Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hadi hesap yapalım...
"bir yıl önce almıştım, daha iki yıl bitiremem, yarıya bile inmemiştir" diyorsun. Yani aslında 3 yılda yarısını kullandınBu durumda bir kutu 6 yıl gidecek
Hadi 2 yılda bir kutu bitirdin farz ediyoruz.
Kutu 750 ml. Yani yılda 375 ml kullanıyorsun. Her kullanımda da en az 150 ml gider. Hadi yuvarladık, 375 ml'yi 3 yağlamada kullandın maksimum. 1000 km'de bir kullandığını varsayalım. Bu durumda yılda ya maksimum 3000 km yapıyorsun, ya da daha fazla yağ harcıyorsun. Buna yağmur, yıkama, ekstra pislik vs. nedeniyle zinciri daha sık yağlama zorunluluğu vs. dahil değil. Bu dediğim de kulak damlası kıvamında yağ sürülen koşul
Ama bunu başarıyorsan tebrik ederim.
Ben hiç öyle küçük hesaplara girmem. Denk gelince alır stoklarım. Gazyağı mazyağı uğraşamam. Tertemiz yapar, yağlarım zinciri. Sonuçta motosikletin en hayati materyali. Sağa sola, kıyafetime, janta yağ da bulaşmaz. 300-500 liranın hesabını yapanları da hiç bir zaman anlamamışımdır. Bari en keyif aldığınız işte yapmayın şu hesabı (şahsınıza değil lafım farkındasınızdır).
Bu arada "neden 2. el motosiklet alınmaz" sorusuna en iyi yanıt şu konu gösterilebilir. Millet neler neler düşünüyor, neler neler yapıyor...
ilk 2 sene aynı senin gibi yaptım.
bunların(motul,ipone) zincir yağı ve zincir temizleme spreyi ile işimi hallediyodum.
Tabi ben cok km yapıyorum gozume batmaya başladı bu durum.Bir de yapışkan yağın her turlu tozu pisliği zinciri alıp iprenc bir goruntu oluşturması sinir ediyodu.
Ve bilimsel gerçeklere geçelim!
Zincir temizlemeye spreyi kullandığım zamanlarda zincir max 30k gidiyodu,en fazla.
Geçen africaninın zincirini yemin ediyorun 85k da değiştirdim.
O da artık on dişli bittiği için.. hadi set olarak değiştireyim dedim.(para bol)
O temizleme spreyi bence zincirin anasını belliyor
50 numara yağı diş fırcasına surup(abartmadan) yağlarsan temizlik hiç problem olmayacak.biz bezle rahatlıkla temizlersin.
Bir dene bu yontemi rahat edeceksin.