Motosiklet teknolojisi epey geride kaldı

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Arabalarda elektrik, hibrit, otonom sürüşler havada uçuşuyorken motosiklet teknolojisinde gram oynama yok. Yıl olmuş 2025 Yamaha R25, Kawasaki 500 elektriği geçtim otomatik bile değil. O kadar para verip çağ dışı teknolojiler kullanıyoruz benim içime sinmiyor bu durum.

Motosikleti
TVS Raider 125
Arabalarda elektrik, hibrit, otonom sürüşler havada uçuşuyorken motosiklet teknolojisinde gram oynama yok. Yıl olmuş 2025 Yamaha R25, Kawasaki 500 elektriği geçtim otomatik bile değil. O kadar para verip çağ dışı teknolojiler kullanıyoruz benim içime sinmiyor bu durum.
Vites atmak benim için bir zevk. Motosiklete biniyorsam onu tamamen kontrol debilmek, o özgürlüğü yaşamak isterim şahsen. Bence çoğu kişi de motosiklet alırken manuel olmasını tercih ediyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
istenmediği müşterisi olmadığı satmayacağı için otomatik bile değil cl250ye otomatik gelmiş bunlara mı gelmeyecek bi bak ktmnin yamahanın adaptif cruise controlüne r25 ninja 500lerde göremezsin tabi ne kadar ekmek o kadar köfte

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Vites atmak benim için bir zevk. Motosiklete biniyorsam onu tamamen kontrol debilmek, o özgürlüğü yaşamak isterim şahsen. Bence çoğu kişi de motosiklet alırken manuel olmasını tercih ediyor.
Tabi zevk meselesi fakat manuel otomatik farkı konforu etkileyen özelliklerinden biri. 300-400 bin verip manuel almak bana mantıklı gelmiyor.

istenmediği müşterisi olmadığı satmayacağı için otomatik bile değil cl250ye otomatik gelmiş bunlara mı gelmeyecek bi bak ktmnin yamahanın adaptif cruise controlüne r25 ninja 500lerde göremezsin tabi ne kadar ekmek o kadar köfte
SuperSport'a da gelse şu otomatik hep Naked'lara geliyor

Motosikleti
Dominar D250
Honda e-clutch otomatikleştirilmiş manuel değil mi? Bikaç video görmüştüm debriyajsız vitese atıyor, gaz verince harekete geçiyor falan.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Özellikle otomatik istiyorsan quicshifter ayrıca takılabilen firmalar var tek satılıyor.
Ne kadar verimli bilmiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosiklet hımbıl adam, gay adam işi değil. Bahsedilen her teknoloji sizlerin karakterinden bir şeyler götürecek. O nedenle daha süremeyen, viraj alamayan kardeşlerimiz teknolojiye sarılmasın. Bu işin ruhunu öğrensin. Bakın bu işler yavaş yavaş olur, Dct ile başlandı yarın öbür gün Netflix modası diye size pembe renk motor satarlar. Şu an piyasada satılan her araba düşük cc, turbolu, tipsiz, otomatik vites tam lgbt arabası. Bu arabaları öven gençlerin içinden geçerim çünkü eski arabaların ne olduğunu biliyorum.

2026 RSV4'de pistin (veya senin sisteme pist diye tanıttığın herhangi bir yolun ;) ) her bir virajına göre ayrı anti-wheelie ve traction ayarı atayabiliyorsun. Ayrıca sistem senin sürüşte yaptığın hareketlerden yola çıkıp seni öğrenerek (bkz: burada hep birlikte yapay zeka diye çığlık atıyoruz) sana özel bir şekilde önceden düzenlemeler yapıyor.

Yamaha'ya o paraları vermeye devam. :ninja:

Hybrit motosikletler gelmeye başladı önümüzdeki yıllarda daha fazla modelde görebiliriz , elektrikliler uzun zamandır var ama hem menzilleri kısa hemde hızlı şarj desteği yok bu sebeple otomobil kadar popüler değiller..

Otomatik vites çeşitleride artık daha çok , özellikle Honda'da 7 vites Dct bile var , radarlı adaptif hız kontrol ise bir çok pahalı motosiklette var , daha fazla otonom sürüş iki tekerde ne kadar uygulanabilir kestirmek zor ama desteksiz ayakta duran ve ilerleyen prototipler üretildi..

Otomobillerden teknoloji olarak geride kalsalarda gram ilerleme yok diyemeyiz 🙂

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yamaha ne anlar teknolociden? Öyle bir şeyi yabarsa GUNDİAL yabar. RKS'den de ümitliyim ama dıjj güjjler izin vermez. 🤫

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Motosiklet hımbıl adam, gay adam işi değil. Bahsedilen her teknoloji sizlerin karakterinden bir şeyler götürecek. O nedenle daha süremeyen, viraj alamayan kardeşlerimiz teknolojiye sarılmasın. Bu işin ruhunu öğrensin. Bakın bu işler yavaş yavaş olur, Dct ile başlandı yarın öbür gün Netflix modası diye size pembe renk motor satarlar. Şu an piyasada satılan her araba düşük cc, turbolu, tipsiz, otomatik vites tam lgbt arabası. Bu arabaları öven gençlerin içinden geçerim çünkü eski arabaların ne olduğunu biliyorum.
Adam kibar, "sizin bineceeeniz arabanın taaa ..." diye bitirmemiş.

Alışkanlıklardan vazgeçmek ok zor. 90 ların başında hatırlıyorum da klimalı bir araba çok lükstü. Otomatik vitese kimse anlam veremiyordu. Bu daha uzar gider. Şimdiki teknoloji ve hayat şartlarının gerekliliği tüm bunlar artık standart hale geldi. Manuelci bir kesim hala var. Onlar araba sürmeyi spor gibi gördükleri yadırgamıyorum. Bazıları da erkeklik şartı gibi görüyor (tamamen kompleks). Ama devir artık tasarruf devri. Gelen teknolojilerin bir çoğu zamandan ve sağlıktan tasarruf ettiriyor. Taksiciye sorsanız otomatik vitesli bir aracı olsun ister. Yaşadığı yorgunluğu evde atarken çocuğu ve ailesi ile ilgilenemeyecek. İşin daha derinlemesine bir çok faktör var.
Motosiklet için ben de çok geride kaldığını düşünüyorum. Bu şartlarda bence otomatik vitesler, ön cama vuran head up displayler, kör nokta uyarıları, ısıtmalı koltuklar, kameralar vs vs artık bir çok motorda olması gerekiyor. Ama biz hala alt segmentte tek elektrikli camın Forzada olmasını konuşuyoruz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motorsiklete binen adamda niye mantık olsun ki? Zevk için sürende zaten arama, trafikten kaçanın zaten mantığı belli. Şimdi söyle arabada motoru iki bacağının arasına alıp oturabiliyor musun? Bu zevki alabiliyor musun? 2050 de geçen fütüristik animelerde bile hala vites var.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar; motorlarda bu teknolojiler oldugunu biliyorsunuz değil mi? =)

Radarlı hız sabitleme - öndeki araç ile mesafe koruma
Şerit uyarı sistemi - gecen bir motorda gördüm ancak hangisi bilmiyorum
FCW - öndeki araç mesafesi daraldıgında uyarı vermesi
Cornering ABS
CBS
Elektronik süspansiyon, ön cam ayarı
Traction Control
Drift Assist
Wheelie Control
Akıllı gösterge panelleri
Radar sistemleri
Sürüş modları
Kaza durumunda otomatik acil servisi arama

vs vs

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hybrit motosikletler gelmeye başladı önümüzdeki yıllarda daha fazla modelde görebiliriz , elektrikliler uzun zamandır var ama hem menzilleri kısa hemde hızlı şarj desteği yok bu sebeple otomobil kadar popüler değiller..
Aha elektrikli motosiklet, hem de hızlı şarj desteği de var. instagramda karşıma çıkmıştı, aaa ne ilginçmiş diye takip ettim, adam elektrikli motosikletle himalayaları da aşıp doğu asyaya kadar gitti, Hindistan'da Çin'de falan gezdi. Motosiklet o yollara uygun da değildi, normal cadde sürüşleri için yapılmış naked bir motosiklet, arızaları falan oldu ama bir şekilde çözdü işte ama motorun canına okudu.
instagram linki: Bu motosikletin canına okuduktan ve üretici firmadan doğru düzgün destek alamadıktan sonra başka bir elektrikli motosiklet üreticisi sponsor oldu yeni motor verdi şimdi onunla ingiltere'de geziyor, yine doğuya doğru gidecek gibi görünüyor. 170 küsür HP, 1000nm tork, 300km menzil ile oldukça keyifli bir şeye benziyor. Hızlı şarj ile yarım saatte doluyormuş.

Şimdi bu motosikletin bizim vstromlar, gs'ler şeklinde olanı yapılsa ve param yetse alırım. zaten en fazla 150-200km sürünce mola veriyorum, 20dk, yarım saatte dolsun devam ederim, hızlı şarj altyapıları her yerde çoğalıyor ki benim gezmek isteyebileceğim yerlerde zaten bol bol var artık. 300km menzili olsun, yarım saatte dolsun bana yeter. Yani tahminimizden çok daha çabuk gelecek gibi elektrikli teknolojisi.

Şu an kullandığım motosiklette teknoloji olarak ABS dışında elektronik bir şey yok, ama otomatik vites olsa istemezdim. Şehir içi gezmek, şehir içi trafiğinde vitesle uğraşmamak için scooterlar var zaten ama kalabalık şehir trafiğine son girişimde scooter ile rahat edemedim, vitese debriyaja alışmışım yavaş manevralar dar dönüşler scooter ile daha zor geldi.

Motosikleti
D400
Bu arada ben motosiklette fazla teknolojiye kaşıyım.

Konfor açısından evet belki iyi ancak ABS hariç enjeksiyon ve sıvı sogutma olması dışında diğer kısımlar bana çekici gelmiyor.

Fazlası Ruhu öldürüyor gibi.

Motosiklet teknolojileri her zaman arabalara göre geridedir ama bahsettiğin teknolojilerim çoğu bazı motorlarda var hatta daha da fazlası da var ama ülkemizde talep olmadığı için bunlar pek gelmiyor. Kawasakinin ninja 7 hybrid i var mesela. Hem otomatik hem de hybrid.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar