Cub motor viteste iken geri gitmiyor ve aynı dırumda ses geliyor

Motosikleti
Rks sniper pro
Rks sniper pro viteste iken geri gitmiyor ve aynı anda hışırtı sesi gibi birşey geliyor sizce ne olabilir birkaç hafta öncede aynısı olmuştu.

Motosikleti
Yamaha MT-25
baskı balatada sıkıntı olabilir hocam boşta debriyaj iyi ayıramıyor olabilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Sağda bir somun ve düz başlı bir civata olacak, kontrasını gevşetin ve ardından o düz başlı civatayı saat yönünün tersine tatlı sıkı olacak kadar çevirin ardından kontra somununu sıkın kavrama ayarınız tamamlanacak ve yüksek ihtimalle probleminiz çözülecek.

Sağda bir somun ve düz başlı bir civata olacak, kontrasını gevşetin ve ardından o düz başlı civatayı saat yönünün tersine tatlı sıkı olacak kadar çevirin ardından kontra somununu sıkın kavrama ayarınız tamamlanacak ve yüksek ihtimalle probleminiz çözülecek.
Cupların bazılarında sukuturdaki gibi varyatör var bazı modellerde göremedim ama debriyaj tasının içindeki yaylı mekanizma gazı çevirip devir yükselirken varyatör gibi çalışıyor galiba Motosever..

Motosikleti
Ns200 15"
Cupların bazılarında sukuturdaki gibi varyatör var bazı modellerde göremedim ama debriyaj tasının içindeki yaylı mekanizma gazı çevirip devir yükselirken varyatör gibi çalışıyor galiba Motosever..
Zamanında bir arkadaşımda konu sahibinin aynı motosikleti vardı, vites geçişleri ile alakalı bir problemi vardı bahsettiğim kavrama ayarını yaptıktan sonra düzelmişti. Cup viteslerini oldum olasıya sevemedim bu yüzdende araştırmadım. :D

Şimdi biraz araştırdım :D bahsettiğin gibi abi merkez kaç kuvvetinden yararlanıyor ve biz vites atacağımız zaman mekanizma balataları ayırıyor ve geçiş sağlıyor. Yüksek ihtimalle konu sahibinin arızasıda bundan öte olmaması gerek, sürekli kavrama varki geri iterken zorlanıyor ve kavrıyor. Sertleşene kadar kavrama saat yönünün tersine döndürüldüğünde yüksek ihtimalle o mekanizmayı sıkıyor ve vitese atıldığında veya boştayken kavrama yapmıyor.

Bir ihtimalde motor karbüratörlü ise rölantisi fazla yüksek. :)

Buna benzer yöntem ile salıncaklı direksiyonlarda ayarlanıyor ama çok farklı konu. :D

Son düzenleme:
Zamanında bir arkadaşımda konu sahibinin aynı motosikleti vardı, vites geçişleri ile alakalı bir problemi vardı bahsettiğim kavrama ayarını yaptıktan sonra düzelmişti. Cup viteslerini oldum olasıya sevemedim bu yüzdende araştırmadım. :D

Şimdi biraz araştırdım :D bahsettiğin gibi abi merkez kaç kuvvetinden yararlanıyor ve biz vites atacağımız zaman mekanizma balataları ayırıyor ve geçiş sağlıyor. Yüksek ihtimalle konu sahibinin arızasıda bundan öte olmaması gerek, sürekli kavrama varki geri iterken zorlanıyor ve kavrıyor. Sertleşene kadar kavrama saat yönünün tersine döndürüldüğünde yüksek ihtimalle o mekanizmayı sıkıyor ve vitese atıldığında veya boştayken kavrama yapmıyor.

Buna benzer yöntem ile salıncaklı direksiyonlarda ayarlanıyor ama çok farklı konu. :D
Bende benzer şeyler düşünüyordum ki rolanti devrini okuyana kadar. Nerden aklına geldi rolanti devri. Alem adamsın

rolanti devri....
Rölanti yüksekse varyatör açılır tekeri hafif hafif çevirmeye başlar bu da geri gitmesini engelleyebilir..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bahsettiğin debriyaj ayarı vitese atma anında rahatlama sağlıyor yani kalkışta hareketi ileten varyatör..

Hondaydı galiba bunu icad eden , insanların tek elinde eşya taşırken diger eliyle motoru sürebilmesini istemiş ,
Bende hiç kullanmadım cup , 4 den boşa atabilmek aa iyiymiş dedirtiyor 😃

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Bahsettiğin debriyaj ayarı vitese atma anında rahatlama sağlıyor yani kalkışta hareketi ileten varyatör..

Hondaydı galiba bunu icad eden , insanların tek elinde eşya taşırken diger eliyle motoru sürebilmesini istemiş ,
Bende hiç kullanmadım cup , 4 den boşa atabilmek aa iyiymiş dedirtiyor 😃
Üstün körü bakmıştım, acayip bir sistemi olduğu kesin ama bir o kadarda basit olduğuda kesin. :D

Abi ne yalan söyleyim hayatımda kullandığım ve en garipsediğim motosiklet türüdür, vites düşürürken aragaz vermek gerek yoksa vuruyor alışamazsanda garip garip tepkiler veriyor. Arkadaşım almıştı Kocaeli'den Bursa'ya getirmişdim getirene kadar akla bin karayı seçtim, o döner olan şanzımanı kafayı yedirtecekti neredeyse. Normal şanzımana alıştığımız gibi değil 1-2-3-4 hepsi aşağı indirirken yukarı çekiliyor, yanlış vitese atmamak için verdiğim uğraş çok kötüydü. :D

Kullandığım 9.000 kilometre civarında Yamaha Crypton'du gidişi falan hacmine göre çok çok güzel gelmişti ve yakıt konusunda gerçekten çok cimriydi, ama o dönel şanzıman beni patates etmişti. :)

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
CUB motorların debriyaj scooter gibi ama vites atarken ayrılabilmesi için ikinci bir debriyajla birleştirilmiş. Motor hareket etmiyorken ve sizinki gibi geri gitmeye çalışırken merkezkaç sistemli debriyajın ayrılıyor olması lazım.

Motor durduğu yerde kendini ilerletmeye çalışıyor mu? Kalkarken titreme yapıyor mu? Belki yaylardan biri kırılmış olabilir.

Motosikleti
Rks sniper pro
Şuanlık bayadır yapmıyor galiba kendi kendine düzeldi cevaplarınız için sağolun 👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar