Motosiklet teknolojisi epey geride kaldı

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Arkadaşlar; motorlarda bu teknolojiler oldugunu biliyorsunuz değil mi? =)

Radarlı hız sabitleme - öndeki araç ile mesafe koruma
Şerit uyarı sistemi - gecen bir motorda gördüm ancak hangisi bilmiyorum
FCW - öndeki araç mesafesi daraldıgında uyarı vermesi
Cornering ABS
CBS
Elektronik süspansiyon, ön cam ayarı
Traction Control
Drift Assist
Wheelie Control
Akıllı gösterge panelleri
Radar sistemleri
Sürüş modları
Kaza durumunda otomatik acil servisi arama

vs vs
Abs olsun yeter gerisi tırışkadan özellik bana göre. Oldu olacak motoru da kendi sürsün sonra da motor sürüyoruz diye hava atalım. :D

Otonom sürüş ile gidebilecek bir motosiklete binmek isteyecek bir tane motorcu çıkar mı acaba? Hibrit, motorda zaten olmaz, ikinci motora yer yok (şov amaçlı yapılmış bir iki modeli yok sayıyorum). Yukarıda arkadaşların da yazdığı gibi aslında otomatik ayarlanabilen amortisörlere kadar motorlarda bir çok teknoloji mevcut. Bir çoğunu da maliyeti arttırmaktan başka bir işe yaramayacağından bilerek koymuyorlardır. Bugün 1300 GS'deki lazerli mesafe takip sistemi günlük hayatta ne sıklıkta kullanılabilir? Bizdeki full'ün full'ü olsun mantığını çok şükür ki motosiklet üreticileri uygulamıyor. Yoksa fiyatlardan dolayı bizi bırakın Avrupa'lılar bile motorların yanına yaklaşamazdı.

Şu anda ABS, klima ve enjeksiyon sistemi dışında hiçbir ekstrası olmayan ve teyp gözü boş gelen sıfır bir otomobil olsa (istediğin teybi alıp takmanın keyfi başkadır) ve fiyatı 500 bin TL altında kalsa almak istemez misiniz? Ben balıklama atlarım.

Elektrikli motorlar mevcut, alabilen alsın. Menziller 500 - 1000 km'leri bulduğunda (ki bulacağına inanmıyorum) ben de elektrikli motor almak isterim. Önce teknolojisiz olanından sıkılın, kullanmaktan yorulun, sonra teknolojiye geçin. Mesela benim artık otomatiğe geçme zamanım geldi. Öyle hissediyorum.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
motosiklet ve otonom?
bizi salon beyefendisi çizgimizden çıkarmayın bak
images

ABS haricinde ihtiyaç görmüyorum. Bugün sana 1000cc elektrikli vereceğiz deseler 250cc motorumu vermem. Sessiz giden motosiklet mi olur la?

Motosikleti
D400
ABS haricinde ihtiyaç görmüyorum. Bugün sana 1000cc elektrikli vereceğiz deseler 250cc motorumu vermem. Sessiz giden motosiklet mi olur la?
elektrikli araçlarda ses modu var.

Tesla sürerken ferrari ya da mustang sürüyormuşsun şeklinde ses tepkileri verebiliyor :D

Motosikleti
Ns200 15"
Ne elektrikli arabayı severim ne de motosikleti, boşta ses çıkarmayan araç mı olur? Otomatik olaylarına girmiyorum bile.

Motosikleti
Forza 250
Elektrikli motor fikrine sıcak bakmıyorum. Herkesin fikri benimkiyle aynı olacak diye elbette bir şey yok. Ancak şu var ki, arabalarda bile batarya boyutundan çok çok az verim sunuyorken (km'si az, yada km'si yüksek olanların torku düşük) motorda bu durum iyice zorlaşıyor çünkü bataryanın boyutunu da küçültmeleri gerekiyor. İsteselerde yapamazlar gibime geliyor. Tabi bu teknolojiyi motora koymasak da olur demek değil, zira yeni bmw'lerdeki radarı görünce benimde bi içim gitmedi değil. Öyle bi teknolojiyi herkes kendi motorunda ister bence.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Önce cub alacağız dostum.

Unutmuyoruz. :)
Birazdan xmax'u tuvturk'e götüreceğim.
Onu satmak için ilan açmayacağım, bıktım ilandan arayanlardan. üzerine satılık yazısı asıp şehir içinde kullanacağım, görüp almak isteyen çıkarsa satılır çıkmazsa kullanırım. Bunu satınca alacağım motor bundan iyi olmayacak üste elime para da kalmayacak o zaman niye değiştireyim ki dedim.

Birazdan xmax'u tuvturk'e götüreceğim.
Onu satmak için ilan açmayacağım, bıktım ilandan arayanlardan. üzerine satılık yazısı asıp şehir içinde kullanacağım, görüp almak isteyen çıkarsa satılır çıkmazsa kullanırım. Bunu satınca alacağım motor bundan iyi olmayacak üste elime para da kalmayacak o zaman niye değiştireyim ki dedim.
Ben uzun zamandır forumdan uzaktım. Xmax için ne kadar bir beklentiniz vardı? bir arkadaşım yeni motora başlayacak ona önermek için soruyorum

Aha elektrikli motosiklet, hem de hızlı şarj desteği de var. instagramda karşıma çıkmıştı, aaa ne ilginçmiş diye takip ettim, adam elektrikli motosikletle himalayaları da aşıp doğu asyaya kadar gitti, Hindistan'da Çin'de falan gezdi. Motosiklet o yollara uygun da değildi, normal cadde sürüşleri için yapılmış naked bir motosiklet, arızaları falan oldu ama bir şekilde çözdü işte ama motorun canına okudu.
instagram linki: Bu motosikletin canına okuduktan ve üretici firmadan doğru düzgün destek alamadıktan sonra başka bir elektrikli motosiklet üreticisi sponsor oldu yeni motor verdi şimdi onunla ingiltere'de geziyor, yine doğuya doğru gidecek gibi görünüyor. 170 küsür HP, 1000nm tork, 300km menzil ile oldukça keyifli bir şeye benziyor. Hızlı şarj ile yarım saatte doluyormuş.

Şimdi bu motosikletin bizim vstromlar, gs'ler şeklinde olanı yapılsa ve param yetse alırım. zaten en fazla 150-200km sürünce mola veriyorum, 20dk, yarım saatte dolsun devam ederim, hızlı şarj altyapıları her yerde çoğalıyor ki benim gezmek isteyebileceğim yerlerde zaten bol bol var artık. 300km menzili olsun, yarım saatte dolsun bana yeter. Yani tahminimizden çok daha çabuk gelecek gibi elektrikli teknolojisi.

Şu an kullandığım motosiklette teknoloji olarak ABS dışında elektronik bir şey yok, ama otomatik vites olsa istemezdim. Şehir içi gezmek, şehir içi trafiğinde vitesle uğraşmamak için scooterlar var zaten ama kalabalık şehir trafiğine son girişimde scooter ile rahat edemedim, vitese debriyaja alışmışım yavaş manevralar dar dönüşler scooter ile daha zor geldi.
Ben de elektrikli motor alırdım. Bir de yedek akü vs olursa direkt alırım. O zaman menzil 2 katına çıkıyor. Yada güneş enerjisi ile şarj olabilecek bir model çok iyi olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düşünsenize yan çantalarda yedek akü var. Menzil 1000 km.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben uzun zamandır forumdan uzaktım. Xmax için ne kadar bir beklentiniz vardı? bir arkadaşım yeni motora başlayacak ona önermek için soruyorum
Sarı siteden 2016 model, 500-20000km arası diye arattım en ucuz 175bin çıkıyor. 175bin'e veririm. Trakya'dayım ama.

Ben de elektrikli motor alırdım. Bir de yedek akü vs olursa direkt alırım. O zaman menzil 2 katına çıkıyor. Yada güneş enerjisi ile şarj olabilecek bir model çok iyi olabilir.

Düşünsenize yan çantalarda yedek akü var. Menzil 1000 km.
menzil 350km olunca yedek akü taşımaya gerek yok, zaten artık benim gezmek isteyeceğim her yerde şarj istasyonu var. Yan çantalarım kamp malzemelerime kalsın. :)

Motosikleti
D400
Öyle bir opsiyon Tesla'da yok. En azindan benimkin de yok. Ama arabayi uzaktan osurtturabiliyorsun. :)

bir videoda gördüm elektrikli araba için bu hissiyata özel mod eklemişler diye :D tesla değilse togg'dur :D

bir videoda gördüm elektrikli araba için bu hissiyata özel mod eklemişler diye :D tesla değilse togg'dur :D

BMW, FORD , HYUNDAİ, PORSCHE falan varmıs bunların bazı modellerinde.

Son düzenleme:
Bana göre ABS haricinde teknolojiye gerek yok. Ben eski usul motosikletleri daha çok seviyorum. Sesi ve ruhu yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar