2019'da okuldan motorcu arkadaşlarımla kampa gittiğimizde çoğunda vstrom 650 vardı, İzmir'den Gökçeada'ya gelirken yolda tanışmışlar, Edirneli genç bir kardeşimiz vardı yanlarında, grubu eğlenceli bulup takılmış, çok da düzgün biriydi, vstrom 250'den memnundu, zaten yeni başlamıştı, sonradan haberleştiğimiz kadarıyla vstrom 650 aldı, şimdi de bmw R1200 GS sürüyor. vstrom 650 ile kamp malzelemerini yükleyip uzun yol yapıyordu, öğretmen olduğu için yazın 2 ay tatilinde iyi geziyordu. başlangıç için güzel motor.
Vstrom 650 de çok konforlu, uzun yol yapmalı kampa gitmeli işlere çok iyi motor ama başlangıç motoru olmaz, 230 kilo, çok ağır, şehir içinde yeni başlayanı çok zorlar ama orta yaşı aşmış, çocuklar büyüdü artık hanımla yalnız başımıza tatile gidelim çocuklar evde kalsın deyip geziyoruz, benim gibi 50 yaşını aşmışlara olur. Hiç de gitmiyor motoru da değil, sakin sürersen gidiyor, gazlarsan da benim gibi sakinleri yeterince eğlendiriyor, otobanda 190 görüp daha da gaz kolunda çevirecek yeri varken yeter demek bu kadar gidebiliyormuş deyip yavaşlamıştım.
vstrom 250 ile başlayın, sonra 650 alırsınız, yaşınız da 40-45 gibi olduysa vstrom 650 olur ama küçükle başlayın. vstrom 250 zor satılıyor dominar 400 kolay satılır deniyor ama piyasa zaten durgun xmax gibi çeyrek altın denen modeller bile zor satılıyor bu piyasada, mecburen satarken kaybını olacaktır.
ikinci el motor alırken de yukarıda yazmışlar, motordan çok satıcısına bakın. apaçi tipliyse kendini belli eder zaten, titiz bakan insan da kendini belli eder.