Dostum İsmail in Bmw 1300 GS ile imtihanı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yakın arkadasım ismail in 2 gün önce " artık dayanacak gücüm kalmadı Burak " diyerek açtığı şikayet.

@Nikkfurie bu ne yaaa ? @ACT cidden 1300 gs alıp paranla rezil olma derim.

japon da artık alınmaz seviyede.

dukati desen korlasta ve aşırı nazlı aletler.
aprlilia guzzi muzzi saymıyorum bile..

ne alacak ya bu millet..

elinizde calışan sorunsuz alet varsa bence kıpraşmamak lazım.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
BMW bile bu şekildeyse biz ölelim.
Disiplin işini kanun yapmış marka kullanıcısını bu hallere düşürmüşse yazıtlar olsun.
Umarım hızlıca görür ve ilgilenirler.
Çok geçmiş olsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yakın arkadasım ismail in 2 gün önce " artık dayanacak gücüm kalmadı Burak " diyerek açtığı şikayet.

@Nikkfurie bu ne yaaa ? @ACT cidden 1300 gs alıp paranla rezil olma derim.

japon da artık alınmaz seviyede.

dukati desen korlasta ve aşırı nazlı aletler.
aprlilia guzzi muzzi saymıyorum bile..

ne alacak ya bu millet..

elinizde calışan sorunsuz alet varsa bence kıpraşmamak lazım.
Bu tam bir rezalet.
O kadar para verilmiş, aman sorun çıkmasın diye servislere de para vermeye razı ama sonuca bak.
Bu paraları verecek olanlar öyle bol bol gezmeye zamanı da çok yoktur işten güçten, haliyle bütün gezi planları mahfolmuş, bu parayla da telafi edilemeyecek bir rezalet. Yazın, adamın sezonu mahfolmuş.

Demek ki yeni model sıfır BMW alınmazmış, hele yeni çıkmış modeller hiç alınmazmış ben böyle anladım bu işten. Über alaman mühendisliği varken ürünlerin üretim ve piyasaya çıkarma aşamalarında mühendislerin değil de para sayıcı ve pazarlamacıların söz sahibi olması bu rezaletin büyük nedeni.

Adama ikame motor vermişler en azından , arızayıda kullanıcı hatası deyip sıyrılmamış işte olması gereken budur tabiki Bmw alacaksın 😉

20 yıllık motosikletin şaftını garantiden değişen marka değil Türkiye'de dünyada yok..

Hepsinde farklı sıkıntılar var , Mercedes de bile ne sorunlar yaşanıyor izliyoruz , taş gibi dediğimiz Toyota nın 1,5 lt 3 silindir motoru yatak sarıyor..

marka malının arkasında duruyorsa sıkıntı yoktur..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yoldayım tamamen okuyamadım, ancak süspansiyon arızası ise esa pompası değişecek. Kronik problem, rastgele 10 tanesini seç 2 tanesinde çıkar.

Motosikleti
Ns200 15"
Adama ikame motor vermişler en azından , arızayıda kullanıcı hatası deyip sıyrılmamış işte olması gereken budur tabiki Bmw alacaksın 😉

20 yıllık motosikletin şaftını garantiden değişen marka değil Türkiye'de dünyada yok..

Hepsinde farklı sıkıntılar var , Mercedes de bile ne sorunlar yaşanıyor izliyoruz , taş gibi dediğimiz Toyota nın 1,5 lt 3 silindir motoru yatak sarıyor..

marka malının arkasında duruyorsa sıkıntı yoktur..
Abi birde adamlar şikayetten 20 dakika sonra dönüş sağlamış, bence daha fazla söze gerek yok bu konuda.

Güncel Mercedes modellerinde buji sorunu var, patır patır yolda kalıyorlar. Artık büyük firmaların aynı donanımdaki araçları eşit seviyede dayanıklı. Biri diğerinden daha az problem açma durumu varsa oda opsiyon fakirliğindendir.

Dün akşam Nuri Uyanıkoğlu'nun bir videosunu izledim. Motosikletlerdeki arıza oranlarını ve firmaları analiz etmişler. En az arıza veren ilk 4 Japon'lardı.
1 Yamaha 2 ve 3 suzuki honda 4 kawasaki.

Avrupalılar ortalarda yer alıyorlardı. Buna Bmw de dahil. O sebeple japon almak aslında arıza olmaması açısından daha iyi.
İstatistikler de bunu gösteriyor. Ben şahsen bu videodan sonra avrupalılara mesafe duymaya başladım Hele ki bu başlığı görünce kafamdaki durum netleşti.
Üstüne 1300 gs in fiyatını da düşününce kesinlikle bmw düşünmem.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Zaten Bmw'yi fakir adam almaz. Cebinden 1 milyon üstü parayı zevk için çıkaran adam, onu düşünmez. Bmw bazı şeyleri fazla yapmaktan dolayı fazla bozulan bir marka. Hiçbir zaman kara düzen motoru olmadı ki arıza oranı düşük olsun. Hep oyuncağı bol motorlar yapıyor.

Bu arada İsmail senden hiç bahsetmemiş @Burak Kara, arkadaşına yolda kalınca yardıma gitmedin mi yoksa?

Dün akşam Nuri Uyanıkoğlu'nun bir videosunu izledim. Motosikletlerdeki arıza oranlarını ve firmaları analiz etmişler. En az arıza veren ilk 4 Japon'lardı.
1 Yamaha 2 ve 3 suzuki honda 4 kawasaki.

Avrupalılar ortalarda yer alıyorlardı. Buna Bmw de dahil. O sebeple japon almak aslında arıza olmaması açısından daha iyi.
İstatistikler de bunu gösteriyor. Ben şahsen bu videodan sonra avrupalılara mesafe duymaya başladım Hele ki bu başlığı görünce kafamdaki durum netleşti.
Üstüne 1300 gs in fiyatını da düşününce kesinlikle bmw düşünmem.
Tercihini yap hocam 🙂

Kalite suspansiyonlu , bol elektronikli , Brembo frenle donatılmış , nispeten daha güçlü , yolda sürerken , viraj dönerken daha fazla keyif veren Avrupalı mı ?

Yada basit veya daha az komponentli sorunsuz Japon mu ?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Senelerce bmw otomobil kullandım, bilmeyenin sanayiden çıkamıyorsundur dediği motorlar : n47–n54-n20-n18-b37
Bir tek n54ün hpp arızasını yaşadım. B37’nin krank kasnağı öterdi klima açıkken. Kullandığımız süre boyunca 5 ya da 6 kere keyfi değiştirdim ötmesin diye. Genel olarak arızalar birazda sürücü ile alakalıdır.
Dsg aracımda oldu herkes mekatronik değiştiriyorken ben hiç yaşamadım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tabi bu gs arızasından bahsetmiyorum. Baktım evet süspansiyonla alakalıymış.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Senelerce bmw otomobil kullandım, bilmeyenin sanayiden çıkamıyorsundur dediği motorlar : n47–n54-n20-n18-b37
Bir tek n54ün hpp arızasını yaşadım. B37’nin krank kasnağı öterdi klima açıkken. Kullandığımız süre boyunca 5 ya da 6 kere keyfi değiştirdim ötmesin diye. Genel olarak arızalar birazda sürücü ile alakalıdır.
Abi sen İstanbul'da değildin değil mi? Dsg ile İstanbul'da sorun yaşamamak gerçekten ya ustalık ya şans.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abi sen İstanbul'da değildin değil mi? Dsg ile İstanbul'da sorun yaşamamak gerçekten ya ustalık ya şans.
Sıkışık trafikte manuelde kullanmak gerekiyor çünkü kalkarken 2ye atıyor durunca tekrar 1e problem bu. Birde durunca boşa alıp el freni çekip sonra park’a alıyorsun. He bi de 2013e kadar olanların mekatronik tork dayanımı 230nm olmalı. Araçlar 200nm üretiyorlar zaten onlarda hata çıkması normal. Anlık peak’te sınıra geliyor (2011 2 adet 1.6tdi jetta vardı pazarlamacılarda, onlarda bile olmadı. Biri 140 biri 160 binde satıldı)

Sıkışık trafikte manuelde kullanmak gerekiyor çünkü kalkarken 2ye atıyor durunca tekrar 1e problem bu. Birde durunca boşa alıp el freni çekip sonra park’a alıyorsun. He bi de 2013e kadar olanların mekatronik tork dayanımı 230nm olmalı. Araçlar 200nm üretiyorlar zaten onlarda hata çıkması normal. Anlık peak’te sınıra geliyor (2011 2 adet 1.6tdi jetta vardı pazarlamacılarda, onlarda bile olmadı. Biri 140 biri 160 binde satıldı)
Bende 300 bin km dsg kullandım. Polo . Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Tercihini yap hocam 🙂

Kalite suspansiyonlu , bol elektronikli , Brembo frenle donatılmış , nispeten daha güçlü , yolda sürerken , viraj dönerken daha fazla keyif veren Avrupalı mı ?

Yada basit veya daha az komponentli sorunsuz Japon mu ?
Sanırım daha az komponentli Nissin frenli basit yapıyı tercih edeceğim.

Motosikleti
Ns200 15"
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tabi bu gs arızasından bahsetmiyorum. Baktım evet süspansiyonla alakalıymış.
N47 kadar güzel motor sayılıdır, 5.5-6 litre tüketim ile 184 beygir koşturmak çok güzel bir his.

Tek dikkat konusu yağ pompası ve yatakların zincir bakımında değiştirilmesi, onun haricinde dikkat edilecek bir konusu yok.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sıkışık trafikte tork konvertörlü otomatik gibisi yok vallahi. Çok duracak gibiysem N'ye alıyorum.

Konuyla ilgili; nerede çokluk orada b.kluk. Çok fazla özellik ve sistem olunca arıza sorun ihtimali de o kadar artıyor. Lazım gelen kadar özellikli modeller almak lazım. (İkinci el değeri düşer ama binici adam alsın bunları yani...)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim burada rezalet gördüğüm şey bu model yeni çıktı, sorunları da satılıp yollarda çoğalmaya başlayınca ortaya çıktı, eh bu da normaldir, bu kadar para verilen premium bir markanın bu sorunlara daha özen göstermesi gerekir, 2 milyona yakın para harcamış adamı küstürmemek uğraştırmamak lazım, o adam parasında da değildir, parasını vereyim servis düzeltsin kafasındadır ama parasıyla yaptıracak servis de bulamıyormuş o rezalet olan kısmı. Yani bilinen arızaymış 10 taneden 2 tanesinde çıkıyormuş o zaman koskoca marka bütün servislerine o konuda eğitimi acilen verecek yedek parça da bulunduracak. Adamın tatil planlarının bozulması bence motora ödenen paradan daha büyük zarardır, bu paraların konuşulduğu premium markaların alıcıları için zaman paradan daha kıymetlidir, hele tatile ayrılan zamanda sorun çıkmasını parasal karşılığı da yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar