Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Valla bu gidişle benim bir sonraki motosikletim "capon" falan olmayacak. Daha ucuza daha iyi "evropa" motosiklet alırım. Aradaki fiyat farkı da ekstra çıkabilecek sorunları karşılar. Zaten motosikleti artık ulaşım aracı olarak kullanmıyorum, japonlardan fazla sorun çıkartsa bile etkilemez beni. Binebildğim zaman alabildiğim keyfe bakarım sadece. Sorunsuzluk ve yakıt tasarrufu gibi konuları dert edecek bir kafa yapısından çıktım artık.
Piyasadan daha ucuza alınabileceğinden %100 eminim.
Bununla birlikte bir takım tekerlek 22.000₺ iken bilmem kaç senede bir değişecek bir rulman 3.500₺ olsa ne yazar? Hissetmeyiz bile yani... Bir rulman ile kaç takım tekerlek yenir kim bilir? (Teker falan yapılmıyor -- NC ile yapılmaz tabi hahaha -- veya saçma sapan çukurlu yerlerde sürülüp o çukurlara girilmiyorsa...)
Yani hayat kısa @Lombardo, 3.500₺ artık 1.00$ bile yapmıyor, çok takılma keyfine bak.
Vstrom da dört adet gaz kelebeği vardır yani her silindirde iki adet , biri elektronik diğeri manuel , eski kasa 1000 liklerde motoru kısan bu elektronik gaz kelebeklerini söküp atınca 250 ye kadar racing tokatlayan bir psikopat çıkıyordu makinadan
Vstrom da dört adet gaz kelebeği vardır yani her silindirde iki adet , biri elektronik diğeri manuel , eski kasa 1000 liklerde motoru kısan bu elektronik gaz kelebeklerini söküp atınca 250 ye kadar racing tokatlayan bir psikopat çıkıyordu makinadan
Elektronik olan kelebek acaba belli bir devirden sonramı açılıyor? Bmw'nin dizel motorunda bu mevcuttu, 8 emme girişinin 4 kapaklıydı ve belli bir süreden sonra açılırdı.
İki kişi kullananlar mı yapıyor acaba? Yani tek diskli NC'den sonra bile bana tutmuyor gibi gelmedi. (Üstelik 2 parmak sıkarım...) Sanırım çok sünepe kullanıyorum aleti? (Bu arada yakıtı gaz değil fren harcar kafasında bir biniciyim, oradan sürüş stilimi tahmin edebilirsiniz...)
Ben de bakıp bakıp diyordum "Ulan hangi hıyar gider şu motoru alır?" diye, sonunda o "hıyar"lardan biri de ben oldum. Demek ki bir kerameti var @Burak Kara. (Şaka bir yana o V motora ezelden beri hastayımdır ama alet tipsiz...)
Elektronik olan kelebek acaba belli bir devirden sonramı açılıyor? Bmw'nin dizel motorunda bu mevcuttu, 8 emme girişinin 4 kapaklıydı ve belli bir süreden sonra açılırdı.
V-Strom bir başka abi ya.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
DL650 lerde bile fren güncellemesi yapanları gördüm, daha üst bir seviye kaliper ile değişen bir çok kullanıcılar vardı yurt dışında.
İki kelebek üst üste duruyor biz manuel olanı aniden sonuna kadar açsak bile elektronik kontrollü olan daha yavaş hareket ediyor , vtec mantığı gibi belli bir devirden sonra açma yok çünkü aynı emme yoluna müdahale ediyor..
Kopyala yapıştır
Suzuki'nin "Çift Gaz Kelebeği Sistemi" (Suzuki Dual Throttle Valve - SDTV) terimi, özellikle motosikletlerinde kullanılan gelişmiş bir yakıt enjeksiyon sistemini ifade eder. Bu sistem, her bir gaz kelebeği gövdesinde iki adet kelebek valf bulunması prensibine dayanır.
İşte bu sistemin temel çalışma mantığı:
* Birincil Kelebek Valfi: Bu valf, sürücünün gaz kolunu çevirmesiyle doğrudan kontrol edilir. Yani, sürücünün gaza ne kadar bastığını belirler.
* İkincil Kelebek Valfi: Bu valf, motorun Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU) tarafından otomatik olarak kontrol edilir. ECU, motor devri (RPM), vites seçimi ve birincil kelebek valfinin konumu gibi faktörlere göre ikincil kelebeği açar veya kapatır.
SDTV sisteminin amacı ve faydaları şunlardır:
* İdeal Hava Giriş Hızını Korumak: İkincil kelebek valfi, motorun her devir aralığında emme havasının ideal hızını korumaya yardımcı olur. Bu, yanma verimliliğini artırır.
* Doğrusal Gaz Tepkisi: Daha kontrollü hava akışı sayesinde, sürücünün gaz koluna verdiği tepki daha doğrusal ve tahmin edilebilir hale gelir. Bu, özellikle spor motosikletlerde daha akıcı bir sürüş deneyimi sağlar.
* Düşük ve Orta Devir Torkunu Artırma: İdeal hava giriş hızı ve optimize edilmiş yanma, özellikle düşük ve orta devirlerde daha fazla tork üretilmesine katkıda bulunur. Bu da motorun daha güçlü ve esnek hissetmesini sağlar.
* Geliştirilmiş Yanma Verimliliği: Daha iyi hava-yakıt karışımı ve yanma, genel motor performansını ve yakıt verimliliğini artırır.
Kısacası, Suzuki'nin çift gaz kelebeği sistemi, sürücünün girdilerine ek olarak motorun kendi ihtiyaçlarına göre hava akışını hassas bir şekilde ayarlayarak daha akıcı, güçlü ve verimli bir motor performansı sunan gelişmiş bir teknolojidir.
Ayrıca eski DL1000 in 6. Vitesi over drive dizayn edilmişti , son vitesde devir çok düşerken motorun gücüde yanlış hatırlamıyorsam 55 bg e düşüyordu , yani düşük devirde az yakarak gitmesi amaçlanmış , bunuda iptal eden muhteremler vardı , şanzımandan beyne gelen vites konum sensörünü iptal edince motorun gücü sınırlandırılmıyordu , üstüne dişlilerle oynayınca bugünkü 1200 lük Ducatiler , Ktm ler gibi giden bir motora dönüşüyordu da Tommy nin dediği gibi makina durmuyordu , ne abs nede çekiş kontrol falan yoktu ama amortisorleri DL650 den çok daha kalitelidir , fren merkezlerini kaliperleri değişenler oldu , fren diskleri hayabusa ile aynıydı ondaki büyük kaliperleride kullananlar vardı yanlış hatırlamıyorsam..
2000 li yıllarda yurt dışı web sitelerinden ağzımızın suyu aka aka izliyorduk işte o zamanlar Tr de bunları yapana denk gelmedim , Vstrom Türkiye'de bir arkadaş sadece bu ikinci kelebeği iptal edip arka dişliyi büyütmüştü rahat 250 görüyordu..
İki kişi kullananlar mı yapıyor acaba? Yani tek diskli NC'den sonra bile bana tutmuyor gibi gelmedi. (Üstelik 2 parmak sıkarım...) Sanırım çok sünepe kullanıyorum aleti? (Bu arada yakıtı gaz değil fren harcar kafasında bir biniciyim, oradan sürüş stilimi tahmin edebilirsiniz...)
Abi yapanlar 2 kişi kullandıklarını yazmamış ama 2 pistonlu kaliperdense 4 pistonlu kaliper daha iyi ısırır daha net tepkiler verir. Yapanlarda 2005 altı CBR'ın fren tertibatını kullanarak yapıyorlar.
My little VStrom has been a valiant all-round bike. It's surprisingly nimble for a large framed bike especially when you factor in how much luggage I carry on a daily basis. One thing that has always been a disappointment has been the brakes. The 650 has some teenie-tiny two piston calipers...