150 cc scooterden 800 cc Tiger'a

geçmiş olmanın verdiği özgüvenle bu konuyu açıyorum abilerim, amcalarım, dayılarım ve de pek kıymetli küçük kardeşlerim..... (cinsiyetçi değilim ama kadın üyeye dair bir yaşam emaresi görmediğim için belirtmedim)

bildiğiniz üzere 3 hafta önce forumda orta sınıf adventure motorlara ilişkin bilgi birikimlerinizden istifade etmek ve aslında gönlümde çoktan yer edinmiş motoru bulmuş olsam da ezbere hareket etmemek adına epeyce kafanızı ütülemiştim. öncelikle hakkınızı helal etmenizi istiyorum :))))

ve bu süreç sonunda triumph tiger 800 xcx modelini almıştım hatırlarsanız. sağ olsun beto87, espresso ve lombardo gibi abilerim/arkadaşlarım motora ilişkin yorumumu bekliyorlardı. geçen bu 3 haftalık zaman zarfında gerek yaşadığım birkaç aksilikten (motorla ilgili değil) ve gerekse de forumda telefondan yorum yazmanın üşengeçliğinden ötürü o anki duygularımı paylaşamamıştım. en sonunda da bari antalya'dan erzurum'a da süreyim de bari tam olarak nasıl bir tecrübe yaşadım, hepsini yazar çizerim diye bekledim.

ilk olarak satıcıyla ilk buluşmamızda motoru görünce şok oldum. fotoğraflardan çok da belli olmuyordu çünkü. açıkçası bu kadar kocaman bir motor beklemiyordum. hatta bu kadar kocaman bir motor da daha önce hiç görmemiştim desem abartmış olmam. işte direkt o an "olum adem, sen bunu nasıl süreceksin, s*çtık; bunu adama söylersem eğer adam bana, olum madem sürmedin hiç ne b*k yemeye bu motoru alıyorsun derse ne yaparım diye" heyecan bastı. adam bir şeyler anlatıyordu ama benim aklım hep motorun büyüklüğündeydi. sonra bir şekilde kem küm derken söyledim, böylesi bir motor tecrübem olmadığını. tabi adamın umurunda olmazdı, parasına bakar :D bir yandan da motordan gözümü alamıyordum. çok acayip bir şeye benziyordu.

o an orada bir motor eğitmeni arkadaşlarının da olması açıkçası çok işime yaradı. hemen ayak üstü 3-4 günlük kapalı alan hakimiyet eğitimi ayarladık. adama rica ettim sen motoru eğitim alanına götürür müsün abi, ben süremem dedim :D gittik sonra eğitim başladı, iyi kötü sürmeye başladım. ortalama 5-6 saat kadarlık bir eğitim sonrasında ve bir kere de o cehennem gibi antalya sıcağı ve keşmekeş trafiğinde sürmek zorunda kaldım. dur kalk yapa yapa iyi kötü sürdüm ve oradan da ilçeye geçtikten sonra biraz özgüvenim yerine gelmişti. ondan sonra biraz daha yol yaptıktan sonra iyiden iyiye motora alışmıştım. açıkçası scooterden sonra böyle bir canavara geçmek nasıl tarif edilir bilemiyorum ama böyle uçuyorsunuz resmen. motor yağ gibi akıyor, sen üstünde mest oluyorsun ve işte o an iyi ki dedim.... üzerinde bir de akrapoviç olduğundan o sesle iyice orgazm oluyorsunuz. en azından ben oluyorum :D resmen yontma taş devrinden cilalı taş devrine geçmiş gibi hissediyordum. rain modunu da ayarlayamadığım için yol modunda kullanmak zorunda kaldığım için doğal olarak aradaki bariz güç farkını dibine kadar hissettim. belki bir tenere 700 kadar değildir hırçınlığı ama yine de hatırı sayılır bir atikliği var motorun. kocaman deposundan ötürü sanki önümde bir şey taşıyormuşum gibi hissediyorum hep. başlarda hem sol elim debriyaj kullanımından ötürü, hem de sağ elim gaz koluna alışmamdan ötürü ve de ilk defa böylesi büyük bir motor sürmemdan ötürü çok kastığım için çok fena uyuşuyordu. sonradan debriyaj kısmına alışınca sol el uyuşması geçmişti ama sağ el uyuşması hiç geçmemişti. hatta bir keresinde resmen çileye dönüşmüştü ve nefret etmiştim neredeyse yolculuktan. sonra sağ olsun mecoş48 abime danışıp oturuş pozisyonuyla alakalı olabileceğini söyleyince daha dikkatli sürmeye çalıştım ve büyük ölçüde uyuşma işine de hallettim. ama genel olarak bana göre motorda bir titreşim var. belki de normaldir ya da bana öyle geliyordur ama sanki özellikle rölantide zangır zangır titriyor gibi hissediyorum. uzun tur camı olmasına karşın maalesef kaska çok rüzgar alıyorum. özellikle 120'yi geçtikten sonra rüzgara ve rüzgarın sesine çokça maruz kalıyorum. deflektörle bunu çözebilir miyim bilmiyorum. kısacası gerek şehir içi kullanımda gerekse de ortalama 100 kmlik git gel yolculuk esnasında beni genel olarak çokça tatmin etmişti. yaylana yaylana gayet konforlu bir şekilde ve de istediğim an elimin altında güçlü bir makinenin varlığının verdiği konforla güzel güzel gezmiştim. ama asıl sınavını benim için antalya'dan erzurum'a gelirken verecekti motor.

zar zor 110-115 -can havliyle o da- km hızlara çıkan bir scooterle antalya-erzurum git gel yaptıktan 1 sene sonra 800 cc'lik bir canavarla keyifli keyifli o yolu gidecek olmanın hayaliyle yola koyuldum. 2 saat sonra g*tümün ağrımaya başladığını fark ettim. mola verince geçer diye beklerken aksine daha da çekilmez bir acıya dönüşmüştü. ilk başlarda hem debriyaja hem de gaz koluna alışmaya çalışacağız derken uyuşan ellerden sonra bu sefer de g*t artık g*tlükten çıkmıştı neredeyse. ve daha yolun başında sayılırdım. artık neredeyse 1 saatte bir 5-10 dakika durup yola devam ediyordum. kıçı kırık scooterle bile aynı yolda bu kadar yorulmamıştım diye hayıflana hayıflana yola devam ettim. artık öyle bir duruma gelmiştim motorun üstünde bi amuda kalkmadığım kalmıştı acıyı hafifletmek için. açıkçası çok şaşırdım. daha önce 2 haftalık toplam sürüşte ortalama 200-300 km kadar kullandığım halde gram sele rahatsız etmezken bu sefer ne oldu da sele resmen battı bir türlü anlayamadım. güya üstündeki orijinal konfor seleymiş. kısacası büyük keyif alacağım bu sefer derken büyük bir acı yaşadım ve ilk defa motor yolculuğundan nefret edip acaba vaz mı geçsem bu sevdadan dedim :( eğer bunu çözemezsem 2 ay kadar sonra yine izne giderken aynı acıyı yaşayacağım ve açıkçası bunu yaşamak istemiyorum. bunu nasıl çözerim siz değerli abilerim/kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim. onun dışında zaten hız, tork ve beygir konusunda beni çok çok çok tatmin etti valla. konya, aksaray, kayseri, sivas dolaylarındaki bilhassa düzlüklerde 120-130-140 yapıştırdım durdum. erzurum'a yaklaşınca da yolun bitmiş olmasının verdiği mutlulukla hız deneme amaçlı 175'e kadar çıktım.

scooterden sonra tiger'in aslında bana yaşatacağı en önemli olumsuzluk herhalde cüzdanı boşaltması olacak gibi :D zira benzini resmen sömürüyor. hani aslan besleyen yemini düşünmezmiş diyorlar da abi ama nereye kadar düşünmez demiyorlar mı? motoru kullanmaya başladığım ilk 5 gün içinde (yanlış hatırlamıyorsam) 2 kere depoyu fulledim. ama ortalama 5-6 litre yakıyor.

yeteri kadar uzun yazdığım için yaşadığım mutluluk ve hissettiğim duygu yoğunluğu konusunda daha da fazla kafa ütülememek adına yazıyı burada sonlandırıyorum :))) gelen değerli yorumlarınız ve olursa sorularınız karşısında tekrardan yaşadıklarımı söylerim.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Hayırlı olsun, keyifle okudum.

"olum adem, sen bunu nasıl süreceksin, s*çtık'' Çok benzerini 800de'yi bayide ilk gördüğümde yaşamıştım. İlk gün bayiden çıkarken düşerim diye aklım gitmişti.

Yeni ve yüksek cc ile ilk uzun yol deneyimi sebebiyle kasılmış olabilir misin acaba biraz diye düşündüm. Göt acısı o kadar hızlı gelmez gibi.

Hayırlı olsun, keyifle okudum.

"olum adem, sen bunu nasıl süreceksin, s*çtık'' Çok benzerini 800de'yi bayide ilk gördüğümde yaşamıştım. İlk gün bayiden çıkarken düşerim diye aklım gitmişti.

Yeni ve yüksek cc ile ilk uzun yol deneyimi sebebiyle kasılmış olabilir misin acaba biraz diye düşündüm. Göt acısı o kadar hızlı gelmez gibi.
abi ben de aslında ona yordum. çünkü aynı yolu 2 kere 150'lik scooterle de gidip geldim. tamam yine götümüz acımadı değil ama bu bambaşkaydı ya. kasılsam ellerimin de uyuşması gerekirdi ama hiç öyle olmadı. sadece göt mahvoldu.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
abi ben de aslında ona yordum. çünkü aynı yolu 2 kere 150'lik scooterle de gidip geldim. tamam yine götümüz acımadı değil ama bu bambaşkaydı ya. kasılsam ellerimin de uyuşması gerekirdi ama hiç öyle olmadı. sadece göt mahvoldu.
Ya da belki göt garibanlığa alışıktı. Birden afalladı :D Çözersin umarım bu derdi de hızlıca, bol keyifli, kazasız yolculuklar ^^
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Foto da isteriz (Moturun)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Tekrar hayırlı uğurlu olsun dostum. Sele ile ilgili şikayet edeni ilk defa duyuyorum desem yalan olmaz ama alışkanlık işi biraz bu işler. Belki skuter selesi çok rahat ise sonrasında alışamamış olabilirsin. Motorun kendi camı her ne kadar tur camı olarak geçse de yeterli olmuyor. Benim boy 1.84, motoru aldığımda üzerinde givi'nin uzun tur camı vardı ve rhino gidon yükseltme. Camın üzerine de küçük bir deflektör takıyorum rüzgar işi hiç problem olmuyor. Gidon yükseltme de oturuş pozisyonunu dikleştiriyor belki de .öt ağrısı olayı oturuş pozisyonu ile de alakalı olabilir.

Hayırlı olsun inşallah, kazasız belasız yolculuklar. Seleye motor yaşından dolayı el atılması gerekebilir. Ağrı kuyruk sokumunda oluyorsa oturuş pozisyonunu değiştirmen gerekir. Genel toto ağrısıysa döşemecide sele yumuşatma işlemi yaptırman gerekebilir. Ayrıca motoru kullanmaya başlamadan eğitim aldığın için de taktir ettim, Bilinçli adamın hali başka oluyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız,benim kafam iyice bu radar muhabbeti ve benzin mıhabbetinden sonra yüksek cc’den uzaklaştı sanırsam şakasını yaparken harbiden sıfır xmax alcam 🤣 benzin yarın 54 bandında olcak burada dominara 5.5 litre yaktırırken tuareg vs alsam 7-8 litrenin altına düşürmem herhalde altından kalkamam 🤣

Ya da belki göt garibanlığa alışıktı. Birden afalladı :D Çözersin umarım bu derdi de hızlıca, bol keyifli, kazasız yolculuklar ^^

Foto da isteriz (Moturun)
Olabilir çinli scooterden sonra göt şaşırdı sanırım :D

TtdVDk.jpg

Tekrar hayırlı uğurlu olsun dostum. Sele ile ilgili şikayet edeni ilk defa duyuyorum desem yalan olmaz ama alışkanlık işi biraz bu işler. Belki skuter selesi çok rahat ise sonrasında alışamamış olabilirsin. Motorun kendi camı her ne kadar tur camı olarak geçse de yeterli olmuyor. Benim boy 1.84, motoru aldığımda üzerinde givi'nin uzun tur camı vardı ve rhino gidon yükseltme. Camın üzerine de küçük bir deflektör takıyorum rüzgar işi hiç problem olmuyor. Gidon yükseltme de oturuş pozisyonunu dikleştiriyor belki de .öt ağrısı olayı oturuş pozisyonu ile de alakalı olabilir.

Malum scooter selesi daha geniş olduğu için uzun yolda rahatsız etse de bu kadar değildi abi. Aslında yola çıkmadan önce gidon yükseltme takacaktım ama gittiğim yerde bunda zaten gidon yükseltme var denilince vazgeçtim ama sana Bi detaylı fotoğraf ile danışacağım müsait olunca. Zaten senle konuştuktan sonra mümkün mertebe düzgün oturmaya özen gösterdim ama yine de bir şeyler ters gitti.

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Motoru alır almaz hemen kapalı alan hakimiyet eğitimi almanızdan ötürü de tebrik ederim, çok iyi etmişsiniz.
Abi teşekkür ederim. Eğitim işini motoru gördükten sonra hem g*t korkusundan hem de tecrübesizlikten aldım :D gerçi böyle bir motorun hayaliyle yaşarken de zaten aklımda hep eğitim işi vardı.

Hayırlı olsun inşallah, kazasız belasız yolculuklar. Seleye motor yaşından dolayı el atılması gerekebilir. Ağrı kuyruk sokumunda oluyorsa oturuş pozisyonunu değiştirmen gerekir. Genel toto ağrısıysa döşemecide sele yumuşatma işlemi yaptırman gerekebilir. Ayrıca motoru kullanmaya başlamadan eğitim aldığın için de taktir ettim, Bilinçli adamın hali başka oluyor.

Eyvallah sağ olasın. Ağrı kuyruk sokumundan ziyade loblarda oluşmuştu. Ana kuyruk sokumunda hissettim. Her ne kadar gidon yükseltme var denilse de ben yine de bi naked kadar olmasa da çom azıcık öne eğilerek sürmek durumunda kalıyorum. Tamamen dik oturunca zaten kollar kırılmadığı için daha çok sıkıntı oluyor. Sele normalde zaten yumuşak duruyor, daha nasıl yumuşatma yapılır ki? Şehir içi kullanımlarda mesela hiçbir sıkıntı yaşatmadı ama uzun yolda mahvetti.

Keyifle okudum. Hayırlı olsun tekrar. Bugün honda bayine gidip rulman siparişi verirken motorlara şöyle bir göz attım. Öncelikle yeni nc 750x i çok beğendim. Sonra nx 500 e oturdum. 15 saniye sonra toto iptal oldu. Gerçekten nx 500 ün selesi hem dar , hem sert hem de bana çok rahatsız geldi.
Sonrasına adv 350 ye oturdum. Sele rahattı ama oturma pozisyonu tuhaftı. Demem ok i her sele her totoya uymuyor. Sizin triumph ın selesi size uygun olmayabilir. Zamanla hem oturma pozisyonunu ayarlarsınız hem de gerekirse seleye işlem yaptırırsınız. Sonuçta motosiklet kişisel bir araç. Kendinize göre ayarlarsınız.

Zevkle okudum , Birazda kendimi gördüm sanki..
Lakin kurduğunuz bir cümleyi çözemedim.. Başlıkta 150 cc den 800 cc ye diye yazmışsınız ama okurken

'' belki bir tenere 700 kadar değildir hırçınlığı ama yine de hatırı sayılır bir atikliği var motorun. '' diye bir mukayese yapmışsınız. Bu kıyaslamayı nasıl yaptınız ? Önceden Tenere deneyimi oldumu yoksa tamamen doğaçlama gibimi yazdınız ?

Ben Motoru işyerine getirtmiştim.. Oradan bir Benzinliğe götürüşüm varddı.. hoplaya hoplaya !

Yahu Sizdeki Göt de yani nasıl desem ayıp etmiş.. Çinlinin kıytırık selesinden İngiliz lüksüne geçmiş hala vıdı vıdı.. cık cık cıkkkk

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ilk olarak satıcıyla ilk buluşmamızda motoru görünce şok oldum. fotoğraflardan çok da belli olmuyordu çünkü. açıkçası bu kadar kocaman bir motor beklemiyordum. hatta bu kadar kocaman bir motor da daha önce hiç görmemiştim desem abartmış olmam. işte direkt o an "olum adem, sen bunu nasıl süreceksin, s*çtık; bunu adama söylersem eğer adam bana, olum madem sürmedin hiç ne b*k yemeye bu motoru alıyorsun derse ne yaparım diye" heyecan bastı. adam bir şeyler anlatıyordu ama benim aklım hep motorun büyüklüğündeydi. sonra bir şekilde kem küm derken söyledim, böylesi bir motor tecrübem olmadığını. tabi adamın umurunda olmazdı, parasına bakar :D bir yandan da motordan gözümü alamıyordum. çok acayip bir şeye benziyordu.

işte ben de xmax 250 sürdükten sonra vstrom 650 ile ilk defa karşılaşınca aynen bunları yaşamıştım. Birebir tarif etmişsiniz ben bu kadar güzel cümleler kuramamıştım. Neyse ki motoru aldığım arkadaş 40 yıllık okul arkadaşımın kardeşiydi, yabancı sayılmazdı da motoru bırakacağım otoparka da ona getirtmiştim. Sonrasında hemen kapalı alan hakimiyet eğitimi ayarlamış hatta motoru da eğitim alanına kardeşime getirtmiştim ben eğitim alanına xmax ile gidince eğitim alanındakiler tip tip bakmıştı, hocaya bu motorla buraya kadar gelmeye cesaret edemedim artık bugün siz öğretirsiniz demiştim. :) Ne güzel heyecanlar ilk karşılaşmalar, yine geçen seneyi hatırladım keyiflendim.

Umarım g.t acıtmasına da çare bulursunuz. Gidon yükseltme zaten varmış, belki gidonu biraz daha arkaya eğerseniz düzelebilir oturuş pozisyonu. Her motorda kişiye göre böyle ufak ayarlar gerekir zaten.
Ön camdan rüzgar gelmesi de kaska rüzgar vurması kötü oluyor. Cyan kendi motorunda bir sürü para verip givi airflow ön cam almıştı ama onun boyuna o çözüm olmayınca orjinal tur camı üzerine gp kompozit'in iki yandan tutturulan ve ayarlanan deflektörünü takınca rahat etmişti, aynı deflektörü ben de xmax'da kullanmıştım, o çözebilir.

Tekrardan hayırlı olsun. güzel gezi yazılarınızı da bekleriz, köfte yemeyi de ihmal etmeyin, köfte yoksa da oraların güzel yemeklerini yiyin gezerken.

Olabilir çinli scooterden sonra göt şaşırdı sanırım :D

TtdVDk.jpg

Malum scooter selesi daha geniş olduğu için uzun yolda rahatsız etse de bu kadar değildi abi. Aslında yola çıkmadan önce gidon yükseltme takacaktım ama gittiğim yerde bunda zaten gidon yükseltme var denilince vazgeçtim ama sana Bi detaylı fotoğraf ile danışacağım müsait olunca. Zaten senle konuştuktan sonra mümkün mertebe düzgün oturmaya özen gösterdim ama yine de bir şeyler ters gitti.

Abi teşekkür ederim. Eğitim işini motoru gördükten sonra hem g*t korkusundan hem de tecrübesizlikten aldım :D gerçi böyle bir motorun hayaliyle yaşarken de zaten aklımda hep eğitim işi vardı.

Eyvallah sağ olasın. Ağrı kuyruk sokumundan ziyade loblarda oluşmuştu. Ana kuyruk sokumunda hissettim. Her ne kadar gidon yükseltme var denilse de ben yine de bi naked kadar olmasa da çom azıcık öne eğilerek sürmek durumunda kalıyorum. Tamamen dik oturunca zaten kollar kırılmadığı için daha çok sıkıntı oluyor. Sele normalde zaten yumuşak duruyor, daha nasıl yumuşatma yapılır ki? Şehir içi kullanımlarda mesela hiçbir sıkıntı yaşatmadı ama uzun yolda mahvetti.
Sele yumuşak ise ek işleme gerek yok o zaman. Yakında alışırsın, alışana kadar uzun yola çıktığında molaları biraz sık tutmam gerekir.

Zevkle okudum , Birazda kendimi gördüm sanki..
Lakin kurduğunuz bir cümleyi çözemedim.. Başlıkta 150 cc den 800 cc ye diye yazmışsınız ama okurken

'' belki bir tenere 700 kadar değildir hırçınlığı ama yine de hatırı sayılır bir atikliği var motorun. '' diye bir mukayese yapmışsınız. Bu kıyaslamayı nasıl yaptınız ? Önceden Tenere deneyimi oldumu yoksa tamamen doğaçlama gibimi yazdınız ?

Ben Motoru işyerine getirtmiştim.. Oradan bir Benzinliğe götürüşüm varddı.. hoplaya hoplaya !

Yahu Sizdeki Göt de yani nasıl desem ayıp etmiş.. Çinlinin kıytırık selesinden İngiliz lüksüne geçmiş hala vıdı vıdı.. cık cık cıkkkk

abi g*t işte, illa g*tlük yapacak :D

Mukayeseyi şöylee yaptım, A sınıfı ehliyet alırken malum mt07 sürdüm. Her ne kadar uzun süreli bir deneyim olmasa da ve acemilikten de olsa motor aşırı seri gelmişti. Orta sınıf motor araştırırken aslında ilk hedefim tracer 700 idi. Ama bu motorun da mt07 ile aynı blok ve karakterde olduğunu öğrenince çekinip bu seçenekten vazgeçmiştim. Sonra tenere 700 aklıma düştü. İncelerken o da yine diğer ikisi gibi aynı blok ve aynı karakterde bir motormuş. E üstüne bir de yüksek. Her ne kadar üstüne binip tecrübe etmesem de yazılanladan, kullananlardan öğrendiklerimle böyle bir çıkarım yaptım.

işte ben de xmax 250 sürdükten sonra vstrom 650 ile ilk defa karşılaşınca aynen bunları yaşamıştım. Birebir tarif etmişsiniz ben bu kadar güzel cümleler kuramamıştım. Neyse ki motoru aldığım arkadaş 40 yıllık okul arkadaşımın kardeşiydi, yabancı sayılmazdı da motoru bırakacağım otoparka da ona getirtmiştim. Sonrasında hemen kapalı alan hakimiyet eğitimi ayarlamış hatta motoru da eğitim alanına kardeşime getirtmiştim ben eğitim alanına xmax ile gidince eğitim alanındakiler tip tip bakmıştı, hocaya bu motorla buraya kadar gelmeye cesaret edemedim artık bugün siz öğretirsiniz demiştim. :) Ne güzel heyecanlar ilk karşılaşmalar, yine geçen seneyi hatırladım keyiflendim.

Umarım g.t acıtmasına da çare bulursunuz. Gidon yükseltme zaten varmış, belki gidonu biraz daha arkaya eğerseniz düzelebilir oturuş pozisyonu. Her motorda kişiye göre böyle ufak ayarlar gerekir zaten.
Ön camdan rüzgar gelmesi de kaska rüzgar vurması kötü oluyor. Cyan kendi motorunda bir sürü para verip givi airflow ön cam almıştı ama onun boyuna o çözüm olmayınca orjinal tur camı üzerine gp kompozit'in iki yandan tutturulan ve ayarlanan deflektörünü takınca rahat etmişti, aynı deflektörü ben de xmax'da kullanmıştım, o çözebilir.

Tekrardan hayırlı olsun. güzel gezi yazılarınızı da bekleriz, köfte yemeyi de ihmal etmeyin, köfte yoksa da oraların güzel yemeklerini yiyin gezerken.

Abi sorma 2 gün boyunca hep içimde bunu nasıl süreceğim korkusu vardı ve ulan acaba hata mı ettim böyle bir motor almakla diye hayıflanıp durdum. Eğitimde düz sürerken güzel oluyordu ama iş kontra, ani durma, vites değiştirme, v slalom vs gibi parkurlara gelince stress basıyordu. İlk gün artık ya sıcaktan ya da dur kalklarda durmadan stop ettirmemden midir bilemedim marş dinamosunun kablosunun leğimi atmıştı. Ya dedim, daha 2 saat oldu motoru alalı hemen bozuldu diye canım sıkıldı. Usta getirin bakayım dedi ama kim nasıl götürecek derken dayı oğlunu aradım o götürdü :D ertesi gün yine onu çağırıp eğitim alanına götürüverd. 3. gün artık dedim ki, olum nereye kadar birileri götürecek bu aygırı, günün sonunda alıp ilçeye sen götüreceksin deyip korka korka Antalya trafiğinde 1-2 defa dur kalk yapa yapa da olsa sürebildim :D sonra da ilçeye götürünce sağ salim artık iyice özgüven gelmişti.

Abi başka bir tiger'da nasıl desem böyle önden bakınca iç bükey ve çift camlı bir ön cam vardı. Acaba öyle bir şey çözer mi ya da senin dediğinin bi linki filan varsa bakayım. Bir de gidonu arkaya doğru derken onu anlamadım. Kendine doğru mu demek istedin :D

Abi inşallah güzel anlatımlı, bol yemeli içmeli ve fotoğraflı gezi yazılarıyla takdirinizi kazanırım :)))

Sele yumuşak ise ek işleme gerek yok o zaman. Yakında alışırsın, alışana kadar uzun yola çıktığında molaları biraz sık tutmam gerekir.

Yani ben de öyle düşündüm çünkü normal gerek ulaşım gerekse de şehir içi kullanımda gayet konforlu. O gün 3 saat aralıksız sürüş yapmıştım belki de ondan oldu. Ertesi gün de aynı şey devam edince açıkçası biraz canımı sıkmıştı sele mi yoksa başka bir şey mi diye.

Son düzenleme:
abi g*t işte, illa g*tlük yapacak :D

Mukayeseyi şöylee yaptım, A sınıfı ehliyet alırken malum mt07 sürdüm. Her ne kadar uzun süreli bir deneyim olmasa da ve acemilikten de olsa motor aşırı seri gelmişti. Orta sınıf motor araştırırken aslında ilk hedefim tracer 700 idi. Ama bu motorun da mt07 ile aynı blok ve karakterde olduğunu öğrenince çekinip bu seçenekten vazgeçmiştim. Sonra tenere 700 aklıma düştü. İncelerken o da yine diğer ikisi gibi aynı blok ve aynı karakterde bir motormuş. E üstüne bir de yüksek. Her ne kadar üstüne binip tecrübe etmesem de yazılanladan, kullananlardan öğrendiklerimle böyle bir çıkarım yaptım.

Abi sorma 2 gün boyunca hep içimde bunu nasıl süreceğim korkusu vardı ve ulan acaba hata mı ettim böyle bir motor almakla diye hayıflanıp durdum. Eğitimde düz sürerken güzel oluyordu ama iş kontra, ani durma, vites değiştirme, v slalom vs gibi parkurlara gelince stress basıyordu. İlk gün artık ya sıcaktan ya da dur kalklarda durmadan stop ettirmemden midir bilemedim marş dinamosunun kablosunun leğimi atmıştı. Ya dedim, daha 2 saat oldu motoru alalı hemen bozuldu diye canım sıkıldı. Usta getirin bakayım dedi ama kim nasıl götürecek derken dayı oğlunu aradım o götürdü :D ertesi gün yine onu çağırıp eğitim alanına götürüverd. 3. gün artık dedim ki, olum nereye kadar birileri götürecek bu aygırı, günün sonunda alıp ilçeye sen götüreceksin deyip korka korka Antalya trafiğinde 1-2 defa dur kalk yapa yapa da olsa sürebildim :D sonra da ilçeye götürünce sağ salim artık iyice özgüven gelmişti.

Abi başka bir tiger'da nasıl desem böyle önden bakınca iç bükey ve çift camlı bir ön cam vardı. Acaba öyle bir şey çözer mi ya da senin dediğinin bi linki filan varsa bakayım. Bir de gidonu arkaya doğru derken onu anlamadım. Kendine doğru mu demek istedin :D

Abi inşallah güzel anlatımlı, bol yemeli içmeli ve fotoğraflı gezi yazılarıyla takdirinizi kazanırım :)))

Yani ben de öyle düşündüm çünkü normal gerek ulaşım gerekse de şehir içi kullanımda gayet konforlu. O gün 3 saat aralıksız sürüş yapmıştım belki de ondan oldu. Ertesi gün de aynı şey devam edince açıkçası biraz canımı sıkmıştı sele mi yoksa başka bir şey mi diye.

Ben 250 cc koltuğuna ilk oturdum.. Sürüş tecrübem sıfıra yakın. Mondial Nevada alma maceram var ki.. sana çok benziyor :)) Bir ara yazarım..

Ben 250 cc koltuğuna ilk oturdum.. Sürüş tecrübem sıfıra yakın. Mondial Nevada alma maceram var ki.. sana çok benziyor :)) Bir ara yazarım..
Bekleriz hocam.

Ama şimdi bakınca gördüm ki 150 kg ağırlık var ve nihayetinde chopper yani oldukça yere yakın bir motor. Elbette sürüş tecrübesinin olmayışı ilk etapta çok düşündürüyor olabilir ama abi benimki bambaşka bir şeydi ya. Sele yüksekliği 84-86 cm, 221 kg kocaman bir şey. Hadi üstüne bindin bir şekilde ama durmak zorunda kalınca 2 ayağının yere yarım yamalak değeceğini ve bacaklarla o ağırlığı nasıl yöneteceğini düşününce trafikte ne halt edeceğinin stresi adamı yiyip bitiriyor valla :))) allahtan selenin 3 kademeli olması (ki en düşük seviyede bile yeterli güven hissini vermedi) ve alçaltma kiti taktırmanın sonucunda epey rahatım artık trafikte ama hala korkuyorum mesela özellikle dar dönüşlerde.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
gidonu arkaya eğ derken motora göre arka yöne, yani sürücünün kendisine tarafa eğ demek istemiştim. gidonu tutan yerdeki 4 alyan vidayı gevşetip biraz eğecek pay olur orada, tabi gidonu o şekilde eğince debriyaj ve fren manetlerinin elciklere göre açısı değişiyor onları da ayarlatmak lazım. eli alet tutan herkes yapabilir ama ben bugün Cyan'la buluşmuştum, onun carplay ekranı benim usta taksın diye götürmüştük, hazır sanayideyken ustadan rica ettim benim motorda da yaptı bu işlemi.

deflektör olarak da Cyan gp kompozit tur camı üzerine bu deflektörü takmıştı. asansörlü ayarı ile güzel bir ürün ve sağlam tutuyor. ben de aynısını xmax 250'de kullanıyorum. Buraya link bırakayım: https://www.akakce.com/motosiklet-t...sorlu-deflektor-seffaf-fiyati,2045821428.html

gidonu arkaya eğ derken motora göre arka yöne, yani sürücünün kendisine tarafa eğ demek istemiştim. gidonu tutan yerdeki 4 alyan vidayı gevşetip biraz eğecek pay olur orada, tabi gidonu o şekilde eğince debriyaj ve fren manetlerinin elciklere göre açısı değişiyor onları da ayarlatmak lazım. eli alet tutan herkes yapabilir ama ben bugün Cyan'la buluşmuştum, onun carplay ekranı benim usta taksın diye götürmüştük, hazır sanayideyken ustadan rica ettim benim motorda da yaptı bu işlemi.

deflektör olarak da Cyan gp kompozit tur camı üzerine bu deflektörü takmıştı. asansörlü ayarı ile güzel bir ürün ve sağlam tutuyor. ben de aynısını xmax 250'de kullanıyorum. Buraya link bırakayım: https://www.akakce.com/motosiklet-t...sorlu-deflektor-seffaf-fiyati,2045821428.html

Teşekkürler abi, müsait bir zamanda deneyeceğim.

Bekleriz hocam.

Ama şimdi bakınca gördüm ki 150 kg ağırlık var ve nihayetinde chopper yani oldukça yere yakın bir motor. Elbette sürüş tecrübesinin olmayışı ilk etapta çok düşündürüyor olabilir ama abi benimki bambaşka bir şeydi ya. Sele yüksekliği 84-86 cm, 221 kg kocaman bir şey. Hadi üstüne bindin bir şekilde ama durmak zorunda kalınca 2 ayağının yere yarım yamalak değeceğini ve bacaklarla o ağırlığı nasıl yöneteceğini düşününce trafikte ne halt edeceğinin stresi adamı yiyip bitiriyor valla :))) allahtan selenin 3 kademeli olması (ki en düşük seviyede bile yeterli güven hissini vermedi) ve alçaltma kiti taktırmanın sonucunda epey rahatım artık trafikte ama hala korkuyorum mesela özellikle dar dönüşlerde.

Motor sevdam hep vardı , öyleki Çocukluğumda altımda hayali bir bisiklet varmışçasına koşar hayal kurardım. Yıllar geçti ne bisikletim oldu ne Motorum. Motor sevdamı hep bastırdım.. Aman Çocuklar küçük.. aman kaza yaparım vs vs.. İki teker şeytan işi aman ha muhabbetleri..
yaş oldu 35 dedim ehliyet alacağım.. Ehliyet sınavı öncesinde parke döşerken belimi sakatladım. o zamanlar sanırım 5 sınav hakkım vardı.
Kapı kollarını bile açamıyorum bel o derece sakat yani.. 1. sınava gitmedim..2. gitmedim.. 3-4 gitmedim..
Kurs müdürü aradı.. ya dedi gel.. motor kullanma imzanı at git ehliyeti verelim..
Hasta yatağımdan kalktım gittim.. Sınav yapanlar değişmiş.. dediler olmaz , motora binecek göreceğiz..
O parkuru scuter ile zor bitirdim.. belime bıçak sokuyorlardı sanki..
ehliyeti aldım.. zar zor.. ve 8 sene bisiklet dahi binemedim , Bel sakatlığından. Profosör profosör dolaştım durdum..
Bir doktora denk geldim.. azbiraz iyileşme gördüm. Oğlumun bisikletine arada binmeye başladım.. baktım bisiklet tamam.. neden motor olmasın..dedim.
yaş olmuştu 43 falan.. Hayatımda vitesli motora oturmadım bile , Doğa merakı olduğu için sıfır 150 cc kross aldım..
1500-2000 km kadar düşe kalka öğrendim.. hatta dağlarda patikalarda inanamadığım yerlerde kullandım.
Oğlanın üniversitesi başlamıştı.. o aralar satıp bir üst alma derdindeyim.. Sattım , para jet hızıyla gitti.. yerine koyamadım.
Yaş oldu 54 Emekli oldum.. La dedim oğlum son sapaktasın ya şimdi ya hiç
Hero xpulse almayı kafaya koydum .. birkaç bayiye gittim burunlarından kıl aldırmadılar..
Akhisardan geçiyordum o gün hiç aklımda yokken ana yol üzerinde Motor bayisi dikkatimi çekti.. ışıklarda kırmızı olmuştu çektim bayinin önüne..Motorlara bakacağım..olmadı mondial ın Kross larına bakacağım..
Aralık 2024 ! Nevada yı gördüm.. Chopper tam yaşıma uygun acaba fıtı fıtı gezebilirmiyim ?
Belim ağırırmı ? hiç kullanmadım nasıl kullanırım.. sorular sorular..
Bayide Motora oturdum.. çok beğendim.
Dedim , İzmire gönderiyormusunuz.. EVET
o zaman gönderin !! dedim.. işyerimin adresini verip imzayı atıp çıktım.. en fazla 15 dk da oldu.
Akhisar çıkışı kendime sordum.. Oğlum sen ne yaptın ? Sen o motoru nasıl kullanacaksın !
En kötü dedim.. nasılsa vitesleri biliyorum.. Trafik tecrübem var.. böyle Motor tecrübem yok ama en azından mantığı biliyorum.. yere yakın..dengemi sağlarım.. yaparız ya...dedim.
Motor işyerine geldi.. Evraklar için epey cebelleştik..euro5 muhabbetine sanırım Mart a kadar şirkette depoda kaldı.. Mart gibi evraklar tamam..plaka sigorta vs halloldu.
O Motoru işyerinden Benzinliğe nasıl götüreceğim bilmiyordum..korkuyordum. Dedim kendime , En kötü boş arazide antreman yap alış ! Şirketten hoplaya hoplaya çıktım ( gaz debriaj ayarı bilmiyorum ) 50 metrelik düz yolda mantuğı yakaladım ve Benzinliğe gittim. Benzin nasıl alınır bilmem..motora nasıl oturulur..bilmem.. nasıl inilir..binilir..bilmem.. ışıklarda nasıl durulur..bilmem.
En doğrusu Temel hakimiyet eğitimini almak..onu bir türlü yapamadım..
Şimdi her türlü sıkışık trafikte yolda..otobanda kullanıyorum ama kendime not vermem gerekirse 10 üzerinden 4 yada e fazla 5 veririm..
Motorda duruşu öğrendiysen gerisi geliyor :)
Şu anki halim.. evet acemiyim.. Krosta yaklaşık 2000 km.. Nevada da ise 1000 km tecrübem oldu.
aklımda olan.. 800 cc ye kadar geçebilirsem ne mutlu bana..
şu anki bakış açım tamamen degişti.. 1200 cc GS olsa rahatlıkla kullanırım diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar