noktada duruyorlar...

Diğer yorumlara istinaden: V Strom 650 candır. Bugün muayenesi ve sonra da bakımı yapıldı (yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler ve fren sıvıları değişti...) Cumartesi yola vuracağım kendisini!

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mt 25 güzel makine ama gücünü çok üst devirlerde veriyor, bu özellik belki bazı yerlerde keyifli gelebilir ama şehir içinde bence sıkıntı.

Motosikleti
Hornet 500 güzel bir motosiklet. 250cc'den sonra bence bir adım yükseltmek lazım. Honda'nın 500'lükleri ömürlük kullanılır öyle tatlı bir noktada duruyorlar...

Diğer yorumlara istinaden: V Strom 650 candır. Bugün muayenesi ve sonra da bakımı yapıldı (yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler ve fren sıvıları değişti...) Cumartesi yola vuracağım kendisini!
Aslında Hornet 500-750 benim de sıcak baktığım makineler malum ülkemizde sürekli motorlara zam geliyor aslında almışken hornet 750 almak daha mantıklı ama kendisi mt07 katili olarak geçiyor sanırım piyasada. MT-07 bile tecrübesiz kişilerin ellerinde ölüm makinesine dönüşüyorken mt07 katili olarak geçen bir motor bana fazla mı gelir diye düşünmüyor değilim. Tabi bu biraz kullanım şekline de bağlı ani gaz açmalar teker yapmaya çalışmalar gibi hareketler yaparsan tecrübesiz kişinin elinde kafasına geçebilir her motor.
Mt 25 güzel makine ama gücünü çok üst devirlerde veriyor, bu özellik belki bazı yerlerde keyifli gelebilir ama şehir içinde bence sıkıntı.
Doğru diyorsun abi maksimum torkunu 10bin devirde veriyor makine zaten motor 15bin devir çeviriyor. Türkiye de yaşamak gerçekten çok strestli abicim. Bir motor alacaksın ıncığına cıncığına kadar düşünmen gerekiyor. İkinci el piyasası nasıl, parçası gelir mi, servisleri nasıl, parça fiyatları pahalı mı bla bla bla

Motosikleti
cbf 150
Mı buldun kılını arıyorsun, al oğlum adam gibi mt 7 yada sv650 bak yoluna yok efendim çok güçlüymüş 70 beygirlik motorlar nesi güçlü? Zırtapozlar kaza yapıyor diye sendemi yapıcan onlara bisiklet versen gene yaparlar. Paran yoksa mt 25 r 25 de alabileisin 10 numara motorlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sv 650 ya da Er6'nın gücü acemi adamı bile korkutmaz, güç korkutucu gelmiyor ama Mt07 bizim bu motorlara göre hem daha güçlü hem de o güç daha sapıkça geliyor. Er6 için konuşayım teker yapmak kolay değildir, Mt07 ise her vites ve devirde teker yapabilen garip bir motor. Sv 650 daha tatliş, daha muhlis, tam efendi adam işi. 2. El satışı problemli ama biniciysen mutlu eder ama Cf moto gibi "5000 km kullanayım, sıkıldım 1000lik bakayım" dersen satman zor. 500'lük Honda ve Kawasaki'ler ise daha efendi adam işi, bizim gibi hırtları doyurmuyor.

Aslında Hornet 500-750 benim de sıcak baktığım makineler malum ülkemizde sürekli motorlara zam geliyor aslında almışken hornet 750 almak daha mantıklı ama kendisi mt07 katili olarak geçiyor sanırım piyasada. MT-07 bile tecrübesiz kişilerin ellerinde ölüm makinesine dönüşüyorken mt07 katili olarak geçen bir motor bana fazla mı gelir diye düşünmüyor değilim. Tabi bu biraz kullanım şekline de bağlı ani gaz açmalar teker yapmaya çalışmalar gibi hareketler yaparsan tecrübesiz kişinin elinde kafasına geçebilir her motor.

Doğru diyorsun abi maksimum torkunu 10bin devirde veriyor makine zaten motor 15bin devir çeviriyor. Türkiye de yaşamak gerçekten çok strestli abicim. Bir motor alacaksın ıncığına cıncığına kadar düşünmen gerekiyor. İkinci el piyasası nasıl, parçası gelir mi, servisleri nasıl, parça fiyatları pahalı mı bla bla bla
hornet, mt7 gibi saçma sapan hareketler yapmıyor, şasisi daha stabil, mt7 kısa şasiden kaynaklı daha dangesiz ve gücü genelde yüksek devirlerde. birden geliyor, bu da motoru iyice dengesizleştiriyor. hornete, sürüş modlarıyla çok kolay alışabilirsin hocam. özellikle rain modunda gaza birden abansan bile motor altından kaçacak gibi tepki vermiyor.

Motosikleti
Sv 650 ya da Er6'nın gücü acemi adamı bile korkutmaz, güç korkutucu gelmiyor ama Mt07 bizim bu motorlara göre hem daha güçlü hem de o güç daha sapıkça geliyor. Er6 için konuşayım teker yapmak kolay değildir, Mt07 ise her vites ve devirde teker yapabilen garip bir motor. Sv 650 daha tatliş, daha muhlis, tam efendi adam işi. 2. El satışı problemli ama biniciysen mutlu eder ama Cf moto gibi "5000 km kullanayım, sıkıldım 1000lik bakayım" dersen satman zor. 500'lük Honda ve Kawasaki'ler ise daha efendi adam işi, bizim gibi hırtları doyurmuyor.
Çok güzel açıkladın abicim eline sağlık. Valla normalde çin malına binmezdim ama mecbur kaldık işte ne yapalım japon markalar kredi kartına taksit imkanı falan yapmıyor hep çin malı cfmoto, rks, qj gibi markalar taksitle motor sattıkları için herkes onlara yöneliyor. İnsan kızamıyor da ülkenin durumu ortada millet de nakit para yok herkes karta taksite yöneliyor bu yüzden. Ben motoru 2024 Mart ayında ümraniye meydan avm de asil grup dan 160bin tl ye peşin aldım 1 hafta sonra da arkadaşım taksitle aldı. Elimde o an o kadar nakit para vardı onu aldım. Ülkedeki gençler de kendi çabasıyla çalışıp didinip alıyor bunları taksitle satıldığı içinde adam ikinci el alacağıma üzerine az daha koyar sıfırın alırım diyor motorlar kalıyor böyle satılmıyor. Satılsa bile değerinin altına gidiyor hep. Ha bir de japon almaya kalktığında bayiler ellerinde motor olsa bile aksesuar takmadan çıkarmak istersen motoru sana satmıyorlar böyle de saçma salak bir durum var ortada resmen bizim ülkede paranla rezil oluyorsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok güzel açıkladın abicim eline sağlık. Valla normalde çin malına binmezdim ama mecbur kaldık işte ne yapalım japon markalar kredi kartına taksit imkanı falan yapmıyor hep çin malı cfmoto, rks, qj gibi markalar taksitle motor sattıkları için herkes onlara yöneliyor. İnsan kızamıyor da ülkenin durumu ortada millet de nakit para yok herkes karta taksite yöneliyor bu yüzden. Ben motoru 2024 Mart ayında ümraniye meydan avm de asil grup dan 160bin tl ye peşin aldım 1 hafta sonra da arkadaşım taksitle aldı. Elimde o an o kadar nakit para vardı onu aldım. Ülkedeki gençler de kendi çabasıyla çalışıp didinip alıyor bunları taksitle satıldığı içinde adam ikinci el alacağıma üzerine az daha koyar sıfırın alırım diyor motorlar kalıyor böyle satılmıyor. Satılsa bile değerinin altına gidiyor hep.

İlk almak bir dert ama o motoru işletmek ayrı bir dert. Söz gelimi aynı bakım aralığında 1 lt fazla yağ almak, 2 buji fazla almak bile yeri geliyor maliyetleri arttırıyor. Size bol şans, motor işinde en nefret ettiğim konu bir sonraki motoru seçme işi

Motosikleti
hornet, mt7 gibi saçma sapan hareketler yapmıyor, şasisi daha stabil, mt7 kısa şasiden kaynaklı daha dangesiz ve gücü genelde yüksek devirlerde. birden geliyor, bu da motoru iyice dengesizleştiriyor. hornete, sürüş modlarıyla çok kolay alışabilirsin hocam. özellikle rain modunda gaza birden abansan bile motor altından kaçacak gibi tepki vermiyor.
YouTube üzerinden incelemesine baktım şimdi gerçekten MT-07 gibi uçar kaçar bir motor değil ona oranla oturaklı fakat gidişi de gerçekten çok güzel. 31 Temmuza kadar sanırım 500 hornet ve 750 hornet de 400bin tl si vade farksız kredi kartına taksit imkanı var geri kalanı peşin ödemek şartıyla ama işte bende 400k limitli kart yok sıkıntı orada 🤣
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlk almak bir dert ama o motoru işletmek ayrı bir dert. Söz gelimi aynı bakım aralığında 1 lt fazla yağ almak, 2 buji fazla almak bile yeri geliyor maliyetleri arttırıyor. Size bol şans, motor işinde en nefret ettiğim konu bir sonraki motoru seçme işi
Teşekkür ederim abi katılıyorum dediğine gerçekten insan çok kararsız kalıyor özellikle de alıp uzun süre binmek üzere bir motor seçiyorsan karar kılmak daha da zor oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar