Motor seçmeye yardım

Hangi motor

• R1300RT

Oy: 2 6.1%
  • R1300GS Adv

Oy: 16 48.5%
  • K1600GT

Oy: 15 45.5%

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Motosikleti
1190 ADV
Türkiye'nin yol şartlarını düşününce ADV tarzı en mantıklısı. Ama BMW'de takılı kalma derim, Ducati - KTM gibi seçenekleri de değerlendir. Sıfır motosiklet alıp 1 sene sonra satan biri için de ikinci el piyasası çok kafaya takılacak birşey değil. 3 aşağı fiyat yazdın mı 1 saat içinde satılır.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Türkiye'nin yol şartlarını düşününce ADV tarzı en mantıklısı. Ama BMW'de takılı kalma derim, Ducati - KTM gibi seçenekleri de değerlendir. Sıfır motosiklet alıp 1 sene sonra satan biri için de ikinci el piyasası çok kafaya takılacak birşey değil. 3 aşağı fiyat yazdın mı 1 saat içinde satılır.
GS'e ilan verdikten 2 saat sonra anlaştım satış için :) Bu olay başka markada pek mümkün değil :) Konfor açısından Bmw'den memnunum birde.

Ducati belki ama KTM almam.
KTM geçen sene GS'i almadan önce alacaktım. KTM fiyatları bi ara dibe çakıldı, sıfır 12 taksit veriyorlardı falan "Son motoru ortak istedi ona açtık yha kbakma kanka" dediler, ortak hiç sahip olmadı 3 kuruş fazla diye başkasına sattılar. Şu an yarı parasına veriyoruz dese buradaki bayiden alışveriş yapmam. Serviste aynı kişilerin elinde. O yüzden liste dışı benim için.

Motosikleti
1190 ADV
GS'e ilan verdikten 2 saat sonra anlaştım satış için :) Bu olay başka markada pek mümkün değil :) Konfor açısından Bmw'den memnunum birde.

Ducati belki ama KTM almam.
KTM geçen sene GS'i almadan önce alacaktım. KTM fiyatları bi ara dibe çakıldı, sıfır 12 taksit veriyorlardı falan "Son motoru ortak istedi ona açtık yha kbakma kanka" dediler, ortak hiç sahip olmadı 3 kuruş fazla diye başkasına sattılar. Şu an yarı parasına veriyoruz dese buradaki bayiden alışveriş yapmam. Serviste aynı kişilerin elinde. O yüzden liste dışı benim için.
Türkiye'ki bayilerin servislerin hepsi benim gözümde aynı. Al birini vur ötekine düzeyindeler. Borusandan da şikayet eden yüzlerce insan bulabilirsin.

İmkanın varken farklı marka motosikletlere binmeye bak. Benim büyük markalardan deneyimlemediğim Ducati - MVAgusta ve Motoguzzi kaldı. Hepsinin kendine has güzellikleri var. Şuanki motorum KTM, sürerken en çok zevk aldığım motosikletlerden biri.

İkinci el satış konusunda da, en zor sattığım motorlar piyasası çok hızlı olduğu söylenen motorlar oldu. Doğru fiyat politikası ile satılmayacak birşey yok. Maddi durumun yerinde ki her sene motosiklet değiştirebiliyorsun. Senin için 3ün 5in önemi çok da önemi yoktur bence. Hayat o kadar uzun değil :)

Başka şehirde de KTM satılıyordur? =)

R1300RS'e detaylı bakmadım ama 1250'den sevdiğim için RS olsa ona yürürdüm. ADV de K da bana pek hitap etmediği için yorum yapamadım.
Faydalı bir yorum olmayacak ama, bu sınıfta bir şey baksam Multistrada bakardım gibime geliyor. V4'ü şehir içerisinde denemek lazım, Tuono V4'ün yaptığını yapmıyorsa yürünebilir - şehir içi konusu varsa tabi. Yoksa başka konu da kalmıyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Başka şehirde de KTM satılıyordur? =)

R1300RS'e detaylı bakmadım ama 1250'den sevdiğim için RS olsa ona yürürdüm. ADV de K da bana pek hitap etmediği için yorum yapamadım.
Faydalı bir yorum olmayacak ama, bu sınıfta bir şey baksam Multistrada bakardım gibime geliyor. V4'ü şehir içerisinde denemek lazım, Tuono V4'ün yaptığını yapmıyorsa yürünebilir - şehir içi konusu varsa tabi. Yoksa başka konu da kalmıyor.
Serviste aynı kişilerin elinde. O yüzden liste dışı benim için.
Bu sebepten. Periyodik bakıma başka şehirde girme mevzusu saçma geliyor. Başka servis açılırsa tekrar listeye girer o zaman düşünürüm.

Üstelik Bmw'nin servisinden memnunum demek yetmez, aşırı derecede memnunum. Bayram öncesi 20.000'de bir yapılan ağır bakıma soktum, diferansiyel yağı değişti, bujiler değişti subap ayarları yapıldı şimler değişti, "Sesini beğenmedim 1300'ler gibi şıkırtılı çalışmaya başlamış subap sesi var gibi tekrar bakar mısınız? Bayramdan sonra alırım" dedim, arife günü uğraşıp bayramda motorsuz kalmayayım diye bitirdiler. Bir bak bayramdan sonra tekrar gel içine sinmezse bi daha yaparız diye teslim edip gönderdiler. Bayramdan sonra ilgilenen arkadaş aradı "abi bi gel bi daha bakalım" dedi gittim gaz kelebeğini de temizlememişler onu da temizlettim dedi.

Türkiye'de bu kadar hassas hizmet verecek başka servis yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

He birde şehir içi kullanmıyorum, beverly 400'üm var.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bu sebepten. Periyodik bakıma başka şehirde girme mevzusu saçma geliyor. Başka servis açılırsa tekrar listeye girer o zaman düşünürüm.

Üstelik Bmw'nin servisinden memnunum demek yetmez, aşırı derecede memnunum. Bayram öncesi 20.000'de bir yapılan ağır bakıma soktum, diferansiyel yağı değişti, bujiler değişti subap ayarları yapıldı şimler değişti, "Sesini beğenmedim 1300'ler gibi şıkırtılı çalışmaya başlamış subap sesi var gibi tekrar bakar mısınız? Bayramdan sonra alırım" dedim, arife günü uğraşıp bayramda motorsuz kalmayayım diye bitirdiler. Bir bak bayramdan sonra tekrar gel içine sinmezse bi daha yaparız diye teslim edip gönderdiler. Bayramdan sonra ilgilenen arkadaş aradı "abi bi gel bi daha bakalım" dedi gittim gaz kelebeğini de temizlememişler onu da temizlettim dedi.

Şehir içi kullanmayacaksan k serisinin de tadına bak bence....

Motosikleti
1190 ADV

Anlattığın duruma nasıl yaklaştığınla alakalı sonuç değişir. Bir başka kullanıcı koskoca servis motorun supap ayarı gibi basit bir işlemi yapamadı. Tekrar götürmek zorunda kaldım şeklinde yorumlayabilir :)

Bu işlemler için ne kadar para aldılar senden misal ?

Boxer motorda buji değiştirmek, supap ayarı yapmak çok basit. Difransiyel yağı için 2 tane vida söküyorsun :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Anlattığın duruma nasıl yaklaştığınla alakalı sonuç değişir. Bir başka kullanıcı koskoca servis motorun supap ayarı gibi basit bir işlemi yapamadı. Tekrar götürmek zorunda kaldım şeklinde yorumlayabilir :)

Bu işlemler için ne kadar para aldılar senden misal ?

Boxer motorda buji değiştirmek, supap ayarı yapmak çok basit. Difransiyel yağı için 2 tane vida söküyorsun :)
Tabii canım, ilk etapta ulan bi subap ayarıda yapamadılar kafasındaydım ama ölçünce değerler yerindeydi. Motoru hiç teslim almadım bu arada. Soğukken bakılması lazım olduğundan olduğu yerde rolentide çalışırken söylemem üzerine geri götürdüler içeri.

21.000TL kdv dahil toplam ödediğim rakam.

Tabii olay çözmek için gösterdikleri aşırı çaba. Arife günü işin gücün arasında mesaiyi uzatıp benim motoru teslim etmeye çalışmaları. Kontrol için tekrar çağırmaları ve ilave birşeyler yapmış olmaları vs.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tabii canım, ilk etapta ulan bi subap ayarıda yapamadılar kafasındaydım ama ölçünce değerler yerindeydi. Motoru hiç teslim almadım bu arada. Soğukken bakılması lazım olduğundan olduğu yerde rolentide çalışırken söylemem üzerine geri götürdüler içeri.

sevgili act, verdiğin bilgi içn tesekkurler.

bmw g/s 12 veya düz 1300 gs almayı dusunuyodum vazgectim sayende.

20.000 km de ağır bakım mı olur ya ?
20k da bujı mi değişir.
20k da subap ayarı, şim falan bunlar ne yaa.

bi de 20.000 tl.

pehhh.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

20.000 km de ağır bakım mı olur ya ?
20k da bujı mi değişir.
20k da subap ayarı, şim falan bunlar ne yaa.

bi de 20.000 tl.

pehhh.
10.000 bakımıda 11.000TL civarı o bilgiyi de ekleyelim o zaman :)

Bu mantıkla gidersek Tavuk dönerde karın doyuruyor, steakhouse'ta t bone steak yemenin ne faydası var? :)

10.000 bakımıda 11.000TL civarı o bilgiyi de ekleyelim o zaman :)

Bu mantıkla gidersek Tavuk dönerde karın doyuruyor, steakhouse'ta t bone steak yemenin ne faydası var? :)

ooo maasalh 20k ya kadar motora yapılan bakım 31.000 falan.

cok iyi oldu bu bilgi.

bir kez daha africa ya hayran oldum şimdi. : p

145.000 de motorum şim mim subap ayarı falan istemiyor.

yazık yazıkk..

alman muhendisliğimiş.. peh

cok paramın olması da muhim değil.

gel sana Orkun un adv sinden alalım, sis farlı falann. heee olmaz mı ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

...
Tabi ki düşünmüyordun? :D

Bu arada R12 G/S kavram olarak bana çok tatlı geldi, bitim kanlanırsa bakarım mutlaka...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ooo maasalh 20k ya kadar motora yapılan bakım 31.000 falan.

cok iyi oldu bu bilgi.

bir kez daha africa ya hayran oldum şimdi. : p

145.000 de motorum şim mim subap ayarı falan istemiyor.

yazık yazıkk..

alman muhendisliğimiş.. peh

cok paramın olması da muhim değil.

gel sana Orkun un adv sinden alalım, sis farlı falann. heee olmaz mı ?
Seve seve binerim ben africaya sorun değil, ama şu an sahip olmak istediğim motor o değil.

Tabi ki düşünmüyordun? :D

Bu arada R12 G/S kavram olarak bana çok tatlı geldi, bitim kanlanırsa bakarım mutlaka...

nerden biliyon ya düşünmediğimi suprizlerle doluyum ben. :)

R12 G/S gayet guzel ama 1.2 milyon beyazı. su asagıdaki ile 150.000 tl fark var.

ohhh be buyuk rahatlama geldi bana.
bmw gozu karartıp alınacak motor değilmiş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

R12 G/S gayet guzel ama 1.2 milyon beyazı. su asagıdaki ile 150.000 tl fark var.

En son baktığımda fiyat listesine eklememişlerdi. Bir bakayım hele. R1300RS de çok güzel motosiklet ama ikisi çok farklı tarzlar. R12 G/S bana daha uygun gibi. Geçen Triumph Scrambler 1200'ere baktım (onlara da hastayım), onların fiyatlar da saçmalamış.

Gerçi bu fiyatlara motosiklet bakılırken artık fiyatlardan çok arzular, tarzlar vs. belirleyici olmaya başlıyor biraz. Çılgın tutarlar... (@ACT gibi şirkete falan alabiliyor olsam çılgın gelmez o tutarlar; KDV'si nefes aldırır, gider de gösterebiliyorsun, müthiş bir avantaj. Çok mantıklı.)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Senin kullandığın makine gayet güzel, ama güzelden ne anladığımızda önemli. Biraz daha konfor odaklı bir sürüş istemiyor olsam AT tercih edebilirdim. Arada benzin doldurmanın da içinde olduğu 150-200km'de bir 10dk'lık molalar ile 600-700km gidiyorsan Gs mantıklı. Benim gittiğim kısa rotalarda bile iyi ki GS dedirttiği oluyor. (illa gs değil konforlu başka bir makinede olur) @tommygun biliyor bir tanesini :) Neredeyse ayağımı yere koymadan izmirden çıkıp tiremitiyi döndürüp getiriyor GS bana

En son baktığımda fiyat listesine eklememişlerdi. Bir bakayım hele. R1300RS de çok güzel motosiklet ama ikisi çok farklı tarzlar. R12 G/S bana daha uygun gibi. Geçen Triumph Scrambler 1200'ere baktım (onlara da hastayım), onların fiyatlar da saçmalamış.

Gerçi bu fiyatlara motosiklet bakılırken artık fiyatlardan çok arzular, tarzlar vs. belirleyici olmaya başlıyor biraz. Çılgın tutarlar... (@ACT gibi şirkete falan alabiliyor olsam çılgın gelmez o tutarlar; KDV'si nefes aldırır, gider de gösterebiliyorsun, müthiş bir avantaj. Çok mantıklı.)
Benim böyle bir döngüm olmasa muhtemelen 2014 model breakout'u kullanmaya devam ediyordum. Yanına da yine başka bir motor almıştım.

Motosikleti
1190 ADV

Tabii olay çözmek için gösterdikleri aşırı çaba. Arife günü işin gücün arasında mesaiyi uzatıp benim motoru teslim etmeye çalışmaları. Kontrol için tekrar çağırmaları ve ilave birşeyler yapmış olmaları vs.

Bu arada nasıl olsa sıfır alacaksın, 2 gün ayırıp İstanbul'a gidip KTM Ducati BMW ne varsa test etmek gibi bir şansın yok mu ?

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
@ACT bilgin dahilinde şunu sorayım bari, 80k kmlik bir gezide her 20k kmde bakima girecekse ne anladik biz dünya turundan usta
ya da
tur başında bi bakım aralarda da sadece yağ değişimi yapılıyor
önceden cevaplıyım evet katmanduya gitcem 😂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Aslında çok da vermemişsin.
Ben vstrom 650 için 36bin ağır bakımda yetkili servis de değil hem de buradaki usta'ya 22bin verdim.
Parçalar 13bin tuttu, 9bin de kendi işçilik almış oldu. BMW olsa yine aynı tutacaktı. BMW bakımları pahalı değil yani.
Hem sen yetkili serviste düzgün iş yaptırmışsın, aslında düzgün işçilik yapıp hem para ödeyip hem üzülmemek, memnun ayrılmak da para vermeye değer, ucuz iş olup sinir olmaktansa biraz fazla verip kafa rahatlığı değiyor belli bir yaştan sonra insan uğraşmak istemiyor.
Mesela benim usta da şu parçalar lazım istersen sen temin et demişti ama ben uğraşamam sen al işte demiştim, bujileri pahalı yerden almış, hava filtresi yağ filtresi falan da yetkili servisten getirtmiş ondan pahalı tuttu, kendim yarı fiyatına hallederdim belki parça meselesini ama tam sezon başlarken işler de yoğun bir de ona ayıracak vaktim de yok kafam da yok demiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar