Yurt Dışında Kredi Kartı İle Benzin Almak.

Bunla ilgili bir kaç şey sormak istiyorum.Çok mecbur kalmadıkça nakit kulllanmak istemiyorum o yüzden nakit odaklı bir sorum yok.

Nette 10 euroluk benzin alıp kartından 200 euro depozito çekildiğini ve bunu iki ay sonra alabildiğini söyleyen adamlar var.
Bu bağlamda birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
İlk sorum Bu durum şu yukarda yazdığım gibi değil dimi o kadar yüksek almıyorlar dimi?

Depozito miktarı neye göre belirleyinor? Ülkeden ülkeye değişiyor mu Sabit mi?

Depozito sadece insansız istasyonlarda geçerli öyle değil mi?

Türkiye dışı istasyonlarda kart kullanarak benzin almanın bilinmeyen pratik,güvenli ,farklı yormayan bir yöntemi var mı? (barkod sanal kart vb gibi )

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Ya hollanda ya belcika tam hatirlamiyorum ama 100 euro bandinda bir provizyon aldilar. Ama sonra geri odemesi olmustu 1 hafta icinde. Onun disinda yurt disinda hemen hemen hic bir ulkede arac kiralama yada otel girisleri disinda depozito odemedim. Eger kafaniza cok takilacaksa nakit bulundurun bir miktar.

Ben Bulgaristan ve Yunanistan'da kredi kartımdan benzin istasyonlarında depozito çekildiğini hiç hatırlamıyorum.

Isbankası kartımdan provizyon vs alınmadı hiç , bankanın günlük döviz kurundan TL olarak yansıtıldı 6-7 senedir Yunan adalarında alırım, Gürcistan'da da hiç alınmadı en son 2020 de gittim..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Provizyon neye istinaden alınıyor ki çok saçma? Kredi kartı ile işlemini yaparsın, kredi kartı kurumu ve bankadan onay gelir konu kapanır.

Araç kiralamadan mı bahsediyorsunuz, yoksa benzin istasyonunda benzin almaktan mı? Araç kiralanırken ciddi bir oranda provizyon alınır ancak sonra iade edilir doğrudur. Diğer senaryolar bana saçmalık gibi geldi veya konuyu çok ama çok yanlış anladım. :D

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Provizyon neye istinaden alınıyor ki çok saçma? Kredi kartı ile işlemini yaparsın, kredi kartı kurumu ve bankadan onay gelir konu kapanır.

Araç kiralamadan mı bahsediyorsunuz, yoksa benzin istasyonunda benzin almaktan mı? Araç kiralanırken ciddi bir oranda provizyon alınır ancak sonra iade edilir doğrudur. Diğer senaryolar bana saçmalık gibi geldi veya konuyu çok ama çok yanlış anladım. :D
Hocam bencede cok sacma ama ben 100 euro ya yakin bir parayi verdim benzin alirken. 1 hafta sonra ama yatirdilar. Tarihi tam hatirlamamakla beraber 5-6 sene onceydi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçen haftasonu motorla yunanistan'a geçtik, Edirne'de depoyu fullemiştim ama İskeçe'de benzin göstergesi yanıp sönünce 20 Euroluk benzin aldım, kredi kartı ile temassız olarak bizdeki pos cihazları benzeri pos cihazından pompanın başında ödem eyaptım, hatta pompacı Türk'tü, abi iyi yolculuklar falan dedi.
Benzin dışında diğer harcamalar için de hiç öyle provizyon falan alınmadı, bizdeki gibi temassız ödeme, temassız limi aşan kısmı pin girerek normal bizdeki gibi kullandım kartımı, kaldığımız kampingin ücreti, yemek ücretleri bakkaldan su alma, otobanda 1.60 Euro geçiş ücreti falan bütün harcamaları kartla yaptım, yanımda euro götürmüştüm ama hiç harcamadım.
Yunanistanda tek nakit harcamamı bayram tatilindeki gidişimde Alexandroupoli'de gezinirken dilenci gelmişti ona 1 Euro demir para vermiştim de dilenci beğenmemişti ama 45 liranın nesini beğenmiyorsun diyesim gelmişti. Yine ne olur ne olmaz diye bir kaç yüz euro nakit taşımak iyi olabilir o da bütün para olmasın, 5-10-20 euro şeklinde olması iyi olur.

Ocak ayında Almanya'ya gittiğmizde de nakit olarak çok az harcadık, her yerde kredi kartı geçiyordu, taksi dışında hiç nakit harcamadık.

Motosikleti
Hocam bencede cok sacma ama ben 100 euro ya yakin bir parayi verdim benzin alirken. 1 hafta sonra ama yatirdilar. Tarihi tam hatirlamamakla beraber 5-6 sene onceydi.
Romanya, Bulgaristan veya eski Yugoslavya devletlerinden biri mi acaba? Ben hiç anlamadım. (5-6 yıl önceki teknolojik alt-yapı yetersizliği ile iligli olabilir çok böyle kıyda köşede kalan bir yer idiyse...)

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçen haftasonu motorla yunanistan'a geçtik, Edirne'de depoyu fullemiştim ama İskeçe'de benzin göstergesi yanıp sönünce 20 Euroluk benzin aldım, kredi kartı ile temassız olarak bizdeki pos cihazları benzeri pos cihazından pompanın başında ödem eyaptım, hatta pompacı Türk'tü, abi iyi yolculuklar falan dedi.
Benzin dışında diğer harcamalar için de hiç öyle provizyon falan alınmadı, bizdeki gibi temassız ödeme, temassız limi aşan kısmı pin girerek normal bizdeki gibi kullandım kartımı, kaldığımız kampingin ücreti, yemek ücretleri bakkaldan su alma, otobanda 1.60 Euro geçiş ücreti falan bütün harcamaları kartla yaptım, yanımda euro götürmüştüm ama hiç harcamadım.
Yunanistanda tek nakit harcamamı bayram tatilindeki gidişimde Alexandroupoli'de gezinirken dilenci gelmişti ona 1 Euro demir para vermiştim de dilenci beğenmemişti ama 45 liranın nesini beğenmiyorsun diyesim gelmişti. Yine ne olur ne olmaz diye bir kaç yüz euro nakit taşımak iyi olabilir o da bütün para olmasın, 5-10-20 euro şeklinde olması iyi olur.

Ocak ayında Almanya'ya gittiğmizde de nakit olarak çok az harcadık, her yerde kredi kartı geçiyordu, taksi dışında hiç nakit harcamadık.
Aklında olsun Bulgaristan 2026'da Leva'yı bırakıp Euro'ya geçiyor. Elinde Leva varsa harca :) (Bende var bir miktar, gitmek şart oldu...)

Bunla ilgili bir kaç şey sormak istiyorum.Çok mecbur kalmadıkça nakit kulllanmak istemiyorum o yüzden nakit odaklı bir sorum yok.

Nette 10 euroluk benzin alıp kartından 200 euro depozito çekildiğini ve bunu iki ay sonra alabildiğini söyleyen adamlar var.
Bu bağlamda birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
İlk sorum Bu durum şu yukarda yazdığım gibi değil dimi o kadar yüksek almıyorlar dimi?

Depozito miktarı neye göre belirleyinor? Ülkeden ülkeye değişiyor mu Sabit mi?

Depozito sadece insansız istasyonlarda geçerli öyle değil mi?

Türkiye dışı istasyonlarda kart kullanarak benzin almanın bilinmeyen pratik,güvenli ,farklı yormayan bir yöntemi var mı? (barkod sanal kart vb gibi )
Satıcı firmanın parayı alabilmesi için provizyonda bekleyen işlemin tamamlanması gerekiyor, 2 ay provizyonda bekleyen işlem bana teknik bir sorunmuş gibi geldi.
Provizyondan kasıt kasada kartla ödediğiniz işlemler değil, pompacı olmayan self-servis işlemler. Önce karttan bir tutar bloke ediliyor sonra benzini dolduruyorsunuz, kalanı iade ediliyor.
Aynı cevabı vericektim, balkan bölgesinde self servis istasyon pek bulunmuyor, yani dolum işlemi self servis (özellikle motorsikletlere kimse dolum için gelmiyor, kendi doldurur diye) ama kart veya nakit ödeme farketmeksizin markette ödeme noktasından oluyor, işlem provizyona da girmiyor dolayısıyla.

Tavsiyem olsun, ben sürekli Lukoil'den alıyorum (shell'de var ve güvenilir), balkan bölgesinde seyehat edecekseniz tercih edebilirsiniz. Bir kere eski arabama başka biryerden lpg alayım dedim, enjeksiyon ışığı yandı, çekişten düştü vesaire. İyi yerleri seçmek lazım, bölgede pek kalite kontrol olduğunu sanmıyorum.

Ben de yarım yamalak yazmışım, evet dolum çoğu yerde self-servis ama ödeme markette.

Hiç insan evladı olmayan benzinci en çok İtalya'da gördüm. İtalya o açıdan lanet zaten, sigara alabilmek için 45dk gezdim şehirde..şakasız.

Motosikleti
Aklında olsun Bulgaristan 2026'da Leva'yı bırakıp Euro'ya geçiyor. Elinde Leva varsa harca :) (Bende var bir miktar, gitmek şart oldu...)

Bende Leva yok ama senin Leva harcaman gerekliymiş, Bulgaristan'a geçmemiz gerekiyormuş diye Temmuz ortasından sonra seninle Bulgaristana geçmek için izin koparabilirim seni bahane edip. :)

Son düzenleme:
depozito olayını bazı markalar yapıyor. italyada araç için benzin aldığımızda 100 euroya bloke koydu, 25 euroluk benzin için, 2-3 gün sonra bloke kaldırıldı, parayı iade etti karta.
avrupanın genelinde şubeleri olan OMV benzinliklerinde depozito olayı yok, oradan daha rahat alabilirsiniz. önce benzini dolduruyorsunuz, kaç euro tutarsa gidip kasadan ödüyorsunuz.

Bazi benzin istasyonlari gece de servis verebilmek icin otomatik bir ödeme sistemi ile calisiyor. Onlarda da ne kadar benzin alacagini belirtemedigin icin belli bir miktar, bizim oradaki 150 Euro olarak belirlemis, kartinda bloke ediyor. NE kadar harcama yaptiysan o blokeden o kadar miktari aliyor geri kalaninin hemen serbest birakiyor. Onun haricinde avrupa nin bir cok ulkesinden benzin aldim ama proviszon alanina denk gelmedim.

Bulgaristan ve romanyadan çok kere benzin aldım. Kredi kartı ve normal maaş kartı da dahil. Hiç provizyon gibi bir işleme denk gelmedim.

Motosikleti
Bazi benzin istasyonlari gece de servis verebilmek icin otomatik bir ödeme sistemi ile calisiyor. Onlarda da ne kadar benzin alacagini belirtemedigin icin belli bir miktar, bizim oradaki 150 Euro olarak belirlemis, kartinda bloke ediyor. NE kadar harcama yaptiysan o blokeden o kadar miktari aliyor geri kalaninin hemen serbest birakiyor. Onun haricinde avrupa nin bir cok ulkesinden benzin aldim ama proviszon alanina denk gelmedim.
Şimdi bir mantığa oturmaya başladı; özel bir durum olduğu belliydi. Tam olarak nasıl çalışıyor bu sistem? Size pompada okutacak bir barkod vs. mi veriyor? (O barkodla alıyorsunuz, üstünü iade ediyor - gibi...)

Enteresan bir sistemmiş; önce benzini alırsın sonra ödersin, bunlar önce ödemeyi alıp benzini sonradan veriyor demek ki?

Motosikleti
Şimdi bir mantığa oturmaya başladı; özel bir durum olduğu belliydi. Tam olarak nasıl çalışıyor bu sistem? Size pompada okutacak bir barkod vs. mi veriyor? (O barkodla alıyorsunuz, üstünü iade ediyor - gibi...)

Enteresan bir sistemmiş; önce benzini alırsın sonra ödersin, bunlar önce ödemeyi alıp benzini sonradan veriyor demek ki?
ben de öyle anladım. önce ödemeyi karttan alıyor, diyelim karttan 150 euro provizyon çekiyor, sen depoyu doldurdun 20 euro tuttu, 20 euro alıp geri kalanı serbest bırakıyor.

Benim yurtdışında Bulgaristan ve Yunanistanda girdiğim benzin istasyonlarında sistem hep bizdeki gibiydi, pompacı dolduruyor ödemeyi sonra alıyor, kartla ödeyeceğim deyince pos cihazı uzatıyor. Yine de daha ilk baştan kartla ödeyeceğim demek lazım yoksa pos cihazı yok falan derler diye baştan söylüyorum.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Baya bir ülke den motor ile yakıt aldım, bazılarında görevli yok, bazılarında markete ödeme yapıyorsun vs
hiç provizyon alınmadı geçen sene ki turumda.

Aynen espresso nun anlattigi gibi. Önce ödemeyi aliyor daha sonra alinan benzin ücretininden kalan miktarini iade ediyor.

Cihaz bildiginiz bankamatik gibi bir sey. http://blog.kioskterminals.eu/2018/02/outdoor-payment-kiosk-dynamic-c9.html Su linkten bir örnegini görebilirsiniz. KArt ile ödemeyi hallediyorsunuz. Sonrasinda ekranda hangi pompayi kullanmak istediginizi soruyor, gerekli bilgiyi verdikten sonra yakitinizi aliyorsunuz. Önceden belirttiyseniz size fisinizi verip islemi tamamliyor. Olasi bir gecikmede, süre olarak net bir sey diyemiyecegim, isleminizi otomatik olarak iptal ediyor.

Troy şemalı kredi kartlarından dolayı olabilir mi? Hala Türkiye' de bile bazı poslarda problemler yaşanabiliyor. Yurtdışında da bu problemlerin yaşanması olası.

Deneyimleyemediğim için bilmiyorum, Yurtdışında Troy şemalı kredi kart kullanıp problem yaşayan oldu mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar