Honda dünyayı şok etti.

suzi fanatikleri bir acayip. 35 yıllık demode motorları ovuyorlar...

millet uzaya gidiyor(gercekten) bunlarda 35 yıllık demode vstrom ovuyor..

yazık yavv. suzuki bu hallere nasıl düştün sen ?
Ahaha demode teknik kimde var söyleyeyim mi sana ?
Africa Twin şaşesini araştır ne kadar eski bir dizayn olduğunu göreceksin 😃

Tek egzantrikli her motor demodedir ve Africa Twin gibi bir motor tek egzantriklidir , buna Uni Cam diye bir isim uydurmuş matah birşey zannedenler var 🤣

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Daha önce anlatmışımdır; yıllar önce Ömerli'de 180-190 ile yokuş çıkarken bir tane eski V-Strom kullanan kadının teki bana kornayla selam verip laps diye yanımdan hunharca uzamıştı. O motoru Dl 650 sanıp "Lan aynı hacimde motor nasıl bana bu kadar fark atabilir?" diye dertli dertli motorumu yakmayı düşünürken beni geçen motorun 2. egzozu dikkatimi çekmişti. Motor Dl 650 değil, Dl 1000'miş.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
suzi fanatikleri bir acayip. 35 yıllık demode motorları ovuyorlar...

millet uzaya gidiyor(gercekten) bunlarda 35 yıllık demode vstrom ovuyor..

yazık yavv. suzuki bu hallere nasıl düştün sen ?

650cc kategorisinde, hadi 750 de olur Honda'nın vstrom'a rakip Transalp'i var, ikisi arasında kalsam vstrom tercih ederim. 35 yıllık bütün sorunları çözülmüş miss gibi v motordan vazgeçti artık vstrom 800 diye v motor olmayan vstrom çıkardı bu konuda suzi'ye ben de kırgınım.

Daha önce anlatmışımdır; yıllar önce Ömerli'de 180-190 ile yokuş çıkarken bir tane eski V-Strom kullanan kadının teki bana kornayla selam verip laps diye yanımdan hunharca uzamıştı. O motoru Dl 650 sanıp "Lan aynı hacimde motor nasıl bana bu kadar fark atabilir?" diye dertli dertli motorumu yakmayı düşünürken beni geçen motorun 2. egzozu dikkatimi çekmişti. Motor Dl 650 değil, Dl 1000'miş.
İstanbul'da Kadıköy Moto Time kafeye takılan DL1000 li bir hatun vardı , kısa boyluydu adı Gökçe ve web sitelerinde Charlotte diye rumuzu vardı ,

ahaha bi tc sini yazmadım hatunun bu kız olabilir Tommy , ışıklarda motordan sarkar tek ayak yerde yeşil yanmasını beklerdi 😅

Motosikleti
Ben de bakıp bakıp diyordum "Ulan hangi hıyar gider şu motoru alır?" diye, sonunda o "hıyar"lardan biri de ben oldum. Demek ki bir kerameti var @Burak Kara. (Şaka bir yana o V motora ezelden beri hastayımdır ama alet tipsiz...)
Ben de vstrom almadan önce hatta xmax'ı ilk aldığımda bizim sınıfın motorcular grubunda vstrom övüp duruyorlardı da ne var ki bu motorda bu kadar övecek diyordum. Sonra en çok vstrom övüp diğer arkadaşlara vstrom aldıran arkadaşın vstrom'u bana kısmet oldu da gördüm niye övdüğünü, vstrom övmek vstrom kullanınca bulaşıcıymış. Tabi biz 60 yaşına merdiven dayamış emeklileriz, biz vstrom överiz de gençlerin övmesine gerek yok, tracer9 baksın gençler ya da triumph falan baksınlar.
Diğer arkadaşlar parayı bulunca BMW GS aldılar, vstrom daha iyisi daha konforlusu bir tek gs diyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İstanbul'da Kadıköy Moto Time kafeye takılan DL1000 li bir hatun vardı , kısa boyluydu adı Gökçe ve web sitelerinde Charlotte diye rumuzu vardı ,

ahaha bi tc sini yazmadım hatunun bu kız olabilir Tommy , ışıklarda motordan sarkar tek ayak yerde yeşil yanmasını beklerdi 😅
vstrom Türkiye diye bir topluluk varmış sanırım önceden. Benim vstrom'da plakalıkta vstrom-türkiye yazıyor, depo üstü çantada da stickeri yapıştırılmış. Motorun çantalarındna çıkan yedek parça vb. eski sahibinden kalan ıvır zıvırlar arasında da bir sürü vstrom türkiye stickeri çıktı, evde duruyor kenarda. Sanırım motorun eski sahibi olan arkadaş da o grupla takılıyordu, belki sen de vstrom kullandığın zamanlardan tanışmışsındır.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İki kelebek üst üste duruyor biz manuel olanı aniden sonuna kadar açsak bile elektronik kontrollü olan daha yavaş hareket ediyor , vtec mantığı gibi belli bir devirden sonra açma yok çünkü aynı emme yoluna müdahale ediyor..

Kopyala yapıştır 😃
Suzuki'nin "Çift Gaz Kelebeği Sistemi" (Suzuki Dual Throttle Valve - SDTV) terimi, özellikle motosikletlerinde kullanılan gelişmiş bir yakıt enjeksiyon sistemini ifade eder. Bu sistem, her bir gaz kelebeği gövdesinde iki adet kelebek valf bulunması prensibine dayanır.
...
Suzukilerde böyle "dışarıdan görülmeyen" pek çok ilginç detay ve özellikler var. Bizim yerli site değil de global veya ABD sitesine girdiğinizde bu tip özellikler oku oku bitmiyor... Elemanlar özellikle elektronik / mekanik detaylara takmış durumdalar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

gökçe seni bayaaa etkilemiş nikiii ;)

Motosikleti
Ns200 15"
Tabi biz 60 yaşına merdiven dayamış emeklileriz, biz vstrom överiz de gençlerin övmesine gerek yok, tracer9 baksın gençler ya da triumph falan baksınlar.
Abi para olsa hiç bir markanın yüzüne bakmam gider Ducati yapıştırır geçerim paşalar gibide takılırım, para yoktur dert çoktur. :D

V-Strom bütçe dostudur, kötü gün destekcisidir.

Ben de vstrom almadan önce hatta xmax'ı ilk aldığımda bizim sınıfın motorcular grubunda vstrom övüp duruyorlardı da ne var ki bu motorda bu kadar övecek diyordum. Sonra en çok vstrom övüp diğer arkadaşlara vstrom aldıran arkadaşın vstrom'u bana kısmet oldu da gördüm niye övdüğünü, vstrom övmek vstrom kullanınca bulaşıcıymış. Tabi biz 60 yaşına merdiven dayamış emeklileriz, biz vstrom överiz de gençlerin övmesine gerek yok, tracer9 baksın gençler ya da triumph falan baksınlar.
Diğer arkadaşlar parayı bulunca BMW GS aldılar, vstrom daha iyisi daha konforlusu bir tek gs diyorlar.

vstrom Türkiye diye bir topluluk varmış sanırım önceden. Benim vstrom'da plakalıkta vstrom-türkiye yazıyor, depo üstü çantada da stickeri yapıştırılmış. Motorun çantalarındna çıkan yedek parça vb. eski sahibinden kalan ıvır zıvırlar arasında da bir sürü vstrom türkiye stickeri çıktı, evde duruyor kenarda. Sanırım motorun eski sahibi olan arkadaş da o grupla takılıyordu, belki sen de vstrom kullandığın zamanlardan tanışmışsındır.
Evet Vstrom Turkiye adında bir web sitesi vardı burası gibi forumdu ama sadece Vstrom kullananlara özeldi , önceden Vstrom kullanıp başka motor alanlarda forumu terk etmiyordu , o zamanlar her hafta biri Anadolu yakasında diğeri Avrupa yakasında buluşmalar çok popülerdi , grubun stikirinda ilk kasa Vstromun kocaman üçgen farları vardı , gruptaki rumuzu ne idi acaba , ben buradaki gibi Nikkfurie idim yine :)
O yıllarda fotoğrafçılıkla çok ilgileniyordum , gruptada mesleğimi fotoğrafçı diye biliyorlardı , Vstromla çıktığım gezilerde çekilmiş birsürü fotoyu paylaşıyordum çok izleniyor bayılıyorlardı tabi buna sebep motorun üstündeki mankenlerde olabilir 😁
Yav bir hafta yeni foto paylaşmasam sitem ederlerdi o fotolardan birkaç tane burdada paylaştım ama ne hikmetse tepki gösterenler oldu 🤣

gökçe seni bayaaa etkilemiş nikiii ;)
Yok yav o zamanlar bende ki kadro şampiyonlar ligi eheheh 🤭

90'lı yılların Alman sağlamlığı üstüne sağlamlık tanımam.

Hadi eyvallah. :D
GQmwnRWXUAE80RP.jpg

Senin mesajı okuyunca bu tivit geldi aklıma.. Deprem sonrası ayakta kalan Sovyet binaları ile birlikte paylaşılıyordu hatta.

Ahaha demode teknik kimde var söyleyeyim mi sana ?
Africa Twin şaşesini araştır ne kadar eski bir dizayn olduğunu göreceksin 😃

Tek egzantrikli her motor demodedir ve Africa Twin gibi bir motor tek egzantriklidir , buna Uni Cam diye bir isim uydurmuş matah birşey zannedenler var 🤣

vayyy beeee.

şasi demode.
motor unicam demode.

ama ne hikmetse avrupada ve muhtemelen dunyada en çok satan buyuk adv.(gs i saymıyorum)

vstrom da aksine, o kadar yetenekli, ucup kaçıyor ama kimse yuzune bakmıyor. ne kadar ilginc bir doğa olayı :d

sana bir dost tavsiyesi nikicim.

fanatiklik hiç iyi bisey değil.. ;)

Motosikleti
K 1600 GTL
vayyy beeee.

şasi demode.
motor unicam demode.

ama ne hikmetse avrupada ve muhtemelen dunyada en çok satan buyuk adv.(gs i saymıyorum)

vstrom da aksine, o kadar yetenekli, ucup kaçıyor ama kimse yuzune bakmıyor. ne kadar ilginc bir doğa olayı :d

Gerçekten bu v strom bu kadar mükemmel olmasına rağmen neden satmıyor kimse yüzüne bakmıyor ilginç...

vayyy beeee.

şasi demode.
motor unicam demode.

Ahaha dost acı söyler maalesef Africa nın demode yönleri var , güncel teknolojik tarafınıda söyleyeyim hadi Africa fanatikleri incinmesin 😬
Motoru crosplane üretmiş Honda ama onda da ucuza kaçmış , gerçek crosplane KTM de..

Konu dönüp dolaşıp çok satmışa gelmesin yav ikimizin atismalarını okuyanlar yeter ameke diyordur 🤣

Ahaha dost acı söyler maalesef Africa nın demode yönleri var , güncel teknolojik tarafınıda söyleyeyim hadi Africa fanatikleri incinmesin 😬
Motoru crosplane üretmiş Honda ama onda da ucuza kaçmış , gerçek crosplane KTM de..

Konu dönüp dolaşıp çok satmışa gelmesin yav ikimizin atismalarını okuyanlar yeter ameke diyordur 🤣

valla uzuluyorum artık :d

biraz saygın incelemeleri falan okuyun yavvvv :)

kusura bakmayın hiç, ne zaman ki suzi bir motor cıkarır ve africanın 3 te 1 i kadar satar, insanlar bunu alır kullanır o zaman ciddiye alırım.

şu haliyle kendiniz çalıp kendiniz oynuyosunuz..

iyi gunler saddfsf

Yüzüne bakılacak tipi yokki.

yuhh pes.
bu mu yani ?

ya sen hiç crf1100l vs dl1050 diyerek saygın incelemeleri okudun mu ?

yavv suzi nin one cıkan tek yeri rahat koltugu dafsgsa

neyse cocuklar, ben sizin bu bağlılığınızı seviyorum ama.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
valla uzuluyorum artık :d

biraz saygın incelemeleri falan okuyun yavvvv :)

kusura bakmayın hiç, ne zaman ki suzi bir motor cıkarır ve africanın 3 te 1 i kadar satar, insanlar bunu alır kullanır o zaman ciddiye alırım.

şu haliyle kendiniz çalıp kendiniz oynuyosunuz..

iyi gunler saddfsf

yuhh pes.
bu mu yani ?

ya sen hiç crf1100l vs dl1050 diyerek saygın incelemeleri okudun mu ?

yavv suzi nin one cıkan tek yeri rahat koltugu dafsgsa

neyse cocuklar, ben sizin bu bağlılığınızı seviyorum ama.
Çok takıyon bu konuları boşver, bana bakma hem. Ben V Strom derim gider Dragstar alırım.

Benim marka takıntım yok, kafamın estiği hoşuma gittiği motosiklete yönelerim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yüzüne bakılacak tipi yokki.
Çok doğru, "sadece tipine bakarak" ve/veya "Esas istediğim değil ama çok satıyormuş, ikinci elde üzmez vıdı vıdı" mantığıya motosiklet alan safdil çok. (Söz meclisten dışarı, kimse incinmesin...) :D

Motosikleti
Ns200 15"
Çok doğru, "sadece tipine bakarak" ve/veya "Esas istediğim değil ama çok satıyormuş, ikinci elde üzmez vıdı vıdı" mantığıya motosiklet alan safdil çok. (Söz meclisten dışarı, kimse incinmesin...) :D
Abi motosiklet dediğimiz şey direkt olarak hislere oynayan bir alet, artık günümüzde aynı donanımlara sahip olan motosikletler aynı güvenilirliğe sahip oldular. Mekanik sorunsuzluk demek ama elektroniğin verdiği hislerde bir başka.

Şu dünyaya geldiğimiz maksimum 70-80 sene, kafa rahat yaşayacağımız 10 sene ya var ya yok bu yüzden ne almak istiyorsak gözünün yaşına bakmadan almalı.

Motosikleti
Gerçekten bu v strom bu kadar mükemmel olmasına rağmen neden satmıyor kimse yüzüne bakmıyor ilginç...
Tipi kötü, tam orta yaşlı motoru, üzerine binip yol yapmadan anlaşılmıyor ne kadar güzel olduğu bu yüzden almıyor gençler.

aynennn çok..

butun dunya hattaa.

africa da zaten sırf cok satıyor diye hep millet hucum ediyor bu motora.

vstrom da hep tipten kaybediyor zatennn..

vstromcuların kafa cok değişik calışıyor yav :d

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar