Kendi çapımda Ağır bakım ve aksesuar montajı yaptım😁

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Motosiklete gonül vermiş forumsever abilerim, ablalarım, bacılarım, kardeşlerim. Tiger 800XRx'imle ilk "sıkıyorsa Do it yourself" çalışması ile karşınızdayım. Güne sabah 6.30 da başladım. Karenaj ve depo sökümünden sonra bobin ve buji değişimi işlemini yaptım. Soğutma sıvısını geçen sene motoru alınca değiştirmiştim, kontrol ettim baktım çiçek gibi pırıl pırıl duruyor değişiminden vazgeçerek radyatör koruma montajı ile devam ettim. Akabinde hava filtresi kutusunu söküp boğaz kelebeklerini nazikçe temizledim ve yine yurtdışından getirttiğim Healtech Quickshifterımı montajladım. Hava filtresi değişimi değiştirdim birde bonus olarak teeee Avustralyalardan Bacanağa getirttiğim pre-filter(yağlı tip temizlenip tekrar kullanılabilir ön hava filtresini de montajladım. Bu ön filtre Avustralya için tasarlanmış tozun kirin %90 ını yakalayıp ana filtre değişim süresini 5 kat uzatıyormuş. Artık Hava filtresini 5 yıl sonra değiştirebilirim. Son olarak Torima M8E android auto car play cihazını da taktım. Fotolar yükleniyor..🙃

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosiklete gonül vermiş forumsever abilerim, ablalarım, bacılarım, kardeşlerim. Tiger 800XRx'imle ilk "sıkıyorsa Do it yourself" çalışması ile karşınızdayım. Güne sabah 6.30 da başladım. Karenaj ve depo sökümünden sonra bobin ve buji değişimi işlemini yaptım. Soğutma sıvısını geçen sene motoru alınca değiştirmiştim, kontrol ettim baktım çiçek gibi pırıl pırıl duruyor değişiminden vazgeçerek radyatör koruma montajı ile devam ettim. Akabinde hava filtresi kutusunu söküp boğaz kelebeklerini nazikçe temizledim ve yine yurtdışından getirttiğim Healtech Quickshifterımı montajladım. Hava filtresi değişimi değiştirdim birde bonus olarak teeee Avustralyalardan Bacanağa getirttiğim pre-filter(yağlı tip temizlenip tekrar kullanılabilir ön hava filtresini de montajladım. Bu ön filtre Avustralya için tasarlanmış tozun kirin %90 ını yakalayıp ana filtre değişim süresini 5 kat uzatıyormuş. Artık Hava filtresini 5 yıl sonra değiştirebilirim. Son olarak Torima M8E android auto car play cihazını da taktım. Fotolar yükleniyor..🙃

boyle iş yapanlara ozeniyorum.

neyseki elektrikliler gelince herkes eşitlenecek :d

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eline sağlık, motorun zaten çok güzeldi, şimdi cıncık gibi olmuş.
Elinden iş gelmesi güzel bir şey. Elinden gelip bir de üşenmemek ayrı güzel.
Motorun bu haline Trakya'ya sürüp köfte yemek yakışır. :)

Ellerinize sağlık, bugün bende arabama pata küte giriştim. :)

Otomatik şanzıman sıvısı ve filtresinin değişimi (tork konvertörünün yağınıda boşalttım).
Vites halatanın boşluğunun giderilmesi.
Soğutma sıvısının değişmesi.
Motor, yağ ve hava filtresinin değişmesi.
Direksiyon boşluk ayarı.
Afr ayarı.

İşlerimizi kendimizin yapması çok hoş oluyor, hem dışarıda ne koydukları belli değil. :D

Motosikleti
...
İşlerimizi kendimizin yapması çok hoş oluyor, hem dışarıda ne koydukları belli değil. :D
Ben de bugün arabaya giriştim yarın sabahtan tatile çıkacağız diye.
Yıkamacıya götürdüm, iç dış yıkattım. Tertemiz oldu. Eve gelince de xioami şarjlı pompa ile lastik basınçlarını kontrol ettim, hanım araba bi yamuk gidiyor rot balans baktırmak lazım diyordu, meğer lastik basıçları saçmaymış, ön lastikler biri 35psi, diğeri 32 psi çıktı, kapı içindeki etiketteki gibi 33PSI yaptım ikisini de, arka lastikler de 35psi çıktı onları da 32psi yaptım. Yarın yola çıkınca otobanda görücem artık. Gün içinde şehir içinde gidişinde tuhaflık farketmemiştim ama bizim buraların yamuk yumuk yollarında zaten farketmiyor.

Benim arabayla yapabileceğim max işlem budur, bir de yarın depoyu doldururken silecek suyunu da tamamlarım.

Yıkamacıya götürdüm, iç dış yıkattım. Tertemiz oldu. Eve gelince de xioami şarjlı pompa ile lastik basınçlarını kontrol ettim, hanım araba bi yamuk gidiyor rot balans baktırmak lazım diyordu, meğer lastik basıçları saçmaymış, ön lastikler biri 35psi, diğeri 32 psi çıktı, kapı içindeki etiketteki gibi 33PSI yaptım ikisini de, arka lastikler de 35psi çıktı onları da 32psi yaptım. Yarın yola çıkınca otobanda görücem artık. Gün içinde şehir içinde gidişinde tuhaflık farketmemiştim ama bizim buraların yamuk yumuk yollarında zaten farketmiyor.

Benim arabayla yapabileceğim max işlem budur, bir de yarın depoyu doldururken silecek suyunu da tamamlarım.
Lastikler çok etkiliyor, az basınç olması bile istemeden drift atmaya olanak sağlıyor.

Ekstra olarak fren hidrolik seviyesine ve lastiklerin arka kısımları bakmanızı tavsiye ederim, fren sistemi gece sağlam bıraktığınız da sabah birini patlamış bulabilirsiniz.

Birde motorda kaçak vb. şeyler varmı sağlamak iyi olur.

Motosikleti
Lastikler çok etkiliyor, az basınç olması bile istemeden drift atmaya olanak sağlıyor.

Ekstra olarak fren hidrolik seviyesine ve lastiklerin arka kısımları bakmanızı tavsiye ederim, fren sistemi gece sağlam bıraktığınız da sabah birini patlamış bulabilirsiniz.

Birde motorda kaçak vb. şeyler varmı sağlamak iyi olur.
Clio DCI 1.5 dizel araba, 10bin'de bir çok iyi bir reno ustasına bakıma götürüyorum, ağır bakımı yeni yapıldı sayılır daha 6 ay bile olmadı, triger seti bile dğeişmişti, herhalde düzenli bakılan arabada sorun olmasa gerek çünkü frenler vb. her yerini kontrol ediyorlardı, normalde sanayide yağ değiştirip gönderirler ama sürekli usta kontrolunde, en azından elimden gelen bu, ben baksam kendim anlamam ki, benim tek anlayacağım kaputu açınca fren hidrolik haznesinin seviyesi normal mi onu görürüm o da normaldi, hatta soğutma suyu da değişmişti son bakımda triger seti ve devirdaim pompası değişirken değişirmiş, usta üzerinde elf yazan bir bidon içinde turuncu bir sıvı doldurmuştu, seviyesinde azalma olursa aynısından alır eklersin demişti ama hiç azalma da olmadı.

Lastikler de Kurban bayramından hemen sonra değişti, arka lastikler bayramdan bir ay önce değişmişti bir tanesinde yanak tarafında çatlak görmüştüm, ön lastikler de henüz 2 yıllık diye yaz sonuna saklıyordum değiştirmeyi ama bayram tatilinde tam da tekirdağa giderken lastik indi, yolda iki üç kez benzin istasyonlarında durup hava basıp devam ettim, tekirdağda bayram günü açık lastikçi aradım, zar zor bir tane buldum yama yaptı ama lastik bitmiş, çok aşınmış, hemen bayram ertesi yeni lastik almıştım.

Motosikleti
cbf 150
Kişesel aracım hilux oldugundan bakımı çok kolay, suriyelişer yaşadığı mahalleye gidiyorum. Cama 1000tl yapıştırıyorum. İnanın 30 dakkada komple araca bakıyorlar ama şüphelerimde yok değil bomba tesisatı koymalarında yana el alışkanlığandam ötürü :)))

Motordada arabadada hep bakımı basit olanları alırım

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hadi bakalım güzel gezmeler diliyorum.
Hep beraber inşallah kardeşim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eline sağlık, motorun zaten çok güzeldi, şimdi cıncık gibi olmuş.
Elinden iş gelmesi güzel bir şey. Elinden gelip bir de üşenmemek ayrı güzel.
Motorun bu haline Trakya'ya sürüp köfte yemek yakışır. :)
Sağolasın Üstadım, teşekkürler. Vallahi gönül istiyor gelelim, du bakalım kısmet😊

Hey maşşallah beee. Mehmet abi o zaman izinde geliyorum Muğla'ya :D
Gel kardeşim ama İzmir'e gel😂 Muğla memleket fakat ikamet Seferihisar. Tiger bakımı konusund acemiliği attım nasılsa, yaparız elimizden geleni.

harika iş, hava filtresi epey zor yerdeymiş
Teşekkürler @kamyoncumemo, evet depoyu ve öncesinde epey bir karenajı sökmek gerekiyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Maşallah maşallah 🧿

Elinden böyle iş gelmek güzel bir şey.
Teşekkürler Üstad @cyan🙏 Çocuklukta bisiklet ve pilli radyo tamir etmenin avantajları😂😂ve biraz da merak.

ya şu tamir işlerinden anlayan arkadaşlara sesleniyorum ayrı bir grupmu kursak. bilgi paylaşır arşiv yaparız.
Olur neden olmasın, bilgi paylaştıkça çoğalır demişler😄

Otomatik şanzıman sıvısı ve filtresinin değişimi (tork konvertörünün yağınıda boşalttım).
Vites halatanın boşluğunun giderilmesi.
Soğutma sıvısının değişmesi.
Motor, yağ ve hava filtresinin değişmesi.
Direksiyon boşluk ayarı.
Afr ayarı.

Harika iş çıkarmışsın🤝

Abi lastik basıncı çok önemli etken fakat bozuk yollarda rot balans çabuk bozulur yılda değilse bile iki yılda kontrol şart.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S
Görüyor ve de arttırıyorum @espresso

Şu başlıkta yapılan işlerin çeyreği elimden gelse dükkan açarım valla. 😆

Eline sağlık Mehmetçim. 👏

Süper olmuş.

Hava filtresine ulaşmak için bu 800'lük Kaplanda da mı depoyu kaldırmak gerekiyor yoksa hava filtresine erişim kolay mı?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bu şekilde elden iş gelmesi çok güzel. Yapmak isteyip yapamadığım bir şey. Gerçi insan mecbur kalınca seve seve yapıyor. 580.000 km servis çıkması Jumper Mardin yollarında kaldı sorunu kendim çözüp devam ettim yola. Hem eski araç insanı usta yapıyor hem de peyderpey sıfırlanıyor araç. Tamirci çok ekmek yedi bizden.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Görüyor ve de arttırıyorum @espresso

Şu başlıkta yapılan işlerin çeyreği elimden gelse dükkan açarım valla. 😆

Eline sağlık Mehmetçim. 👏

Süper olmuş.

Hava filtresine ulaşmak için bu 800'lük Kaplanda da mı depoyu kaldırmak gerekiyor yoksa hava filtresine erişim kolay mı?
Sağol Haluk, çok teşekkürler güzel yorumlarınız için. Evet bu kaplanda da depoyu çıkarmak gerekiyor. Ama taktığım Avustralya çölleri için tasarlanmış 😄yağlı tekrar kullanılabilir pre-filter sayesinde kağıt hava filtresinin ömrünü 5 kat arıyormuş.

Motosikleti
STRS 765
Eline sağlık hocam, kendi emeğinle uğraşıp baktığın motoru sürmesi çok daha keyifli oluyor. Güzel sürüşler

Süper bir faaliyet. Ellerinize sağlık. Merak ettiğim şu android car play motosikletler için üretilen bir şey midir? Su geçirir mi?
ilk izlenimleriniz nedir? hangi amaçlar ile kullanılır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar