Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Konu madem yapay zekaya kadar gelmiş. Yegane tavsiyem bu işler için cursor programını kullanın. Prompt'u vermeden önce chatgpt'ye "Bu promtu prompt engineer gibi oluştur" diyin ve istediklerinizi yazın. Verdiği promptu cursora verin. Kullanacağınız program dosya allah ne verdiyse kendisi yazıp bilgisayarınıza kaydediyor. Bağlantının sağlamlık kontrolüne kadar gerçekleştirecektir. 150 seferlik ücretsiz pro kullanımı var kullanımınız biterse başka maille girip devam edin. Kodların o cihazlar ile çalışıp çalışmayacağını hangi yazılım dili kullanılması gerektiğine falan bu arkadaş yapacaktır zaten. Yine gerekli program kütüphane ne kurulacaksa size adım adım anlatıyor.

Tabi bu konu nezdinde arkadaşların da dediği gibi basınç sensörleri ne kadar sağlam, kodun gösterdiği değer ne kadar doğru olacak gibi sorulara karşılık olarak doğru çalıştığına emin olduğunuz bir cihaz, test aşaması olması gerekiyor. Bu bağlamda bu kadar kod alet edavat ıvır zıvırla uğraşana kadar fortumlarla çalışmak daha kolay

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben hiç kodlama bilmeyenler için Chatgpt örneği verdim. Yapay zekaya bana balık verme balık tutmayı öğret dersen ona da tamam der. Artık kim nasıl istiyorsa öyle kullansın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Temel Görev:​

Bir kod bloğunu belirli sayıda tekrar çalıştırır.

📦 Yapısı:​

cpp
CopyEdit
for (int i = 0; i < 10; i++) {
// Bu blok 10 kere çalışır: i = 0, 1, ..., 9
}

Bölümleri:​

cpp
CopyEdit
for (başlatma; koşul; artırma) {
// döngü gövdesi
}

KısımAçıklama
int i = 0Sayacı başlatır (başlangıç değeri)
i < 10Koşul: Bu sağlandığı sürece döngü devam eder
i++Döngü sonunda sayacı artırır (i = i + 1)

🔁 Örnek Kullanımlar:​

1. LED'leri sırayla yakma:​

cpp
CopyEdit
for (int i = 2; i < 6; i++) {
digitalWrite(i, HIGH); // LED'i yak
delay(500);
digitalWrite(i, LOW); // LED'i söndür
}

2. Sensörlerden veri okuma:​

cpp
CopyEdit
int sensorPins[4] = {A0, A1, A2, A3};
for (int i = 0; i < 4; i++) {
int value = analogRead(sensorPins);
Serial.println(value);
}

3. Dizi (Array) üzerinden geçmek:

cpp
CopyEdit
int sayilar[] = {10, 20, 30, 40, 50};
for (int i = 0; i < 5; i++) {
Serial.println(sayilar);
}

✅ Ne Zaman Kullanılır?

• Belirli sayıda işlem yapılacaksa
  • Diziler üzerinde işlem yapılacaksa
  • Tekrarlı işlemler (örneğin sensör oku, LED kontrol et)

🎯 İpucu:

• i genellikle index (sıra numarası) anlamına gelir.
  • i++, i += 1, veya i = i + 1 aynı işlemi yapar.
  • for döngüsü yerine bazı durumlarda while veya do...while da kullanılabilir — ama for, sayma temelli döngüler için en uygun olanıdır.
İlahi @sodurlu88 bana C / C++ for loop öğretmeye çalışmana ne desem bilemedim? :D

Kod:
  Serial.println(sayilar[i]);
}

Kodun doğrusu yukarıdaki gibi oluyor. (İletilen mesajlarda böyle görünmüyor...)

Bu arada ben sorunu anladım: Sorun forumun BBCode yorumlayan kısmıymış. Yani aslında ChatGPT'den alınan kod doğru ama buraya yapıştırınca o kısmı bozuyormuş. Tüm konu buymuş...

Motosikleti
1190 ADV
İlahi @sodurlu88 bana C / C++ for loop öğretmeye çalışmana ne desem bilemedim? :D

Kod:
  Serial.println(sayilar[i]);
}

Kodun doğrusu yukarıdaki gibi oluyor. (İletilen mesajlarda böyle görünmüyor...)

Bu arada ben sorunu anladım: Sorun forumun BBCode yorumlayan kısmıymış. Yani aslında ChatGPT'den alınan kod doğru ama buraya yapıştırınca o kısmı bozuyormuş. Tüm konu buymuş...

Sana birşey öğretmeye çalıştığım yok, sorduğun soruya chatgpt ne cevap verdi onu yazdım :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu arada muhabbeti asıl konuya döndürmek için; çeşitli mecralardan yaptığın sorgulamalara en azından bir cevap alabildin mi @tommygun? Yoksa herkes halen kafasını kuma gömmüş devekuşu misali mi davranıyor?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada muhabbeti asıl konuya döndürmek için; çeşitli mecralardan yaptığın sorgulamalara en azından bir cevap alabildin mi @tommygun? Yoksa herkes halen kafasını kuma gömmüş devekuşu misali mi davranıyor?
Ne e-postama cevap var, ne de sosyal medya üzerinden yazdıklarıma. Kafalarını kuma gömmüşler. Bu kafa yapısıyla bu marka büyüyemez.

Motosikleti
cbf 150
tommy amma olay ettin ya kırk yıllık kawasaki getir şunu yapalım. sen kitabı indirdinmi

Motosikleti
1190 ADV
Mevzu senkron ayarı gibi tirrek bir işlem değil, yapılır elbet ama canımı sıkan konu yetkili servislerin şımarıklığı. Sanki rica minnet, bedava işlem istiyoruz.

Motorun Kawasaki olduğu için sorun yaşamıyorsun aslında. Modeli ne olursa olsun, seninkinin yaşında bir motorla her markada benzer sorunları yaşarsın Türkiye de. Parçayı kendin temin edeceksin, tamiri kendin yapamıyorsan iyi bir usta bulacaksın. Çözüm bu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorun Kawasaki olduğu için sorun yaşamıyorsun aslında. Modeli ne olursa olsun, seninkinin yaşında bir motorla her markada benzer sorunları yaşarsın Türkiye de. Parçayı kendin temin edeceksin, tamiri kendin yapamıyorsan iyi bir usta bulacaksın. Çözüm bu.
Şansıma İstanbul'da iyi bir ustam var, her işimi ona yaptırıyorum ama onun da zayıf olduğu alanlar var, bu cihazın da onda olmaması başıma problem açtı. Gerçi bana yaptıracak yer buldu ama bu aralar İst'da pek işim yok, bir de bu işlem için git gel 5000 TL sadece yola vermeyeyim.

Motosikleti
cbf 150
Mevzu senkron ayarı gibi tirrek bir işlem değil, yapılır elbet ama canımı sıkan konu yetkili servislerin şımarıklığı. Sanki rica minnet, bedava işlem istiyoruz.
muhauahuaha Tommy hayatında sanki ilkkez servise gidiyorsun Türkiyede hahaha. ilahi sürahi. Ben bildim bileli böyleler 80 lerde 90 larda ne motorlar satıldı bir bilsen Türkiyede. Şimdi kaçı yürüyor? Hep bu mal servisler yüzünden bir tane yürüyen motor kalmadı. Geçen ingilteredeydim ulan herkesde klasik motor var.

Neden Türkiyede millet her sene motor dğeişiyor sanıyorsun Tommy hoş bliliyorsunda neyse. Bunların alayı ilkokul mezunu yada kuryeden servise geçenler. Ne anlarlar modern motorlardan. Az kaldı elektirikliler çıktıgında görücem yiyicek yemek bulamıcaklar. O motor baist hem hertürlü hallederiz. Bir daha motor alıcaksanda harley yada bmw var servisle ugraşmak istemiyrosan. diğerlerinin topunu toplasan bir tane bmw servisi çıkartamazlar. Benim garajım oldugundan Suzuki aldım bana komaz elektornik içinde adamlarım var.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
muhauahuaha Tommy hayatında sanki ilkkez servise gidiyorsun Türkiyede hahaha. ilahi sürahi. Ben bildim bileli böyleler 80 lerde 90 larda ne motorlar satıldı bir bilsen Türkiyede. Şimdi kaçı yürüyor? Hep bu mal servisler yüzünden bir tane yürüyen motor kalmadı. Geçen ingilteredeydim ulan herkesde klasik motor var.

Neden Türkiyede millet her sene motor dğeişiyor sanıyorsun Tommy hoş bliliyorsunda neyse. Bunların alayı ilkokul mezunu yada kuryeden servise geçenler. Ne anlarlar modern motorlardan. Az kaldı elektirikliler çıktıgında görücem yiyicek yemek bulamıcaklar. O motor baist hem hertürlü hallederiz. Bir daha motor alıcaksanda harley yada bmw var servisle ugraşmak istemiyrosan. diğerlerinin topunu toplasan bir tane bmw servisi çıkartamazlar. Benim garajım oldugundan Suzuki aldım bana komaz elektornik içinde adamlarım var.
Gözünü sevdiğim İstanbul'da her işimi yaptırıyorum da İzmir'de 1 sene geçmesine rağmen hala deplasmandayım. Burada hala kim işime yarar kim yaramaz, hangi ustaya gideyim gibi konularda zayıfım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nihayet bu akşam sosyal medya üzerinden her post altlarına yazdığım mesaja dönüş oldu. Şirketin web site linkini verip ilgili departmanlara mail atmam rica edildi, ben de zaten 2 gün önce mail attığımı ama kimsenin zerre sallamadığını anlattım. Böyle büyük bir markanın bu ülkede böyle amatörce temsil edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. Sorunumu çözdürmek için Z-Moto'nun yani Habaş Holding'in sahibi Mehmet B.'ye kadar çıkacağımı, sorunumu çözse çözse onun çözeceğini söyledim. Onlar da İnsta Dm üzerinden "mail attığınızı, yaşadığınız sorunları ve görüşleri biz de yarın mesai saatleri içinde ileteceğiz" dediler. Hep hikaye, hep kolpa.

Güncelleme: L. Koçak adlı müdürlerinin konudan haberdar olduğunu söyleyip bana irtibat numarası verildi. Yarın sakin kafayla bir arayayım, tanışayım, bakalım ne diyecek?

Son düzenleme:
Motosikleti
XV250 - FZ6
İzmir'e 2 saat uzaklıkta Gömeç'te karayolunun üstünde İzmir'den gelirken sağ tarafınta Moto Bulut diye bir yer var. Oraya gidilebilir. Ustası iyiymiş diye duydum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir'e 2 saat uzaklıkta Gömeç'te karayolunun üstünde İzmir'den gelirken sağ tarafta Bulut Motor diye bir yer var. Oraya gidilebilir. Ustası iyiymiş diye duydum.
Dostum hepsi iyi de sıkıntı olan şey kimsenin randevu vermemesi, uğraşmak istememesi, hadi Motomania Gökhan'ı anlarım ama yetkili servisin bence öyle bir lüksü yok. Hele bana "kışın gel" diyen topa ne yapacağıma hala karar veremedim.

Motosikleti
cbf 150
uğraşmak istemiyorum diye birşeymi var ya? Bu bir İŞLETME temel görevi servis sağlamak. Bana bunu yapsalar avukatımla giderim ellerinden lisanlarını bile aldırırım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
uğraşmak istemiyorum diye birşeymi var ya? Bu bir İŞLETME temel görevi servis sağlamak. Bana bunu yapsalar avukatımla giderim ellerinden lisanlarını bile aldırırım.
Ben de oraya kadar gideceğim. Hakkımı öyle bir arayacağım ki "Keşke zaman makinesi olsa da bu şerefsiz tommygun'ın 2019'da o Er6F'i almasına engel olsaydık" diyecekler.

Motosikleti
Ns200 15"
Abi senin gibi Kawasaki'nin satışlarının artmasına sebep olan birine böyle yamuk yapılması hoş olmamış, alt tarafı iki tane kelebeğin eşitlenmesi. Bu kadar hımbıl bu kadar tembel olmamalı servisler.

Memleket ne acayip bir yer, paramız ile iş yaptıracak adam bulamıyoruz. :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben hiç kodlama bilmeyenler için Chatgpt örneği verdim. Yapay zekaya bana balık verme balık tutmayı öğret dersen ona da tamam der. Artık kim nasıl istiyorsa öyle kullansın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Temel Görev:​

Bir kod bloğunu belirli sayıda tekrar çalıştırır.

📦 Yapısı:​

cpp
CopyEdit
for (int i = 0; i < 10; i++) {
// Bu blok 10 kere çalışır: i = 0, 1, ..., 9
}

Bölümleri:​

cpp
CopyEdit
for (başlatma; koşul; artırma) {
// döngü gövdesi
}

KısımAçıklama
int i = 0Sayacı başlatır (başlangıç değeri)
i < 10Koşul: Bu sağlandığı sürece döngü devam eder
i++Döngü sonunda sayacı artırır (i = i + 1)

🔁 Örnek Kullanımlar:​

1. LED'leri sırayla yakma:​

cpp
CopyEdit
for (int i = 2; i < 6; i++) {
digitalWrite(i, HIGH); // LED'i yak
delay(500);
digitalWrite(i, LOW); // LED'i söndür
}

2. Sensörlerden veri okuma:​

cpp
CopyEdit
int sensorPins[4] = {A0, A1, A2, A3};
for (int i = 0; i < 4; i++) {
int value = analogRead(sensorPins);
Serial.println(value);
}

3. Dizi (Array) üzerinden geçmek:

cpp
CopyEdit
Serial.println(sayilar);
}

✅ Ne Zaman Kullanılır?

• Belirli sayıda işlem yapılacaksa
  • Diziler üzerinde işlem yapılacaksa
  • Tekrarlı işlemler (örneğin sensör oku, LED kontrol et)

🎯 İpucu:

• i genellikle index (sıra numarası) anlamına gelir.
  • i++, i += 1, veya i = i + 1 aynı işlemi yapar.
  • for döngüsü yerine bazı durumlarda while veya do...while da kullanılabilir — ama for, sayma temelli döngüler için en uygun olanıdır.
daha finallerim yeni bitti biraz daha i++ görürsem kusucam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar