Hybrit motosikletler gelmeye başladı önümüzdeki yıllarda daha fazla modelde görebiliriz , elektrikliler uzun zamandır var ama hem menzilleri kısa hemde hızlı şarj desteği yok bu sebeple otomobil kadar popüler değiller..
Aha elektrikli motosiklet, hem de hızlı şarj desteği de var. instagramda karşıma çıkmıştı, aaa ne ilginçmiş diye takip ettim, adam elektrikli motosikletle himalayaları da aşıp doğu asyaya kadar gitti, Hindistan'da Çin'de falan gezdi. Motosiklet o yollara uygun da değildi, normal cadde sürüşleri için yapılmış naked bir motosiklet, arızaları falan oldu ama bir şekilde çözdü işte ama motorun canına okudu.
instagram linki:
Bu motosikletin canına okuduktan ve üretici firmadan doğru düzgün destek alamadıktan sonra başka bir elektrikli motosiklet üreticisi sponsor oldu yeni motor verdi şimdi onunla ingiltere'de geziyor, yine doğuya doğru gidecek gibi görünüyor. 170 küsür HP, 1000nm tork, 300km menzil ile oldukça keyifli bir şeye benziyor. Hızlı şarj ile yarım saatte doluyormuş.
Şimdi bu motosikletin bizim vstromlar, gs'ler şeklinde olanı yapılsa ve param yetse alırım. zaten en fazla 150-200km sürünce mola veriyorum, 20dk, yarım saatte dolsun devam ederim, hızlı şarj altyapıları her yerde çoğalıyor ki benim gezmek isteyebileceğim yerlerde zaten bol bol var artık. 300km menzili olsun, yarım saatte dolsun bana yeter. Yani tahminimizden çok daha çabuk gelecek gibi elektrikli teknolojisi.
Şu an kullandığım motosiklette teknoloji olarak ABS dışında elektronik bir şey yok, ama otomatik vites olsa istemezdim. Şehir içi gezmek, şehir içi trafiğinde vitesle uğraşmamak için scooterlar var zaten ama kalabalık şehir trafiğine son girişimde scooter ile rahat edemedim, vitese debriyaja alışmışım yavaş manevralar dar dönüşler scooter ile daha zor geldi.