uzun yol motoru

Motosikleti
D400
amma prensesimi varmış ya; arkadaşlar 25 beygir üstü tüm motorlarla çok rahat uzun yol yapılır.

120 sabit ile gidiyorlar bir de su sogutmalı ise hiç problem yaşamazsınız.

Siz uzun yolda 200 basıyor olabilirsiniz belki ancak uzun yol demek yapıştırıp gitmek demek değil.

naked motorlarda rüzgar mevzusu vs. var sadece, ama uzun yol yapılır.

Hah sadece uzun yol amaclı bir sorgulama ise o bütçeye inazuma derim.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
amma prensesimi varmış ya; arkadaşlar 25 beygir üstü tüm motorlarla çok rahat uzun yol yapılır.

120 sabit ile gidiyorlar bir de su sogutmalı ise hiç problem yaşamazsınız.

Siz uzun yolda 200 basıyor olabilirsiniz belki ancak uzun yol demek yapıştırıp gitmek demek değil.

naked motorlarda rüzgar mevzusu vs. var sadece, ama uzun yol yapılır.

Hah sadece uzun yol amaclı bir sorgulama ise o bütçeye inazuma derim.
Ben de bu bütçelere İnazuma F kasayı tek geçerim. V strom 250 de seçeneklerim dahilinde..

Motosikleti
D400
Ben de bu bütçelere İnazuma F kasayı tek geçerim. V strom 250 de seçeneklerim dahilinde..

suzuki en son 250 bin + satılıyordu; severim güzel motor.

Ancak inazumanın da artık devri bitiyor, uzun yol amacı yok ise pek tercih etmem.

ancak cok konforlu alet uzunyolda yağ gibi akıyor :D

Motosikleti
R1, Django 125
motora bağlı abi o iş mesela suan ben de drift l var bununla en uzun yol eziyet gibi geliyo ama bi racing makina olsa yanarrrr tadından yenmez
Çok özür dilerim ama racing makinayla uzun yol tadından yenmeyi geçtim çok üzer. Ben haftasonları şişli-darlık arasını giderken bile artık bitsin diyorum. Darlık'a varınca geçiyor hepsi o ayrı mesele :)

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
o bütçeye Domi400 alınır tatlı tatlı binilir
ben istanbul sakarya istanbul yapmıştım hiçte üzmedi 150km hılzda seyahat ediliyor
sadece garip zangırtıları var onuda kabbuleniyorsunuz bir müddet sonra

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
büyük ihtimal bu fiyatta alacağınız en sorunsuz en taş gibi motor inazumadır ama çok sevin çünkü uzun süre sizi bırakmayacak 😁

crf 250 L bence. şuan düşük cc'de alacağım tek motor. aslında rally modelini alırım ama 200k bütçeye sanırım biraz zor olur temizini bulmak

Her motor uzun yol yapar. cc önemsiz. Bir yerden bir yere çok kısa sürede gitmek isteyen, konforunu düşünen bir zahmet motor kullanmasın. otobüsü var uçağı var size daha uygun olur :D Naked rüzgar mı alıyor önüne cam tak selemi rahatsız, konfor sele al çok zor işler değil. Ölüsü çıkmış 10 yaşında japon yerine sıfır yada sıfıra yakın hintli alırdım ben olsam. 250 cc scooterda alternatif olabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her motor teorik olarak uzun yola gider ama motorda güç yok diye onlarca dakika en sağ şeritte tır mı takip edeceksiniz? Bu işler öyle naked motora skindirik bir Gp ya da Aliexpress tur camı takmakla olsaydı herkes yapardı. Sen o tur camını taktın, bacakların korundu mu rüzgardan? Eskiden gövdene gelen rüzgar şu an kaskına patlıyor, bu ne demek biliyor musun? Dediklerim 100-200 km gibi dandik skorlar için değil, adam gibi uzun tur yapacaksanız konfor olmazsa konsantrasyondan feragat ediyorsunuz, konsantrasyon gitti mi kaza tehlikesi artıyor. Eskiden o yoklukta dandik motorlarla dünyaya gezen abilerimizin ruhundan feyz alalım ama bütçemiz varsa da o bütçe dahilinde alabileceğimiz en uygun makineyi alalım. Buarada konfor sele de mucize değil, 3 takım eskittim uzun yolda hala dötüm ağrıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Dediğin mesafeler çokta uzun değil. Benzer ve daha uzunlarını kymco downtown 250 ile yapiyorum gayette konforlu. 250cc maxi scooter segmentinede göz atabilirsin bence

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi en az 200 km yol gidebileceğim ve 1.30 saat boyle kesintisiz sürebileceğim bi motor arıyorum

kral motor iyi hos ama eski bi model olduğu icin parca ve usta konusu sorun acar bana malum ogrenciyiz
bajaj f250 sıfırı işini görür artar bile

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Uzun yol deyince en az 400-500km bir günde gitmek anlıyorum, gerisi günlük gezi olur.
Mesela lastikleri değiştirmek için İstanbul'a gidip gelince 400km yol yapmış olmuştum, uzuna yakın ama uzun da sayılmaz o kadar.

Geçenlerde çocuklarımdan birini ilk defa motorla gezdirmek için evden çıktık, 230km yol yaptık, uzun yol sayılmaz bu günlük gezi oldu.
Bizim köfte turlarında da 250-300km yol yaptığımız oluyor bu birlikte günlük gezi oluyor uzun sayılmaz.

ilk uzun yolumu Tomygun'ın çağrısı üzerine 8-9 motor toplanıp Yalova, Gemlik sahilden turladığımız gezide yapmıştım. Evden çıkıp bütün gün gezip akşam eve döndüğümde tam 500km yol yapmıştım ki öncesinde Kadıköy - Büyükçekmece arasında 50km yolda yarı yolda benzincide mola veriyordum. Bu uzun yolu da xmax 250 scooter ile yapmıştım.

Uzun yol deyince en az 400-500km bir günde gitmek anlıyorum, gerisi günlük gezi olur.
Mesela lastikleri değiştirmek için İstanbul'a gidip gelince 400km yol yapmış olmuştum, uzuna yakın ama uzun da sayılmaz o kadar.

Geçenlerde çocuklarımdan birini ilk defa motorla gezdirmek için evden çıktık, 230km yol yaptık, uzun yol sayılmaz bu günlük gezi oldu.
Bizim köfte turlarında da 250-300km yol yaptığımız oluyor bu birlikte günlük gezi oluyor uzun sayılmaz.

ilk uzun yolumu Tomygun'ın çağrısı üzerine 8-9 motor toplanıp Yalova, Gemlik sahilden turladığımız gezide yapmıştım. Evden çıkıp bütün gün gezip akşam eve döndüğümde tam 500km yol yapmıştım ki öncesinde Kadıköy - Büyükçekmece arasında 50km yolda yarı yolda benzincide mola veriyordum. Bu uzun yolu da xmax 250 scooter ile yapmıştım.
yahu bizim totolar artık mermere döndü sen şimdi kendinle yeni motora bineni mi kıyaslıyorsun abi gözünü seveyim.
ben driftl ile kontağı bi açtım 860 km sonra kapadım olay motosikletle alakalı olmadığını biliyorsun.
şimdi biraz yaşlandık artık toto rahat istiyor tabi

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Her motor teorik olarak uzun yola gider ama motorda güç yok diye onlarca dakika en sağ şeritte tır mı takip edeceksiniz? Bu işler öyle naked motora skindirik bir Gp ya da Aliexpress tur camı takmakla olsaydı herkes yapardı. Sen o tur camını taktın, bacakların korundu mu rüzgardan? Eskiden gövdene gelen rüzgar şu an kaskına patlıyor, bu ne demek biliyor musun? Dediklerim 100-200 km gibi dandik skorlar için değil, adam gibi uzun tur yapacaksanız konfor olmazsa konsantrasyondan feragat ediyorsunuz, konsantrasyon gitti mi kaza tehlikesi artıyor. Eskiden o yoklukta dandik motorlarla dünyaya gezen abilerimizin ruhundan feyz alalım ama bütçemiz varsa da o bütçe dahilinde alabileceğimiz en uygun makineyi alalım. Buarada konfor sele de mucize değil, 3 takım eskittim uzun yolda hala dötüm ağrıyor.
abi bütçe uygunsa bmw r1300 almamız gerekiyor bu yazdıgına istinaden 🙂

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+

abi en az 200 km yol gidebileceğim ve 1.30 saat boyle kesintisiz sürebileceğim bi motor arıyorum

kral motor iyi hos ama eski bi model olduğu icin parca ve usta konusu sorun acar bana malum ogrenciyiz
hocam 200 km ve 1bucuk saat icin uzun yol motoruna gerek pek yok bence. tek motorun bu olacaksa cb 250 al gec. hatta cl250 ve uzerine tur cami da takabilirsin. uzun rotalar yapacaksan 2000 km ler gibi, ozaman is degisebilir.

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Tek silindirle de uzun yol yapılır. Hem de eski karbüratörlü Yamaha var ya. KLE miydi? 250 cc. Bunla Patagonya' dan tüm Amerika kıtasını geçip Alaska' ya kadar tur yapmış bir Alman arkadaşım var.

Hiç sorunsuz. Arkaya bir şampiyel at. 3-5.000 km sonra karbüratörü bir temizletir devam edersin. Trans Sibirya- Göbi Çölü Turu bile yapabilirsin. Tek silindir CRF yok mu? 10 yaşında al. Bakım yaptır devam.

200 bine Multistrada, Gs alamayacağına göre 250' lik tek silindir CRF, KLE bence CB250F' ten daha yüksek, sorunsuz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tötü yiyen tek silindir alsın uzun yol yapsın ben aldım yapamıyorum en fazla 200 km gidebiliyorum o da 3 4 kere durup ayakları dinlendirerek yoksa bütün eklemlerin titreşimden uyuşuyor her uzun yol yapayım dediğimde sağ ayağımı hissetmiyorum arka fren de kullanamıyorum mecbur çünkü ne kadar bastığımı anlayamıyorum bile uzun yola çıkıyorum 1 gün kalıp geri dönerim diye 2 3 defa çıktım hepsinde yarı yolda geri döndüm bu işkenceye devam etmem diye gittim eşyaları koymak için çanta falan da aldım o da yalan oldu uzun yol yapmaya benim kadar hevesli olan var mı sanmıyorum ama olmuyor kardeşim olmuyor ya

uzun yolda kullanmak icin a2 sınıfı ile uyumlu motor arıyorum
•butcem 200k
•yedek parça ve servis konusunda sorunsuz
Trk 251

Arkadaşlar ben de geçmişte Sym Wolf ile defalarca uzun yol yaptım ama bu, bir naked olan Sym Wolf'ün bir uzun yol motoru olduğu anlamına gelmiyor. Bu bağlamda Cb 250R da bir uzun yol motoru değildir. Çok güzeldir, tatlıdır ama bir uzun yol motoru değildir. Uzun yol için size rüzgardan koruyacak kadar tur camı ve karenaj sağlayan, arkaya eşya yükleyebileceğiniz, bakım aralıkları kısa olmayan, devir yükseltince zangır zungur titremeyen motorlar lazım. 200.000 bütçeyle uzun yol için kalbur üstü motor bulunmaz ama ben olsam bütçemi az biraz arttırabilirsem bolca pazarlıkla Voge 500 Ds alırdım. Doğrudur, Çinlidir ama Voge'den çok fazla gol yiyen duymadım.
Ah abi anlattığın herşey r1 e çıkıyor (yada delirdim)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar