İlk motor öneriniz ne olur ?

Ben senin bütçeye 2. el , düşük km Cf Moto 650 Mt öneririm. Beklentilerini bence karşılar.

Hocam çinlilerden uzak dur diyor herkes ama sizin bununla tecrübeniz oldu mu ? Motorun dilinden anlayıp işi öğrenene kadar yıllar geçecek muhtemelen.. mümkün olduğunca dertsiz tasasız makina olursa iyi olur.. ilk motor tercihi olarak doğru olacağından emin olamadım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben günlük olarak voge 300 rally kullandım. İnanılmaz keyif aldım. Şehir içinde çok pratik, az buçuk uzun yol da yaptım. Araziye çıkmak da çok zevkliydi. %60 yol %40 arazi gibi bir lastikle mükemmel bir motor olur bence.
Eminim çok keyiflidir. Ara sokakların çukurlarla dolu olduğunu düşününce fena fikir gibi gözükmüyor. 2.eli ve piyasası da daha hareketli sanıyorum. %100 asfalt lastiği olmadığında yol tutuşu, frenaj ve yakıt tüketimi de farklı olacaktır diye düşünüyorum.. Anladığım kadarıyla hem asfalt hem arazi uyumu olan bir lastik değişimi yaparak kullanım öneriyorsunuz 250 rally için değil mi ?

bir cebede Xpulse200 koyun derim.
Teşekkürler hocam onu da araştırayım 😊👍🏽

Boydan dolayı bana sorarsan adv tarzı motorlarda sırıtmazsın onun haricinde çoğu motorlarda emanet gibi durursun öyle geliyor.

Motor önerisi olarak

KTM ADV250
Dominar 400
bütçeyi biraz aşarım dersen 450 MT bakabilirsin genel olarak cf hakkında olumsuz bir yorum var ama 450 mt ile ilgili çok kötü şeyler okumadımda duymadımda
Aynen öyle hocam ufak naked commuter gibi motorlarda çocuk bisikletine binmiş yetişkin gibi duruyorum. Bacaklar da basamaklardan yüksekte kalıyor tecrübe zaten yok. Belki basamak pedal ayarı yapılıyordur bilmiyorum da. O ergonomi bana ufak motorlarda uymadı…

Bütçeyi aşabilirim sorun değil de ilk motora çok bir yatırım yapmak istemiyorum. Biraz eğitim alarak tecrübelenerek 1-2 seneye değiştirmek maksadım.. psikolojik sınır aslında 200 bin😀 Dominar 400 söyleyen çok oldu. Bajaj markası ve Hintli olması bende biraz soru işareti yaratıyor. Adv 250 ve 450mt hiç bakmadım onları da inceleyeceğim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam çinlilerden uzak dur diyor herkes ama sizin bununla tecrübeniz oldu mu ? Motorun dilinden anlayıp işi öğrenene kadar yıllar geçecek muhtemelen.. mümkün olduğunca dertsiz tasasız makina olursa iyi olur.. ilk motor tercihi olarak doğru olacağından emin olamadım.

Eminim çok keyiflidir. Ara sokakların çukurlarla dolu olduğunu düşününce fena fikir gibi gözükmüyor. 2.eli ve piyasası da daha hareketli sanıyorum. %100 asfalt lastiği olmadığında yol tutuşu, frenaj ve yakıt tüketimi de farklı olacaktır diye düşünüyorum.. Anladığım kadarıyla hem asfalt hem arazi uyumu olan bir lastik değişimi yaparak kullanım öneriyorsunuz 250 rally için değil mi ?

Teşekkürler hocam onu da araştırayım 😊👍🏽

Aynen öyle hocam ufak naked commuter gibi motorlarda çocuk bisikletine binmiş yetişkin gibi duruyorum. Bacaklar da basamaklardan yüksekte kalıyor tecrübe zaten yok. Belki basamak pedal ayarı yapılıyordur bilmiyorum da. O ergonomi bana ufak motorlarda uymadı…

Bütçeyi aşabilirim sorun değil de ilk motora çok bir yatırım yapmak istemiyorum. Biraz eğitim alarak tecrübelenerek 1-2 seneye değiştirmek maksadım.. psikolojik sınır aslında 200 bin😀 Dominar 400 söyleyen çok oldu. Bajaj markası ve Hintli olması bende biraz soru işareti yaratıyor. Adv 250 ve 450mt hiç bakmadım onları da inceleyeceğim.
Ehh tamam Çinlilerden uzak duralım, peki ne alacağız 200.000'e? O paraya alacağımız Japon perttir, Avrupalı'nın içinden geçilmiştir, Hintli desek bir Dominar harici opsiyon yok, o da sıkıntılı. Karar sizin.

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, ben de şu sıralar aynı sizin bütçelerle ilk motor arayışındayım,
Taksit imkanı sayesinde önce CFmoto ile başlayım dedim ama facede gruplarında okuduğum şikayetler, 2.el değer kaybı, youtube incelemelerinde bahsedilenlerle vazgeçtim, Dominar 250’ye yöneldim onda da taksit imkanı var, onda da sorunlar var ama kesinlikle çinliden daha mantıklı ve güvenilir geldi.

Şu sıra d250 yada ikinci el d400 düşünüyorum fakat motorcu arkadaşlarım hiç bulaşma zaman kaybetme alabiliyosan direkt hondayla başla diyor.
Nihai hedefim CBR 500R yada Ninja 500 SE

Selamlar, ben de şu sıralar aynı sizin bütçelerle ilk motor arayışındayım,
Taksit imkanı sayesinde önce CFmoto ile başlayım dedim ama facede gruplarında okuduğum şikayetler, 2.el değer kaybı, youtube incelemelerinde bahsedilenlerle vazgeçtim, Dominar 250’ye yöneldim onda da taksit imkanı var, onda da sorunlar var ama kesinlikle çinliden daha mantıklı ve güvenilir geldi.

Şu sıra d250 yada ikinci el d400 düşünüyorum fakat motorcu arkadaşlarım hiç bulaşma zaman kaybetme alabiliyosan direkt hondayla başla diyor.
Nihai hedefim CBR 500R yada Ninja 500 SE

Merhaba, ben de japon tarafındayım hocam ama en az 4-5 yaşında 30-40k km yapmış japon mu ya da 0-1 yaşında hintli ya da çinli mi? Bir kaç yorum üstte o yaştaki japonun da pert olduğu, içinden geçildiğini yazan da oldu. Açıkçası motordan pek anlamadığım için yaşı ve kilometresi yüksek seçeneklerde de başıma iş alırım endişesi yaşıyorum...

Şu Suzuki V-Storm 250 çok yükseldim. Ama onunda artık kullanıcısı pek yok... Forumda konusuna en son 3 yıl önce mesaj atılmış. 2022 den sonra ilk kez dün yazdım forum sayfasına 5 yaşındaki hali alınır mı cevap veren olacak mı merak ediyorum... Marka da 2020'den sonra Türkiye'ye yenisini getirmemiş.

Motosikleti
Ns200 15"
Size uygun bahsedildiği üzere Dominar 400 denmesine katılıyorum, V-Strom güzel motosiklet ama satmak istediğinizde satmanız zor olan ve parçaları Bajaj'a göre pahalıdır. V-Strom sağlamdır ama yüksek ihtimalle her motosiklet sahibi gibi belli bir kilometre sonra satacaksınız ve o sağlamlık ihtiyacınız olmayacak. Dominar 400'ün belli başlı sıkıntıları var ama çözülmeyen konular değil, Dominar V-Strom'dan çok daha güçlüdür buda sollamalara çıktığınızda size daha çok güven verecektir.

Japon motosikletleri sağlam olsada bakımını bir kasap yaptıysa hiç bir manası kalmıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de en büyük bütçeyi kaska ayırmayı düşünüyordum diğerlerine de paylaştırmayı değerlendireceğim... Teşekkürler...

Suzuki V-Storm 250 gibi bir alternatif buldum ama... Piyasası yavaş gibi söylemler var. Parça sorunu ya da kronik sorun gibi şeyler yaşar mıyım acaba... Bilen motoru tanıyan öneren tavsiye eden olur mu ?
Suzuki vstrom 250 katır gibi motor. Bir 650 gibi gitmez ama sırtına kamp malzemelerini yükle ben kampa gideceğim desen de gitmem demez, ille asfalt olsun demez yola benzer bir şey olsun gider. ama gücü az tabi bu yüzden gençler tercih etmiyor, orta yaşlıların da bütçesi vstrom 650'ye yettiği için bunu almıyor. Aslında başlangıç için sağlam bir motosiklet ve japon. sıfır çin malı 250cc almak yerine bu alınabilir. Piyasası yavaş olduğu için alırken de ucuz almış olursunuz.

Tabi bir iki sene kullanayım sonra yükseltirim deyince satması zor olduğundan zorlar.
Yine size dominar 400 daha uygun, piyasası var. hem vstrom 250 alırsanız çok kısa sürede bunun gücü yetmiyor, gitmiyor diyeceksiniz.

Size uygun bahsedildiği üzere Dominar 400 denmesine katılıyorum, V-Strom güzel motosiklet ama satmak istediğinizde satmanız zor olan ve parçaları Bajaj'a göre pahalıdır. V-Strom sağlamdır ama yüksek ihtimalle her motosiklet sahibi gibi belli bir kilometre sonra satacaksınız ve o sağlamlık ihtiyacınız olmayaca. Dominar 400'ün belli başlı sıkıntıları var ama çözülmeyen konular değil, Dominar V-Strom'dan çok daha güçlüdür buda sollamalara çıktığınızda size daha çok güven verecektir.

Japon motosikletleri sağlam olsada bakımını bir kasap yaptıysa hiç bir manası kalmıyor.

Anladım hocam. Otomobil konusunda da oldukça hassas ve takıntılı bir adamım muhtemelen motoru aldığımda da öyle olacaktır. Kimin ne yaptığı belli olmayan bakımı, yeri yurdu, sahibi belli olmayan, motoru tercih etmemeye çalışırım. Parça meselesi sıkıntı, pahalı olması bir yana bulunamaması ya da illaki servisten orjinal parça gibi mecburiyetlere girersek hayat zorlaşabilir. Anladığım kadarıyla Dominar 400 şuan piyasası parçası kullanıcısı çok daha hareketli bir motor.

Motosikleti
Ns200 15"
Anladım hocam. Otomobil konusunda da oldukça hassas ve takıntılı bir adamım muhtemelen motoru aldığımda da öyle olacaktır. Kimin ne yaptığı belli olmayan bakımı, yeri yurdu, sahibi belli olmayan, motoru tercih etmemeye çalışırım. Parça meselesi sıkıntı, pahalı olması bir yana bulunamaması ya da illaki servisten orjinal parça gibi mecburiyetlere girersek hayat zorlaşabilir. Anladığım kadarıyla Dominar 400 şuan piyasası parçası kullanıcısı çok daha hareketli bir motor.
Ben Bajaj kullanıcısıyım ve öncedende Suzuki yetkili servisindede görev alıyordum, Suzuki yedek parçasını serviste gönül rahatlığı ile bulursunuz ellerinde yoksa ve parça ülkemizde varsa 2-3 güne sipariş ettiğiniz bayiye gelir, fakat parça ülkemizde yoksa 1-1.5 ay süren bir süreç var. Fiyat olarak evet biraz uçuk taraftalar, Bajaj'a gelecek olursam Bursa'da en büyük bayisi Ali Şukla sayılır, onda bir çok parça tedariğini iyi fiyatlara temin edebiliyorsunuz fakat ben uğraşmak istemem evime gelsin derseniz Ekuralkan web sitesinden yedek parça siparişi verebilirsiniz.

Suzuki vstrom 250 katır gibi motor. Bir 650 gibi gitmez ama sırtına kamp malzemelerini yükle ben kampa gideceğim desen de gitmem demez, ille asfalt olsun demez yola benzer bir şey olsun gider. ama gücü az tabi bu yüzden gençler tercih etmiyor, orta yaşlıların da bütçesi vstrom 650'ye yettiği için bunu almıyor. Aslında başlangıç için sağlam bir motosiklet ve japon. sıfır çin malı 250cc almak yerine bu alınabilir. Piyasası yavaş olduğu için alırken de ucuz almış olursunuz.

Tabi bir iki sene kullanayım sonra yükseltirim deyince satması zor olduğundan zorlar.
Yine size dominar 400 daha uygun, piyasası var. hem vstrom 250 alırsanız çok kısa sürede bunun gücü yetmiyor, gitmiyor diyeceksiniz.

Bende yolun yarısını geçeli biraz oluyor orta yaş sayabiliriz heralde :) Öyle hız tutkusu olan biri değilim. Vstorm650'ye zorlayabilirim bütçeyi aslında ama ilk motorda yapabileceğim kazaları ve sakarlıkları göz önünde bulundurarak ilk yatırımı düşük tutmak istiyorum.

Bir de şu vergi konusunu fark ettim.
Motosiklette ÖTV'de 250cc aşağısı ve yukarısı olarak ayrılmış.
250cc altı %8
250cc üstü %37 ÖTV alınıyor.

Örneğin, ötv ve kdv düşünce
200.000'e alacağım Dominar400 çıplak fiyatı 120.000 iken
200.000'e alacağım 250 Rally ya da Ktm 250 Adv çıplak fiyatı 151.000 oluyor.

Dolayısıyla buradan şöyle bir sonuç çıkarttım. 250cc ve altı motorlar için, aynı paraya alınan yüksek CC motara göre, düşük vergi yükü neticesinde daha bir paranın karşılığını almış oluyoruz.

Ben Bajaj kullanıcısıyım ve öncedende Suzuki yetkili servisindede görev alıyordum, Suzuki yedek parçasını serviste gönül rahatlığı ile bulursunuz ellerinde yoksa ve parça ülkemizde varsa 2-3 güne sipariş ettiğiniz bayiye gelir, fakat parça ülkemizde yoksa 1-1.5 ay süren bir süreç var. Fiyat olarak evet biraz uçuk taraftalar, Bajaj'a gelecek olursam Bursa'da en büyük bayisi Ali Şukla sayılır, onda bir çok parça tedariğini iyi fiyatlara temin edebiliyorsunuz fakat ben uğraşmak istemem evime gelsin derseniz Ekuralkan web sitesinden yedek parça siparişi verebilirsiniz.

Anladım hocam. Konuyu bilmeyene bu bilgiler çok kıymetli teşekkürler. (y)(y) Peki suzuki Vstorm 250 özelinde soruyorum. Motosikletin sürüş dinamikleri açısından beklentimi karşıladığını düşünürsek. Yan sanayi ya da aksesuar bulunurluğu ne durumdadır? En son 5 yıl önce gelmiş. Ve 5-6 yaşında bakımları iyi yapılmış iyi bakılmış 20-30 bin km'deki belki ufak tefek sürtmeleri ufak kazası olan Vstorm 250 alınır mı? Bu motosiklet için yüksek km nedir acaba? 100k üstü km yapmış ilanlar mevcut... Mesela belki Bajaj için 30k km çoktur... Suzuki için 100k azdır... Böyle bir mantık var mı japonlarda?

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Anladım hocam. Konuyu bilmeyene bu bilgiler çok kıymetli teşekkürler. (y)(y) Peki suzuki Vstorm 250 özelinde soruyorum. Motosikletin sürüş dinamikleri açısından beklentimi karşıladığını düşünürsek. Yan sanayi ya da aksesuar bulunurluğu ne durumdadır? En son 5 yıl önce gelmiş. Ve 5-6 yaşında bakımları iyi yapılmış iyi bakılmış 20-30 bin km'deki belki ufak tefek sürtmeleri ufak kazası olan Vstorm 250 alınır mı? Bu motosiklet için yüksek km nedir acaba? 100k üstü km yapmış ilanlar mevcut... Mesela belki Bajaj için 30k km çoktur... Suzuki için 100k azdır... Böyle bir mantık var mı japonlarda?
Sarf malzemelerini (buji, balata ve filtre gibi malzemeler) bulursunuz, bundan yana problem yaşamazsınız. Koruma demiri falan bilmiyorum belki Gp kompozitte çıkabilir. Motosiklet alırken en büyük etken bakımlı olması, Suzuki'de olsa 100.000 kilometre bakım yapılmadan gitmez, illaki egzantrik zinciri değişmesi gerekir.

Bajaj kolay kolay mekanik problem açan motosikletler değil, kendim 80.000 kilometrede Ns200 sahibiyim ve keyfi olarak revizyon etmek için bloğu açtığımda çokta bir tahribat görmedim.

Japon'da olsa bakımsızı çektirir.

Sarf malzemelerini (buji, balata ve filtre gibi malzemeler) bulursunuz, bundan yana problem yaşamazsınız. Koruma demiri falan bilmiyorum belki Gp kompozitte çıkabilir. Motosiklet alırken en büyük etken bakımlı olması, Suzuki'de olsa 100.000 kilometre bakım yapılmadan gitmez, illaki egzantrik zinciri değişmesi gerekir.

Bajaj kolay kolay mekanik problem açan motosikletler değil, kendim 80.000 kilometrede Ns200 sahibiyim ve keyfi olarak revizyon etmek için bloğu açtığımda çokta bir tahribat görmedim.

Japon'da olsa bakımsızı çektirir.

Söylediklerinizden yola çıkarak şöyle bir sonuç çıkarıyorum. Marka gözetmeden motorda en önemli mevzu bakım. Biraz km yapmışsa motora bakmaya gitmeden önce internetten ilgili modelin kullanım klavuzunu bulup, o km'ye kadarki olması gereken bakımları yapılmış mı sormak öğrenmek lazım. Ekspere sokup o bakımlarda değişmesi gereken ne ise tek tek kontrol ettirmek lazım. Görerek kontrol edilmiyorsa belki servis kaydı fatura vs talep etmek lazım gibi sonuçlar çıkarıyorum. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum?

Bajaj da anladığım kadarı ile dayanıklı ve verimli motorlar üretmiş ve diğer çin markaları ile aynı kefeye konmuyor.

Doğru ama biraz fazla iyimser düşünüyorsun. Servis kitapçığı eksik kalacktır - farzı misal benim eski Yamaha'larda hava filtresini 40bin km'de değiştirin diyordu =) Şimdi 30bin km'de dokunulmamış hava filtresiyle yürüyen XJ6 görsem eşe dosta uzak durun diye haber veririm mesela.
İkinci el bir taşıt alırken genel kural mala değil satana bakıyorum ben, o anlatıyor ne yapıp yapmadığını.

Türkiye'de bu iş fena yayılıyor, daha motora başlamadan uzun ömürlülük falan filan bunlarla yoruyorsun kendini. İlk motorun, boyun posun da var, taş çatlasın iki sene kullanacaksın zaten.

V-Strom 250 ile başla, sonra o tarzda devam edip etmek istemediğini anlarsın zaten. Heves bu biliyorum ama sonraki motorlarını planlarken bunların beyhude planlar olduğunu unutma. Cruiser dışında bir şey sürmem diye şu an supersporttan başka şey sürmeyen de tanıyorum, tersini de. O işler kullandıkça netleşiyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Söylediklerinizden yola çıkarak şöyle bir sonuç çıkarıyorum. Marka gözetmeden motorda en önemli mevzu bakım. Biraz km yapmışsa motora bakmaya gitmeden önce internetten ilgili modelin kullanım klavuzunu bulup, o km'ye kadarki olması gereken bakımları yapılmış mı sormak öğrenmek lazım. Ekspere sokup o bakımlarda değişmesi gereken ne ise tek tek kontrol ettirmek lazım. Görerek kontrol edilmiyorsa belki servis kaydı fatura vs talep etmek lazım gibi sonuçlar çıkarıyorum. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum?

Bajaj da anladığım kadarı ile dayanıklı ve verimli motorlar üretmiş ve diğer çin markaları ile aynı kefeye konmuyor.
Aynen doğru düşünüyorsunuz, blokta anahtar izleri varsa zaten pekte düzgün bir usta tarafından yapıladığı belli olur.

Bajaj'ı Çin malı motosikletler ile aynı kefeye koymak hakaret olur.

Mesela aşağıda @tommygun abimin paylaştığı gönderide Dominar 400 ile bir çok kullanıcının yapmadığı yolu yapmış ve gayet uzun süre dayanmış.

Kuralkan'a gıcık olmamdan kaynaklı Bajaj'a sert girenlerden biriyim ama motor dayanıklı.

Kdiner benden daha iyi tanır, Dominar'ın FB grubunda Sertaç diye bir arkadaş var, kuryelik yapıyor ve 200.000'de. Yanılmıyorsam 170.000 civarı piston,segman yeniledi.

Sizin motorun da bakımları yetkili serviste eksiksiz yapılmışsa, kullanıcısı da kötü bir sürücü değilse 52.000'de Dominar bence alınabilir.

Aynen doğru düşünüyorsunuz, blokta anahtar izleri varsa zaten pekte düzgün bir usta tarafından yapıladığı belli olur.

Bajaj'ı Çin malı motosikletler ile aynı kefeye koymak hakaret olur.

Mesela aşağıda @tommygun abimin paylaştığı gönderide Dominar 400 ile bir çok kullanıcının yapmadığı yolu yapmış ve gayet uzun süre dayanmış.

Anladım hocam. Valla ne yalan söyleyeyim motorun görseline çok takılan bir adam olmamama rağmen Bajaj'a ben bir türlü ısınamadım.
Belki sürücü kursunda kullandığım ve bir türlü rahat edemediğim N160 etkisi de olabilir bu düşüncede...
Söylediklerinize göre, yaşlı japonlar ile aşk evliliği yapıp sürünme riskine girmektense, genç Hintli ile mantık evliliği yapıp keyfimize bakmak daha uygun bir seçenek oluyor :LOL:

Motosikleti
ADV 350 (mefta)

Sıf japon seviciliği yüzünden 40- 50 bin km ye gelmiş motoruda almam kendi şahsi fikrim.
He evet japon motorlarının piyasadaki hakimiyeti beli gerçekten sorunsuz birçoğu ama km si ve yaşı olan motorların senden önceki sahiplerinin nasıl kullandığını bilemezsin yüksek kmlerde japonda alınmaz bana sorarsan.

Dominar 400 ün kolay kolay seni üzeceğini düşünmüyorum temiz kullanılmış 2. el veya 0 olarak da alabilirsin.
bütçe ile ilgili sorunun yoksa KTM 390 ADV veya KTM 250 ADV -- 2. el piyasası baya düşük bu motorların dominar 400 0 fiyatına yakınlar.
2. elleri 0 a çok yakın 400 450 bandında NX500 falan gibi bir tercihte yapabilirsin (ilk motor için fazla olabilir)
Önemli olan tamamen bütçe meselesi.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Merhaba, ben de japon tarafındayım hocam ama en az 4-5 yaşında 30-40k km yapmış japon mu ya da 0-1 yaşında hintli ya da çinli mi? Bir kaç yorum üstte o yaştaki japonun da pert olduğu, içinden geçildiğini yazan da oldu. Açıkçası motordan pek anlamadığım için yaşı ve kilometresi yüksek seçeneklerde de başıma iş alırım endişesi yaşıyorum...

Şu Suzuki V-Storm 250 çok yükseldim. Ama onunda artık kullanıcısı pek yok... Forumda konusuna en son 3 yıl önce mesaj atılmış. 2022 den sonra ilk kez dün yazdım forum sayfasına 5 yaşındaki hali alınır mı cevap veren olacak mı merak ediyorum... Marka da 2020'den sonra Türkiye'ye yenisini getirmemiş.
Kullanıcılarının çoğu Whatsapp grubunda

Anlık grupta 176 kişi var, inan motosiklet konusunda hassas ve takıntılı olmayanıyla tanışmadım daha

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Anladım hocam. Valla ne yalan söyleyeyim motorun görseline çok takılan bir adam olmamama rağmen Bajaj'a ben bir türlü ısınamadım.
Belki sürücü kursunda kullandığım ve bir türlü rahat edemediğim N160 etkisi de olabilir bu düşüncede...
Söylediklerinize göre, yaşlı japonlar ile aşk evliliği yapıp sürünme riskine girmektense, genç Hintli ile mantık evliliği yapıp keyfimize bakmak daha uygun bir seçenek oluyor :LOL:
Bence Ali Şukla'yı arayın deneme motosikletinin olup olmadığını bir sorun. Kurstaki motosikletlerin bir çoğu patates. :)

Anlık grupta 176 kişi var, inan motosiklet konusunda hassas ve takıntılı olmayanıyla tanışmadım daha

Otomobil konusunda gevşek rahat adam çok... Motorda belki kafalar farklı çalışıyor olabilir ama herkes takıntılı olsa piyasada bakımı aksatılmış yada sorunlu arızalı motosiklet olmaması lazım... :)

Bu bahsettiğiniz grup V-storm 250 grubu mu? Öyleyse nasıl katılım gösterebiliriz? :) Bir takım sorularım var ama kullanıcıları yanıtlasa daha sağlıklı olur diye düşündüm.

Motosikleti
Honda CB125F
Boyunuzun 1.90 olduğunu belirtmişsiniz. V-Strom 250 hem kalıplı olduğu için hem de sorunsuz olması sebepleri ile iyi bir tercih olabilir.
İlk motorunuzun sizi üzmemesi önemli bir konu. Sıkıntı yaratacak modeller sizi motordan soğutabilir.
Bajaj D400 bildiğim kadarı ile sorunsuz bir model ancak 200 kiloya yakın bir motor.
Acemilik aşamanızda şehir içi kullanım sırasında ilk etapta zorlanabilirsiniz.

Boyunuzun 1.90 olduğunu belirtmişsiniz. V-Strom 250 hem kalıplı olduğu için hem de sorunsuz olması sebepleri ile iyi bir tercih olabilir.
İlk motorunuzun sizi üzmemesi önemli bir konu. Sıkıntı yaratacak modeller sizi motordan soğutabilir.
Bajaj D400 bildiğim kadarı ile sorunsuz bir model ancak 200 kiloya yakın bir motor.
Acemilik aşamanızda şehir içi kullanım sırasında ilk etapta zorlanabilirsiniz.

Teşekkür ederim öneriniz için. İncelemeleri de izledikten sonra V-storm 250 konusuna oldukça yükseldim ama bulduğum motorun nasıl bakıldığı, geçen 5-6 yıl içerisinde kimin elinde olduğu nasıl kullanıldığı da önemli anladığım kadarıyla... Bazı yorum yazan arkadaşları üzen japonlar da olmuş yoğurdu üfleyerek yiyorlar. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar