Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Motosikleti
cbf 150
hep bmw ye bok atarım ama servis satış falan10 numara. Ben size şöyle anlatim 2000 lerin başında land cruiser aldım. aracı japon kardeşler sağlam yapmamış olsaydı eğer hayatım kararırdı. Ustalar cam otomatiğini bile tamir edememişti bırak motoru. Fakat x5 bmw falan alsaydım adamlar tamir ederdi en cins sorunu bile. Ama parasınıda alırdı. Yurtdışındada japon servisleri ön planda bu nasıl iş anlamadım

Z-MOTO Kawasaki Habaş'a mı aitti Tommy yukarda yazınca farkettim , Sym Motoran da Habaş'ın , İzmir'de ki merkezde servisler sorumlusu İlke Bey var ilgili bir kişidir benim sorunumu çözmüştü bir telefonuyla , belki Kawasaki içinde yardımcı olabilir Motoran no 02322700500

Motosikleti
Ns200 15"
hep bmw ye bok atarım ama servis satış falan10 numara. Ben size şöyle anlatim 2000 lerin başında land cruiser aldım. aracı japon kardeşler sağlam yapmamış olsaydı eğer hayatım kararırdı. Ustalar cam otomatiğini bile tamir edememişti bırak motoru. Fakat x5 bmw falan alsaydım adamlar tamir ederdi en cins sorunu bile. Ama parasınıda alırdı. Yurtdışındada japon servisleri ön planda bu nasıl iş anlamadım
Yetkili servisi bilmem ama Bmw için Maslak'ta Askar Veysel usta varken her türlü Bmw'ye gönül rahatlığı ile binilir.

F54

uğraşmak istemiyorum diye birşeymi var ya? Bu bir İŞLETME temel görevi servis sağlamak. Bana bunu yapsalar avukatımla giderim ellerinden lisanlarını bile aldırırım.
aga ben iyibir ustayım işimde ben istemediğim hiçbir işi elime almıyorum gelsin abi belediye ticaret bakanlığı içişleri bakanlığı başbakan gelsin bu işi yapmayacağım dediğim zaman kim yaptırabilir ki avukat kim dükkanımdan içeriye adım bile atamaz kafasına yer keser i 🤣
al herşeyi iptal et iş çözülür mü sanıyorsun hayır
bu işi yapmak isteyen birini bulup parasını verecek yaptıracaksın yapmak istemeyeninde mekanına bir daha uğramayacaksın ustaları para ile terbiye edeceksin yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motorun Kawasaki olduğu için sorun yaşamıyorsun aslında. Modeli ne olursa olsun, seninkinin yaşında bir motorla her markada benzer sorunları yaşarsın Türkiye de. Parçayı kendin temin edeceksin, tamiri kendin yapamıyorsan iyi bir usta bulacaksın. Çözüm bu.
benim arkadaşımda 2006 model honda xl 650 var 140k da hiç böyle sorunlar yaşamıyor
ben gördüm ki başın ağrımasın istiyorsan honda suzuki yamaha alacaksın sıralama bu bunları aldın he bitti mi hayır iyi bakacaksın ite köpeğe muhtaç olmayacaksın teker döner
it ürür kervan yürür honda dan şaşmayacaksın

Çırak lazım mı?
😊🤝

benim arkadaşımda 2006 model honda xl 650 var 140k da hiç böyle sorunlar yaşamıyor
ben gördüm ki başın ağrımasın istiyorsan honda suzuki yamaha alacaksın sıralama bu bunları aldın he bitti mi hayır iyi bakacaksın ite köpeğe muhtaç olmayacaksın teker döner
it ürür kervan yürür honda dan şaşmayacaksın
XL650 lerde de şanzıman ağlama problemi kroniktir 😁
senkron ayarı subap ayarı gibi periyodik kontrol edilmesi gereken bir şey , tek silindir hariç her motorda yapılması gerekiyor..

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Nihayet bu akşam sosyal medya üzerinden her post altlarına yazdığım mesaja dönüş oldu. Şirketin web site linkini verip ilgili departmanlara mail atmam rica edildi, ben de zaten 2 gün önce mail attığımı ama kimsenin zerre sallamadığını anlattım. Böyle büyük bir markanın bu ülkede böyle amatörce temsil edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. Sorunumu çözdürmek için Z-Moto'nun yani Habaş Holding'in sahibi Mehmet B.'ye kadar çıkacağımı, sorunumu çözse çözse onun çözeceğini söyledim. Onlar da İnsta Dm üzerinden "mail attığınızı, yaşadığınız sorunları ve görüşleri biz de yarın mesai saatleri içinde ileteceğiz" dediler. Hep hikaye, hep kolpa.

Güncelleme: L. Koçak adlı müdürlerinin konudan haberdar olduğunu söyleyip bana irtibat numarası verildi. Yarın sakin kafayla bir arayayım, tanışayım, bakalım ne diyecek?
Sana kışın gel diyen kişinin ismini alsaydın keşke..
Eminim sahibinin de haberi yoktur.. İyi tanırım... 4 eleman var.. Hangisi ?..
Eminim sadece sana da söylememiştir bu sözü...
Ah ah ... İsim olsaydı..

😊🤝

senkron ayarı subap ayarı gibi periyodik kontrol edilmesi gereken bir şey , tek silindir hariç her motorda yapılması gerekiyor..
transalp V motor olduğu için senkronu çok kaçmıyor... Genelde kavasakinin 500 ve 650 nin sıralı çift silindirlerinde yaşanıyor bu senkron kaçıklığı..

Tommycan bir de ilk sorduğum soruda senkron ayarı istediğini kim söyledi ?.. Ya da nasıl anladın ?..

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tommycan bir de ilk sorduğum soruda senkron ayarı istediğini kim söyledi ?.. Ya da nasıl anladın ?..
Teknik bilgisine güvendiğim Nikkfurie'den aldım bilgiyi. Sorun senkron ayarında çıkmasa bile bu motora daha önce hiç yapılmadı, herşey normal bile olsa yine de bir kontrol ettirmem gerekiyor.

Z-MOTO Kawasaki Habaş'a mı aitti Tommy yukarda yazınca farkettim , Sym Motoran da Habaş'ın , İzmir'de ki merkezde servisler sorumlusu İlke Bey var ilgili bir kişidir benim sorunumu çözmüştü bir telefonuyla , belki Kawasaki içinde yardımcı olabilir Motoran no 02322700500
Habaş'ın sahibinin firması ama grup şirketlerine bağlı değil.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Sana kışın gel diyen kişinin ismini alsaydın keşke.. Eminim sahibinin de haberi yoktur.. İyi tanırım... 4 eleman var.. Hangisi ?... Eminim sadece sana da söylememiştir bu sözü... Ah ah ... İsim olsaydı...

Haftasonu fırsat olursa Mustafa Abiye uğradığımda soracağım... Gerçekten kabul edilebilir değil...

F54

😊🤝

arka silindirden terleme dışında hiçbirşey duymadım
birde onlarda şanzumandan çıkıp vites koluna giden mil dişli sıyırıyor o mil değişmesi içinde motor yarılacak diyorlar
yani vites mili ön dişliyi tutan yer çok önemli ön dişliye çok dikkat etmek lazım

Motosikleti
Ns200 15"
Böyle bir ekip tamir dükkanı açarsa 1 aya kalmaz batar. Ama işsizlikten değil, gelenden gidenden iş yapmaz. Bütün gün muhabbet. Zaten gelenlerden para da almaz. Bizden olsun deyip kepengi kapatır.
😄
Hazır orasını yapmışken burasıda olsun dersek çok fatura çıkartır sonrada adımız pahalıcıya çıkar ve batarız. :D

birde onlarda şanzumandan çıkıp vites koluna giden mil dişli sıyırıyor o mil değişmesi içinde motor yarılacak diyorlar
yani vites mili ön dişliyi tutan yer çok önemli ön dişliye çok dikkat etmek lazım
Her motorda yolunda gitmeyen birşeyler oluyor demek istedim ama senkron ayarı , subap ayarı belirli periyotlarla yapılması gereken şeyler..

Motosikleti
Ns200 15"
Aslında blok komple sökülmeden vites mili değişebilir diye düşünüyorum, zaten uzunca bir mil. Debriyajın arkasında vites topuna bağlı bir parça çekildiği zaman geliyor.

Ben çırağim. Günlük yevmiye alırım. Geriye kalanı siz düşünün.
Her gelen geçene supap ayarı ve motor yaparsak 1 sene içinde bütün ekibe GSA 1300 çekebiliriz. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar