Dostum İsmail in Bmw 1300 GS ile imtihanı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Japon bozulmuyor çünkü bozulacak bir şey koymuyorlar.... :)
Yani yaklaşık öyle. Yamaha Tracer 7'ye 10 yıldan sonra sürüş modunu daha ancak bu yıl eklemiş mesela; o da ancak 2 tane hazır bir tane özel mod olarak - özel olanda da sadece gaz tepkisi ve tcs'i 3 kademe ayarlayabiliyorsun; yani süper güdük! (Yine de Tracer 7'ye cruise control ekledikleri için tebrik ediyorum; Honda ve Suzuki hıyarağaları daha üst seviye Transalp ve V Strom modellerine koymayı becerememiş. Yamaha sayesinde seneye onlarda da görürüz.) (Transalp'in bir de tube type lastikten kurtulması lazım...)

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
neyse,,

act nin paylaştığı bakım ücreti konusuna bir de bu denk geldi ben iyice soğudum.

2026 modeli belki sağlam çıkabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir sonraki motosikletim muhtemelen GS olacak :)

Burak sana da bir tur vericem Ortunç'ta :)

ruhu olan bir motora binmeni isterdim.

ama ben bunu seviyorum diyosan yapacak bişey yok

Android telefonlar bozuluyor diye tuşlu telefon mu kullanalım. Japon bozulmuyor çünkü bozulacak bir şey koymuyorlar.... :)

haydaaa,

yeni africa adv nin gs ten ne farkı var ?

koltuk ısıtma ki son derece gereksiz bir ozellik.

bi de radar var. radar zaten tam para tuzağı.

africa da dct var. dunyanın en karmaşık ama en mukemmel motosiklet sanzınamı.

ekran zaten android ve apple destekli super bişey.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
...
Okka farkı var Burak'cım. En pahalı AT ile en pahalı GS'in fiyatını bir karşılaştır orada okka farkı var bu bir, ek olarak GS'te altta yanlardan taşan okkalar var bu iki. Telelever ve paralever de eklersen etti mi sana üç? (İltimas geçtim tek saydım bunları...) Daha ne istiyorsun?

Motosikleti
K 1600 GTL
neyse,,

act nin paylaştığı bakım ücreti konusuna bir de bu denk geldi ben iyice soğudum.

2026 modeli belki sağlam çıkabilir.

ruhu olan bir motora binmeni isterdim.

ama ben bunu seviyorum diyosan yapacak bişey yok

haydaaa,

koltuk ısıtma ki son derece gereksiz bir ozellik.

bi de radar var. radar zaten tam para tuzağı.

africa da dct var. dunyanın en karmaşık ama en mukemmel motosiklet sanzınamı.

ekran zaten android ve apple destekli super bişey.
İki motorla 100 km hızla giderken frene asılman aradaki farkı anlaman için yeterli Burakcım... Diğerlerini Cyan söylemiş zaten okka farkı var. ;)

Motosikleti
cbf 150
Bana soruyorsunuz abi neden BMW almıyorsun diye işte cevabı. Neredeyse tüm arkadaşlarımda bmw ler var çoğunda GS var. GS lerin hepsi sıkıntılı.

Motorlar teknik anlamda güzeller, yük taşıma ve dayanıklılık anlamında gerçekten iyiler. Düşür kaldır neredeyse çizik bulamazsın o kadar sağlamlar.

Gs dışı mesela racinglerde hiçbir sıkıntı yok hatta bir ara S1000rr mı alsam dediğim bile oldu.

ADv motor bakarken inanın BMw bayine gitmedim bile, Japonlar arasındaa sıkıntılı motorlar var mesela aşırı elektonkleri olan africa twin problemli bir motor onunla ben uzun yola çok çıkmak istemem açıkcası. Tezat bir durum sonuçta uzun yol motoru.

Keza Kawasaki full elektornik suspansiyonlu 1000likeriylede çıkmam, ama yamaha tenere suzuki v strom bunlarla ben dünyanın ucuna bile giderim.

Gs lerin en sağlamı 1150 modelleridir onlarda artık en yaşlısı. Sorunlarını çözersiniz benzin pompası vs vs.. ama 1300 gs gerçekten uzak durulması gereken bir motor.

Okka farkı var Burak'cım. En pahalı AT ile en pahalı GS'in fiyatını bir karşılaştır orada okka farkı var bu bir, ek olarak GS'te altta yanlardan taşan okkalar var bu iki. Telelever ve paralever de eklersen etti mi sana üç? (İltimas geçtim tek saydım bunları...) Daha ne istiyorsun?

yaa şimdi @Alpbatur japon motorlar boş ondan bozulmıyor diyor.

şimdi 100 yıllık lever amortisorun konumuzla ilgisi var mı ?

yine 100 yıllık boxer ın da ilgisi yok.

kaldı ki, yandan iki kocaman silindirin olması hem estetik bir goruntu değil hem de trafikte problem.

yani bu olsa olsa dezavantajdır. ağırlık merkezi falan deme, valla bindim dengesi guzel ama aman aman bi fark da hissetmedim. eksi yanları bence daha cok.

İki motorla 100 km hızla giderken frene asılman aradaki farkı anlaman için yeterli Burakcım... Diğerlerini Cyan söylemiş zaten okka farkı var. ;)

cyan a yazdım. sen japon motor boş ondan bozulmuyor demene karşı çıktım.

zaten lever suspansiyon uber bişey olsa bmw her motoruna koyardı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Android telefonlar bozuluyor diye tuşlu telefon mu kullanalım. Japon bozulmuyor çünkü bozulacak bir şey koymuyorlar.... :)
Yaptıramıyorsan evet. Mevzu oyuncakların çokluğu değil, yapacak servis ve elemena ulaşım sorunu.

Motosikleti
K 1600 GTL

kaldı ki, yandan iki kocaman silindirin olması hem estetik bir goruntu değil hem de trafikte problem.

yani bu olsa olsa dezavantajdır. ağırlık merkezi falan deme, valla bindim dengesi guzel ama aman aman bi fark da hissetmedim. eksi yanları bence daha cok.
Bu yorum biraz amatörce değil mi Burakcım? 100 yıl önce üretilen boxer motorla bugün üretilen aynı mı yahu? Yani hepsini geçtim 1 milyon 200 bin verilip Africa, Tracer filan alınır mı Allahını seversen. Binlerce satılan motor içinde 2-3 kişinin satış sonrası memnuniyetsizliğini görüp bunu genel gibi kabul etmek biraz art niyet olur. ACT nin dediği gibi BMW Motoradın satış sonrası hizmeti başka hiç bir firmada yok bu bir gerçek.....
Honda daha elcik ısıtma koyamazken adamlar yolcu sırt dayama ve tutunma yerlerine ısıtma koyuyor. Japonların bi 150 senesi var daha :D

arkadaslar, dct gibi karmaşık ve mukemmel sanzımanı bmw veya ktm motorlarına koymaya calışşsa neler olurdu hayal edin..

bunlar daha oralara gelmeden arıza veriyor.. yazıkkk

Bu yorum biraz amatörce değil mi Burakcım? 100 yıl önce üretilen boxer motorla bugün üretilen aynı mı yahu? Yani hepsini geçtim 1 milyon 200 bin verilip Africa, Tracer filan alınır mı Allahını seversen. Binlerce satılan motor içinde 2-3 kişinin satış sonrası memnuniyetsizliğini görüp bunu genel gibi kabul etmek biraz art niyet olur. ACT nin dediği gibi BMW Motoradın satış sonrası hizmeti başka hiç bir firmada yok bu bir gerçek.....

boxer motor konusunu ben açmadım. boxer motoru mukemmel bişeymiş gibi sunulmasına karşıyım..

boxer ın patenti bmw de değil isteyen herkes yapar.

ama eksileri daha cok olsa gerek kimse bulaşmıyor.

valla art niyetli değilim. maksat biraz goygoy :)

1.2 milyona africa almam (o kadarsa) ama 1.6 milyona da gs almam,

Motosikleti
cbf 150

Yanda silindir olması aslında çok iyi bir fikir, tamir işi epey kolay oluyor. Ayrıca ayaklarınıda koruyor. Trafikte aralardan geç diye motorlar dizayn edilmiyor öyle bir gye yok yani. Öyle bir gaye olsa goldwing yada harley üretilmezdi. Tek negatif yanı boxer motorun yer çekimi, yer çikimden ötürü yanma odasının yola bakan tarafı daha fazla aşınıyor ama bu çok yüksek km yaptıgında anlarsın Türkiyedeki max gsler 150 bin kmde

Yanda silindir olması aslında çok iyi bir fikir, tamir işi epey kolay oluyor. Ayrıca ayaklarınıda koruyor. Trafikte aralardan geç diye motorlar dizayn edilmiyor öyle bir gye yok yani. Öyle bir gaye olsa goldwing yada harley üretilmezdi. Tek negatif yanı boxer motorun yer çekimi, yer çikimden ötürü yanma odasının yola bakan tarafı daha fazla aşınıyor ama bu çok yüksek km yaptıgında anlarsın Türkiyedeki max gsler 150 bin kmde

ya işte bmw gs serisinin alemeti farikası.
subaru cularda boxer boxer diye dolaşıyor biliyosun.

neyse yani demek istediğim , boxer ın net bir üstünlüğü olsa herkes bunu kullanırdı.

Honda daha elcik ısıtma koyamazken adamlar yolcu sırt dayama ve tutunma yerlerine ısıtma koyuyor. Japonların bi 150 senesi var daha :D

ya işte japon ustunluğu ile basedemeyen avrupalıların çıkış noktası bu oldu.

heryere ısıtma koymak, elcik plastğini mukemmel seviyeye getirmek, titanyum suslemeler koymak falan :d

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
ya işte bmw gs serisinin alemeti farikası.
subaru cularda boxer boxer diye dolaşıyor biliyosun.

neyse yani demek istediğim , boxer ın net bir üstünlüğü olsa herkes bunu kullanırdı.

ya işte japon ustunluğu ile basedemeyen avrupalıların çıkış noktası bu oldu.

heryere ısıtma koymak, elcik plastğini mukemmel seviyeye getirmek, titanyum suslemeler koymak falan :d
Zaten Ameriga da baş edemediği için atom bombası attı adamlara......

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar